Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kl43228

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hárman bennégtek egy autóban ma hajnalban az M3 autópályán. Önhibájukon kívül. (Linket direkt nem csatolok). Napok óta foglalkoztat pár gondolat a közlekedésről és annak moráljáról. Mennyire felhasználó-, vagyis utasbarát az autóipar, az egyes kormányok közlekedési…..
kl43228 2012.08.21 23:16:49
@sajtohuba: "Ugyanakkor még nem szervókormányos kocsikat is engednek közlekedni."
LOL, az a második nem prím számszor valamennyi vezetési tapasztalat nyilván napokban értendő, különben emlékeznél rá, hogy a szervó nélküli autókat egyáltalán nem nehéz kormányozni, hacsak nem állnak, vagy esetleg nagyon lassan (mondjuk 3 km/h alatt) mennek.
Miért növelné a szervókormány önmagában a biztonságot?
A magyar nyelv nehéz, de gyönyörű, mi nagyon szeretjük és ragaszkodunk hozzá. Szeretjük a bonyolultságát, hogy több a kivétel, mint a szabály, szeretünk játszani vele, mert csodákra képes és elgondolkodtat. Fogalmunk sincs, honnan ered, és nincs bajunk a jövevényszavakkal, de ha…..
kl43228 2012.05.21 23:42:05
@mujure: Mintha lenne olyan szabály is, hogy a mondat nagybetűvel kezdődik. Szóval megnyugodhatsz, nem vagy "nyelvtannáci". Csak azt a gerendát nem veszed észre a szemedben.
Nézze meg a hátsó rendszámtáblát, lehet, hogy rossz matrica van rajta. Kétszázezer van belőlük. Aki nem figyel eléggé, keményen ráfizethet...
  Akár európai alapelv is lehetne az, hogy az abortusz helyett az örökbefogadást részesítsék előnyben Carlo Casini, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának (néppárti) elnöke szerint  – írja a Magyar Kurír. Az ügy azzal kezdődött, hogy a magyar kormány…..
kl43228 2011.07.08 12:06:53
"És annak ellenére, hogy számos szervezet (például az amerikai Planned Parenthood) a születésszabályozás, családtervezés legitim eszközének tekinti az abortuszt, az ENSZ nem tekinti annak. "
www.un.org/geninfo/faq/factsheets/FS6.HTM
Ez ilyet sehol nem mond. Hanem csak annyit, hogy "The United Nations does not promote abortion as a method of family planning. The legal status of abortion is the sovereign right of each nation." Azaz kb. "Az ENSZ nem támogatja az abortuszt, mint a családtervezés egyik eszközét. Az abortusz törvényi státusza [annak megállapítása] minden nemzet szuverén joga."
A poszt meg azt sugallja, hogy ENSZ normákat sért, aki megengedi. Ne csúsztassunk már.
Kemény hét volt, komolyan mondom, minden nap elnyalni egy fagyit, sőt, valamikor kettőt-hármat igazán megerőltető munka. Most már el tudom képzelni, mit éreznek a Michelin-csillag szakértői, akiknek akkor is enniük kell valami finomat, ha csak egy sajtos-tejfölös lángosra meg egy…..
kl43228 2010.08.16 12:22:07
Érdemes megnézni ezt:
www.donboscocukraszda.hu/
Don Bosco cukrászda - III. Bécsi út 177., a Margit kórházzal szemben.
3 éve nyílt, kicsi cukrászada, de világbajnok fagyijuk van.
w A gumid kopjon, ne a hazád! 2010.04.29 06:00:00
Hogy mennyire megérett Magyarország a radikális változásra, azt a most lezárult korszak végvonaglásai mutatják be éles megvilágításban. Kiábrándítóan, dühítően ostoba rendszerek uralkodtak felettünk, amelyek már csak megszokásból csuszamlottak előre saját, lassan…..
kl43228 2010.04.29 16:44:31
@Cartman (ex Cartman):
>>>>>
"Az ORTT feladata éppen az lenne, hogy valamiről eldöntse, hogy az hasznos -e a társadalomnak, vagy káros.
Ez egy egyszerű képlet, 1 bites."
Ez szerinted egyszerű feladat? Netán már kész algoritmusod is van rá?
>>>>>

Nyilván nem egyszerű (mert besorolás szabályai nem elég pontosak), de SZVSZ nem ez itt a probléma. Hanem az a kényelmes álláspont, hogy a besorolást szépen rábízzák a műsorszolgáltatóra, majd, ha ez nem egyezik az ORTT véleményével, akkor büntetnek.

És lám, szükség van figyelő szemükre, mert a műsorszolgáltatók csak nem tanulnak a büntetésekből.
kl43228 2010.04.30 14:36:41
@Cartman (ex Cartman):
"A besorolás szabályai nem is lehetnek egyértelműek."

Ha nem egyértelműek (márpedig a "...nézőben félelmet kelthet..." fajta kritériumok messze nem azok), akkor milyen alapon büntet az ORTT? Hiszen ilyenkor a saját megítélése is éppúgy hibás lehet.
Ilyen alapon egyébként a hírműsorok nyugodtan lehetnének végig 12-esek.

