Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csaba222

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Liberatórium Mi is a tét? 2024.02.03 14:37:35
Drága jó miniszterelnök urunk minden pénteken néphülyítési előadást tart. Ez nem nagyon szokta megütni az ingerküszöbömet, bár manapság már olyan magasan van, hogy ezt nem is könnyű. Most sikerült. Szerinte mindenki megőrült és háborús lázban ég. Egyedül ő helikopter akar békét. Ezért is szajkózza…..
Csaba222 2024.02.15 12:59:52
@Rodney2:
olajlobbit (Konzervatívok) Nagyon jó hajrá ha az USA olajtermelése éves szinten egy kémtiló hordóval nő, hát valakit ki kell majd szorítaniuk a piacról, na vajon ki lesz az (Venezuela megvan, Irán megvan). Utána az oroszoknak miből lesz pénze a háborúra? (Nyugat terve az Ukránokra kb. az Afganisztáni terv volt, teroristáskodjanak csak az olcsó, kell pár luxusvilla az elitnek ami kavarja otthon tovább a szart, mintha lenne a világba pár ilyen)
Ezt posztot már korábban megírtam, csak nem mertem kiposztolni, de hála az égnek, hogy már az index is szóba hozta,hogy az emberek titkolják a betegségüket.  Így talán már nem engem fognak hibáztatni a tartalmáért.Hogy miért nem mertem megírni? Talán csak paranoia és az illiberális rezsim kiépítése…..
Csaba222 2020.09.22 14:07:51
@alöksz róz: "hogy nem mondott le az orbán-kormány." Passz.
Nem is értem miért nekem célozol ilyet?
Kicsit feljebb van egy nagyon erős kritika.
@Exploiter
"Nem tesztelsz, nem riogatod a népet."
"De amúgy ahogy többen is mondták, minden erőfeszítést a kórházak, öregotthonok, hasonló helyek védelmére fordítani.

Töredék árból lehetne tesztelni minden lakót, beteget, orvost, ápolót, heti szinten."
Attól aki nem igazán védekezne, mennyi tesztet javasol heti szinten 160k EÜ Dolgozó kapott 500k rengetegen kimaradtak + betegek +öregotthonok legyen mondjuk 500k heti két teszt az 1 milla teszt hetente. Mennyit is tesztelnek most hetente? Ez a felkészült?
Csaba222 2020.09.22 16:09:09
Alacsony fizetés, magas kockázat, szélsőségesen megterhelő fizikai munka, és a végén egy izgalmas lefolyású halálos betegség – ha őszinték lennének az uránmágnások, így hirdetnék az új mecseki uránbánya munkahelyeit. Nem beszélve a természetkárosításról és a vízszennyezésről. 2021-ben újraindul a…..
Csaba222 2019.03.21 11:00:54
@Womb Raider: "Hát... ha valaki képes , akkor az egy ország." pont nem 15-25 éves építési ciklus alatt mennyi kormány jön megy? 15-20 év alatt benézhet egy válság megkérdezik a szavazók miért egy erőmű miért nem segély, és munkahely teremtés.
Bár valószínűleg országok fogják építeni, de presztízs beruházás lesz.

Nagyon úgy néz ki hogy a régi árampiaci tudás elértéktelenedik azaz éjjel olcsó áram nappal drága. Kell valami olcsó nagy termelő a mély völgyi kapacitás fölé lőve (kis hazánkba) 400 MW-tal. 10-20 éves távlatba simán bejöhet, hogy egy egy évbe lesz 100-200 nap amikor a nappali fogyasztás lesz kicsi mert majd mindenki megtermeli magának. Egy ilyen rendszerbe beilleszteni egy nagy leállíthatatlan termelőt csak hatalmas tárolókapacitással lehet.
Csaba222 2019.03.21 11:13:56
@Khonsu: Az emberek szépen önként masíroznak a testetlen tudat felé.
Globális felmelegedés, szép álom, hogy nem jön el meg 2 fok is igen tetszetős, de a kibocsájtást nem fogjuk vissza, csak szavakban, néha csak papíron, www.youtube.com/watch?v=xW-VLPyxqAM&t=2s szép zöld Hollandia. Csak az a gond a légkört nem érdekli hogy van e róla papírunk, hogy nem szennyeztük.

Onnantól kezdve meg éhínség háború.

