Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrBrightside

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Appleblog Drága-e az új MacBook 2010.05.19 15:56:00
Tegnap jelent meg az új gép, és a kommentekben egyből felmerült, hogy nem éri meg az Apple legolcsóbb laptopja, túl drága, szar, szar, szar. Ezer dollárért sokkal jobban felszerelt gépeket lehet vásárolni, írták néhányan, a MacBook a frissítés ellenére is korszerűtlen és…..
MrBrightside 2010.05.19 21:58:02
@iMages: Exposé + Spaces, aktív sarkok, ezek teszik az ablakezelést annyira jóvá. Be kell lőni a saját igényeidre, munkamenetedre aztán még egy 13" kijelzőn is élmény a munka.
Full screen nincs, ott az optimalizáló gomb, ami mindig az adott tartalomhoz ideálisan állítja be az ablak méretét, én még tartok Safariban egy bookmarkletet ami 1024x768 pixel méretűre alakítja az ablakot, böngészőnek ez az ideális 13"-os kijelzőn, valamint többnyire erre opitmálják az weblapokat.
Mint ismeretes az első Alien film rendezője, Ridley Scott ismét a kezébe vette a savas vérű űrszörny sorsát és maga fogja dirigálni a franchise következő darabját, amely nem közvetlen folytatás lesz, hanem egy előzményfilm. Scott nemrég az MTV-nek nyilatkozott a produkcióról.…..
MrBrightside 2010.04.23 20:55:25
@salaxx: Szerintem is az Alien 3 Assembly Cut volt a legjobb rész. Sajnos nem Director's Cut volt mivel David Fincher, az utolsó rendező úgy összerúgta a port a stúdióval hogy nem volt hajlandó együttműködni a Quadrology összeállításánál a Director's Cut létrehozásában. Így csak egy összeállítás lett - "assembly cut" - a kivágott jelentekből, néhány helyen módosítva, ehhez képest ez egy teljesen más film, kerek egész és igazi horror. Mindenkinek pótolni kell aki csak a moziverziót látta.
Ahogy az emberek és a fejlesztők kezükbe kapták az iPadet, egyre jobb és érdekesebb appokat tudnak készíteni rá. Ez a képeskönyv például csodálatos példája annak, mire számíthatunk. Eléggé meggyőző.Kösz Koronix..
MrBrightside 2010.04.13 20:59:27
@Poha: fetrengve, síkitva röhögés
Kösz Poha, ez volt nálam a nap kommentje.

Egyébként megelőztél az előző komenteddel én is valami hasonlót akartam írni
MrBrightside 2010.04.13 22:19:10
Egy késő esti gondolat:
Az iPadről azt állítani hogy nem forradalmi kb olyan gondolat mint ami az IBM vezetőiben fogalmazódott annak idején amikor megállapodtak Bill Gates-el hogy operációs rendszert ad a gépeik mellé:
"Mégis kinek kellene számítógép otthonra, ugyanmár? Mégis mire használnák?"
Nem tulajdonítottak jelentőséget neki és simán aláírták neki a szerződést azzal a kitétellel hogy bárki más szabadon licenszelheti a rendszert. Ezzel a szűklátókörű húzással lazán a világ leggazdagabb emberévé tették, saját magukat meg pályán kívűl helyezték. Nem látták a változást, az pedig túlhaladott rajtuk.
Most is sokan nem látják még a lehetőséget, a potenciált, pedig az iPhone már bizonyított, de ez mégis egy teljesen más eszköz és bárki bármit mond ilyen eszköz még nem volt. Lényege az App, az eszköz mindig azzá válik amilyen App-ot futtatsz. Válhat csodálatos mesekönyvvé, válhat kézzelfogható internetté (böngésző), válhat interaktív magazinná, válhat társasjátékká, válhat jegyzetfüzetté, válhat képregényolvasóvá, válhat hatalmas mobilkönyvtárrá, válhat végtelen tudású térképpé, válhat videolejátszóvá amin a gyerekek nézhetnek rajzfilmeket miközben kocsiban, repülőn utaztok és még hosszasan lehetne sorolni a lehetőségeket. Mindig azzá válik amit épp futtatsz rajta. Mindeközben minden gyors, röccenésmentes, gyönyörű és átgondolt felhasználói felülettel Aki netbookpotlékként gondol rá az téved, nem helyettesít egy teljesértékű számítógépet, de sok ember mobil igényeit kielégíti és olyan dolgokra lehet az App-ok révén használni amire korábban bármi más eszköz csak szükségmegoldás volt. Hányszor találkoztunk már olyan desktop alkalmazással ami szinte kiáltott egy ilyen méretű érintőképernyős eszközért, és most mindez lehetséges, a fejlesztők fantáziája szab határt a lehetőségeknek. Emellett nem kell a biztonsággal törődni (vírusok, spyware, malware, trojan stb), nem kell karbantartani, nincsen fáljrendszer, mappa, fájlmenedzsment, semmi olyasmi amiért meg kellene ismerni a rendszert, mindaz ami sokakat távol tartott eddig a számítógéptől. Csak felveszed, app indít, tartalmat fogyaszt, lerak, és ennyi.
Egy éven belül jön majd ki mindenki a saját tabletjével, az iPad-killerekkel. Aki a régi modellre épít és érintőképernyős netbook-kal jön ki, az borítékolhatóan nem lesz sikeres, csak egy rétegmodell lehet belőle, a tabletPC egyszer már megbukott itt valódi innováció kell ha valaki meg akarja szorongatni az iPad-et, ezt egyedül az Androidban látom.
Érdekes hogy a Microsoft is megcsinálta a saját érintőképernyős innovációját amit Surface-nek hívnak, ez egy 100kg-os asztal, 2 milliós árcédulával, kaszinóknak, luxusszállodáknak. Ha valami ilyesmivel kijönnek hordozható méretben most nyerők lehettek volna
Bigyóblog Az első iPad kritikák 2010.04.01 09:47:00
Tucatnyi újságban jelentek meg ma kritikák, tesztek az iPadről. A legtalálóbban a New York Times kritikusa, David Pogue fogalmazta meg az iPad körüli felhajtást, sokéves pályafutása alatt még soha nem találkozott olyan temékkel, mely ennyire megosztotta volna a felhasználókat. Pogue…..
MrBrightside 2010.04.01 13:40:40
A Flashről:
Jelenleg a Flash beette magát videomegosztó szájtokra mivel a böngészők nem rendelkeznek bépített lejátszóval, ezért egy külső plugin meghívásával oldják meg jelenleg, ez Wines világon kivűl mindenhol egy rosszul megírt optimizálatlan szar ami zabálja az erőforrásokat, ez az Adobe sara, csak ők tehetnek róla, ne csodálkozzanak ha kiestek Steve kegyeiből. Ha lenne Flash annak használata rögtön 30-40%-kal lecsökkentené az akkuidőt és mindenki az eszközt szidná hogy milyen gyorsan lemerül. Mindenki át fog állni előbb utóbb HTML5-re mivel ehhez nem kell majd külső beépülőt telepíteni, menni fog minden modern böngészőn.
Másik dolog hogy a Flashben létrehozott tartalom nem kereshető, Google nem indexeli, ergo internetes szemszögből az ilyen nem is létezik.
Harmadrészt a Flash-nek nincsenek jelenleg érintőképernyős kezelést támogató megoldásai.
Flash-el nagyon jól, könnyen, gyorsan lehet interaktív tartalmat létrehozni pl. e-learning, arra jó de nem az internetre.
Flash támogatás soha nem lesz Apple mobil eszközön.