"A műsorszolgáltatók persze úgy tesznek, mintha nem értenék a rendszert,..."

Ezt speciel pont a fentiek miatt másképp látom; emellett persze biztosan van olyan eset, ahol a nézettség érdekében bepróbálkoznak a gyengébb kategóriába sorolással.
w Mire a falevelek lehullanak 2010.04.21 06:00:00
Hát mégsem lesz radikális és azonnali adócsökkentés az idén. Ej, a fenébe. Pedig az elmúlt nyolc évben a Fidesz lényegében ennyit árult el a gazdaságpolitikájáról: ha egyszer odaengednék őket a gombokhoz ezek a balfasz szocik, ők rögtön megvágnák az adóterheket, és…..
kl43228 2010.04.21 15:09:29
@malacz69【ツ】az oroszlánszínű:
"A zemberek most sem úgy gondolkoznak, ahogy az internetes elefántcsonttoronyból látszik."
A zemberek sokféleképpen gondolkodnak. A legtöbbnek nem a közösség érdeke számít, hanem a sajátja és az sem a hosszútávon. Ez konkrétan az elefántcsonttoronyból is jól látszik.

Amúgy volt már olyan felvetés, hogy aki azért szavaz így vagy úgy, mert neki konkrétan x összegel várhatóan több jut/marad (szóval a rövidtávú érdekeiért), az inkább kapja meg kápéban, de ne szavazhasson.

Pl. mennyi szavazatot kapott volna a Fidesz, ha nem lebegteti be az adócsökkentést (nem egyedül persze), vagy éppenséggel konkrétan megmondja, hogy nem fog csökkenteni? És vajon aki rájuk szavazott, konkrétan elhitte, hogy hamarosan meg is teszik?
kl43228 2010.04.21 17:10:31
@Vidéki:
"Eszerint a Fidesz négy év alatt (és nem azonnal) csökkentené a környező országok szintjére a vállalkozók adóterheit, míg a lakossági adóterheknél erre hat év alatt lát lehetőséget."
hvg.hu/itthon/20100412_orban_fidesz_valasztas_2010
Itt viszont arról írnak, hogy a "sosem hazudó" OV az új kormány első gazdaságpolitikai lépéseként ígéri be az adócsökkentést.
Annyi történt - függetlenül attól, hogy jó-e vagy nem -, hogy megígérték, majd egy hét múlva visszakoznak.
Ld. még többek közt ezeket:
www.hirszerzo.hu/cikk.fidesz_adocsokkentes_lesz.145377.html
adozona.hu/aktualis/20090312_adocsokkentes_afa_benzin_2009.aspx
Amúgy meg, attól, hogy TWÁ kritizálni mer, miért "elvtárs"?
kl43228 2010.04.22 16:21:05
@xsasha:
"Ha beleolvasol az általad közöl cikkbe [adozona.hu/aktualis/20090312_adocsokkentes_afa_benzin_2009.aspx], a következő áll benne: "... négy év ... hat év..." "

Világos, de ez is benne van:
"Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a Magyar Televízióban közölte: a Fidesz arra készül, hogy ha kormányra kerül, még idén adót csökkent, az pedig "kellemetlen meglepetésként" érné, ha ezt nem tudná megtenni."

Szóval csak azt mondom, hogy a konkrét 4 év/6 év ígéret mellett az idei adócsökkentési szándékot is bejelentették. És állítom, hogy már akkor tudták, úgysem teszik (vagy tehetik) meg, de muszáj volt belengetni.
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
kl43228 2010.04.14 15:07:51
@Cselo: Ez a "mi" vs. "ti" megközelítés már nem menő. (Pl. Mit értesz azon, hogy TWÁ kikapott?)
Amúgy az az érzésem, hogy a kommentelők nagy többsége túl fiatal és nem látta Viktorunk (és pártja) elmúlt húsz évét. Érdemes ezt megnézni:
fsp.nolblog.hu/archives/2008/12/14/Egy_futballista_aki_nem_akar_miniszterelnok_lenni/
w Mondd, mit érlel 2010.03.31 14:40:00
Amikor már illik valami konkrétat ígérni, akkor kerülnek elő a látszólag költségmentes ígéretek, köztük a közjogi javaslatok, a korrupció végleges legyőzése, és az adóegyszerűsítés. Ezeknek látszólag nincsenek kárvallottjai, az ilyesmit nyugodtan el lehet ereszteni…..
kl43228 2010.03.31 17:12:26
@Kangörény_: "Egyrészt ezen könyvelők nagy része képzett, jó szakember, aki képes átlátni a tarthatatlanul bonyolult adózási ÉS számviteli ÉS társasági jogi szabályozásokat. Annak drukkolni, hogy képzett szakemberek majd elmennek fizikai munkát végezni - kicsinyes, szánalmas és pazarló gondolkodásra vall."

Remélem a többség inkább annak drukkol, hogy a jó szakemberek hasznot hajtanak majd a társadalomnak. Mert, lássuk be, ha a szabályozás feleslegesen bonyolult (márpedig az), akkor az emiatt végzett többletmunka értelmetlen, akárki is fizet érte. Ez lenne a közösség nézőpontja.