Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elstib57

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Csaó, LMP! 2012.11.18 05:06:13
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle.  Az LMP tegnapi kongresszusi napján kiderült, pofont adni a szarnak továbbra is nagyon megy, a lényeglátással meg az eddiginél is nagyobb bajok vannak.  - Nem sikerült felérni ésszel, hogy a meghozott döntéssel az utolsó…..
elstib57 2012.11.18 16:45:41
@DSityu:
"Az egyféle akarat érvényesülése egyben a kontroll hiányát is jelenti" .Ez igaz, bár ott van az EU, az IMF és a pénz, amely azért ennek a csapatnak bizonyos határt szab. De gondolj bele: milyen kontroll mondjuk az LMP-nek az MSZP vagy a DK, vagy akár Bajnai, vajon milyen irányba vinné? Egy ilyen vegyes csapat mennyire lenne hiteles és szavahihető? Vajon miért buktak akkorát 2 éve és kik miatt alakult ki ez a mai 2/3-os helyzet? Vajon miért van nekik annyira szükségük egy olyan még hitelesnek látszó alakultra, mint pld. az LMP, ha ők annyira frankók? Lehetne velülk is összefogni, csak nagyon úgy látszik, hogy két év alatt ezek semmit sem változtak, talán nem is akartak. Szóval szerinetem a cél nem szentesíti az eszközt. Mindenáron nem kell váltani, mert egyáltalán nem biztos, hogy egy elvtelen alku által kialakított, húszfelé húzó, részben hiteltelen emberekből álló csoport, ha sikeresen vált, jó irányba fogja vinni az ország – tényleg – katyúba ragadt szekerét. Csak tiszta forrásból! Remélem így is sikerülhet!!!!
Hirtelen felindulásból csatlakozott az Omegához, egy évtizeddel később már ő jegyezte az együttes legsikeresebb lemezének számító Időrabló címadó dalát, mégis úgy érzi a mai napig, hogy különbözik a többiektől. A leghosszabb ideje működő magyar rockzenekar gitárosa…..
 Elnöknőt választ Magyarország.Rubint Réka új fotójaRubint Réka (1978. június 28.) magyar fitnesz-celeb tanításai videószoros mértékben árasztják el az edzőtermeket, negyed millió kedvelője van. A napokban lefotózta magát az autójában, és a…..
elstib57 2012.04.14 16:39:54
@nál: Ilyen minőségben szerinetem nem tudja megcsinálni…
elstib57 2012.04.14 17:50:29
@nál: Sosem gyanakodj, ne kételkedj semmiben! Csak durrrrr bele! A legfontosabb a magabiztosság. Én egyébként egy öreg szivar vagyok úgy 55 fele és sajnos (?) nincs efféle kütyüm. De több évtizedet dolgoztam kiadványszerkesztőként, többnyire képfeldolgozóként, így némi gyakorlatom lévén ebben a tárgykőrben engedtem meg magamnak, hogy kételkedjem az egész alaphelyzetben. No de ha te biztosan tudod, én meg nem cáfolom, hiszen sohasem volt iPhone-om, csak egyéb Apple termékeken dolgoztam nagyon-nagyon sokat. Na de remélem nem ezen múlik szegény – a számomra teljesen közömbös – Rubint Réka sorsa… Részemről az ügy befejezve. Uff, én beszéltem.
Január 16-án jelentette be a Tankcsapda, hogy Molnár "Cseresznye" Levente kilépett a zenekarból, és azóta folytak a találgatások, hogy ki lesz a csaknem húsz éve a csapatban lévő gitáros utódja. Részlet a hétfőn kiadott közleményből: "Most nem mélyedünk…..
Egyszer csak kigyúlt a fény, hiszen karácsony van, az agyamban az index cikkét olvasva. Orbán arról nyilatkozott, hogy szánalmas lenne azt gondolni, hogy egy EU-s kis csetepaté után majd föntről jövő ukász hatására egyszer csak majd "menny-bő-la-zan-gyal" leváltódik a magyar…..
elstib57 2011.12.26 17:41:21
@Öreg Sam:
Nem tudom, hogy kapcsolódik amit írtál az én eszmefuttatásomhoz, de leírhatnád, hogyan applikálod az üzeneteid mellé azt a „helyes kis” kutyát. Nem mintha ilyet, de egy másfajta képet szívesen feltennék. Más. De tényleg. Nekem – és az EU-nak sem – a Fletó tevékenységének első ciklusa semmivel sem volt szimpatikusabb, mint amit most a Viktor művel velünk. Tudod, ami Öszödhöz vezetett, mikor elhazudták az ország valós gazdasági adatait. Program akkor sem, előtte sem (Jóléti rendszerváltás – Medgyesi Péter) volt és sajnos úgy tűnik, hogy most sincs. Választék nincs, ilyen a politikai elitünk. Nem a fejüket, csak a zsebüket tömik. De én nem erről akartam írni, hanem arról a folyamatról, ami a világgazdaságban folyik láthatatlanul és az sem a demokráciáról szól (Lásd Görögörszág, Olaszország és talán Magyarország is). Na de most az applikálás érdekelne a legjobban …
elstib57 2011.12.26 20:05:00
@Öreg Sam: Nekem nem képek kellenek, hanem a meglevőt nem tudom, hogyan kell a profilomba feltölteni. Aki tud, segítsem!

