Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mike750901

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
Mike750901 2011.01.03 15:44:19
addict Reklámtender magyar módra 2010.08.18 10:30:00
Hány ügynökséget lehet megismerni egy tender keretein belül? Ötöt? Tízet? Tizenötöt? Ugyan már, egy profi cég ennek a sokszorosára is képes! A Bosch marketingvezetői legalábbis ezt gondolták, amikor gyakorlatilag minden hazai reklámügynökséget meghívtak a július végén kiírt…..
A Szent István Kórház II. Belgyógyászatán feküdtem nemrég, és szomorúan tapasztaltam a nővérek hozzáállását nemtörődöm/nemakarom munkájukhoz, melyért nem csak a nővérek hibáztathatók, hanem az osztályvezető főorvos/ok, akik nem tudnak, de tapasztalatom szerint nem is…..
Tölgyessy Péter vasárnap az MTV-ben említette, hogy elképzelhető, hogy a Fidesz a kettős állampolgárság kérdését könnyített honosítás formájában oldaná meg. A Fidesznek ebben az esetben messzemenően igaza volna - csakhogy a dolog koncepciója alapvetően nem stimmel. Annak…..
Mike750901 2010.04.23 11:24:06
Szeretem mikor az erdélyi magyarok engem mint "sült magyart" "letáposoznak".. és ezt nem kevésszer pejoratív értelemben teszik, gondolják. Egyébként pont tegnap Marosvásárhelyen mondta egy ottani magyar nemzetiségű ismerösöm, hogy ez erdélyi magyarok egy része sem helyesen írni, sem helyesen beszélni nem tud megyarul, tisztelet a kivételnek, bár egyes oktatási intézményekben tanítják nekik a magyar nyelvet, irodalmat, történelmet.. De én erről az egészről azt gondolom, hogy az igaz, hogy nem a külhonba szakad magyarok kérték, hogy horvát, szlovák, vagy román, ukrán osztrák, szlovén, szerb stb. állapolgárok legyenek, hanem hoztak egy döntést, emiatt nem kellene esetleg Londonban, Párizsban "reklamálni"? Ebből a szempontból én azt mondom, persze járjon nekik a magyar állapolgárság, de nem aki életvitelszerűen nem él itt, nem fizet ide adót, tb-t, nyugdíjat stb. ne is jöjjön ide szavazni se, mert én is csak kikapcsolódni járok erdélybe és nem beleugatni az ottani történésekbe...egyébként ha jól tudom a románok pl. többször kijelentették, hogy kettős állapolgárság náluk nem elfogadott, tehát aki megkapja a magyar állampolgárságot, annak le kell mondani a románról..
Azért nem semmi, hogy milyen messzemenő hatása van annak, hogy 1848-ban nem tudtuk lerázni magunkról az osztrákokat és érdekes módon soha sehol senki nem reklamált még "Bécsnek" a múlt jelenbeli következményei miatt..
Mike750901 2010.04.23 11:35:08
@molaris: ..igen és ebben az a furcsa, hogy a Románia viszont gondolkodás nélkül megadja a nem EU tag Moldávia minden kérelmező állampolgárának a román állampolgárságot mindenféle korlátozás, lemondás stb stb nélkül.. az EUS tagország állampolgárait megillető minden elönnyel, román útlevéllel.. Ezt hívják kettős mércének nem? :)
Egyébként azt elmondhatom, hogy a székelyföldi magyarok többsége, egy - két kivételtől eltekintve, a magyar állapolgárság megadását gesztusként értékeli..., és nem "visszaélni" szándékozna vele, csak szívét melengető érzés lenne számukra, hogy ide tartoznak,... hivatalosan is..