A Magyar mezőgazdaság hány aszályos évet bírna ki. Nem igazán lesz opció hogy majd máshonnan veszünk máshol se lesz, más is venne.
Csaba222 2019.03.21 19:08:12
@Womb Raider: fúziós rugalmas?
Na akkor számolj egy lakás árával Egerbe 55nm nem túl jó helyen és számolj egy lakással a Budai Várba 55 nm. Mindkettőt vedd meg bankhitelből az Egrit ki tudod adni a vételár 100 részéért havonta a Budai Várban lévőt a 300 részéért. Rögtön rájössz a Budai Várban lévő soha nem lehet üres nem a megtérülési pontot tologatja hanem a csőd pillanatát.
Kormányok nem képesek összefogni általában. Legalábbis felénk. Azt hogy ha a Németek építenek egyet utána a Franciáknak is kell meg talán az Angoloknak, de azok presztízs beruházások lesznek, megtérülési pontot nem úgy számolgatják majd. Na meg mögé tudnak tolni sok sok SZET-et.

Egyébként tényleg nincs a fúziós mögött valós becslés, de az ITER ára 5 milliárd USD-ról 20 milliárd dollárra emelkedett, mindezt úgy hogy elég sok drága cucott kihagytak belőle.
(tipp vezető tervezők tudhatták hogy az 5 kevés lesz de ha már belekezdenek az országok nem igazán tudnak kihátrálni belőle)

"A víztározás-precíziós öntézés még biztosít némi tartalékot..." Igen ha kész van mire megjön az aszály. De ha nincs akkor nem, és jelenleg nincs.
Mellé még kellene a asia.nikkei.com/Business/Business-trends/Vegetable-factories-sprout-back-to-life-in-Japan környezettől kb teljesen fügétlenné tett termelés is.
Ezek nem egy perc alatt lesznek meg víztárolók építése se rövid móka. Meg ha már itt az aszály akkor a folyó lentebbi szakaszán lakok nem igazán örülnek a gátépítési terveknek maguk felett.
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
Csaba222 2018.10.15 13:43:14
@szita szita péntek:
Esélyesnek érzem.
"Meg akarom mutatni, hogy én a nagyhatalom még ezt is megtehetem következmények nélkül, mert lótúrót sem tehettek." Passz.
Csak után derült ki az ára.
Elég átnézni az útleveleket, Ha van pecsét, telefonszám, + a semmiből született Akkor Orosz titkosszolga. Lehet ebből egy is elég hogy gyanús legyen. Simán lehet hogy a többi ügynökségük telefonszámai is rákerült az aktára, gyorsabb ügymenet 0 hivatalnoki kekeckedés.
Egy-egy helyre bejelentett autók, mivel helyi előnyökért ment simán lehet az az általános a jó gyakorlatot szeretik átvenni az összes hasonló helyen, soha nem kapsz büntetést nincs tilosban parkolás stb.
Akkor most jön az hogy mennyi eberük is bukott le, akinek ilyen útlevele van, 1-5 éve járt kint, akkor a reptéren tuti megvan róla a kép nem csak az útlevél száma. Simán lehet hogy mostantól nem sokan utazhatnak a lebukás, folyamatos megfigyelés kockázata nélkül.
10-20 éve még nem lett volna akkora gond, 1 reptéri alkalmazottnak hiába adsz oda 15 000 fotót ha valamelyiket látod szólj,ellenben ma azt megteszi a MI.
Az közismert, hogy az Orbán-rezsim az idei vizes világbajnokságot szánja az olimpiai pályázat referenciamunkájának. Az is: megmutatja, hogy mi lenne az adóforintokkal, majd a létesítményekkel, ha Magyarország nyerné el a 2024-es játékok rendezési jogát...
Csaba222 2017.02.06 21:57:33
@dez01: A gond az, hogy a fizetőképes keresletnek helybe vitték már rég az uszodát, ill eleve épült a lakó parkban.
pl. marinapart
Korántsem volt felhőtlen a hangulat az Orbán-Putyin sajtótájékoztatón, és ebben talán az is szerepet játszhatott, hogy a magyar fél a zárt ajtós tárgyalások mögött megpróbált jobb alkuk kicsikarni a Paks II. hitelszerződéssel kapcsolatban, figyelembe véve a jelenlegi piaci…..
Nem mindig sikerül eltalálni, mennyi időt tölthetünk kellemetlen következmények nélkül a napon, például a strandon. Egy otthon felejtett naptej, a hosszasan a vízben töltött idő, vagy a fátyolfelhőkön áttűző nap is okozhat minden elővigyázatosságunk ellenére napégést. Mi a teendő ilyenkor? Nem…..
Csaba222 2015.07.15 13:52:26
A mai Sunday Times, a brit konzervativizmus hagyományos minőségi lapjának hétvégi (pünkösdi!) kiadása azzal szólítja meg a brit konzervatívot, hogy miként képzeli el a divatos (dizájner) dildót. A kérdés evidensen a magánélet szentségét kezdi ki (nem azzal, hogy a…..
Csaba222 2015.05.25 20:51:37
@==T==:
"Az a társadalom ugyanis, ami arra sem képes, hogy legalább szinten tartsa saját népességét nem lehet sikeres."
3 sikeres állam,
Szingapúr, Japán, Oroszország, demográfiai adatait azért megnézted?
Megnézheted azért Kinában pl Shanghai-ét is (ha jól tudom ott nem volt az egy pár egy gyerek bevezetve mégsem születnek a gyerekek).
Liberatórium Győztünk? 2015.03.02 18:28:40
Kész Zoltán nyert Veszprémben, így ő az első olyan magyar politikus az országos politikában, aki libertárius nézeteket vall. A kapitalizmus blogon már értékelték ezt az eredményt, és most így teszek én is. Elöljáróban: a címben feltett kérdésre én még nem mernék…..
Csaba222 2015.03.15 20:31:21
@Nemzetstratégia:
Hogyan jönne az a 30-40 Millió magyar?
Mitől kezdenének szülni a nők.
Demográfiával bajlódtál már? Korfa (ami most egy koporsó)
Csaba222 2015.03.15 20:39:50
@Mannlicher: A "food or energy" problémára sajnos sok csóró ország ráfarag"

