Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Norbert K

105 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A svéd „melodic death metal” egyik alapzenekara új lemezzel jelentkezett, sorban a kilencedikkel. Természetesen az Amon Amarth új hangzója mellett mi sem mehettünk el szó nélkül, úgyhogy felvettem szépen a bőr csuklószorítómat, megnövesztettem gyorsan a hajam, harci öltözetet…..
A Bálnalovas a magyar grunge/stoner színtér egyik jeles képviselője. A zenekart Polonkai Tamás alapította, aki a Polly Is Dead zenekar egykori dalszerzője. Máris Viktor Nárcisz énekes személyével vált teljessé a zenekar, de az albumon vendégszerepel még Apey a Neck Sprainből,…..
Iggy Pop még él. Tényleg. Muszáj ezzel kezdenem a cikket. Totál elfeledkeztem erről a fazonról, pedig 2003-ban újjáalakult a The Stooges, ami 2007-ben még lemezt is kiadott (The Weirdness). Most meg Iggy papa szépen összeszedte a banda életben maradt tagjait, és 40 évvel (!) később,…..
Aki figyelemmel követi a Rockstation hasábjait, az valószínűleg találkozott már a Device formáció nevével. Akik nem, azoknak mondom: a Disturbed frontember David Draiman s az ex-Filter gitáros Geno Lenardo közös projektjeként jött létre, és idén áprilisban jelent meg a debütáló…..
A klasszikus thrash metal zenekarok nagy visszatérésének korát éljük. Egymással turnézgatnak, sorra adják ki a lemezeiket, de azért a rutinos öreg rókák között van néhány feltörekvő zenekar. Trónkövetelők, ha úgy tetszik. Nem mondom, hogy mindegyiket ismerem, de a Municipal…..
A Megazetor zenekar egész komoly sikereket ért el egy magyar underground metal zenekar lehetőségeihez képest. Megnyerték a 2008-as Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutatót, felléptek a a 2010-es Metalfest Open Air Hungaryn, most meg épp a balti államokban turnéznak. Eddig két EP…..
No, félreértés ne essék, nem egy ételnek képzelem magam, csak Kennedy elnök híres mondatát („Ich bin ein Berliner”) kölcsönöztem, némi átalakítással. Kedden este ugyanis Budapest egy része Hamburg elővárosává változott, hiszen a német város két büszkesége lépett fel a…..
Március 19-én koncertezik a Helloween Budapesten, a Pecsában. Ennek kapcsán sikerült telefonvégre kapnunk Andi Deris énekest, akivel az új albumról, a közelgő turnéról és magyarországi élményeiről beszéltünk. Hello Norbert, itt Andi. Mi újság? Hello Andi! Először is,…..
A Dropkick Murphys a mostanában egyre népszerűbb írpunk egyik üzembiztos képviselője. Nem egy világmegváltó műfaj, legalábbis ahogy én látom, leginkább arról szól az egész, hogy legyen valami talpalávaló miközben az ember az ír sörök bűvöletében tölti el péntek…..
Új EP-vel jelentkezett a Random Chords. Egy félig-meddig underground banda, akik az általuk black rock’n’rollként aposztrofált stílus képviselői. Hatásokként olyan zenekarokat jelöltek meg, mint a Rancid, a Motörhead vagy a Hellacopters. Nem rossz névsor, úgyhogy kíváncsi voltam.…..
Tudom, az én szegénységem, de eddig nem mélyedtem el túlságosan a Chief Rebel Angel munkásságában. Persze, folyamatosan láttam a nevüket leírva, még tán a klippremieriert is megtekintettem, de koncerten sosem jártam, illetve albumot sem hallgattam végig. Mostanáig. Egy szerencsés…..
A két részre vált Rhapsody (Of Fire) egyik fele szerda este Budapesten járt. Luca Turilli zenekara sokat játszik az anyaegyüttestől is, illetve a mester szólóalbumai is elég hasonlóak, úgyhogy nyugodtan mondhatom, hogy Rhapsody koncerten voltam. Folytatásban beszámoló. Korán volt…..
Eléggé meglepődtem, amikor olvastam az új All That Remains album megjelenéséről. Én írtam a legutóbbi hanganyagról is, és egyből az jutott eszembe, hogy „már megint”? Aztán előástam a lemezt és az írást is, és rájöttem, hogy ennek bizony, majdnem napra pontosan, két éve…..
