Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gigi7

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször foglalkoztam már a társasházi növényekkel, melyek feldobják és csinosítják a sokszor csupasz, szürke belső udvarokat. A gangok által körbeölelt területeknek szükségük is van a zöld fejlesztésekre, hiszen a társasházaknak ez a része, mely mindig szem előtt van, nem…..
Gigi7 2012.05.01 12:49:40
Konyhamesék Pármai dinnyeleves 2011.06.22 11:42:00
Az olaszok például meglehetősen vonakodnak, amikor gyümölcslevessel kínálom őket, főleg ha első fogásként. Mert még soványka desszertnek elmenne, na de levesnek! Aztán megkóstolják és cuppognak és hinnyegnek (olaszul: uhmmm) és befalják. Majd kérnek még… De jól van ez…..
Konyhamesék Goldenblog 2010 2010.07.09 10:58:00
  Goldenblog 2010 > Íme a gasztroverseny idei nyertesei         Elkészült a gasztroblogok top 10-es listája. A kategóriába összesen 161 különböző blogot neveztetek,…..
Gigi7 2010.07.10 16:07:52
(ejtsd: melándzáne állá pármidzsáná) Aki nem a rabja az olasz konyának, talán most elkattint innen, mert azt gondolja, megint egy divatos, de „semmi különös” kajával fogom traktálni. De nem! A „parmigiana” – így becézik röviden az olaszok – szerintem a hazai olasz…..
  A lekvárfőzésről szerintem mindenkinek vannak emlékei, és nem túl kellemesek. Fortyog, köpköd a lávaszerű anyag, a lábos szélén, mint a vulkán kürtőjén bugyog kifelé, összepöttyözve a tűzhelyet, a csempét, a padlót, a háziasszony karját, dekoltázsát. A szeplők…..
Gigi7 2010.06.22 17:39:25
Tesztelem az embereket. A felmérés egyetlen, mindent eldöntő kérdése a következő: szereti-e a hideg levest és Csernus doktort? A nem reprezentatív mintán általam végzett szondázás eredménye a következő: A megkérdezettek releváns többsége - 5, azaz öt fő - mindkettőt…..
Mamikáék debreceni házikója egy hosszú, árnyékos udvar végében állt. Balról omladozó téglafal, jobbról sötét, szobakonyhás kis odúk. A vásározó házaspár sok színes-szagos portékája az üveges verandán hatalmas nejlonzsákokban sorakozott, és ha néha behívtak magukhoz…..
Gigi7 2010.05.09 16:39:46
Gigi7 2010.05.24 13:49:36
@mezsuka: A képről már rég rád ismertem. Semmit se változtál. :)
Gigi7 2010.05.24 23:00:57
@mezsuka: a blogos képedről. Amikor ilyen kicsi voltál, akkor még nem ismertelek. De kicsinek is helyes voltál. :))
A befőttesüvegben eltett lecsó ideje lejárt. Nem is csoda. Ha akarjuk, akár tél közepén is vehetünk paprikát, paradicsomot és összeüthetünk egy kis kóstolót a nyárból. Az íze nem az igazi, de én olyan erősen lecsópárti vagyok, hogy nehezen mondok le róla csak azért, mert…..
 „Már megint itt van a szerelem, már megint izzad a tenyerem…”. Hát igen, így is lehet mondani. Meg persze érzelmes intellektualitással, ahogy Katona Klári dalolta nagyjából ugyanakkor: „Miért nem próbálod meg velem? Én még ki merem mondani,…..
Van aki a hosszúkás lukulluszt kedveli jobban, van aki a telt mélypirosat. És persze itt a legeslegújabbkori kedvenc: az édes koktélparadicsom.  Persze ez durva leegyszerűsítés, ugyanis több tucat fajta ismert még ezeken kívül is, ráadásul nem is mind piros...Az olaszok…..
Hédi nagynéném rettenetesen rosszul főzött. Lelkesen, de rosszul. Ha kreativitását néha a konyhában is kipróbálta, az eredmény messze elmaradt a falra festett szecessziós freskók, egyedi ruhaköltemények, ceruzaskiccek és divatékszerek mögött. Képes volt órákig, napokig…..
Gigi7 2010.05.17 20:03:29
Gigi7 2010.05.24 13:50:50
@mezsuka: sajnos ez ismerős, az én életemből is egyre többen hiányoznak. :(
Pástétomnak, rántva, sütve, bárhogy legyen, imádom a padlizsánt. Csodálnivaló az a gyönyörű mélybordó szín, az a tenyérbe simuló cseppforma! Törökparadicsom és tojásgyümölcs néven is fut, és mindkettő méltó hozzá: az előbbi egzotikus, az utóbbi mesei. Első…..