"Ebben azért nem lennék 100% biztos."
Ellenben én igen, Közép s Dél Amerika sírt amikor az USA elárasztotta őket olcsó kukoricával, majd ugyan úgy sírt amikor a kukoricából Etanol lett, és kicsit megszűnt az olcsó kukorica.
Csaba222 2015.03.15 21:03:23
@Nemzetstratégia: "tankönyveknek központilag engedélyezettnek kell maradniuk."
A KLIK előtt is azok voltak, be kellet kerülniük a tankönyv jegyzékbe.
pl 6. os olvasókönyvben nem biztos hogy szerencsés egy egy többszörösen összetett mondat.
Megvoltak a kritériumok és ennyi.
Én még ezt is soknak tartanám. Legyen ajánlott a tankönyvjegyzék 4. év végén központi mérés ahol elérnek egy szinttett ott ajánlott ahol nem ott kötelező.
(mérés ravasz dolog azaz a bemenetet is figyelembe kell venni szóval inkább kompetencia fejlődést adnék meg a szabadság kritériumaként)
A hazai hadkiegészítési rendszer, a tartalékosok kérdése, illetve a többi, ezekkel kapcsolatos topik elég régóta visszatérő témája a Lemilblognak. Sokan, számos alkalommal kifejtették már véleményüket arról, hogy hogyan működik mindez Magyarországon, s főleg arról, hogy –…..
Csaba222 2014.12.09 21:12:10
@HK417:
A Borris "poszt" jöhet.
Tudjátok, a cégek siránkozását hallgatni, hogy nincs elég szakember se Magyarországon, se globálisan, elég unalmas már. Nem azért, mert túl sokszor olvashatunk róla, és így már nem éri el az ingerküszöböt, hanem mert... ...egyrészt ezek a cégek elvárják, hogy az emberek…..
Csaba222 2014.11.16 13:58:00
Szerintem nagyon leegyszerűsítve látod és egy jelentéktelen okot állítasz be mint fő bűnös.
Ehelyett ahogy látom nagyon sok ok hat egyszerre néhányat iderakok.
pl.
A cégek egy része igyekszik a befizetendő adót minimalizálni. Ezért nem jut elég pénz az oktatásra.

A Szakképzési hozzájárulás van ilyen :D
Az idők folyamán egyre jobban központosításra került.
Azaz pl egy hegesztéssel foglakozó cég ahelyett, hogy a szomszédos iskolát támogatná közvetlenül (ezáltal valamilyen szinten bele is szólhatott az oktatásba) befizeti egy nagy alapba (amiből aztán lehetett támogatni határon túl egyetemet, hangszert venni művészeti sulinak stb )
Voltak hibák a régi rendszerbe, ezért a mottó jön az állam és majd megoldja, megoldotta?

