Regisztráció Blogot indítok
Adatok
352jj84736

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pátyi képviselő-testület hétfőn elfogadta a golf-projekt beruházójával, a Grupo Miltonnal kötendő településrendezési szerződést, valamint a jelzálogra vonatkozó kitételeket...
352jj84736 2010.03.30 07:23:52
komment másolva Telki saját forumábol:
(irta valaki aki ott volt)

Norbival és BG-vel (bár én csak másfél órát voltam ott, de éppen elég volt) részben végigélvezhettem a testületi kabarét éppen a legjobb szakaszban.

Megérte elmenni. Az ember ezt nehezen hiszi el, ha nem a saját szemével látja. Itt már nem számít semmi. Bandi bácsi lazán beszél ülés közben a családjával telefonon (éppen mikor Tollner Józsi kvázi hozzá beszélt), simán kijelentheti, hogy megfenyegették az értékbecslőt. Sal Béla Leo igen tisztelt "megvezetett" képviselő gond nélkül konzultált gruppóékkal folyamatosan, kb. fél percenként nézett hátra MJ-re, hogy na most mit kell tennem, MJ-ék a fő képviselők mögött állva folyamatosan utasításokat osztogattak, hirtelen javaslatokat dugtak Sal Béla elé, aki azt gond nélkül, mint konszenzusos elogadott! javaslatot olvasott fel. Legjobban az tetszett, mikor kiderült, hogy a településrendezési szerződésben egymás utáni két oldalon az egyik területen szerepelt egy besorolás ami egy másik, előtte lévő oldalon nem (és ezt az ellenző képviselők "által" észlelték is alpolgiék és MJ-ék), MJ lazán odabökte MG alpolgármesternek, hogy: akkor azt húzd ki. A végleges szerződésből! Amit nem sokkal utána megszavaztak! És lehetne még sorolni.

A 3-4 ellenzőn kívül Sal Béla és Michels Gábor alpolgármesteren kívül a többi képviselő gyakorlatilag meg sem szólalt, csak várták a vezényszavakat és szavaztak amikor kellett. Ahogy ki volt adva nekik. Ez szomorú. Kérdés, hogy milyüket féltették jobban. Mindenki tudja mire gondolok.

A július 15-i halasztó hatállyal egyértelműen azt akarják elérni, hogy addig jogilag ne lehessen támadni, mert nem lépett életbe. így időt nyerhetnek. És ki tudja mire megy ki a játék. Én attól félek nem véletlen ez, mert mint tudjuk sajnos nyílvánvaló, hogy a leendő kormány mögötti erőkkel igen jó kapcsolatokat ápolnak. És hát sok mindent el lehet akkor majd intézni. Netán addigra már az ombudsman sem lesz a hivatalában. És ki tudja mi történik az AB-vel is.

Ha az előbb vázolt szcenárió megtörténhet, akkor lehúzhatjuk a rolót. Ki kell mondanunk, hogy gyakorlatilag a háttérből bűnőző oligarchiák irányítják az országot. És az is borzasztó, hogy mindig találnak olyat, aki megvehető és nem fél a következményektől.