Regisztráció Blogot indítok
Adatok
julia s

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Praxis Blog! Először is, gratulálok a bloghoz, nagy szükség volt rá. Velem pár hete történt ez az eset, és még mindig forr bennem a düh. Panaszt fogok tenni a kórház betegjogi képviselőjének, de úgy érzem a nyilvánosság az egyetlen igazi fegyver ezek ellen a…..
julia s 2010.03.30 23:55:00
@Masni: Pontosan. Nincs jó megoldás. Nem szabad szexelni, ennyi. Soha többé, soha :-)
julia s 2010.03.31 11:39:57
@Tudo é possibile: A brókercégek is jobban értenek a pénzügyekhez elvileg, mégse csinálhatnak azt a befektető pénzével azt amit akarnak a befektető tájékoztatása nélkül- mert az ő pénze. Ha valakinek elfogadhatatlan egy kezelés, vizsgálat, ajálnjanak fel alternatívt, és tájékoztassák a kezelés/vizsgálat elhagyásának lehetséges következményeiről. Tekintélyelvűségre és alárendeltségre nem épülhet egy ilyen viszony, hiszen nem rendelkezik az orvos a pácien teste/pszihéje fölött. Mindenkinek más egyéni preferenciái vannak, van aki fel a gyogyszerek mellekgatasaitol, van aki nem stb stb, nyilvánvalóan ezek függvényében hozza meg a saját egészségügyi ellátására vonatkozó döntéseit. Azzal, hogy autóba ülünk, extrémsportolunk/nem sportolunk stb, nap mint nap kockázatot vállalunk, mindenki a saját belátása szerint. Nincs uniformis kockázatkezelő modell, az egészségügyben sem.

Nagyon jó dolognak tartom az "informed consent", a teljeskörű tájékoztatás, és belegyezés kérése intézményét, a beteget is, és az orvost is védi.
Velem nem irattak semmit alá, nem tájékoztattak semmiről, vakkantottak, hogy vetkőzzek le. Szerintem el akarták számolni a vizsgálatot, pénz, ennyi. Ismétlen, külön nekem kellett kérnem, hogy írják bele a jelentésbe, hogy visszautasítom a vizsgálatot. Ha annyira magát akarta volna védeni a hentes annak a következményétől, hogy háromfejű gyereket szülök a tablettától, első dolga lett volna egy papírt az orrom alá nyomni. És ha háromfejű gyereket lehetne tőle szülni, nem adná a háziorvos vizsgálat nélkül, illetve nem lehetne recept nélkül kapni más országokban.
Szomorú, hogy az ilyen rémtörténetek miatt örülnöd kell, hogy férfi vagy. Nőnek lenni nem valami betegség, és egy nőnek is joga van ahhoz, hogy az egészségügyi törvényben rögzített betegjogokat tiszteletben tartva kezeljék. Nem kell "kibírni" se felesleges vizsgálatot, se mást, nem mártíromság a női lét.

Folyamatosan a testi integritásra való igényemet hangsúlyozom, hogy így meg úgy nem mindegy ki és hogyan, nem értem honnan következik ebből több kommentelőnek, hogy nekem mindegy ki dug velem. Egy szóval se írtam az első posztban, miért volt szükségem sürgősségi fogamzásgátlásra, magánügy. Lehet, hogy akkor veszettem el a szüzességem, nem volt benne a posztban, hogy nem. 100%-os biztonságó fog.gátló módszer nincs, elszakadhat gumi, stb, nem értem ennek az erkölcshöz mi köze. És demokrácia van, egy 15 éves prosit ugyanúgy megillet az emberi méltóság, és a tájékoztatáshoz való jog, mint akárki mást, mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak. Az orvosnak nem dolga senki intelligenciáját önkényesen megítélni.
Ha egy nőről se lehet soha tudni, hogy nem-e terhes, illetve nem lehet bennük megbízni, hogy igazat mondanak-e, akkor ne lehessen nőknek alkoholt és dohányterméket árusítani, és kötelezzék őket magzatvédő vitamin szedésére. Sőt, egy gyerekhez ugye apa is kell, védjük a spermiumok minőségét, korlátozzuk a férfiak jogait is valami baromsággal.

Ez van, lekurvázzák aki nem áll be a sorba. Bee, BEEE, BEEEEE szét a lábakkal. A múlt század első felében valóban csiklókivágással gyógyították a maszturbációt. Nagyon-nagyon megszívta volna itt pár kommentelő (habár fix férfiak a legsötétebbek).
julia s 2010.03.31 14:03:22
@zoldborso: csak egy abszurd konklúzió felvázolásával akartál hatni a vitapartnereidre

igen, persze, baj, ha viccel az ember? Aztittem lejön, hogy egy abszurd tulzas, de ugy latszik semmi se eleg abszurd ebben a közegben. Egy másodpercre se gondoltam komolyan, atyaisten.

"ráadásul ne adjunk már az itt hemzsegő szűkagyú, radikális, demagóg konzervatívoknak új ötleteket. :-)"

ennyire vad és ostoba diktatúra csak nem.. vagy..ööö..