Az állami üzent hamis.
Nézd meg a bértáblát szakmunkás az államnak dolgozva (közvetlenül pl kórházi karbantartó)
Mennyit keres ? Mint kezdő örülhet, ha százezret hazavisz. 40 év után se sokkal többet.
Mennyi is a bérplafon? Ott még jár kocsi sofőrrel, telefon, laptop, net stb.

Azzal hogy nem a lakosság 5-8% lesz diplomája kihúzod a szakmunkás képzésből a jobb képegű gyerekeket.

Tanári bértábla miatt a "rosszabb" iskolákból a jobb tanárokat.
(rossz képességű sokszor hátrányos helyzetű gyerekekkel túlterhelt alulfizetett és nem a legjobb tanárok foglalkoznak)
Tanár ha választhat inkább egy elit gimibe menne mint egy isten hát mögötti szakmunkásképzőbe.

Tömören.
Pénz hiány (cégek, ha lehet, nem fizetnek adót, az állam központosított a szakoktatást, forrásoldalát központilag dönti, el mire mennyi jut, most már az iskolákat is)
Szakoktatást a jó képességű diákok elhagyták.
Szakoktatást a jó képességű tanárok elhagyták, elhagyják.
Tanár szakra nincs 10x túljelentkezés nem a legjobb képességű diákokból lesznek a jövendő tanárai.
Megjósolhatatlan 10 év múlva melyik szakmából mennyi végzet diákra lesz szükség.

Zárszó nincs szakmunkás hiány!
Szakmunkáshiány pl akkor lesz, ha majd a magyar cég hirdet Svédországban és Németországban, hogy hegesztőt keres. (És jön is ide a Svéd meg a Német) Addig az van hogy ekkora fizetésért ilyen szakembert kap, nem lehet hogy nem a szakember kevés hanem a fizetés ?
Csaba222 2014.11.16 16:20:45
@Hujber Tünde:
„Ott is rossz az oktatás, azért nem mennek elegen orvosnak, ápolónak?”
Kicsit kevered vagy nem definiáltad ill én nem olvastam el a definíciódat a szakember alatt állt nem az orvost hanem a szakmunkást értjük a közbeszédben. Ezért én most definiálom, amikor én szakembert írok ott szakmunkást értek (technikusi szintig).
Spec az orvos képzésünk nekünk is jó. Ott nincs problémánk nekünk sem vagy nem jelentős sőt a jelentkezők számával sincs probléma.
Az hogy az oktatási rendszerünk nem jó az nem diákok felső 10% látszik. Hanem kicsit lejjebb.

Van valami infod arról, hogy miért nem akarnak a gyerekek anglikán Németországban, a skandináv országokban szakemberek, lenni?
Vagy inkább az van hogy, az alacsony presztízsű alacsony bérű területeken nem akarnak munkát vállalni oda érkezik a bevándorlok java.
Orvos hiány én egy olyat hallottam, de nem ellenőriztem
1 keveset képeznek
2 onnan is mennek el az orvosok pl az USA –ba mert ott még magosabbak az orvosi jövedelmek.
Ápolónők meg passz gondolom olyan jelentősek már a betegjogok, ha csúnyán néz, egy idős emberre leperelhetik a gatyáját, a bevádolok jó része meg csak a magasabb jövedelmet látja.

Egyébként beugrott egy másik megközelítés is, annak a halmaznak, akiből orvos ill ápolónő lehetne, vannak más jobb lehetőségei is (orvos helyet befektetési bankár lesz, nővér helyett meg a befektetési bankár titkárnője / felesége)
Pogátsa Zoltán a Pogiblogon arról írt, hogy a kínai minimálbér elérte a magyart. Bár szerzőnk szerint ez azért nem igaz, de a folyamat nagyon fontos, hiszen a rengeteg különbség ellenére sok a hasonlóság Kína és Magyarország között. Talán úgy lehetne egyszerűen…..
Csaba222 2014.08.03 00:21:52
@Nzoltan: Ott a pont.
Valamelyik blogon írták Kínában egy buszjegy (helyi járat) 1 Yuan.
Mennyi is Budapesten egy jegy 350-450Ft.
Nemrég a tolvajkergetők egyik megmozdulására többen is negatívan reagáltak (például itt) és úgy gondoltam megvizsgálom mind az esetet, mind a tolvajkergetőkkel kapcsolatos jelenséget szabad piaci szempontból. Mielőtt ezekbe belemennénk, beszéljünk általánosan arról, hogy a…..
Csaba222 2014.07.01 17:28:26
@Lord_Valdez:
"Egy átlag ember pisztollyal 20 méterről már kb. 50-50%, hogy melyikünket találja el."
Ma most. Mi lesz holnap 5 vagy 10 év múlva az egy más kérdés.
offline.hu/kikapcs/2014/06/fedezek-mogul-is-lehetsz-mesterlovesz-a-google-glassal
Csaba222 2014.07.01 17:34:57
@Lord_Valdez:
Ez lemaradt az előzőből.

