Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mihasznakönyvelő (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Mondd, mit érlel 2010.03.31 14:40:00
Amikor már illik valami konkrétat ígérni, akkor kerülnek elő a látszólag költségmentes ígéretek, köztük a közjogi javaslatok, a korrupció végleges legyőzése, és az adóegyszerűsítés. Ezeknek látszólag nincsenek kárvallottjai, az ilyesmit nyugodtan el lehet ereszteni…..
mihasznakönyvelő (törölt) 2010.04.01 17:51:02
Én, mint könyvelő szeretettel várom az irodámban azt, aki kíváncsi, hogy ezek a mihaszna könyvelők mivel töltik napjaikat. Gyere és tölts el velem egy hetet, és utána térjünk vissza ezekre a semmirekellő könyvelőkre, akik végre elmehetnének dolgozni. Számíts rá, hogy reggel 7-kor kezdjük a munkát, viszont ne számíts rá, hogy este 8 előtt abbahagyjuk. Ebédet hozhatsz magaddal, de nem biztos, hogy lesz időnk megenni. Számíts arra is, hogy dolgozni fogunk húsvétkor is, karácsonykor is, szombaton is és vasárnap is. Szabadságra nem megyünk, ha betegek vagyunk, akkor is dolgozunk, felejtsd el, hogy elmész táppénzre. A gyengébbek kedvéért pedig elárulom, hogy pont a könyvelők fizetik a legtöbb adót, hiszen szerződéssel dolgozunk és számlára. Nekem nincs eltitkolt bevételem és nincs feketén végzett munkám. Anyagi felelősségünk is van, ugyanis, ha elcseszek valamit én fogom fizetni a bírságot!!! Ugyanígy én fizetem, ha elfelejtem beadni a bevallásod, vagy hibásan adom be! Én próbálom menteni a menthetőt, amikor a magukat okosnak hitt vállalkozók hülyeséget csinálnak (pl. nem ad számlát, rosszul állítja ki a számlát, mert bizony még ez is gondot okoz)és én megyek helyetted az adóellenőrzésre, én képvisellek a hatóságok előtt. Aki pedig olyan könyvelőhöz megy könyveltetni, aki szerződés és számla nélkül dolgozik, annak úgy kell, nem tudom sajnálni egy kicsit sem, ha megbüntetik és nincs senki aki vállalná a felelősséget. Nagyon sokszor nem fizetnek a kedves ügyfelek, mert tőlünk elvárják, hogy sokszor hónapokig ingyen dolgozzunk (nehogy megbüntessék őket) és sajnos nagyon sokszor keresztet vethetünk a pénzre, amivel tartoznak. Mert ugye a könyvelő az utolsó, akire pénzt áldoznak. Fogadni mernék, hogy azok a kommentelők is tartoznak a könyvelőjüknek, akik nem tudják értékelni a könyvelőjük munkáját és semmirekellőnek nevezik őket.

Azt is elárulom, hogy a könyvelő képzés nem éppen a legolcsóbb képzés. Már sok évvel ezelőtt is több százezer forintba került és bizony nem 3 hónapos gyorstalpaló tanfolyamon.... bárki utána nézhet...
Továbbá mi minden napunkat azzal kezdjük, hogy megnézzük vajon tegnap óta mi változott, évente kötelező továbbképzésre kell mennünk, nem kevés pénzért, emellett szükségünk van nem kötelező továbbképzésekre is, amik szintén nincsenek ingyen. Folyamatosan tanulunk és képezzük magunkat. Egyébként nem értek valamit: miért nem megy el könyvelőnek, aki szerint nekik minden szép és happy, dől a lóvé, még dolgozni sem kell?
Félreértés ne essék, imádom a szakmám és nem cserélném el semmire. Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy az adórendszert egyszerűsíteni kell, mert ez így nagyon nem jó. De ha lehet ne úgy egyszerűsítsenek, mint pl. az egyszerűsített foglalkoztatás... amúgy meg sokkal jobb lenne az évekkel ezelőtti "bonyolult" adórendszer. Nekünk az egyszerűbb volt. Sokkal kevesebbet dolgoztunk, ugyanennyi pénzért, mert árat emelni nem tudunk egyenes arányban a többletmunkával. Feláll a szőr a könyvelők hátán az "egyszerűsítés" szótól. Az utóbbi néhány évben minden egyszerűsítés után SOKKAL bonyolultabb lett minden.