Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alíz csodaországban

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rengeteg tipikusan magyar kicsinyességtől átitatott, negatív kommentár ellenére a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közös kezdeményezése, a Gyere haza! honlapja, és főleg az azon található 10 érv Magyarország mellett nagyon a szívembe talált. Azt hiszem,…..
"Amszterdam fárasztó" - mondta Benő és Somi utolsó napon egymástól független tér-idő kontinuumban. Ezek a fiúk tudhatnak valamit, mert mint már sokszor ecseteltem, a belvárosi partiélet jóval lájtosabb itt, mint Budapesten. És azt azért titkon mindenki sejtheti, hogy a…..
Sajnálattal értesítek mindenkit, hogy Mini me (a biciklim) hosszas betegség után megtért az örök biciklimezőkre. Emléke örökké élni fog szívünkben.Történt ugyanis, hogy a tegnapi kis malőr miatt kénytelen voltam szervízbe vinni megint és ha már ott vagyok, akkor már úgy…..
alíz csodaországban 2010.08.05 09:37:19
Képzeljézek! Ma hazafelé 5 perc után leesett a bicikli láncom, úgyhogy (megint) tolhattam a bringát hazafelé. De legalább tudom, hogy gyalog az iroda-otthon távolság 55 percet tesz ki. Asszem valamilyen oknál fogva nagyon fontos volt ezt most megtudnom. Vagy legalábbis remélem, mert…..
alíz csodaországban 2010.08.05 09:36:02
Ma reggel negyven fokban és tűző napon tekertem be a munkahelyemre és délután olyan esőben bicikliztem haza, hogy az utolsó öt percben már nem láttam a szemembe folyt víztől. Ennyire még életemben nem áztam meg, de persze nem vagyok cukorból, meg a bkv sem olcsó. Azonban minden…..
Chennai Curry Nagyon Más I. 2010.07.23 07:20:00
1.  Az indiaiak mikor helyeselnek, OK-znak, egyetértenek veled, akkor NEM úgy bólogatnak, mint mi, fel-le, hanem apró végtelen jelet írnak le a fejükkel, ami sokkal inkább hasonlít a magyar nem-re, vagy még inkább a „nemigazán-nemtudom-nem tetszik” válaszunkra.…..
Nem tudom mi az oka, de általában szeretjük a dolgokat 10 pontba foglalni. Még akkor is, ha valamiről csak 9, vagy éppen 11 ötletünk van, olyankor is vagy ki kell izzadni, vagy szkippelni kell egyet, mert ki hallott már 9 vagy 11 pontról? Milyen szerencse, hogy ahhoz, hogy megtudjuk, hogy…..
Mivel lassan itt volna az ideje, hogy nagy lendülettel elkezdett blogos pályafutásomat folytassam, de semmi különös nem történt velem a hétvégén, úgy gondoltam, hogy megosztok veletek néhány felettébb érdekes adatot Hollandiáról, és persze különösen Amszterdamról. Azt már…..
Igen, igen, nem csalás, nem ámítás, a blog új külsőt kapott! És szerintem hihetetlenül stílusos lett. Nagyon nagy köszönet érte Sominak, aki nélkül ez az egész nem jöhetett volna létre, aki heteken keresztül éjt nappallá téve komplementer színeket, betűtípusokat és holland…..
alíz csodaországban 2010.05.26 16:44:22
@Dr. Justice:

Mostmár igazán leszállhatnál szegény Somiról!

