Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fizeto_utas

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előfordult már veled, hogy nem tudtad egyből lecsavarni a befőttesüveg tetejét? Mit tettél ezután? Most eláruljuk, hogy milyen célravezető módszerek léteznek, amik segítenek hozzáférni a finomságokhoz az üveg belsejében...
Ha a férfiember elég hosszú ideig kénytelen hallás után vizelni, tekintve, hogy a mellékhelyiségben nincs világítás, két dolog történhet. Megszokja a dolgot és többet takarítja a wc környékét, vagy elege lesz és csinál villanyt az illemhelyre. Velem az utóbbi történt. A feladat mindössze annyi volt,…..
fizeto_utas 2020.07.01 14:42:49
@KAMA3: A tömör vezetéket hogy szeded ki a wagoból, a wago lerombolása nélkül? Ha kirántod, nem megy szét a karom, ami fogja?
           Az Úr:  A Föld puszta volt és üres,  még tünde lég sem takarta, távulván setét és világos még egybeforrt, s a vizek felett nem volt más csak én. A mélység tükrébe néztem, kétség malomköve lelkem őrölé, de mondám, legyen fény.                      S lőn fény, egy sápadt csillag…..
fizeto_utas 2020.05.28 19:09:13
@Muad\\\'Dib: Nem tudom, amikor én éltem Budán, nem volt szúnyogírtás, csak szúnyog. (A Dunakanyarban volt a szüleimnek telke, ott volt szúnyogírtás is és szúnyog is, az írtás után kevesebb, nem bántuk.)
Hangos a net a Nők Lapja botrányától. Röviden összefoglalva, egyik rovatukban lelki támogatást, tanácsadást lehet kérni tőlük levélben, amit megjelentetnek, és válaszol rá egy… szakértőt akartam írni, de pont az a lényege a botránynak, hogy nem szakértő válaszolt, és nem szakértői választ…..
fizeto_utas 2020.05.26 16:56:27
@Zabalint: Fizikai erőszak esetén is csak akkor jogos, ha önvédelem, ha valaki később áll bosszút (feljelentés helyett), az nem az.
Falujáró motorvonat Televonat 2018.09.23 17:34:17
Vasárnaptól új szolgáltatást indít a MÁV-START Zrt., Nyíregyháza és Budapest között elindul a Televonat. A kimondottan a telekocsi elleni versenyben szervezett járat valós megoldást ad több problémára is és egy rendkívül innovatív, bár kétségkívül kényszer szülte megoldása ezeknek. Szerintem ez a…..
A Puskin mozi legkisebb termébe szólt a jegyünk egy francia filmre. A nézőtér tulajdonképpen két sorból áll, illetve a sorok végén két-két székkel. Ebben a térhatásban talán egy fokkal jobban felerősödnek a zavaró hangok: a néző szöszmötölése, a valamit keresek a táskában hangja, a percenkénti…..
  Mielőtt belecsapnánk a cikk közepébe, szeretném leszögezni, hogy én sem vagyok szent, és nem is kívánom az álszentet játszani. Sok sok évig használtam régebben innen onnan, nem teljesen legális forrásokból letöltött hangmintákat, plugineket és szoftvereket. Azonban, ahogy lett valamiféle…..
fizeto_utas 2017.09.14 13:03:32
www.youtube.com/watch?v=IeTybKL1pM4

Nem lopás, maximum elmaradt haszon. De jogilag az is problémás, mert ha nem tudnád kifizetni, akkor a két opció az a) nem használod és nem fizetsz, b) használod és nem fizetsz, és a szoftvercégnek az egyik esetben sem lenne haszna. Ezzel nem azt mondom, hogy erkölcsileg okés másolni, csak azt, hogy nem egy az egyben ugyanaz, mint a lopás. Ettől még lehet tisztességtelen.

Persze az érmének itt is két oldala van: a szoftvercégek között is van, akinek nem tisztességes a viselkedése (pl. a szándékos vendor lock-in, amikor valamilyen nem nyilt vagy szabadalmaztatott formában tárolja el a te munkádat, aztán az új oprendszerre meg nem megy fel a régi verzió, vagy megveszed az újat, vagy túszul van ejtve a munkád), vagy amikor eléri, hogy valahova muszáj legyen az ő formátumukban beadni valamit.
   Több lap is foglalkozott az ún. ARWU listával.  Ez a lista a világ felsőoktatási intézményeit rangsorolja és idén nem volt magyar egyetem az első ötszázban. Az alábbi táblázat az ARWU metodológiáját mutatja.  Látható, hogy itt  leginkább a csúcsteljesítményeket mérik.…..
fizeto_utas 2017.08.17 14:03:11
@hebab: Azért ez eléggé egyetem- és tanszőkfüggő lehet. Az ELTE fizikus és matematikus szakon én elég sok előadást hallottam docensektől és professzoroktól, tanszékvezetőtől is, jó előadást is. (Az ellenpélda: államtitkár-helyettes is tanított, mondjuk ő legalább szarul, de arrogánsan, róla viszont amúgyis sejtettem, hogy egy fasz.)
A dinnye mindig téma a nyár derekától kezdve, hiszen az igazán forró hetek hagyományosan legkedveltebb slágergyümölcse. A dinnye azonban jó pár éve nem csak az édes íze és a remek szomjoltó hatása miatt téma, hanem az ára körüli balhék miatt is, bár biztosan nem érti mindenki, hogy miért is baj, ha…..
  A Trump-tanácsadó   Gorka Sebestyén disszertációjából  (témavezető Lánczi András)    163.oldal     "For Kiras, the September 11-th attacks were just as much politically driven as the slaughter of almost a million Hutu by the Tutsis in Rwanda in 1994. "          A ruandai tömeggyilkosságot…..
fizeto_utas 2017.05.08 15:18:46
@Mister Gumpy: Valóban, matematikai fizikus, de nem geométer.

