Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hakkni

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tech Mester IOS vagy Android? 2017.01.10 13:46:10
Hogy melyik lenne a jobb? Sajnos teljes biztonsággal nem mondatom ki egyiket sem. Lényegében két forradalmi rendszerről beszélünk, akik tervezői olykor-olykor koppintanak egymásról egy keveset. Na de ki nem csinálja ezt a 2010-es években? Rajtuk kívül, valahol legalább 3 testhosszal lemaradva…..
A blog egyik központi témája a génmódosítás és GMO-kérdés körüli viták, erre tettünk még rá egy lapáttal az utóbbi évben az újgenerációs genomszerkesztési technikákról szóló posztjainkkal. Mivel kevés olyan technológiát ismerünk, ami potenciálisan teljesen felforgathatja a jövőben mindazt, amit a…..
Hakkni 2016.07.12 16:02:01
@Tranquillius: Őszintén, egy a GMO társadalmi elfogadottságát vizsgáló felmérésnél, a társadalom nagyrészének kizárásának mégis mi értelme lenne? Ha a többség elbukik azon a kérdésen, például feltételezhető hogy a negatív gmo vélemény nem erkölcsi okokra vezethető vissza, hanem az ismeretek hiányán.

Tekintve hogy a poszt Index címlapos, már nem a blog olvasói a vizsgált réteg.
Ha vannak az olvasók között olyan szerencsések, akik hozzám hasonlóan nagyobb családban nőttek fel, biztosan több tucat családos ebéden vehettek részt. Apai ágon több nagybátyám is van, emiatt nagyobb ünnepekkor kötelező volt a családi ebéd a nagymamánál. Én gyerekkoromban…..
Hakkni 2014.11.17 13:16:36
@Luighi: A cég azóta is Horvátországban található, horvát tőzsdén jegyzik, maga a termék licencszelt, amiből több mint ötvenet értékesítettek azóta. Azaz létezik a vegeta, mint termék amit sokan gyártanak sok néven, és a Vegeta mint márka, hivatalosan Podravka Vegeta.
Hakkni 2014.11.17 13:26:01
@Nelson.: A vegeta tipikusan része annak a lépcsőnek, ahogy valaki újra felfedezi főzést. Része, nem az utolsó, mindent megoldó lépcső. Aki rendszeresen főz, biztosan bűnözött már egy kicsit, legyen szó vegetáról, gulyáskrémről, erőspistáról.

A gond a vegetával az, hogy zsákszámra használják a közétkeztetésben, illetve az igénytelen éttermekben, és nem csak a levesekbe.
Hakkni 2014.11.17 18:42:43
@Az EREDETI:
www.wikiwand.com/en/Norman_Borlaug

Alacsonyabb búzafajtát hozott létre, erősebb szárral. Segített mérsékelni az éhínséget a fejlődő országokban, azáltal, hogy növénye ellenállóbb volt, mint az addigi fajták, amiket az esőzések és az erős szél megtizedelt.
Azt talán mindenki tudja, hogy Adolf Hitler fiatalként vonzódott a művészetekhez. Bécsi évei alatt - amikor is a Művészeti Akadémiai vizsgájára készült - rajzolt, festett. Nagyjából háromezer képet készített, ebből körülbelül hétszáz maradt fenn...
Hakkni 2014.08.14 09:59:06
@Sportbíró: Persze, Entartete Kunst meg minden. Hasonlítsd össze a tényleges korszaka (20. század első fele) festőivel, komplexitásban, kreativitásban, technikában, témában. Teljesen más korszak ízlése szerint festett.

Szerencsétlen A.Hitler pont akkor akart festő lenni mikor nem voltak vevők erre a fajta naiv festészetre. Ha 400-500 évvel korábban születik, boldogon eléldegél és beleillik az időszakába, és ma művtöri szakosok írják félre a nevét a szakdolgozatokban.
Fűszerek Borókabogyó 2014.07.27 16:17:30
A közönséges boróka (Juniperus communis) a nyitvatermők törzsébe tartozó kétlaki, örökzöld ciprusféle (Cupressaceae), amely cserje vagy kis fa méretűre nőhet meg (N-M – ezzel jelöljük, hogy cserje- kis fa életformájú). Levelei ár alakúak, hármas örvökben állnak,…..