Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luqe

4 bejegyzést írt és 316 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A FHB Bank Családbarátkörnyék-index segítségével Budapest kerületei összehasonlíthatóvá váltak abból a szempontból is, hogy mennyire alkalmasak egy kisgyermekes családnak...
luqe 2016.09.03 21:22:40
Mindenhol lehet találni panelházat Budapesten. A XI. kerületben is van elég sok - ami egyébként eléggé elcseszi a városképet, bár a panelprogramban felújított épületek láttán már kevésbé van olyan érzésem, hogy 3 éve ért véget valami hosszú és véres háború, és nyomorog a nép. De lenne mit tenni, különösen itt a XI. kerületben, mert a panelek túlnyomó többsége nem vett részt a programban.

A környék egyébként szerintem is nagyon jó, nagyon változatos. A Fehérvári útról ha lekanyarodik az ember mondjuk a Bárfai utcánál, 100 méter múlva rögtön családi házakat is talál - persze nem 1500m2-es telken, de tény, hogy udvarral.

A leginkább gyászos helyzet (a nem felújított panelek mellett) a nem felújított egyéb, századfordulós vagy az 50-es években épült épületek, ezek közül nagyon kevés állaga lett megőrizve és folyamatosan karbatartva (szerencsére olyanban lakom jelenleg, aminek lakóközössége erre figyelt az elmúlt félszáz évben). A másik gyász pedig a Fehérvári út maga. A 90-es évek végén, Romániában voltak ilyen minőségű, ezer helyen foltozott, szánalmas útburkolat. Na meg persze Budapesten bárhol, ma is, 2016-ban, de gyalázatos, hogy még mindig itt tartunk.

Abban viszont megkockáztatom, hogy egyedüllálló a városban, hogy ennyire ki nem használt utcaszelvény máshol nincs. Sok helyen 5-6 méter széles gyalogosjárda, két irányban parkoló autók (sokszor nem parkoló, hanem autótároló egyébként), illetve a villamossínek mellett sokszor teljesen feleslegesen 2 sávosra bővülő autóút.

Jeleneg egyébként ha jól számolom négy új, kisebb-nagyobb lakópark épül a Fehérvári út közvetlen közelében, illetve ott vannak a Sasad liget új ütemei. Ez utóbbiak (+Madárhegy) kicsit viszont olyan számomra, hogy persze XI. kerület, de a legnagyobb előnyből (=kiváló tömegközlekedés) jóval kevésbé részesül. Értem persze, hogy aki ott vesz lakást annak nem gond 2-3(4-5) járművet fenntartani, de engem valami csilli-villi Audiban is zavarna, hogy a dugóban ücsörgök.
Műszakiul Isztambulban 12 hónap 2015.08.21 01:31:43
A poszt, amit 1 hónapja írtam és elfelejtettem élesíteni (vastaps!!): Azt hiszem nem teszek elhamarkodott kijelentést azzal ha azt mondom, ez a blogom - se - váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Harmadik vagy negyedik alkalommal próbálkoztam az önkifejezés ezen módjával, de úgy…..
Twitteren már írtam erről párszor: ha Chrome-ot használsz, Chrome OS-t használsz. Hogy aztán Chromebookod van, Maced vagy Windowsod, annak egyre kisebb lesz a jelentősége - max. nem 7 másodperc alatt bútol be a géped, de a funkciókat és a Google-ös környezetet tekintve majdnem…..
Műszakiul Isztambulban 2,5 hónap 2014.03.26 12:01:43
Elképesztő, mennyire repül az idő, 2,5 hónapja vagyok itt. Az utolsó bejegyzés óta jó sok idő telt el, de van mentségem több is. Először is a felfoghatatlan mennyiségű program amit nekünk szerveztek az egyetem részéről, másrészt a felfoghatatlan mennyiségű program amit…..
Hatvanhatodik és hatvanhetedik vendégeim ausztráliai nászutas pár Adelaide városból. Tim és Gabz pont egy éve utaznak a világ körül, tavasszal készülnek hazatérni. Otthon Gabz (24) egy egyetemen dolgozott adminisztrátorként, a férje (30) építkezési vállalkozó. Miután…..
Kijevben már igazi polgárháború dúl: azonosító nélküli rohamrendőrök lövik a tüntetőket, néhol már éles lőszerrel fenyegetve az életeket. Az ukránok pedig nem adják fel, és harcolnak tovább. Harcolnak a jogaikért, harcolnak az elnyomás ellen. A fenti videóban a lány…..
Tulajdonképpen én nem is akartam blogot írni az ittlétemről, csak sokan baszogattatok miatta, ezért íródik főleg. Az, hogy néha nem a legszebb a fogalmazásmód (a használt szavak), az főleg abból fakad, hogy néhány szabad pillanatomban - néha hullafáradtan - számolok be az…..
Valószínűleg hülye az, aki egy fél év időtartamú utazás előtt közvetlenül egy nappal vizsgára megy, de nekem sikerült ezt tenni. Szerencsére jól sikerült, de aztán a nap hátralevő része - és egy jó darabig az utolsó otthon töltött nap - pakolással telt. Éjfélre…..
Az embert akkor is éri kultúrsokk, ha évek óta készül arra, hogy külföldre költözik, hiszen kiderül, mégsem akkora buli idegenekkel együtt lakni; hogy Hollandiában is élhet az ember Japánban, és persze az is, hogy mi a jólét ára. Nekem nagyon tetszett Feri írása, remélem, ti…..
luqe 2013.10.31 00:08:45
@tilmir: Genf, Zürich és Bern is Svájcban van. Bukarest nincs Magyarországon. Szerintem az ilyen és ehhez hasonló baklövések a tudatlanság ékes példái. Senki sem két lábon járó lexikon, egy amerikaitól nem is várjuk el, hogy bármit tudjon az államokon kívül (sokan azt se tudják, két állammal arrébb mi van...), de Európában azért elvárás lenne. Ráadásul Hollandia <1500km-re van innen. Nem egy fél kontinens...