A félautomata fegyverekhez adaptált megoldás segítségével - a gyártó állítása szerint - akár egy kezdő lövész is el tud találni akár egy mozgó célpontot is fél kilométeres távolságból. 15 megapixeles, 12x-es nagyításra is képes, képstabilizált szenzorja egy a távcső belsejében levő LCD-képernyőre közvetíti a célképet, a lézerrel a felhasználó pedig meg tudja jelölni célját. Ha ez megtörtént, a célszámítógép arra is képes, hogy az elsütőbillentyűt meghúzva magától süsse el a fegyvert abban a pillanatban, amint a célkereszt a célra került, persze belekalkulálva a szelet és egyéb lövés pontosságát befolyásoló tényezőket is.

Mi lesz elérhető mi lesz a valóság meg sem lehet tippelni.
Lehet 5-10 év múlva az idős parkinson-kóros bent a tableten rád bők beállítja fejlövés majd kilóbálja a fegyvert. Ami ha tiszta a cél rád lő.
Hadd feszítsük egy kicsit mi is a húrt, Michnai úr! Ön azt tanácsolja a homoszexuálisoknak: "Legyetek ezért megértőek! Lássátok be, az idézett sok ezeréves rendben ti vagytok az „újak", ráadásul a kisebbség is, ezért főképpen nektek illene igazodni a többséghez. És ennek a…..
Csaba222 2013.07.14 22:14:29
@egyérintő:
„szokványostól eltérő közösség”
Jaj most mehetek be az iskolába és mondhatom meg a még nem elvállt szülőknek hogy ha nem vállnak gyorsan el akkor a gyerekük várhatóan lelkileg sérült lesz. (nem elvállt szülők a kissebség gondolom ők a szokványostól eltérő közösség.)
Az ésszerű kormányzás egyfelől a hatékonyság korlátainak pontos rögzítéséből, másfelől a hatékonyság feltételrendszerének maximális érvényre juttatásából áll. Az ésszerű kormányzás -- az utóbbival kezdve -- elismeri a polgárok szabadpiaci interakcióinak…..
Csaba222 2013.07.14 21:36:54
@Nero Bianco:
M6-all nekem más bajom van.
Biztos az volt a legfontosabb? 1 hét alatt kétszer mentünk rajta autó - kamion alig, ellenben a M0 dugig nem lehet, hogy azt az utat kellett volna megépíteni, bővíteni amit a forgalom indokol.
„Európai értékek és a nemzetállam” címmel tartott előadást pénteken a budapesti Magyar Tudományos Akadémián Roger Scruton brit konzervatív filozófus. Scruton szerint az alulról legitimált nemzetállam nem a problémát, hanem pont a megoldást jelenthetné az Unió jelenlegi…..
Rogán Antal egy picit kényelmetlenül érzi magát, mert valaki forintosított pár dolgot a háza táján. Másra nem tudok gondolni, ugyanis függetlenül attól, hogy igaz-e az utazással kapcsolatos információ vagy sem, perelni talán nem kéne. Na de miért ilyen ideges Rogán Antal?…..
Csaba222 2013.04.27 18:43:02
@Negyvenértelmiségi:
Elolvastad amit linkeltél?
mek.oszk.hu/04900/04998/html
Kétlem hogy mint zsidó gondolt volna magára.
"hogy megszökhessen az első ifjú kapitánnyal. Jakobból Julius lett, katonai iskolába került, ahol a törvénytelen gyerekek megalázó sorsát élte végig. "
Katona pálya akkoriban nem volt a zsidók előtt nyitva.Nekem ebből az jön le hogy az anya nem 'nevelte' berakta egy bentlakásos iskolába azt csókolom.

