Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bajao

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Itt van Bollywood 2007.06.24 17:00:00
Bollywoodról az összes közhelyet kivülről fújjuk, az irdatlan mennyiségű filmről, amelyet kidobnak a bombayi futószalagok, az indiai sztárokról, akiket istenként tisztelnek az ottani nézők, a zenéről, amelyre iszonyatosan lehet ropni hajnalban egy bulin, és így tovább, és így…..
bajao 2007.07.01 17:05:46
2002-ben lettem India szerelmese és az indiai filmek gyüjtője. Vettem akkor egy műholdvevőt, amely több holdra van beállitva, és a kis Astrán (kelet 28,2 fok) van jelenleg kettő nyitott indiai zenei csatorna, most is azt nézem, amig irok.
Nagyon megőrültem, hogy a Duna lead pár indiai filmet, a Devdasból kábé egy órát vágtak ki, a gyertyatáncot, a Madhuri táncából alig hagytak, volt kártyajelenet is, azt se hagyták benne. Az Omkarat és a Sheen-t nem láttam, azt nem valószinü, hogy felveszem. Főleg, mert a harcos filmjeik nagyon naturálisak, és én azt nem birom nézni. Ezért inkább a vidám filmkeiket gyüjtöm, a többiből csak a zenei részeket hagyom meg.
Nem tom tudjátok é, hogy van egy Magyarországon készitett filmjük, eredeti cime HUM DIL DE CHUKE SANAM. Ebben szintén Aiswariya Rai szerepel Ajay Devgan-nal és Shalman Khan-nal együtt.
Bollywood egyébként járja a világot, nagyon nagyon kevés mütermi felvételük van, ez az itt forgatott filmben is látszott. A filmvágók előtt le a kalappal, ha végignéztek egy zenei jelenetet,a legtöbbször azt látni, hogy az általában négy-öt perc alatt a szinész több helyszinen több ruhában énekli el a dalt és nem veszed észre közben, hogy hol lett vágva. Nekem lenyügözö.
Khabir Bedi mai napig is aktiv szinész Bollywoodban, legutóbb a Main hoo Na cimü filmben játszott egy katonatisztet. Több filmben feldolgozzák az indiai-pakisztáni konfliktusokat, a kettészakitottságukat, ez a film is arról szól, nagyon szép dallamokkal, és nem kevés humorral.
Ofc szomorú amit mondasz: jegyezd meg, az hogy Europába születtél fehér embernek az nem érdem, az szerencse kérdése, örülj neki és akkor legalább itt ne gyülölködj, összetett kézzel üdvözöld a számodra kedves embereket, akit meg nem szeretsz, - nem kell mindenkit szeretni, de ne is gyülölj senkit - lépj tovább megjegyzés nélkül. Szeretettel üdvözöllek benneteket és legyen kellemes minden napotok:)
Szerbusztok.
bajao 2007.07.15 22:06:24
Kedves Viola!

Már másodszor kezdtem az irást az elős elszállt:)
Bocsi, hogy csak most válaszolok, kicsit mászkálós időszakban vagyok mostanában.
Tehát:
Madhuri táncából legalább két-három percet kivágtak, sőt volt egy másik tánca, arra sem emlékszem, hogy láttam volna a magyar változatban.
Aishwariya Rai-nak és Shahrukh Khan-nak (akit imádok, nagyon szeretem a filmjeit, fantasztikus, hogy miket tud) olt egy kártyás jelenetük is, amiben mint a gyerekek civakodnak. Nem láttam A. Rai-nak a gyertyás táncát sem, azt is kihagyták. Az a borzasztó, amikor szép zenés jeleneteket kihagynak, pedig az fontos része a filmjeiknek. Egy óra kábé tuti, hogy kimaradt, mert a filmneik általában kettő és fél - három órásak. Volt olyan film, aminek nem teccett a története, vagy nagyon naturálisan véres volt, de a zenei anyagát megtartottam (asztali dvd-vel megvágom a filmet) és azt irtam ki lemezre.
A Hum dil de chuke sanam film egy kis banális történet (mint a szerelmi történetek általában). Nagyjából arról szól, hogy A. Rai és Shalman Khan (nem tom sajnos a filmbeli nevüket csak az igazit) szerelmesek egymásba. A nimbooda cimü táncjelenetben találkozik először Ajay Devgan a lánnyal és természetesen rögtön beleszeret. A zord apa a szerelmes lányát ehhez az üzletemberhez kényszeriti feleségül. Az asszony megkeseriti a férj életét, folyton tudtára adva, hogy nem szereti őt, ő mást szeret és örökké a másikat fogja szeretni. A férj eccercsak megunja ezt az állapotot és mondja az asszonynak, most pedig elindulnak ketten megkeresni a srácot és legyenek egymásé ha ennyire akarják. (A nimbooda jelenetben Shalman Khan látszik, ő az a szomorú arc).