Konyhamesék Balkán ízek 2010.04.29 11:04:00
Befogadó nemzet a magyar. Van, aki ezt fájlalja, van, aki észre sem veszi, van, aki átkozza. Népek, szokások, vallások, hitek és velük együtt ízek vonultak át - stratégiailag, földrajzilag és szellemiségében is nyitott – kis országunkon az elmúlt évezredekben. Ez a…..
Konyhamesék Töltött kel 2010.04.21 12:16:00
Nem volt nálunk divat sem a reformkonyha, sem a flancos különlegességek, de még olajat sem használtunk, csak a majonéz készítéséhez, mert ugye azt sertészsírral nehéz elképzelni. Anyu – ennek ellenére - messze földön híres szakács volt. Jöttek is a barátok,…..
Gigi7 2010.04.23 17:32:22
@mezsuka: lehet ebben valami. De kinek van ma egészséges életszemlélete? Amúgy meg eléggé ellentmondásos dolgokat lehet olvasni erről is. Hogy pl. a mangalica zsír jobb, mint az olaj, vagy a vaj jobb, mint a margarin. Ki tudja, valójában mi az igazság?
Konyhamesék Túróhab eperrel 2010.04.19 13:22:00
(avagy sikerélmény a konyhában) Sikerélmény nélkül nem érdemes élni. Sejtettem már rég, de Dr. Csernus sokkoló szentenciává léptette elő ezt az alapigazságot. Mondhat akárki akármit, ha nincs meg belül az a jó érzés, hogy alkottam valami remekbe szabottat, valami nagyszerűt,…..
Gigi7 2010.04.20 17:22:38
Konyhamesék Kenyérke 2010.04.12 14:17:00
Kenyeret sütni nem olyan nehéz, mint gondolnád. Igaz, nem hasonlít arra, amit a boltban veszel, de így is megéri a fáradságot. A lakásban fellelhető lisztféléket (korpás, rozs, kukorica) vegyítve minden nap másfélével lehet próbálkozni. Csak arra kell ügyelni, hogy a…..
Konyhamesék Mi van a kamrában? 2010.04.09 10:09:00
Hát, így, április elején már nem sok. A zsinegen nem csüngenek töppedt szőlőfürtök, a rúdon is egyre rövidebb a kolbász, és a szalonnából is nap mint nap vékonyabb szeleteket vág az ember. Van még birsalma a kredenc tetején, meg egy-két üveg cseresznyebefőtt, de a fogyóban…..
Gigi7 2010.04.09 18:51:57
Gigi7 2010.04.11 19:47:43
@mezsuka: lehet, hogy ez a blogszolgáltató miatt van. Ahol nekem van blogom, az egyáltalán nem ilyen. Ott pörög rendesen a nézettség is. Főleg, ha jó a blog.
Konyhamesék Virslisirató 2010.04.07 13:09:00
 Én nem tudom, ti hogy vagytok a virslivel. Próbálkozom roppanóssal, juhbelessel, békebelivel, füstölttel, sajtossal, faszénen elősütöttel, de egyik sem hasonlít az IGAZI virslire. Persze, kinek mi az igazi?Nekem vasárnap délelőttíze, napsütéses vidámparkíze, gyereknapíze,…..
Konyhamesék Almás zserbó 2010.04.04 18:12:00
Fáradt, íztelen almák, összeaszott dióbél. Vége a télnek, de a tavaszi gyümölcsök és zöldségek még lapítanak. A házi baracklekvár meg már vagy egy hónapja elfogyott. Ezt a gasztronómiailag légüres teret kitölthetjük az almás zserbóval, ami áthidaló megoldás a borízű…..
Nem kell megijedni! A cím csak szóvicc, és onnan ered, hogy az olaszok „maiale di mare”-nak, azaz a tenger disznajának nevezik a nagytestű tonhalat. Lássuk be, nem tartozik a sós vizek legnemesebb lakói közé, mint például a kardhal vagy a királyrák. Itthon leginkább…..
Régóta töröm már a fejem: ha lenne egy Hungarian Fast Food éttermem, ugyan mit árulnék benne? Olyat, ami kézbe kapható, egy szendvicsnél nem nagyobb, többféleképpen ízesíthető és valódi magyar… Van először is a lángos, amit kevés európai honfitársunk kezébe mernék…..
Micike már tudja, érzi minden porcikájában, hiába tartanak még javában az éjszakai fagyok, a tavasz a küszöbön toporog. Micike fittyet hány a hőmérőre, hanyatt veti magát, úgy forgolódik, kéjesen miákolva, hogy szinte bosszantó. Mitől érzi magát ilyen jól ez a macska?…..
Gigi7 2010.04.01 14:41:07
@triestina: sajnos manapság ez nem megy magától. :( Tenni kell(ene) érte, de én se tudom, mit. (Nekem legalábbis nem szokott sikerülni az ilyen.)