Kegyetlenkedéseit pedig Habsburg felkérésre teljesítette(katonáéknál a kérés parancs).
„Magyarországot először koldussá, majd katolikussá, és végül németté kell tenni...”
„Sok fejnek kell lehullania, mint a kiemelkedő mákfejeknek, ha az ember fölöttük ellovagol.

Habsburg marketing jobb mint a zsidó.
példa rá a Habsburg Ferenc József neve Margit hídon.
Exkluzív vasárnapi kiadásunkban a világ összes Naiv Banki Ügyfelét kell figyelmeztetnünk, ami ugyanis Cipruson történt, az mostantól bárhol megtörténhet. Állítólag március 19.-én csődbe ment volna az ország, ezért inkább "kimentették": A [pénteki] több mint tízórás…..
Csaba222 2013.03.18 11:07:22
@Jani haverja:
"Az csak a kisebbik baj volt. A nagyobbik baj a görög adósságleírás volt."
Szerinted ha nem lett volna görög adósságleírás, hanem helyette inkább csőd, akkor mennyivel állnának jobban a ciprusi bankok?
Ahogy én látom 2 lehetőség volt a ciprus bankok egy csőd után az adósság 100% írják le, vagy lemondnak 50% fiktív pénzről csak azért hogy a maradék 50% fiktív pénzt szerepeltethessék a mérlegükben. (azért fiktív mert jó eséllyel a most még szereplő 50% is leírhatják)
Egyébként ezért nem tudom sajnálni szegény ciprusi bankokat, mert a kamatmarzs-on elég jól kerestek (egy darabig) olcsó betét extra hozam a görög állampapírokon, cserébe a kockázatért, a kamat jó volt a kockázat az meg fúj viselje más.
Igen nem az államnak kéne tökét pumpálni a bankokba hanem azoknak a tulajdonosoknak akik ez a kockázatot felvállalták. Szépen fizessék vissza az elmúlt 10-50 év nyereségét.
Csaba222 2013.03.18 11:38:16
@Jani haverja:
"A ciprusi állam egyetlen nagy hülyeséget csinált: Belépett az EU-ba, és így kénytelen volt (mint minden EU tagállam kormánya) államilag garantálni a bankbetéteket."
Ha jól tudom 100e euróig kell biztosítani, amiért a bankok fizetnek.
Náluk itt az OBA mielőtt beléptünk volna az EU-ba is volt betétbiztosítás.
Cipruson nem tudom volt e betétbiztosítás az Eu-ba lépés előtt. Jani haverja tudod hogy nem volt?
Ha meg volt akkor ezen mi volt az az oltári nagy hülyeség az EU-ba lépéssel?

Bankonként és betétesenként 100e eurót kéne fizetni nem mellesleg mivel ez biztosítás (betét biztosítás) kell legyen mögötte fedezetnek. Arról nem az EU tehet ha a fizetendő díjat alacsonyan állapították meg, ill eltapsolták a fedezettet.
Csaba222 2013.04.25 09:48:53
@Jani haverja:
"Én sem tudom, hogy volt-e, mindenesetre teljesen hülyeség egy államnak állami garanciát vállalni a bankok hülyeségeire."
Válság elején emelték 10-ről 100-ra a garanciát, válság kezelő lépésként. (forrás HVG cikk)

Magyarán féltek egy bankpániktól akkor ez egy jó gyógyszernek tűnt.
Ne induljanak meg a kisbetétesek a Spanyol portugál Olasz Görög stb bankokba a betéteikért és vigyék át pl Németországba. Mert ezzel ahol kiveszik ott bedöntik először a bankokat utána meg az államot.

Persze ezzel nem a válság okát szüntették meg hanem az egyik tünetét kezelték. Mellékhatásait lásd Ciprus.
Semmi másról nem szol szerintem a válság kezelés csak arról hogy időben elhúzzák hátha megoldódik magától.
Ne egyszerre dőljenek be az Írek, Spanyolok, Portugálok, Görögök, Olaszok, majd Ciprus.

