Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MoMoni

73 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csaknem 320 XVIII. kerületi iskolába készülő gyermek beiratkozását utasították el helyhiányra hivatkozva, teljes bizonytalanságban hagyva a szülőket. A szerkesztőségünknek név nélkül nyilatkozó iskola igazgatók elmondása szerint ebben az évben robbant az az…..
Barátnőm kislányának varrtam születési ajándékként ezt a faliképet.Ezen már alkalmaztam a fényképezőgép-tartón begyakorolt szabad gépi tűzést. Még nem az igazi, mert itt-ott kicsit felpúposodott az anyag, de remélhetőleg a kis Kinga nem lesz túl szigorú kritikus ;)A…..
A folytatás itt található: http://moniezmegaz.blogspot.hu/ Sajnos problémáim adódtak ezzel a blogszerkesztővel, a másik egyszerűbb, jobban nekem való...
Miután több babzsákfotelt megvarrtam, úgy gondoltam, egy szoptatós párna meg sem fog már kottyanni. A megvarrás tényleg nem is volt olyan nehéz (persze a cipzár belevarrása lehetett volna szebb is), viszont a szabásmintát nem volt annyira egyszerű megalkotnom. A neten ingyenes mintát…..
Sajnos elfelejtettem lefényképezni, milyen volt eredetileg. Egy kedves ismerőstől kaptuk, hogy ha tudunk vele csinálni valamit, nekünk adja. Kint maradt a télen náluk az udvaron, a rétegelt lemez itt-ott szétvált, a fém alkatrészek berozsdásodtak, az ülés borítása leválófélben…..
Emmával készítettük ezt a párnát Trillának a születésnapjára. Persze Emma ajándéka volt, én csak segítettem, mert ő még nem tud géppel varrni. Palotát rajzolt, ékszereket, miegymást, én meg "kiszíneztem" és összevarrtam. Mesét is körített hozzá, megmagyarázta, hogy…..
Először is leszögezném: nem vágyom gasztrobloggeri babérokra. Csak páran kérték tőlem a kakaós csiga receptjét már korábban is, és volt, aki megkért, hogy mindent írjak le részletesen, hogy én hogyan csinálom. Legközelebb már csak küldöm az ide…..
Kicsit idejét múlt már a téma, de lesz még farsang jövőre is, és hát most jutottam el odáig, hogy ezt is feltegyem... Ha nem lehet esetleg felismerni: egy pipacstündér és egy tavasztündér van a képen. (Violának nincs ekkora feje, csak hülye szögből fényképeztem.)Viola blúzát…..
Már ősszel megvarrtam, de nem volt érkezésem feltenni a képét korábban. A mamamiról származik a szabásminta. Kívülről vízálló anyag, belülről polár. Nagyon jó volt, mikor mentünk az oviba, éppen hogy csak ráadtam valamit Vandára a takaró alá, bent az ovi folyosóján…..
Ilyen is kellett, mert az erszény már nem volt annyira kényelmes. Jobb már háton vinni a kisasszonyt. Utánajártam, kérdezgettem, kölcsönkértem, nézegettem, vettem anyagot, aztán egy nagy levegőt és megvarrtam.           Most már…..
Első ilyen táskám. Mivel nem találtam sehol megfelelőt, megvarrtam azt, ami tökéletesen megfelel az igényeimnek. Két cipzáras belső zsebbel, egy cipzáras külsővel, mobiltartó zsebecskével és egy nagyobb zsebbel az ilyen-olyan papíroknak. A4 belefér, keresztbe tehető a…..
Még az ovis adventi vásárra készültek ezek a gyűrűk, nagyrészt a szokásos fazonnal. Az első adag Violáéknál úgy elfogyott, hogy kénytelen voltam aznap este megfűzni egy újabb, már kisebb adagot Emmáékéra. Azt hittem, a maradékot fogom elsütni másnap a másik…..
Nem túl aktuális már, de azért felteszem a képeket. Bár annyi aktualitása mégiscsak van a dolognak, hogy a hétvégén szedtük le a karácsonyfát és váltak megehetővé ezek a mézeskalácsok.Emmám ötlete volt, hogy ilyen lyukas szíveket csináljunk, és azt hiszem, jól kitalálta.…..
Nagy ritkán varrok, és ami elkészült, azt még ritkábban fényképezem le, aztán ide meg nem kerül semmi...Most is csak pár ma készült "tájképet" teszek fel, csak mert olyan szép volt a Várkert.Ilyen volt az avar:Ez meg egy fatörzs:..
Violám nem tud igazán levest enni. Mármint hogy úgy eszi, mint egy kismalac. Valami okból nem veszi a szájába a kanalat, és folyik a leves mindenfele, főleg a ruhájára. Itthon egy műanyagos előkénk volt, ami fölé konyharuhát kötöttünk, hogy az szívja be a levest. De hát az…..
Emma oviszsákjának mintájára készült még kettő: Violának, és barátnőm kislányának, Nórinak: A jelek közelről: Cicás anyagom volt szerencsére, így Viola jele könnyű ügy volt. Cseresznyés anyagot viszont nem sikerült felhajtani, ezért maradt a foltvarrás. Meg kell…..
Egy részét még Pápán vettem, amikor az új méterárut is forgalmazó turiáruházban leárazás volt a nyáron, másik részét pedig a 390 Ft-os boltban.       Az első képen lévő zöld mintás vászonból már két dolog is készült, az egyikhez az…..
Több varrnivalót is terveztem, amihez ferdepántra van szükségem. Eddig a kis vacak 15 cm-es vonalzót használtam a gurulós vágókéshez, mert ez volt a jutányos árú készletben, amit úgy egy éve vettem. És a felvarrást úgy csináltam, hogy először az anyag visszájára varrtam,…..
Kellett valami megoldás, hogy hogyan menjek Vandával az oviba a nagyokért. Az ovik ugyebár nincsenek akadálymentesítve (miért is lennének, oda nyilván senki nem jár babakocsival...), kint meg nem hagyom a kocsit se Vandával se nélküle (utóbbi esetben hova tenném Vandát?). A kendő…..
Elkezdődött az ovi, ez generált némi varrnivalót. Pl. elvállaltam, hogy ha nem is kihímzem, de szabad gépi tűzéssel kivarrom a csoport törölközőin a jeleket. Nem mindet fényképeztem le (csak 1 adagnál jutott eszembe), azért egy kis ízelítő:Mindenesetre egyre jobbak lettek,…..
Nem vagyok valami termékeny mostanában, legalábbis ami a blogírást illeti. Mert egyébként készülnek dolgok, de a legtöbbször még lefényképezni is elfelejtem, nemhogy ide feltenném... Na de most összeszedtem magam.Festettünk, és a férjjel történő hosszas egyeztetés után ezt a…..
Az ügyes nagylányom nekiállt hímezni. Az első darabot elfelejtettem lefényképezni, mielőtt elvitték a Mamáék (az egy bolti nyomott minta volt), így a másodikat mutatom meg, aminek a mintája már saját tervezésű és előrajzolású (mármint hogy én vittem véghez, nem Emma). Sűrű…..
Anyukám születésnapjára készültek ezek a párnák. A hímzés már karácsony előtt megvolt, eredetileg ugyanis karácsonyi ajándék lett volna az új kanapéjukhoz a két párna, de aztán a fekvés miatt varrni már nem tudtam. Azért fél év késéssel befejeztem... A…..