Aztán csak annyit látni, hogy elindulnak férj és feleség és kijönnek a Magyar Tudományos Akadémia ajtaján és a férj int egy taxinak. A taxi nem áll meg. Jön egy másik sárga taxi, az sem áll meg. Mikor először láttam ezt a jelenetet a zenés csatornán arra figyeltem fel, hogy hol van ilyen sárgataxi a világon rajta a felirattal: meglepetések helyett… A férj zavarában tanácstalan lett, látszott, hogy ez nem volt beleirva a filmbe de a taxi eccercsak visszatolatott rajta a jól ismert szlogennel… na a házaspár beül a kocsiba és elindulnak a városban. Közben fényképezkednek a Duna partján, a Lánchid lábánál, de végül is megkérnek egy magyar embert fotózza le együtt őket… A zenés rész a Néprajzi Múzeum előcsarnokában fejeződik be. Persze a srácot nem olyan könnyü megtalálni, össze-vissza keresik Magyarországon, van olyan jelenet is, hogy a Szabadság-híd lábánál az asszony ott ül a kettes villamos megállójában, majd felszáll a villamosra – ami nem különjárat, hanem a valódi utasokkal együtt utazik. Érdekes volt látni, hogy a magyar emberek mennyire megnézték ezeket a szereplőket, és ezáltal ők is belekerültek a filmbe. Vajon a taxisoför látta é magát ebben a filmben? Meg a többi véletlen részvevő is? Szerintem nem is tudják, hogy van egy film, amiben ők is szerepelnek.
Szóval a srácot mire megtalálják, az asszony rájön, hogy a férje nagyon rendes vele, megszereti őt és mire a volt szerelmével találkozik, már nem akarja elhagyni az urát. Hát nagyjából ennyi a történet
Én ezt úgy meséltem el neked, hogy eredetiben láttam a filmet és általában minden filmnek a történetére csak következtetni tudok.
Az lenne jó, ha megmutatnák milyen szellemes, humoros filmeket készitenek legalábbis számomra eredeti ötletekkel. Van egy pár filmjük, aminek igazán nem tom a történetét de amit megértettem belőle, meg a mimika, meg a csodálatosan kifejező játékuk nagyon megnevettetett.
Egyébként én mindig viharban vagyok, ha Madhurit mondják a legnagyobb sztárnak. Őszintén szólva nem tudok neked mondani olyan másik filmet, amiben ő szerepelne, pedig van ilyen, csak én nem figyeltem eléggé.
A legnagyobb sztár náluk a több mint hetven éves Amitabh Bachchan, óriási fej, csak mostanában kábé öt filmet készitettek vele, és eszméletlen fazon az egyikben. A fia is szinész de szerintem a nyomába se ér az apjának. A férfiak között a második legnagyobb sztár Shahrukh Khan, a fő kedvencem, drámának és vigjátékokban óriásit alakit – dublőr nélkül, de egyébként nem vettem észre hogy bárkit is dublőr helyettesitene. A nők között első Amitabh Bachchan felesége (eskü nem tom a nevét) szép nő még mindig, olyan szép, hogy mindig a nagymamám jut eszembe róla. A nők között következő – legalábbis szerintem – Aishwariya Rai, aki nem mai csirke, nem csak gyönyörü (mert nagyon sok szép szinésznő van), de szerintem a legkecsesebben táncoló szinésznő, kecsesek közt a legkecsesebb. A köv. legtöbbet foglalkoztatott szinésznő Rani Mukherjii, de a nevüket már (még) nem jegyeztem meg, de arcukról rögtön felismerem őket. Ami nagyon szimpatikus az indiai filmművészetben, hogy idős, sőt kimondottan öreg szinésznőket is foglalkoztatnak és nagy tiszteletnek örvendenek a fiatalabbak körében. Szóval lenne mit tanulni tőlük emberi értékek megbecsülése tárgyában.
Ja és még valamit: a HBO VII. 24-én játsza először a Füszerek királynőjét Aishwariya Rai-jal, de adják másnap is meg még egyszer vagy kétszer azon a héten.
Hát egyenlőre ennyi, minden jót kivánok és vigyázz magadra ebben az őrült melegben. Én igyekszem kibirni a hőséget, edzek arra, hátha egyszer valami csoda folytán elkeveredek Indiába, legalábbis Keralába, India legdélibb csücskébe, az Indiai-tenger partjára. szióka:)