Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jenczi

1 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Czett Petra Ugyan Németország és Magyarország kulturálisan nem tér el annyira egymástól, mint mondjuk Kína Magyarországtól, de azért itt is van pár furcsaság, ami kizökkentett a lelki nyugalmamból. Az aggódóknak mondanám, hogy talpra álltam, és újra ráleltem a balanszra...
jenczi 2016.02.22 23:16:51
@A megvalósult amerikai ólom..: azt mondják, hogy a napi fürdés káros a bőrnek. Mások szerint ez csak spórolás. Mert spórolni nagyon tudnak. Viszont sosem büdösek.
jenczi 2016.02.23 08:28:04
@A megvalósult amerikai ólom..: amikor nem tusolnak, akkor áttörölgetik magukat az un. Waschlappen-nel. Nem is tudom, hogy otthon lehet-e kapni. Törülközőanyagból varrják, olyan mint egy kis zsák, amit az ember benedvesít, tesz rá egy kis szappant vagy tusfürfőt és a kezére húzva áttörölgeti magát. Kettőt használnak belőle, gondolom nem kell magyarázni, miért.
Magyarországot szelíd, álmodó, az agresszív birodalmi sas által legyőzött Gábriel angyal szimbolizálja a Szabadság térre állítandó emlékművön. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánított alkotás Melocco Miklós támogató szakvéleménye alapján valósul meg, a…..
jenczi 2014.01.20 11:16:35
@jobbdemokrata: hopp, vagy megsem. egyaltalan nem ronda es sokkal több igazsag van a szimbolikajaban, mert nem törtenelmet akar hamisitani.
„Wie du weinst, wie du weinst,Daß i' wandere muß,Wandere muß,Wie wenn d'Lieb jetzt wär vorbei!“ („Hogy sírsz, hogy sírsz,/hogy el kell vándorolnom,/el kell vándorolnom,/Mintha a szerelem most odalenne!”) Muß i’denn zum Städtele hinaus („El kell hagynom a várost” - német…..
Eszem megáll Kurva anyád!!! 2012.09.09 09:09:00
Jó dolog a sokadik Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál.Rengeteg embert megmozgat, éjszaka még a budapesti Belváros is tele volt talpas borospoharat szorongató, jókedvű fazonokkal. Jó dolog a BKV gyönyörűen felújított cabrió busza is. 200 Ft-ért bárki mehet egy nosztalgia kört a…..
jenczi 2012.09.09 14:19:40
@christophe: én meg meglehetősen borúsan Németországból. Tudod, kedves Kristóf, mi volt az első benyomásom, amikor kiköltöztem? Hogy itt az emberek nyugodtabban, boldogabbak és óriási gondnak élnek meg piciny nehézségeket. A társadalmi feszültségek elsősorban a szegénységből fakadnak. Mert ha otthon maradok, én is megkaptam volna a 250 eurós kezdőfizetésem, kint meg kezdtem 1500-al. Ami itt sem túl sok, de nyugodt életet biztosít, egy olyat, ahol költhetek jobb ételekre, ruhákra, kultúrára és szórakozásra, és amiből még arra is telik, hogy havonta megtakarítsak annyi pénzt, amennyi otthon a fizetésem lenne. Hát azt mondom, hogy szörnyű, hogy egy budapesti mekiben valaki havi 80ezerért ugyanannyit dolgozik, mint a regensburgi mekis, aki 1000 eurót is megkeres. Hülye példa, de tanulságos. Az emberek nem vágynak másra, csak arra, amit fentebb írtam; a munkájuk eredménye az anyagi biztonság legyen. És amíg ez nem biztosított, addig senki se csodálkozzon, hogy súlyos feszültségekkel terhelt a magyar társadalom. Ráadásul te még csak nem is csodálkozol, hanem röhögsz. Na ez az, ami leginkább vérlázító...
jenczi 2012.09.09 19:50:18
@christophe: tudom, hogy miről beszélsz, és megértelek. Azt viszont nem tudom, hogy a jó társadalom hozza-e meg az anyagi jólétet, vagy fordítva. Passz.
Azt gondolom, hogy a magyar társadalom zártságát nem kell bemutatnom, olyan fokú elidegenedés jellemzi az egyszerű hétköznapokat, ami számomra érthetetlen. Nincs közösségi szellem, nincsenek valódi, a társadalom szerves részét képező hagyományok, és mindez csak akkor mellbevágó élmény, amikor az embert kultúrsokk éri egy szerencsésebb országban. Talán a kommunizmus-szocializmus törte meg a magyar társadalom természetes fejlődésmenetét, és formálta át a nemzetiségtudatot pszichózissá. Aztán a franc se tudja.
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Csak nem rég találtam rá az önök blogjára, nagyon jónak és hasznosnak tartom. Magamról annyit, hogy 52 éves nő vagyok és jelenleg nincs állásom. Sajnos különböző betegségeim miatt 3 éven keresztül nem tudtam dolgozni, mert többet voltam…..
jenczi 2011.11.23 10:00:33
www.comforce.hu/

Nem reklám, pusztán egy lehetőség a levélírónak. Internet és számítógép kell hozzá, napi 8 órával a minimálbért meg lehet keresni vagy akár többet is.
COMMOLIOR Húsvéti örömködés 2010.04.01 23:47:00
 Képzeljétek! Ma megsimogattam egy kisnyuszit, olyan selymesszőrű szebbik fajtát, meg összegyújtöttem 11 csokitojást az iskolám kertjében, mert ez a nyuszi, ez a húsvéti, nagyon kis huncut, szétszórta őket. 11-et! Úgy szaladtam a járókeretemmel, hogy Attila bácsi alig tudott…..