Amúgy meg a 21 nap...de szükség is van rá, mert az Európai Bizottság dolgozóinak csak évi hat hét szünete van, amihez azért még csak dukál valami (bár ez soknak tűnik...)
Az elmúlt pár nap annak jegyében telt, hogy elég zseniális helyeket fedeztem fel. Az első ilyen a Vondelpark volt, ahova csütörtökön futni mentem. A jó idő hihetetlen hatással van az emberekre (mondjuk nagy becsben is kell tartani), többszázan voltak a parkban és elképesztő…..
alíz csodaországban 2010.05.24 12:50:43
@Kinga in Amsterdam: Az utolsó még hiányzik! De azt lehet, hogy komolyabb eseményekre tartogatom, mint pl. 6 hetes lábtöréses szobafogság. Amúgy, ha ezek Lacibacik, akkor tovább küldöm őket Németországba, a lakótársam idelátogató faszija már tüsszögött reggel :-S
alíz csodaországban 2010.05.24 12:51:42
2010. május tizenharmadika csütörtök nemzeti ünnep Belgiumban és Hollandiában (meg még egy csomó más országban is, mint például Indonéziában és Vanuatuban, de kis hazánkban persze nem). Etekintetben az Európai Bizottság és a Mexx abban hasonlítanak egymásra, hogy mindketten azt…..
A mai napon számomra hihetetlen dolgok történtek. Folytatnám is a tegnapi sztorit, azaz biciklilánc az első napon le, ma reggel megint BKV-val (bocsánat: GVB-vel) be, majd 5-kor sietés vissza mert a szervíz (persze) 9-től 6-ig van nyitva.Szóval otthon bicikli kilakatol, szervízbe eltol.…..
Kinga Goes to Amsterdam E(l)ső nap 2010.05.02 19:59:00
Na igen. Budapest 14:00 napos idő, 25 fok. Amsterdam 16:00 eső, 7 fok (a Taft még mindig tart). Szóval az a lényeg, hogyha egy pillanatra is korábban elbizonytalanodtam volna, hogy Hollandiában hasonló az időjárás mint nálunk, max tavasszal-ősszel esik az eső, az nettó hülyeség…..
Tavaly ilyenkor még ő volt a Cosmo-lány, teljes erőbedobással, főállásban nyomta, hogy sikeres, szingli, karrier, meg Donna Karan-ruhák. És egyébként is egy Cosmo-lány csak azért nyeli le egészen, mert ő akarja, és tudja, hogy az életben mindent ki kell próbálni. Jaj, ne mondj…..
Kedves Praxis Blog! Először is, gratulálok a bloghoz, nagy szükség volt rá. Velem pár hete történt ez az eset, és még mindig forr bennem a düh. Panaszt fogok tenni a kórház betegjogi képviselőjének, de úgy érzem a nyilvánosság az egyetlen igazi fegyver ezek ellen a…..
alíz csodaországban 2010.03.30 19:40:40
@adamantium:

Hát pedig erre tart minden ország. És ezzel semmi baj nincsen, csak azt kell megérteni, hogy zárt a kassza. Tehát ha adunk alacsony molekulatömegű heparint, ami tök drága, és nem annyira hatásos, akkor pénz veszünk el olyan gyógyszerektől vagy orvosi intézkedésektől, amik ugyanennyi pénzből több életet mentenének meg jobban csillapítanák a szenvedést. Sajnos ott tart az orvostudomány, hogy egyszerűen nem adható minden kezelés ami a leghatásosabb vagy legmodernebb, mert nem bírja el semelyik ország kasszája.

Demagóg módon pedig: adhatunk alacsony molekulatömegű heparint, de akkor nem marad pénz a védőoltásra, vagy iskolákra, vagy az adófizetők zsebében.
alíz csodaországban 2010.03.30 19:44:42
@adamantium:

Ja és a döntéseket meg nem a kiperelhető lóvé alapján hozzák, hanem a megnyerhető egészséges életévek alapján. Itt tényleg egy komoly intézményi-tudományos háttér van nem pedig politikai megfontolás. Amúgy biztos, hogy valaki a kiperelhető pénzt is kiszámolta, de nem ez alapján hozták a döntést.
alíz csodaországban 2010.03.30 20:15:20
@hoel:

Ha három fejű gyerekeket szülnének tőle, akkor nem hagynák a háziorvosnak vizsgálat nélkül felírni, mint ahogyan egy csomó gyógyszert nem is írhat. És igen, erre kellenek az orvosi protokollok, hogy védjék az orvost, ha követi a azokat. Hiszen nem lehet mindig minden vizsgálatot megcsinálni és ha már sajnos ez így van, akkor viszont döntsék el szakemberek a bizonyítékok alapján, hogy mi kell és mi nem. És ha eldöntötték, akkor ezt tartsa tiszteletben az orvos a beteg és a felháborodott fórumozó :-)