2llkedő: Szerintem nem kell Orbán-alternatívát keresni, mert a FIDESZ nem fogja őt leváltani. Ha Ő megy, a FIDESZ is megy. De az a helyzet, hogy ma Magyarországon nincs olyan hiteles erő (párt), amely leválthatná őket.
Pár nappal azután, hogy tavaly november végén írtunk az izraeli telepépítés kérdéséről, az izraeli kormány tíz hónapra befagyasztotta a ciszjordániai zsidó telepek létrehozását. A már megkezdett építkezéseket befejezték, de tovább nem építkeztek az izraeli telepesek.A…..
 Az autentikus, értő szurkolás elengedhetetlen kelléke a koreai játékosok nevének pontos és artikulált kiejtése. Ezúton nyújtunk segítséget a Vörös Ördögök szimpatizánsainak , illetve a Magyar Televízió kommentátor-csapatának.KapusokLee Woon-jae: I Un-dzseKim…..
Taegeuk Jeonsa Kezdjük hát 2010.05.10 23:32:00
Ko-re-a! Ko-re-a! Tegyük hozzá: Dél-Korea, mivel északi ellenségeink szomszédaink is kijutottak, aztán most mehet a kavarás ezerrel. Mielőtt a(z ázsiai) Vörös Ördögöket éltetnénk a maradék időben, illik megemlékezni az idei Világbajnokság hivatalos himnuszáról.…..
elstib57 2010.06.12 10:17:32
@cheetah_01: Köszönöm a javítást. Szégyellem, a koreait elrontottam. Egyébként lehet, hogy félreértettem a posztot. Úgy értelmeztem, hogy az általad helyesnek ítélt szóalakok kiejtését magyarázod(?).Amit a koreai ? és az orosz jeri-ről írsz, az nem kérdéses, azt nem te meg én döntöm el, hanem akadémiai szabályok vannak rájuk (a jeri-t biztosan i-nek és nem ü-nek írjuk át).
Egyébként a koreai neveknél az a mód, amit alapként használsz angol, vagy a hivatalos koreai átirat, mint a kínainál?
Egyébként azért zavar ez az egész, mert rengeteg olyan - licenc alapján, magyarintott - könyv és kiadvány jelenik meg, ahol például a kínai földrajzi- és személynevek ebben a formában maradnak, és gyakran azt sem tudom, hogy miről ír(Teng Xiaobin pld.). Legalább zárójelben, vagy a szószedetben fel kellene tünteni a hivatalos alakot is, de az marha nagy munka lenne, gondolom. Vagy sportkönyvekben a keleti szláv nevek angol, de gyakran a német honlapokon szereplő alakban szerepelnek.
De ez csak egy vélemény. Hajrá (Dél-)Kórea!
elstib57 2010.06.12 10:19:36
@cheetah_01: Hajrá (Dél-)Korea! Jav* elstib57
A Dzsucse harcosai A Dzsucse-eszme 2010.06.11 13:03:00
Miután tisztáztuk a Szongun-politika mibenlétét, röviden világítsuk meg a Dzsucse eszmekörét is. Kevesen tudják talán Magyarországon, de Kim Dzsong Il nem csak hihetetlen tekintélynek és szeretetnek örvendő államférfi, de a modern világ egyik legnagyobb teoretikusa is, aki…..
elstib57 2010.06.12 08:05:49
@fraki: Az ilyen országokban a "fontos" dolgokra mindig akad pénz. Mint például atomprogram, fegyverkezés és a propaganda (ide sorolnám a sportsikereket is)...
Kicsit túllépve azon, hogy mi történt pontosan a gázai segélyhajón, ki lőtt először, illetve legitim-e a blokád vagy nem, kétségtelenül az az érdekesebb része a sztorinak, hogy az izraeliek kezdik keményen elszigetelni magukat nemzetközileg. Akár igazuk volt ebben a konkrét…..
elstib57 2010.06.04 08:36:57
@A Nép - Te vagy!:
Men tudom mit tennél, ha holnap vadidegen emberek bemennének a lakásodba, elvennék mindened arra hivatkozva hogy 2000 évvel ezelőtt ez a ház az ük-ük nagyannyuké volt és valahol a világ másik végén, ahol eddig laktak, brutálisan ki akarták őket irtani. Különben is te egy bunkó vagy, aki nem vagy képes rendeltetésszerűen használni azokat a javakat, amelyből ők majd felépítik a Kánaánt. Összezsúfolnak hasonszőrüekkel menekülttáboroban és esetleg megendik, hogy a saját házad környékén a piszkos munkát elvégezd nekik. Valamint elvárnák tőled, hogy mindezt elfogadva kibékülj velük? Na mit szólsz hozzá?
Több „Molotov-koktélt” dobtak ma hajnalban egy romák lakta házra Hatvanban. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy van-e etnikai szál a történtekben. - írja a HEOL. Szerintem az is baj, hogyha egy embernek is eszébe juthat egy országban egy ilyen hír hallatán az, hogy ez…..
elstib57 2010.05.23 10:32:38
Szerintem mind a blogtulaj, mint a hozzászólók zöme nem érti annak a társadalmi tragédiának a lényegét, ami nagyon hosszú ideje, és egyre nagyobb erővel bontakozik ki a szemünk láttára, és teszi egyre jobban tönkre jelenünket és jövőnket. Mondandójuk csak a felszínt horzsolja. A lényegi probléma nem romák és nem romák között van, hanem egy, az európai mintákat követni akaró polgári réteg, és az ezt követni nem tudó (és ezért talán nem is akaró), egyre inkább leszakadó, igen nagy (és egyre gyarapodó) létszámú – cigány és nem cigány – csoportok között van.