A hossz-bullshittartalok összefüggést nyilván nem tartom általános igazságnak, de azért korreláció van. Némi Sokal-t olvasva talán még azt is ki merném mondani halkan, hogy a különböző tudományterületeken elkövetett művek átlagos bullshittartalma és a PhD-k előírt minimális hossza között is lehet némi összefüggés.
Valószínűleg sokan hallottak már a nürnbergi perről, mely során megtörtént a náci bűnösök felelősségre vonása, de azt, hogy a per során a vádlottakkal felvették a Rorschach tesztet, biztosan kevesen tudják. Ez nem véletlen, ugyanis az így kapott adatokkal évtizedekig nem foglalkozott senki. Ennek…..
fizeto_utas 2017.03.10 10:21:55
@H?P?: "Egyetertek, a tortenelmet a gyoztesek irjak. Haboru volt, amit minden fel, a korszellemnek megfelelo barbarizmussal, kegyetlenseggel vivot, es egyik fel sem volt tekinttel senkire es semmire. Ha nemetek gyoztek volna, akkor ok vizsgaltak volna az amerikai, angol, orosz, haborus bunoket, es akkor ok lenenek a mai napig a legszornyubb gonosztevok, minden konyvben es filmben."

Lóf***t, Mama! A második felében igazad van, akkor tényleg ők lennének a gonosztevők a filmekben. De azért az egy lényeges különbség, hogy a szövetségesek nem mészárolták le teljesen ok nélkül 6 millió saját állampolgárukat, csak a politikai demagógiájukat elátámasztandó.
HM!-összeállítás A jó kis hazainak nincsen párja. Így vannak ezzel a HelloMagyarok! szerzői is, akik külföldön élve is - bizony - néhány dologból a hazaira esküsznek. Most pedig nekünk is megmutatják, miből vásárolnak be minden egyes alkalommal, amikor hazalátogatnak. ..
fizeto_utas 2016.11.03 13:36:53
@Billy Pilgrim: Haha, 20%-os ecetsavat én is vittem Görögországba, amikor ott voltam. Ott is lehet mindenféle almaecetet, balzsamecetet, stb. kapni, ami majdnem olyan jó, mint az olasz. De azok egyike sem jó arra, amire a 20 %-os aldis/tescós ecet igen: kiszedni az ingből a dezodor színét mosás előtt.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
fizeto_utas 2016.09.30 18:39:55
@Liquid_Night: Nem hiszem, hogy a betegségtudat baj lenne, inkább hasznos, tudja, hogy baj van, és hogy ezt kezelni kell. Nem vádolja magát, hanem meg akar gyógyulni.

Ismertem olyat, aki súlyos pszichiátriai betegségben szenvedett, aminek a tünete, hogy nem volt betegségtudata. Ha elfelejtette bevenni a gyógyszerét, akkor nem gondolta magát betegnek, nem is akarta már később bevenni, viszont veszélyes dolgokat művelt. Ha bevette, először volt betegségtudata, utána rendesen szedte, és javult.
Úgy tűnik, Európa teljesen megkergült, egyre feleslegesebb dolgokat írnak elő minden új autóhoz. Azonos című írásunk kommentposztja...
Pontosan nem tudom, hány kilométert motoroztam eddig életemben. A VMaxba beletekertem bő harmincezret, de volt, hogy egy évig nem ment a kilométeróra-spirálja. Az XJR most áll 30 ezernél, a Vino alattam 3000 kilométer körül mehetett. Plusz ott voltak még a tesztmotorok, az…..
fizeto_utas 2012.06.02 12:35:11
@EMP: Belsős guminál TipTop (vagy valami hasonló), mint a biciklinél, nem játszik?
Kárpáti András a Pécsi Tudományegyetem oktatója a Schmitt plagizált dolgozatát vizsgáló bizottság ítélete után a következőt írta a személyes facebook oldalán."Számos szakdolgozat-, tdk- és doktori-bírálat megírása után bejelentem: mától, 2012. március 27-ikétől…..
Hogy miért? Nem is tudom, kicsit azért gyanús... (katt a többiért!) ..
fizeto_utas 2012.02.01 16:38:38
@Never: Ott azért azt mondják, hogy "repaired with severe economic restraint", khm, "pénzügyileg erősen visszafogott javítás", azaz megfuseráltak olyan tartóelemeket, amiket egyben kellett volna cserélni, azért gyűrődik annyira rosszul.

Az más kérdés, hogy egy ennyire összegyűrt autót megéri-e rendesen megcsinálni.
Belsőség Köszi, gyökér! 2011.12.16 18:18:00
Ma egy kicsit később értem be a szerkesztőségbe a megszokottnál. Jó mentségem volt: Károly kutyámmal állatorvosnál voltam, ami nincs is annyira messze a lakásunktól és a szerkesztőségtől, de annyira éppen, hogy autóval kelljen menni. Szinte végig a szentendrei úton. Az idő…..
fizeto_utas 2011.12.17 11:13:43