Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fl@sh

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Digital Millenium Copyright Actre és más jogszabályokra hivatkozva perelné a PS3 kódjainak aláírásához használt titkos kulcs megszerzésének módszerét feltáró fail0verflow csapatot, és a kulcsot közzétevő, korábban az azóta javított PS3 jailbreakről elhíresült George…..
Fl@sh 2011.01.16 21:38:06
@buherator:
"tetszettek volna megfizetni egy kriptográfust, aki átnézi a csóri informatikusok munkáit, ne adj' isten véleményezi az architektúrát."

Sajnos még nem volt időm megnézni a videót, csak beletekertem az epic failhez, de nekem úgy tűnik, hogy implementálni egy elliptikus görbe kriptográfián alapuló digitális aláírás mechanizmust és összekeverni a véletlent a konstanssal nem ugyanaz a kategória. Ebből azt próbálom kihozni, hogy talán nem az ott dolgozó informatikusok képességeit kellene gyalázni, mert talán abból nem volt hiány és egy kriptográfus is elnézhette volna, ha tényleg csak ennyiről van szó, bár nem hiszem, jó lenne SONY oldalról is hallani valamit, de az úgysem fog megtörténni.

Jó igazából egy kriptográfusnak valószínűleg feltűnt volna, ha napi 8 órában csak a kódnak egy pár%-os részhalmazát kell bogarásznia és ezen agyalni, de lehet, hogy ez még a gondnoknak is sikerült volna, erre nem kell kriptográfus.

Amúgy az idézett mondatot találtam kicsit arrogánsnak.