A Magyarországot irányító csoportok mindig is törekedtek arra, hogy ennek a – mindig is létező – embertömegnek valamifajta alternatívát adjanak, reményt arra, hogy helyzetén változtathasson, és részben saját erőfeszítései folytán a polgári osztályba juthasson.

Ez a folyamat szakadt meg 1990. után. Hogyan is? A hatalomra került – gyors meggazdagodásra törekvő – új csoportok olyan neoliberális gazdaságpolitikát valósítottak meg hazánkban, amely nemhogy segítette volna ezt a több évszázada folyó integrációt, hanem tovább növelve a szakadékot. Egy széles, új réteg egyre gyorsabb meggazdagodása mellett egyre nagyobb tömegek szakadtak le és szegényedtek el.

És ennek nincs semmi köze sem Trianonhoz, sem a roma etnikumhoz.

Olyan helyzet jött létre, hogy ezeknek a mélyszegénységbe jutott embereknek – önerőből – esélyük sincs munkához jutni. De nem csak nekik, hanem az ötven év feletti, munkahelyüket elvesztő, tartalékokkal nem rendelkező, önálló vállalkozást létrehozni képtelen, egyébként polgári réteghez tartozó szocializált emberek tömegei számára sem, akik öregkorukra szintén – mivel nyugdíjuk nem nagyon lesz – szintén ezt a réteget fogják gyarapítani. Valamint a kevésbé iskolázott fiatal álláskeresők, akik évekig (talán soha) nem tudnak a munka világába bekapcsolódni, mert hazánkban az elmúlt húsz évben drasztikusan lecsökkent a termelőmunka, a szolgáltatás és a kereskedelem pedig nem tudja felszívni ezt a tömegű munkavállalót. Ezen a helyzeten csak egy alapjaiban más gazdaság- és oktatáspolitika – egy új társadalmi szerződés – tudna változtatni. A hatalomra került – a privatizálásokból meggazdagodott és ebben érdekelt – gazdasági elit egy széles rétege ebben nem érdekelt. Ezért tűri el (támogatja) a kulturális és szellemi leépülést, támogatja a deviáns szélsőséges magatartásformákat (drogliberalizáció, szexuális szabadosság stb.), valamint a szélsőséges politikai mozgalmak elterjedését (a különböző csoportok, amíg egymás ellen küzdenek, nem veszik észre az alapproblémát).