A multitaskról:
4.0 iPhone szoftvertől lesz valamilyen jól átgondolt multitask megoldás, olyasmi mint a copy-paste volt, sokat kellett várni rá de az egyik legelegánsabb megoldást sikerült megalkotniuk. Ebből azt a következtetést vonom le hogy az iPadon is lesz multitask utána.
Csak jelzem hogy a WinMo7-nél még copy-paste sem lesz nem hogy multitask.

Az iPadről:
Az iPadhez hasonló eszköz eddig nem létezett. A TabletPC nem hasonló termék, drága volt és azon egy desktop operációs rendszer futott egy desktop GUI-val még jó hogy nem volt sikeres így, az egész átgondolatlan, éretlen koncepció volt.
Az iPad egy jól átgondolt tartalom disztribúcós rendszer: alklamazások, film, sorozet, zene, könyv, később magazinok.
A termék egyik célcsoportja azon felhasználok akik eddig idegenkedtek a számítőgéptől, nem tudták, nem akarták megtanulni kezelni, nekik olyan lesz mintha egy interaktív újságot használnának. A legfontosabb, NEM ÉRZŐDIK SZÁMÍTÓGÉPNEK és nem is az.
Jelenleg nem tudok olyan helyzetet amiben egy netbook jobb lehetne ennél, leszámítva a fizikai bill. hiányát ill. a rendszer zártságát bár célcsoportot nézve ez inkább előny.
Az iPad a legjobb böngészési élményt nyújtja, olyan természetes a kezelése mintha az interakció valós fizikai objektummal történne, akinek van iPhone tudja miről beszélek.
A touchscreenes kezelés egy megfelelő UI-val paradigmaváltást hoz az informatikában, eddig úgy használtuk a számítógépet egérrel mintha egy sebész távolról egy robotkart irányítva operálna, ugye nem feküdnénk szívesen a kése alá?
Az egész koncepció lényege a fókusz, mindig egy dologra koncentrálsz, egy alkalmazás fut de az teljes egészében uralja a gépet és a lehetős legjobb élményt nyújtja.
Az iPaden minden nagyon gyorsan, röccenésmentesen fog működni, ez nem mondható el mondjuk a netbookok többségéről.
Minden nagyobb rendszerfrissítéssel kapunk valami újat, az Apple törődik a vásárlóival a termék vásárlása után is.
Nem lesz sikeres egyetlen tablet sem az rövid távon az iPaden kívül. Ennek oka rendkívül egyszerű: olcsó, senkinek nincsen tapasztalta, évekkel le vannak maradva, nincsen megfelelő fejlett mobil rendszerük (iPhone OS) ilyen eszközre, az iPhone remek főpróba volt a iPad számára.
Egyedül az Android amiben van potenciál, annak aki nem szereti a zártságot. Mindenesetre inkább élek az Apple cukormázas bilincseivel mert elégedett vagyok és ezt régen éreztem egy gyártó termékeinél. Persze mindenkinek mások a céljai, valakinek egy parancssoros Linux-terminál az élete azt is megértem és tiszteletben tartom.
Az egyetlen bánatom hogy még szerintem sokat kell várni míg lesz testreszabott magyar tartalom zene, film, könyv, újság tekintetében amit megvásárolhatunk az eszközre.
MrBrightside 2010.04.02 11:46:39
@Briff: A PSP és Nintendo DS játékok még milyen platformon futnak, mennek rajtuk a Flash játékok?
Az iPod Touch, iPhone, iPad olyanok mint a játékonzolok, zárt rendszerűek, amit tudnak azt nagyon jól tudják, ezek céleszközök. Az Apple a teljes platformot kontroll alatt tartja ez az egyik feltétele felhasználói élmény biztosításának és igen ők is profitorientáltak és vannak furcsa húzásaik de a termékeik példátlan elégedettséget okoznak és ez nem a hype vagy a marketing osztály érdeme, hanem valós értékek húzodnak meg mögötte.