A székesfehérvári Doghitters 2007 óta tapossa a magyar underground ösvényeit. Felléptek már a kortárs metál-élet nevesebb előadói előtt (Blind Myself, Watch My Dying, Cadaveres, Wackor stb.), és most egy új kislemezzel jelentkeztek. Súlyos, őszinte hardcore-metal keverékről lesz…..
Vannak zenekarok, amik újabb sorlemezeinél annak örülünk, ha semmi változás és a megszokottat hozzák. Persze, ez esetben nehéz a blogger dolga, hogy mégis mit írjon az anyagról. Főleg, ha az adott felvétel egy EP. Az NYHC egyik zászlóshajója, a Madball is egy hasonló zenekar, de…..
Előzetesen számomra a Biohazard tűnt a legnagyobb húzónévnek, és pénteken elérkezett az ő idejük is. Volt mindenféle, míg a szombat kissé lazábbra sikeredett, úgyhogy a folytatásban a hegyaljai élmények utolsó felvonását olvashatjátok.Embertelenül korán (délután 4) kezdte…..
2005 óta minden Hegyalján ott voltam, és ugyan ízlések és pofonok, de mondjuk úgy, nem az idei zenei felhozatala volt a legerősebb. De ne panaszkodjunk, azért voltak nyalánkságok bőven. Kiváló példa erre a csütörtök, ami számomra előzetesen a legjobbnak ígérkezett.Kezdtem a…..
Évek óta van 0. nap Hegyalján, így már kedden belevethettük magunkat a fesztiválozásba. Na, persze, elég visszafogottan, mert érdemi koncertek csak a Furmint klub színpadán voltak, ebből pedig engem egyedül a Men In The Box, egy Alice In Chains tribute zenekar fellépése érdekelt.…..
A Make Do and Mend stílusmeghatározásánál sokféle jelzővel találkoztam eleddig. Punk-rock-posthardcore a leggyakoribb megjelölések. Sosem voltam egy nagy műfajkategorizáló, szóval maradok én is ennél. Ami viszont biztos, hogy az amúgy remekül sikerült első album (End Measured…..
Nagyon szerettem a 90-es évek második felében fénykorát élő holland The Gatheringet. Azt hiszem, a zenekar egyik tagja se sértődik meg, ha azt mondom, hogy melankolikus rockzenéjük sikerének igazi titka Anneke van Giersbergen énekesnő volt. Gyönyörű szép, lágy hangja, angyali…..
A Dolor zenekar 10 éve alakult Gyöngyösön, és idén új EP-vel jelentkeztek. A címe Radish For Sale, és szégyen, nem szégyen, én most, ezzel a hanganyaggal ismertem meg a bandát. Zenei hatásokként olyan neveket említenek a srácok, mint a Biohazard, Madball, Sick Of It All, Hatebreed…..
Négy év hallgatás után jelentkezett új albummal a mosonmagyaróvári Casketgarden zenekar. A banda a svéd dallamos death metal eltántoríthatatlan képvselője. Leginkább az At The Gates és a Carcass nevei, amik rendre előkerülnek az új Casketgarden lemezeknél, mint nyilvánvaló…..
Bevallom, Emilie Autumnról januárig nem hallottam. Amikor viszont szembe jött a lehetőség, hogy megnézhetem élőben, rövid kutakodás után rábólintottam. Egyedi, elképesztően érdekes jelenségnek tűnt néhány szám alapján is, és gondoltam, élőben sem lesz ez másképp, főleg…..
Olvassa ugyan az emberfia a Skalar facebook oldalán, de valahogy mégis nehezen hiszi: hétfő este teltház a Pecsában? Odaérve aztán tapasztalja, hogy nem egyszerű reklámfogásról van szó, valóban megtöltötték Budapest fiataljai a Városligetet. Ott voltunk a Rise Against koncerten,…..
Norbert K 2012.03.23 16:47:14
@Shag: Jogos, javítva. Köszi
 Van olyan, hogy keresztény metal-core (post-hardcore, screamo, ahogy tetszik), és ennek a műfajnak még éllovasai is vannak. Nyilván elsőre összeegyeztethetetlennek tűnik, de létezik, élnek és virulnak, sőt, péntek este a Skalar jóvoltából Budapestre látogattak, ahol mi is…..