Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igorlaszlo

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igor több mint másfél évtizede él Franciaországban, és írásából sok minden mellett az is kiderült a számomra, hogy lelkesedése az ország és Párizs iránt finoman szólva is…..
igorlaszlo 2018.03.17 00:46:03
@Kozsdine Krisztina ( Alsace,France):

Most nézegetem nyugiban a kommenteket, ezt ìrtad :
"Sziasztok,üdv a tarsasagnak,kellemes napot Mindenkinek! :) Reg nem jartam mar erre (nyaralas es egyebek miatt),de majd probalok ujbol bekapcsolodni a blog eletebe.Latom a posthoz nem sokan szoltunk hozza azok közül akik itt Franciahonban elünk es/vagy dolgozunk,ezert is gondoltam irok par szot,bar en nem a sajat,csak a ferjem altal tapasztalt dolgokat tudom leirni.Nem tudok pontos szamokkal szolgalni (szabadsag temakörere gondolok),az biztos,hogy ferjemnek erre az durvan 1 honap szabadsag jart .Ezt ki is hasznaltuk most nyaron,tehat rendes eves szabadsag majd jövöre lesz ujbol.Ezen felül neki a plusz oraibol ha epp olyan a helyzet,van lehetösege kivenni nehany napot idöközönkent.( Nem reszlezetnem,mennyi plusz oraja van,eleg sok).Adozasban annyit tudok irni,amit itt valaki mar irt,hogy havi 2-3 ezer euros fizuvl szamolva, 2 gyerekkel,eltartott feleseggel,egesz türhetö összeg jön ki es az is igaz,minel nagyobb a csalad,kevesebb az ado.Illetve a fizetestöl függ meg szamos egyeb tamogatas (lakhatas,iskolakezdes,stb. ill. a csaladtamogatasi rendszer egyeb elemeinek összege is jövedelemfüggö).Es az is igaz,hogy rengeteg az ünnepnap.Ennyit szerettem volna leirni,a post többi reszehez nem kivanok hozzaszolni."

Most làtom, hogy elzàszi vagy... nem tudom tudod-e, hogy Elzàszban màs törvények vannak a szabadsàgolàs és màs egyebek terén... sokkal jobb rendszer és ezt nem is adjàk fel az elzàsziak ! Nem hazudozni jöttem, mert nem fizet senki azért, hogy màst mondjak, mint ami NEKEM volt, részleteket viszont tùl hosszù lenne itt leìrni. Köszönöm a hozzàszòlàst !
igorlaszlo 2018.03.17 00:52:36
@Demi78:

Most nézegetem nyugiban a kommenteket, ezt ìrtad :
"Parizs egy tulmisztifikalt, zsufolt, elhetetlen, mocskos varos. Mindenki odavan erte, a francia Mekka, jaj csak egyszer hagy lassam. Nem, ne lasd es vegkepp ne abbol iteld meg a francia nepet. (jo, a burokraciaval egyetertek)"

Nos, nem tudom kinek ìrtad a kommentet, de ha nekem, akkor nem csak a bürokràciàval értünk egyet, hanem az egésszel, amit ìrtàl...
igorlaszlo 2018.03.17 00:58:18
@négyzet:

Most nézegetem nyugiban a kommenteket, ezt ìrtad :
"Jól ír a poszt szerzője, de a tartalom persze, ahogy gondolom sokan írták, kicsit megmosolyogtató. Idealizált Budapest... :) Ja, nyaralni nagyon jó tud lenni, külföldi barátoknak is mindig bejön. Én nagyon szeretnék Franciaországban nyaralni egyszer, tutter a lelkes beszámoló utána."

Igazad van, én egy idealizàlt Budapestrôl ìrtam, ugyanakkor Budapest azért nekem màr nem volt teljesen ùj, elôtte 30 évig azért itt éltem. A kommented ìràsakor màr visszaköltöztem (16 év utàn) és most, hogy visszaolvastam, amit ìrtam, nem tudom màsképp làtni azòta sem. Azt persze sokkal jobban làtom, hogy itthon sem fenékig tejfel, nem is ezt akartam ìrni Budapestrôl, csak pillanatnyi érzéseket és talàn valami ilyesmit : magyaridok.hu/velemeny/el-kellene-menni-innen-2875587/
Kis túlzással a budapesti melegfelvonulók szélsőjobboldali zaklatóinak a randalírozása tejszínhabos leszbishow ahhoz képest, amilyen durván támadnak a belgrádi homofób huligánok a szivárványszínű zászló alatt vonuló melegekre, leszbikusokra, biszexuálisokra, transzneműekre…..
A faszozás egy mindenki által űzhető, könnyű játékszabályokkal rendelkező és nagy közösségformáló erővel bíró játék, amely egyre népszerűbb a magyarországi munkahelyeken, legyen szó akár multinacionális vállalatról, kis- és középvállalkozásról, vagy a…..
igorlaszlo 2010.06.07 22:04:35
@HencegőLajos:
Tacsko Muki nem is annyira ilyesztô, ha tudnàd, hogy Franciaorszàgban példàul (szerintem az USA-ban is) bìròsàgi eljàràs lehet belôle. Mert az, ami neked humoros, a màsiknak lehet, hogy nem. Na most ezzel még nem is lenne probléma, de az odadörgölôdés màr fizikailag is érint màsokat, nem csak téged és nincs jogod csak ùgy ahhoz dörgölôdni, akihez akarsz. Ezt nevezzük szexizmusnak.
Ha én hozzàd dörgölôdöm, ahhoz mit szòlnàl ? Fôleg most, hogy elàrulom, én meleg vagyok és szìvesen venném. LOL
Puszi !!!!!