Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EUgén

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ne a mi májunkat egyétek, inkább ezt” kiált fel Gyenyisz, a nagydarab orosz aktivista, és egy jókora fóliába csomagolt nyers sertésmájat pakol ki az asztalra. Hirtelen megáll a levegő a washingtoni nemzetközi AIDS konferencia fogadásán, ahol éppen előkelő orvosok és…..
Nem tisztem megvédeni Karsay Dorottyát, vagy a Milla mozgalmat, nagyon sok problémám is van velük, de az olyan buta és általánosító cikkek kiverik a biztosítékot, mint amilyet a Mandiner is írt. Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül…..
Fideszes körökben nagyon hamar közkeletűvé vált az a magyarázat, miszerint egy előre kitervelt, központilag megszervezett lejárató akcióról van szó. Ennyire nem értik, hogyan működik Nyugat-Európa. (Fotó: hetivalasz.hu) Ma délelőtt Orbán Viktor az Európai Parlamentben…..
EUgén 2011.01.19 11:08:09
@jozso929:
"Mi a faxért kell ígérgetni hogy "jók lesznek"? Hogy nem fogják majd a törvény teljes szigorát alkalmazni? Miért kellene ebben bíznunk? "

Akkor most ki a paranoiás?

Ha a szakácsnak konyhakése van, akkor már be se mész egy étterembe?
Praxis Horror a traumatológián 2010.05.26 06:00:00
Üdvözlök mindenkit, aki olvassa! Az eset amit leírok lassan egy hónapja történt,de nem megy ki a fejemből. Egészséges 3x ember vagyok, de valahogy 2-3 évente mindig sikerül kisebb-nagyobb sérüléseket összeszedjek, aminek varrás vagy gipszelés a vége, ezért elég sok baleseti…..
EUgén 2010.05.26 13:01:31
@epres négercsók:
"Az urnát esetleg zárhatóvá kellene tenni (akár leragasztani címkével is), és mondjuk a bejárat mellé a recepcióra tenni, ahonnan nem lehet csak úgy megfújni. Meg a felbontás is valahogy úgy kellene működjön, hogy nem a kórházigazgató bontja fel azt csendes magányában."

A vészvillogót az orvosi központ főbejáratánál álló kocsiról lopták el, és ne valami kis dologra gondolj, mert nagyságra úgy másfél méter és megvan a súlya is. Arra viszont még nem gondoltam hogy az intézet igazgatója volt a tettes, köszönöm hogy felhívtad a lehetőségre a figyelmemet!
Praxis Tönkretették a hallásomat 2010.05.22 06:00:00
Kedves Praxis blog! Rengeteg dolgot tudnék mesélni a székesfehérvári kórházról, most azonban egy történetet emelnék ki, amely durván belenyúlt az életem alakulásába. A többit majd máskor. 94-95 körül sikerült nagyon brutálisan megfáznom, középfül gyulladásom lett. Nem…..
2008 szeptemberében egy hasi ultrahang során kiderült, hogy a bal vesémen egy hatalmas daganat van, ami panaszokat nem okozott. Kivették a bal vesémet, majd sugárkezelést kaptam. Voltam hasi CT-vizsgálaton 2009 áprilisában és októberében. Ennyi volt az összes kontrol. 2009. szeptember…..
EUgén 2010.05.20 10:25:19
@lys7:
Ha ennyire jó a B17 vitamin akár be is lehet záratni az onkológiai centrumokat nemhogy fejleszteni kéne. A rendelőbe pedig javasasszonyokat ültetni a betegeket veszélyeztető orvosok helyett.

