Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RDI

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
RDI 2010.04.11 19:22:45
@nyomasek_bobo: Teljesen igazad van. Bocsi de annyira terhelt a net, vagy ez az oldal, hogy itt válaszolnék valamelyikőtök rtl-es nevetgélős hírére: ennyit számít nekik az egész, egyelőre úgy tűnik, hogy bárki kormányoz itt, ezeknek mindig rohadt jó dolguk lesz.
RDI 2010.04.11 19:35:15
Eltelt huszonnégy óra a Fidesz pártigazgatója által elmondottak első részletének nyilvánosságra kerülés óta. Tegnap úgy fogalmaztam: „az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek…..
RDI 2010.04.08 18:30:16
@akkor most mi van?: A tiédhez illeszkedve, de sok más kommenthez is hozzáfűzve: Szerintem azért lett így időzítve a Kubatov-gate, hogy sokan végképp elundorodjanak a politikától, illetve a választásoktól. (max. 15-20 ezer, vagy szerintetek ez sok?)Az otthonmaradás, tehát a minél kisebb részvétel pedig a hűséges bázissal rendelkező pártoknak kedvez, ezt persze itt nem kell taglalnom.
RDI 2010.04.08 18:39:10
@álmosvezír: Mikolának és Kövérnek már réges-régen, valahol egy messzi-messzi galaxisban kellene lennie...
Van egy ismerősöm, aki minden választáson az éppen kormányon lévőkre szavaz. Nem vicc, minden választáson, bárki is van kormányon. Magyarázata a következő: a hatalmon lévők loptak eleget, talán újra bársonyszékekbe kerülve már nem lesznek annyira éhesek. Elmebeteg lenne?…..
RDI 2010.04.06 19:57:29
@tölgyes: A tiédhez kapcsolódva, de régi megállapításomhoz igazodva. Egyszerűen nem hiszem el, hogy az ország 90%-át el lehetett hülyíteni ezzel a vegytisztának tűnő, de egyértelműen SZDSZ felől támogatott LMP-s nyomulással. (Így lehet mosni persze mindenben ennek a 90%-nak az agyát). Csak rá kellett nézni a plakátjaikra, meg a médiatámogatásaikra, meg hallani a szokásos dumákat, amik semmire nem adtak választ. Tehát abszulút nem meglepő a kókás hír.
Ma este Szegeden vettem részt egy gazdasági döntéshozókkal folytatott beszélgetésen. A város a mostani választás egyik legérdekesebb pontja, különösen a harmadik választókerület, ahol az elmúlt két választáson győztes Botka László fideszes ellenfele ezúttal a korábbi kenus…..
A választási esélyekkel már rengetegszer foglalkoztam, tulajdonképpen a tavaly novemberi indulás óta erről szól ez a blog. Az elején forgatókönyvekről írtam (1-7. bejegyzés), később a kampány eseményei – különösen a meglepően rögös jelöltállítás – kapcsán…..
RDI 2010.03.31 19:11:50
@namitirok: Nekem erről a roma-nem roma párosításról az angolok ismert dumája jut eszembe: Great Britain and the rest of Europe. Mi is már csak rest of integrálandók vagyunk.
RDI 2010.04.01 16:22:29
@namitirok: Én a "mi" alatt nem Magyarországot értettem, hanem továbbra is magunkat (LMP-SA szerint) "nem romákat". Ezzé silányultunk idehaza, de az ígérgetések címzettjei között továbbra sem találom azt a kb. kétmilliót, aki eltartja az országot, csak a nyugdíjasok, a hátrányos helyzetűek és persze a nem-nem romák vannak becélozva.