Hát ennyi. A többi smafu…
elstib57 2010.05.23 11:18:31
@gipsz1234:
Nem. Miből gondolod?
Szeretve tisztelt fővárosi vezetés!Oppardon, lehet ebből nem ismertek magatokra, nekifutok újra:Hé, parizerzabálók!Igen, ti, ott a Nokia dobozok mögött. Tudjuk, hogy Ingyen Csabi lázálmának számolgatása sok időtöket elrabolja. Azt is megértjük, hogy rátok szakadt az ég, mert…..
Proszektúra Középszerű műdal? 2010.05.10 17:49:00
Egy söralátétre tutira ráférnének azok a dicsérő szavak, amiket ez a Dessewffy Tibor nevű alak kaphatott, amikor a székely-himnuszt - bocsánat: a Székely-himnuszt! – egy tévéműsorban úgy minősítette, hogy egy középszerű műdal.Középszerű! Műdal! A SZÉKELY-HIMNUSZ!!!…..
elstib57 2010.05.10 22:44:09
@ebedli:
Neked komám ("apjuk fszát a székelyeknek"), nem a székelyeknek! Amit itt eleresztettél ez legalább olyan sztereotíp általánosítás, mint a nemzetközi zsidó összeesküvésről és semmirekellő, lusta és büdös cigányokról szóló durva általánosítások.

Mint tudjuk egy műalkotás esztétika és társadalmi hatása nem mindíg áll arányban egymással. Mint például aTanú című film (mint Bacsó Péter többi filmje sem) egyáltalán nem remekmű, de "jókor volt jó helyen" és "nagyot szólt", kultuszfilm lett belőle. Ilyen a Székely Himnusz is, megszólította az akkori kor magyarjainak lelkét és jelképpé vált. Érted? Nem érted.

@ébrenjáró:
Elvakultak, írod sommásan sok honfitársadról és a székely és magyar himnuszt kifejezetten károsnak tartod. Szeretném tudni, miért gondolod károsnak a Himnuszt. Milyet írnál helyette. Miről szólna az a pozitív induló? Te mit tartasz a nemzeti hagyományokról? Mit szólnál ahhoz, ha holnap Vácot Szlovákiához csatolnák? Onnantól ők is szlovákok lennének? Mi a nemzeti érzés és honnan kezdődik a nacionalizmus? Mit gondolsz, hol tartanának a németek, ha beletörődtek volna a pillanatnyi helyzetbe és beletörődtek volna országuk (hazájuk!) felosztásába és eleve lemontak volna 14 millió honfitársukról?

Érdekes módon mindíg a magyar nemzeti hagyományok az ártalmasak, maradiak. A magyar hagyományok, népművészet, zene az fölhözragadt, lokálpatrióta, a Valentin-nap a hanuka vagy a klezmér tánc és zene (utóbbi egyébként szerintem is k... jó) az trendi, haladó, modern... Miért? Gondolkodj el ezen egy kicsit!
Pintér Sándor gergényis megjegyzése igenis ártott, és százalékokban mérhető kárt okozott. A leendő kormány bizalmi tőkéje a Véleményvezér olvasóinak körében magas, Horváth Csaba ötletét pedig mindenki ökörségnek tartja. Az elmúlt hét eseményei szavazásaink tükrében.…..
elstib57 2010.05.09 21:12:30
@juhaszcs:
Mondd, te nem akarsz egyszer egy normálisabb országban élni? Ha annak szurkolsz már most, hogy a Viktor belebukjon, akkor szerinted a mai választékból kinek kellene rendbe tenni azt a csődtömeget amit 8 (12?, 20) év alatt "létrehoztak"? Én már 53 éves vagyok, nincs sok időm várni...

Pintért egyébként én sem kedvelem, de majd meglátjuk
Pilu Bucikám, drága! 2010.05.08 18:58:00
 Eddig azt hittük, hogy Hajdú Péternél nagyobb parasztot nem szart ki magából a magyar gennymédia, de most erre te rácáfoltál. Jópofa csínytevésnek hiszed berúgva/beszívva beborulni az árokba, és isten látja lelkem teszek is rá magasról, hogy ott murdelsz-e meg, vagy sem,…..
Már napok óta téma, amit az Index kiszivárogtatott: A Fidesz a kétharmados parlamenti többség birtokában előrehozná az önkormányzati választásokat, és új kerületeket alakítana ki. A cikk szerint: "Információink szerint Budapesten radikálisan átalakítanák a kerületi…..
Az alábbi dokumentumfilm készítőitől már bemutattunk egy kisfilmet, mely a nácik által beszennyezett ősi magyar jelképek eredetéről szólt. Megtudhattuk, hogy a hosszú évszázadokon keresztül a magyarság szimbólumának számító Árpádsávos zászlóra hogyan tapadt rá a náci…..