Még egy okos javaslat: Gyurcsókot egészségügyi miniszternek!
Az ausztrál ABC TV Lateline c. műsora két egymást követő nap is foglalkozott a szcientológiával.  Az első szegmensÁtirat és videó itt.Az első szegmens főszereplője Scarlett Hanna volt, az ausztrál szcientológia egyház vezetőjének lánya. Arról számolt be, hogy…..
EUgén 2010.05.20 08:28:21
@frusztrált SOKKOLÓ:
A hitnek sokkal erősebb alapjai vannak és sokkal mélyebb igazságot fejez ki, mit hogy ilyen egyszerű szociológiai képletre lehessen egyszerűsíteni. Amit írsz az ráadásul a marxizmusra hajaz, ami szintén egyfajta vallás volt(?) a maga módján
EUgén 2010.05.20 08:56:09
@Zabalint:
Elektrosokkot szerintem már nagyon rég nem alkalmaznak. A gyógyszerekről lehet vitatkozni, de hogy összességében az ördögtől valók ezt vallási fanatikusok hihetik
EUgén 2010.05.20 09:29:15
@Samuzia:
Én is ajánlok egy könyvet, amelyik ennél azért szélesebb horizontra ad kitekintést: Istenek hajléka, a mágikus elme (bocs linket nem tudok hozzá)
Az én kis történetem se nagyívű, de azért elég tipikus lehet. Munkám érvén sokat utazom repülővel és olykor nagyobb távolságokra is. Így történt hogy egy újabb interkontinentális járaton utaztam hazafelé (2010 január közepén) Minden szép és jó volt csak 3 órát álltunk…..
Tisztelt Praxisblog!Egy velem megtörtént szomorú és egyben megbotránkoztató eseményt szeretnék megosztani Önökkel:Több éven keresztül jártam a Dél-pesti Kórház belgyógyászati osztályához tartozó hypertónia ambuláns rendelésére hétfőnként, amelyet hosszú idő óta…..
Praxis Novemberre van időpont 2010.05.09 07:00:00
Sziasztok. Az én történetem sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, szerencsére csak az eleje volt borzalmas. Szeptember elején leköltöztem Szegedre, a hónap végéig nem is volt semmi gond. Ám egyik este feldagadtak az ajkaim. Tudtam egy már meglévő ételallergiámról, na mondom,…..
Vannak dolgok a vallásokkal kapcsolatban, amit be kell mutatni, nem szabad a szőnyeg alá söpörni, miközben avval nyugtatjuk magunkat, hogy elszigetelt jelenségekről van csupán szó, ami említésre sem érdemes. Ilyen a muzulmánok között előforduló vallási fanatizmus mögé bujtatott gyermekkínzás, amit…..
Praxis Majdnem meghaltam 2010.04.10 08:03:00
2 éve rosszul lettem, nem, kaptam levegőt és nem tudtam menni.Bevittek az ügyeletre mert nagyon szarul voltam!Pont a háziorvosom volt ügyeleten, annyit mondott menjek haza pihenjek és egyek kekszet és igyak teát!Hát én haza is mentem és hát igen nem lettem jobban.1 hétre rá elmentem…..
A szülés és a születés rendkívül intim esemény az ember életében, amelyben megmutatkozhat az ember életfelfogása, elképzelése a világról. Különböző emberek különböző módokon kívánják megélni azt. E kérdésben az állam feladata sokrétű, egyfelől biztosítania kell az élet védelmét, úgy hogy megfelelő…..
EUgén 2010.04.07 23:58:55
@petterisz: 5 órás szülés elég rázós, ha nem a mamának (amit már eleve kétlek) akkor a babának. Hogy lehet odahaza biztosítani a magzat monitorozását és ha romlik az oxigenizáció a gyors beavatkozás lehetőségét? Ez így inkább ellenpéldának jó
EUgén 2010.04.08 00:47:41
@petterisz: így már kicsit másként hangzik (igazából a magzatvíz elfolyásától számít az idő). De mindezek után továbbra is fennáll a kérdés, otthonszülésnél mitől lennének türelmesebbek a szülészek? Én inkább az ellenkezőjére tippelek, mármint hogy nem akarnak 10-20 vagy ki tudja mennyi időt tölteni valakinek a lakásán. Aki pedig orvos nélkül akar szülni, az most is megteheti
EUgén 2010.04.08 11:08:41
@petterisz: ha már a pénzekről esett szó: Geréb Ágnesnek olcsóbb volt a tarifája? És más otthonszülést végzőknek ha engedélyezik olcsóbb lenne?

Mert ez most így olyan álom, mint az ingyenes egészségügyről volt annak idején. Amibe valahogy elfelejtették belekalkulálni a realitásokat, aztán látjuk mi lett belőle. És 20 éve nem változott semmi, sőt már 60 éve ugyanaz a hápogás megy
A poszt egy hatrészes sorozat ötödik darabja, a befejező rész pénteken jelenik meg. Az első rész a Fideszről, a második a Jobbikról, a harmadik az LMP-ről, a negyedik pedig az MDF-ről szólt. Az ötlet a következő. Fogom az öt, érdemi országos listát állított pártot, és…..
Abban a "szerencsében" volt részem, hogy a pár éve kipróbálhattam a finn állami egészségügyi ellátást. A különbségek közte és a magyar között:Magyar: Gyógyszer és fertőtlenítő szagú rendelőintézet. Emberek ülnek egymás pofájában, ha addig nem is volt…..
Amikor a Duna TV-nél megtervezték, hogy milyen filmekkel ünnepeljék a romák világnapját, még nem tudhatták, hogy milyen szomorú aktualitást kap a Tálentum című sorozatban a Choli Daróczi Józsefről szóló portréfilm. Daróczi Dávid édesapja azért került be az ünnepi műsorba,…..
Vidéki egyetemista, kollégiumban diák, miután elég rosszul érezte magát az egyik hétvégén, fájdította a hasát, gyakori széklete, hasmenése volt, próbálta diétával, teával kúrálni magát, elvégre nem szaladgál egy fiatal gyakran orvoshoz.A családdal otthoniakkal beszélt,…..