Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szekfű Gyula

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018 filmes szempontból gyenge volt az elmúlt 3-4 évhez képest, hiszen alig volt olyan produkció, ami maradandó élmény lett volna. Cserébe azonban rengeteg olyan mű látott napvilágot, ami negatív csalódás lett volna. Lássuk, melyik 10-et tartom a legjobbnak a 2018-as esztendőből. 10. Nyár /…..
Szekfű Gyula 2019.01.03 18:04:23
Ha valaki egy kicsit is rajong a filmekért, bizonyára van egy vonatkozó Bibliája, ahol az alkotásokkal kapcsolatos információknak utánanéz, vezeti filmes naplóját, és követi a többi ember értékeléseit. Külön-külön és egyben is létezik már mindegyikre külföldi és hazai platform is, de Magyarországon…..
Smoking Barrels Harry Brown (2009) 2016.03.16 06:00:00
Michael Caine túl a sokadik X-en sem ment nyugdíjba, menőbbnél menőbb filmekben tűnik fel még ma is. Igaz, általában mellékszerepeket játszik ezekben az alkotásokban, de a számára rendelkezésre álló játékidőben mindig bebizonyítja kivételes tehetségét. Azonban nem csak nagy költségvetésű mozikban…..
Szekfű Gyula 2016.03.18 21:03:57
Budapest földalatti világát rekonstruálta 3D-ben sok éves munkával Zsoldi Katalin, aki a Geodézia és Kartográfia című szaklapban publikálta eredményeit, valamint szerencsénkre saját honlapján és a YouTube-on is közzétette lenyűgöző videóit. Nézze meg velünk együtt a Deák tér környékének és a II.…..
A filmet a Scope100 program keretében volt lehetőségem megtekinteni Ingoványos terep, amikor egy filmes egy jól bejáratott stílust szeretne elvinni egy szokatlan irányba, és legtöbbször éppen ezért nem is beszélhetünk sikerről. Alice Winocour gyakorlatilag a Több, mint testőr…..
Szekfű Gyula 2016.01.23 22:45:10
Szekfű Gyula 2016.01.24 19:55:49
Ha tartanék egy gyors közvélemény-kutatást, hogy ki mit tud erről az alkotásról, valószínűleg nem lennének kifejezetten sokan, akik ismernék, és még ez a tábor sem mondaná utolérhetetlen klasszikusnak. Arról viszont nagyjából osztatlan lenne a vélemény, hogy nem rossz…..
Nem véletlenül ismerős a cím, az argentin Juan J. Campanella 2009-es, a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscart nyert Szemekbe zárt titkok című kis műremekét most érte el Hollywood keze, habár most azért annyira nem rosszak azok a kezek: a spanyol nyelvű eredeti alapján Billy…..
Szekfű Gyula 2015.06.30 12:26:34
Jenko és Schmidt újból akcióba lendül! Sajnos a koreaiak visszavásárolták a templomukat, így át kellett költöznie a csapatnak a szemközti vietnami templomba, de a drogellenes alakulat nagyobb büdzsével tovább működik - ezúttal azonban már nem a gimiben. A helyi fősulin…..
Egy régi hiányosságomat pótoltam, és megvallom őszintén, nem vagyok 100%-ban elégedett. Ennek pedig egyetlen oka van: nekem jobban tetszett A múlt, a rendező legutóbbi filmje, amihez 2013-ban, még a Miskolci Cinefesten volt szerencsém. És most is szó sincs arról, hogy a Nader és…..
Matthew Vaughnt korunk egyik legzseniálisabb rendezőjének tartom. De tényleg, ez a csávó pontosan tudja, hogy mitől döglik a légy: Guy Ritchie-vel karöltve készítették el anno az angol underground legjobb gengsztervígjátékait, és amióta megvetette a lábát Hollywoodban, jobbnál…..
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * G. Fodor…..
Szekfű Gyula 2014.04.03 20:02:41
A 2007-es A jövő visszahódításából kölcsönzött alapvetés után itt az első fejezet, ami az állam és a közigazgatás viszonyaival foglalkozik. Várjuk a hozzászólásokat, a szigorú kritikát. ÁLLAM ÉS BÜROKRÁCIAEszményképünk a kicsi, de erős állam, amely arányosan és…..
Úgy tűnik, a tavasz a kerekasztal-beszélgetések szezonja. Május 8-án a harmadik hasonló felkérésnek tettem eleget az elmúlt bő egy hónapban, de a Heti Válasz és a Századvég áprilisi konferenciájával ellentétben ezúttal nem a kormányoldal volt túlsúlyban, hanem kétharmados…..
Ha a Hideg nyomon és a Tolvajok városa imponáló zsánerdarabjai esetleg nem lettek volna elég meggyőzőek, a tökéletesre csiszolt Argo-akció ellentmondást nem tűrően bizonyítja Ben Affleck rendezői kvalitásait. Az iráni túszdráma egy eddig ismeretlen fejezete, a CIA, Kanada és…..
Egyre több szocialista politikus igyekszik meghódítani a világhálót… Éppen ezért, kigyűjtöttük a 10 legjobb szocialista egyéni jelölt kampányfilmjét Youtuberól, hogy megrendezzük Magyarország első internetes szoci kampányfilm fesztiválját.  A Piroslap által…..