Regisztráció Blogot indítok
Adatok
derda

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
brbeszél Minden magyar 2010.05.02 13:41:00
 Érdekes hír Amerikából tovább táplálva a mítoszt, hogy minden magyar -- már ha nem vagyunk morvaisták a mi/ő fajta ügyben.Aki járt New Yorkban ismeri a sarki deliben vagy az utcai árustól vett kávé híres poharát. Aki az eredeti tervet készítette Büch László,…..
brbeszél Kaland 2010.04.15 23:06:00
Kalandos nap volt a mai. Tegnapi rövidke blogbejegyzésemért kaptam sok hideget nyilvánosan és kevesebb meleget privátban, plusz a Hírszerző gesztusát, hogy délelőttre kitette publicisztikának. Nyilvános szöveg, nem volt kifogásom.Kissé ellépve a konkrétumoktól és két…..
A magyar, pontosabban a Magyar Állam által finanszírozott kulturális élet legsötétebb lyukairól, a külföldi magyar intézetekről mondanánk valamit. Illetve nem is nagyon kell nekünk beszélnünk, elég megtekinteni az intézmények honlapjait. Az intézetek a Balassi Bálint Intézet…..
derda 2010.03.31 01:37:06
WEB: éppen most adtunk át egy új irodalmi weboldalt en francais, csüt-től szerdáig kint voltunk/vagyunk a Párizsi Könyvszalonon, összegyűjtve a fr kiadóknál fellelhető több mint 200 magy irodalmi kiadványt. Itt volt Kertész Imre, Dragomán, Zilahy.
Megjelentettünk homemade készítve egy fr-magy rajzos kölcsönhatás-szótárt. Szombaton átadtunk egy új-felújított mozitermet, amely fr művészmozi lesz K-európai filmeknek. Éjfélkor nyitottunk a Sátántangóval, teltház (és a fele reggelig bírta...).
Vasárnap egész nap magyar nap volt a Radio Nova-n, erre hívtunk DJ/szerkesztőt. Ma nyomdába adtunk egy szintén saját készítésű, 3 nyelvű, 100 oldalas katalógust a következő kiállításunkról.
A weboldalunk naponta frissül - de épp készül (kb. még 2 hónap) egy tök új oldal, megvettük többek között az ihongrois.fr domaint, fejlesztünk Párizsi Magy. Int. iphone alkalmazást is..
Nálunk zajlanak vasárnap estétől az "Europe autour de l'Europe" filmfesztivál vetítései, amik egy párizsi moziban kezdődtek.
Ezzel telt a hétvégém.
Mondjuk finoman, hogy nem egy nyugdíjasállás. Illetve mint minden, olyan: amilyenné teszed.
De ez is hozzá tartozik az összképhez!

Messzi vagyunk s kevésbé látszódunk otthonról és az is OK, hogy sokkal jobban is lehetne. A költségvetésünk épp a harmadával csökkent 4 év alatt, de ez egy fura meló, nem csak a pénz számít benne. Qrva jó művészeink vannak, akiket simán lehet segíteni, mert vállalhatóak-jók.
Amúgy kb. százan tanulnak nálunk magyarul, és de: ebből pénzt nyerünk és ez jó így. Segíti a többi feladatot (amúgy a kiadásaink harmadát megtermeljük mi magunk).

Viszont: számos abszurd elem van a működésünkben, ez is kétségtelen..