Egyébként a posztírónak abszolút igaza lehet, mert valószínűleg a totál érdektelenség és a zombi életmód az elfogadott, mert az internet világában egyszerűen ilyen alap dolgokat nem tudni... Szörfölés közben kizárt, hogy ne akadna előbb-utóbb ilyen infókba az ember. Én egyáltalán nem követem pl. a felhozott Montenegró meg Szerbia sorsát időnként mégis belevetődök egy pár mondatos cikkbe (félévente), ami legalább minimális infót ad róluk. Szóval szerintem (is) gáz ez. A másik meg, ha valamit nem tudunk akkor legalább ne reklámozzuk. A Bukarest-Budapest, meg a magyar vagy akkor olvass oroszt tipikus bunkó viselkedés.
Nem igaz, hogy Magyarországról nem lehet sok mindent elintézni, az sem, hogy ne lehetne rendesen angolul megtanulni – írja mai posztunk szerzője, Kriszti, aki Dublinban végzett el egy főiskolát és találta meg a helyét. Ami még ennél is fontosabb: levetkőzte az otthonról magával…..
Ha már tegnap Svédországban jártunk, ma maradunk a környéken, egészen pontosan Finnországban és szétnézünk kicsit, mi hogyan is működik. Kalauzunk Lore, aki rengeteg hasznos információval szolgál mindazoknak, akik azt vették a fejükbe, hogy ebben az északi országban szeretnének…..
luqe 2012.11.24 19:56:12
@váj mí: engem azért (is) érdekel, mert "hasonló cipőben evezek", de ezernyi mérnök létezik.

De valóban igaz, a legtöbb posztoló "szégyelli" leírni mi a munkája, ellenben ha fost súrolni meg árut feltölteni megy ki az illető, azt büszkén és nagybetűkkel. No félreértés ne essék, nem nézem le ezeket a munkákat, mert ugyanolyan fontosak mint bármi más, de sokszor olyan üzenete van ennek, mintha az lenne egy külföldi ország fokmérője (magyarországgal szemben), hogy tud-e egy képzetlen, sokszor az adott ország nyelvével egyéjszakás kalandot (gecekondu) maga mögött tudó kivándorló évente kétszer a karib-térségbe repülni amellett hogy két autót fenntart és mindig a legújabb samsung csúcsmodell ledtv van a nappalijában - vagy sem.

Valóban szabadabban kéne mindenkinek a munkájáról is írnia, mert amellett hogy ez a blog egy élménybeszámoló színhelye, a hasznos tanácsok is megjelennek az közeljövő embere számára (mint itt is), de ugyanilyen fontos az is, hogy ő mit dolgozik, hogy megy neki a munka, miket tapasztal, mit lát keresett foglalkozásnak, stb. Így kerek egész ez számomra.
„Előveszem a pénzem és odarakom. Nem zavarja. Lehet, hogy sok férfi úgy gondolja, majd akkor ruház be, ha már van miért?” – a második randi egy étteremben zajlik, és a desszerthez meglepetés is jár. Ha elfogadsz egy meghívást, ne indulj el otthonról pénz nélkül.…..
Megkértem a Google-t, hogy szóljon, ha Csibor-témájú hivatkozást talál a neten. Erre ma ilyet küld: "Vadonatúj, bontatlan csomagolásban! Olyan, mint az igazi. Kb. 4,5 cm hosszú! Nagyon jópofa! A sikítozás garantált!" :) :)…..
luqe 2011.05.14 17:07:09
A rá jellemző finom stílusban szúrt oda egyet a Real Madridnak pénteki sajtótájékoztatóján Pep Guardiola. Az Osasuna elleni szombati bajnokit megelőzően Pep arról is beszélt, hogy most az egyetlen dolog, ami számít, az ez a következő meccs, ami szerinte ugyanolyan kemény lesz,…..
Bárcsak mindig, mindent meg lehetne nyerni. Sajnos a világ nem ilyen, a foci meg pláne nem, ahogy az szerda este is kiderült. Nüansznyi különbségek döntöttek, és végül a szerencse a Madrid mellé állt. Így már biztos, hogy még ha csak egy kis Copa del Reyt is, de valamit azért…..
luqe 2011.04.21 18:20:09
"Szerintem jó az írás, persze lejt a pálya:), de ironikus és provokatív, jókat röhögtem rajta." - csak akkor ne legyen szakmai cikknek álcázva. Gáz.

