Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lba

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ártalomcsökkentő drogprevenciós sorozat indul megaklasszikusokkal, hátha valakinek kimaradt, mert az ugye senkinek nem hiányzik, hogy káros anyagok kerüljenek a szervezetébe, vagy legalábbis minél kevesebb, annál jobb. A villanykörte-vaporájzerről érdeklődött egy kedves…..
Meleglelés Monogámia, monománia 2008.09.04 17:35:00
Egy New York-i zsidó meleg könyvét olvasom. Daniel Mendelsohn 1960-ban született Long Island-ben, és bár klasszika-filológusként végzett, könyveiben leginkább a zsidó identitás kérdéseivel foglalkozik. Az amerikai kritika osztatlanul elismeri munkásságát, különösen a The Lost: A…..
lba 2008.09.04 20:57:32
A témába vág Steven Pinker kognitív pszichológus "Hogyan működik az elme" című könyvének Családi értékek - Férfiak és nők című fejezete. A szerző a műben sokat foglalkozik evolúciós pszichológiával is, ami aránylag logikus magyarázatot ad a két nem eltérő viselkedésének okaira. Szerintem érdemes elolvasni, nagyon érdekes. A fejezetben külön kitér egy kutatásra, ami homoszexuális párok részvételével készült, és látványos eredményeket hozott:
"Symons megjegyzi, hogy a homoszexuális kapcsolatok kínálnak világos képet a két nem szexuális vágyairól. Egy heteroszexuális kapcsolat egy nő és egy férfi kompromisszumának eredménye, ezért a nemek közötti különbségek hajlamosak eltörpülni ezekben. A homoszexuálisoknak azonban nincs szükségük e kompromisszumokra, ezért nemi életük tisztább formában mutatja be az emberi szexualitást (már ha agyuk többi része nem az ellenkező nemhez hasonlóan mintázódik meg). A San Fransisco-i homoszexuálisokkal az AIDS-járvány kitörése előtt készült egyik kutatás szerint a meleg férfiak huszonnyolc százalékának több mint ezer szexuális partnere volt, hetvenöt százalékuk pedig több mint száz partnerről számolt be. Egyetlen leszbikus nő sem számolt be ezer partnerről, és csak két százalékuknak volt több mint száz partnere. A meleg férfiak más vágyai is (pornográfia, vonzó és fiatal partnerek) a heteroszexuális férfiak vágyait tükrözik vagy túlozzák el."..." Nem arról van szó, hogy a meleg férfiak túlszexualizáltak; egyszerűen csak olyan férfiak, akiknek vágyai más férfiak vágyaival találkoznak, nem pedig nők vágyaival. Symons írja: >Azt gyanítom, hogy a homoszexuálisokhoz hasonlóan a hetereoszexuális férfiak is gyakrabban élnének nemi életet idegenekkel, vennének részt ismeretlenekközfürdőkben rendezett orgiáiban, és állnának meg hazafelé menet a közvécében egy ötferces fellációra, ha a nőket érdekelnék ezek a fajta tevékenységek. De a nőket ezek nem érdeklik
A Zugügyvéd közvetve felfedi kilétét, belinkel egy cikket, amit a Népszabadságba írt, részben a kollégák hozzászólásai  alapján, részben egy tévéműsorra válaszul, amelyet itt megtekinthet minden érdeklődő. A kollégáknak ezúton is köszönöm az értékes…..