Persze tudom szerinted hagyni kellet volna, bár akkor megnézném Albánia hogy állna amikor az Olaszt tőzsde bezár. Előbb felsorolt országok bankjainak jó része csődöt jelent akkor reménykedhetsz abban hogy az Albán leánybankjuk túlél bár kétlem.
Most olvasom, hogy Fodor Gábor liberális pártot kíván alapítani. A létrehozni kívánt formációról egyelőre nem sokat tudni, de azt igen, hogy már gyanús. Ahhoz, hogy a magyar liberalizmus megtépázott renoméja ne szenvedjen további károkat, elsősorban egy következetes, de…..
Csaba222 2013.04.02 11:46:58
@mcs:
a fegyvertartás liberalizálása, ha jól csinálják költségvetési bevételt generál, fegyvervásárlás lőtér bérlet (megjelenik megerősödik egy új vállakózó réteg aki lőteret üzemeltet, fegyver lőszert gyárt árul)

a könnyű drogok legalizálása, szintén egyik oldalon költségvetési bevételt generál munka helyet teremt, (rendőrséget bíróságot tehermentesít) idegen forgalmat felpörget.

a vallás és oktatási szabadság megteremtése is nagyon fontos, (a most épp megszűnő alapítványi iskolákat hozná vissza kisebb állam igen)

Korántsem sorolnám az halasztgatható lépések közé ezeket.

Valódi liberális átállás meg ingen fájdalmas lenne gondoljunk csak a mezőgazdasági támogatásokra, vagy ha kevesebb de korszerűbb iskola épület maradna, nyilván azzal járna hogy rengeteg falu elveszti az iskoláját, rengeteg kisváros pedig az egyetlen gimnáziumát. Ez mit is jelentene ez falvak kistérségek néptelenének el.

Persze enélkül az EU a vesztébe rohan. Eddig a történelem során a földművelés módjához alkalmazkodott a település szerkezet, most viszont fordítva lakkarunk ülni a lovon. Iparból és a szolgáltatásokból elvont jövedelmet át van csoportosítva. Véletlenül sem arra hogy létrejöjjön egy korszerű mezőgazdaság.
Stefan Molyneux ebben a rövd videóban azt az állítást járja körül, ami szerint a szocializmus/szociális piacgazdaság létezik, és működik az északi országokban. A videó mindenkinek ajánlott. Egy 'bug' azért van a videóban, Svájc nem tartozik az északi országok közé, ez…..
Csaba222 2013.03.16 21:28:25
Svájcot itt még jól tudta.
board.freedomainradio.com/forums/t/38459.aspx

List of Scandinavian Countries:

Norway
Sweden
Denmark

Other Semi Socialist Countries to look into:

Finland
Switzerland
Canada
Közeledik a jegybankelnökváltás időpontja. Ez általában egy olyan dolog lenne, amit az átlagember észre se vesz. A jelen esetben viszont ez nem ennyire egyszerű. Mivel az új jelölt, vagy jelöltek nevét teljes homály fedi, ugyanakkor keringenek pletykák bizonyos unortodox (jó esetben…..
Csaba222 2013.02.28 22:57:50
@Lord_Valdez:
Az amerikai pénznyomtatás nekünk nem kerül pénzbe, mert ha a dollár leértékelődik, akkor az a forinthoz képest is leértékelődik.

De kényszerít.
Mivel pl a magyar szög ára felmegy a magyar szög gyártó munkás bére is többet fog érni, de nincs mögötte valós teljesítmény, nem lett hatékonyabb a gyártás, nem lett hatékonyabb a magyar államapparátus. Egyszerűen "olcsóbb" lett az amerikai szög a magyar szöggyár meg bezárhat.
„Wie du weinst, wie du weinst,Daß i' wandere muß,Wandere muß,Wie wenn d'Lieb jetzt wär vorbei!“ („Hogy sírsz, hogy sírsz,/hogy el kell vándorolnom,/el kell vándorolnom,/Mintha a szerelem most odalenne!”) Muß i’denn zum Städtele hinaus („El kell hagynom a várost” - német…..
Már írtam arról, hogy hogyan lehetne kapitalista keretek között megreformálni a felsőoktatást, és első ránézésre úgy tűnik, hogy a kormányzat a hallgatói szerződésekkel ebbe az irányba mozdult el. A probléma ezzel az, hogy ugyan nagyon hasonlít az egész történet egy…..
Csaba222 2013.02.18 09:46:48
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Simán kerülhet homok a gépezetbe.
pl Norvégia megszólal rendben aki hozzájuk távozik azét kifizeti sőt már kifizette vonjuk le az idáig az egyetemeinkre költött norvég pénzből. (norvég alap)