Azt meg, hogy elfáradt a Real, felejtsük már el. Di Maria a 110. perc után is olyan sprinteket nyomott, hogy pedro és tsai olyat hírből sem láttak. Özil elfáradt, de neki elég hektikusan alakultak az utóbbi hetei, nemrég épült fel sérülésből, plusz az első éve a komolyabb nemzetközi szinten. Xabi Alonso meg egyszerűen szarul játszott, ugyanakkor mentális szempontból fontos volt a pályán tudnia a csapatnak. Sajnos az ő esete ilyen lesz ezeken a klasszikusokon, hogy egyik szemem sír, a másik nevet a játéka miatt.

A bunkerfoci meg a kontrázás felhozása pedig akkora gáz, hogy sírnom kell. Hogy lehet, hogy a Madrid végig kontrázott, ha a barcelonának az első félidőben helyzete se volt? Hogy lehet úgy kontrázni, ha az ellenfél a félpályánál, vagy attól 10 méterre elhal? Arról nem is beszélve, hogy több helyzete volt a Madridnak, a kapuralövések döntetlent hoztak, de a kaput eltaláltak is a fővárosiaknál számláltak többet.

Itt mindenki a barcelona labdabirtoklásától van elájulva, pulsanyi meg a többi szerencsétlen, aki állandóan azt szajkózza, hogy a statisztikák csalókák, meg ugye senki nem szereti őket, mégis arra verik otthon, hogy a barcelonánál többet van a labda, ami főleg annak köszönhető, hogy piké passzolgat adrianoval meg (most) mascheranoval, néha bevonva pintót. Ez az igazi foci? Nem a támadások, gólra törő játék, gyors akciók?

A másik amit nem értek, hogy miért játszik bunkerfutballt a Madrid a barca ellen? Azért mert letámadják a barcelona játékosát? A barcelona nem pont ugyanezt csinálja, ha labdát vesztenek? És pont ők azok, akik a góljaik 99%-át "kontrából szerzik", vagyis az elakadt akció után még a támadó harmadban rögtön visszaszerzik a labdát, begurítják az ötösre, esetleg három védő lábon megpattan a labda majd pedro/messi/villa előtt köt ki, akik bepasszolják. Ez a foci?

Ha pedig Madrid ehhez nem asszisztál és nem kíséri be a katalánokat a kapuig, majd fényképezőt ragadva nem örökítik meg a gólörömöket, akkor már bunkerfutballt játszanak?

Itt annyian elvannak tévedve ebben az országban, hogy az hihetetlen. Azért, mert a barcelonának a meccseik nagy részén asszisztálnak az ellenfelek, nem kell annyira arrogánsnak és nagyképűnek lenni, hogy ha a barcát megsemmisítik, akkor az antifoci, bunkerfoci, meg a szarabb csapat nyert.
Keddi sajtótájékoztatóján Pep Guardiola ismét bebizonyította, hogy nem csak a világ legjobb edzője, hanem egyértelműen a legkorrektebb is. Egy – felthetetőleg madridi provokátor – újságíró arról kérdezte Pepet, hogy mi a véleménye Messi labdakirúgós…..
Az már rég nem hír, hogy Cristiano Ronaldót a saját csapattársainak épelméjű része sem bírja elviselni. Az El Mundo Deportivo azonban most azt is megírta, pontosan mi zajlott le a Real Madrid öltözőjében a szombati meccs után. Azt eddig is tudtuk, hogy a csapatkapitány…..
Barca-Madrid Kezdik a csalást 2011.04.16 17:41:00
Úgy tűnik Mourinho még a hét védővel felálló csapatában sem bízik, ezért napok óta tilos füvet nyírni a Bernabeuban. Most olyan három-négy centivel hosszabb a gyep, mint normális esetben szokott lenni. Ez a sunyi trükk azt hivatott elérni, hogy a labda lassabban guruljon, ami a…..
Rendes Barcelona-drukkernek mindig nagy segítségére van a két barcelonai napilap aktuális kiadása, különös tekintettel a címlapon megjelentetett nagy igazságokra. A Mundo Deportivo csak a szikár tényekre szorítkozik ma, és azt jegyzi meg, hol van a nagy száj, és hol a nagy…..
Soha nem látott jelenetbe fulladt a Real Madrid pénteki sajtótájékoztatója, és nagyon úgy tűnik, hogy Mourinho idegei már nem bírják tovább a nyomást a potenciális irtózatos kudarc előtt. A dolog még múlt hétvégén kezdődött, amikor az Athletic Bilbao-Real Madrid meccs előtt…..