Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buldus

12 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félrefordítások A Panini kanala 2012.06.04 07:51:00
Andie beküldése aktuális és remek: A Panini matricagyűjtő albuma révén jutottam el a cég honlapjára, és annak magyar verziójára.Itt akadtam a Kanál nevű menüpontra.Tudom, tudom, szegény fordító listából dolgozik, de a channelt még a gugli sem fordítaná kanálnak. :) És ha a…..
A reggel a szokásos képével fogadott. Ébredés, hideg, visszabújás a hálózsákba, vacakolás, hogy már indulni kéne, szöszmötölés a cuccokkal, csodálkozó pillantások a lakókocsiban lakók részéről, morgás, hogy miért is ilyen kicsi egy 60 l-es hátizsák, újabb morgás, hogy…..
Clandestino Chile Top 20 (+1) 2010.09.17 21:49:00
Az előző posztban megidézett nagy klasszikusok után jöhet a kortárs könnyűzene. Chilében rendkívül sokszínű a zenei felhozatal, bár a minősége meglehetősen egyenetlen. A diktatúra bukása után, a 90-es évek első felében rengeteg zenekar alakult, ezek nagy része egy akkor…..
buldus 2010.09.17 23:56:54
Egy hónapos kihagyás után újra rám került a sor, hogy átvegyem a stafétát, és belevessem magam a magyar dzsungelbe. A Népligeti buszpályaudvaron kezdtem az utazást, felszálltam a többi osztálykirándulásos gyerekkel a Várpalotára menő buszra. Várpalotán leszálltunk, ők…..
Képzeldapu,ma rádküldtem egy üzit. Egy kérdőjelet, egész pontosan. Emlékszel a kérdőjeleidre? Hát persze, hogy emlékszel.Szinte minden este, de főleg olyankor, ha nem beszéltünk aznap, küldtél nekem SMS-ben egy kérdőjelet. Rövid, egyszerű, egyértelmű érdeklődés a hogylétem…..
Képzeldapu,Titanic van. Tudod, a mozi-fesztivál.Tudod, amire mindig mentünk. Tudod, melyik az. Minden tavasszal, én szóltam, hogy van, lelkesen végigolvastam a programot, vettem előre jegyet mindkettőnknek, és szóltam, hogy mikor megyünk moziba.Egy fesztivál során úgy három filmet…..
Képzeldapu,befürüdtek. Nagy blama volt... Jól beégtek. A választásokról van szó, persze, mi másról.Tudod, ma volt a parlamenti választások első fordulója. Naszóval sokat gondolkodtam az estén. Eddig mindog úgy volt, hogy néztem a tévében, hol tart a dolog, szurkoltam picit…..
Képzeldapu,van a névnapod. A Zsolt-napra mindig is készültem, okoskodtam, minek örülnél, mit vegyek neked. Szeretek praktikus ajándékokat venni neked, amiket tényleg tudsz használni. Egy pulcsit, egy konyhai felszerelelést, ilyesmiket vettem neked mindig.Sokat gondolkodtam, mit vegyek…..
Képzeldapu,ma mosolyogtam, és úgy őszintén, örömmel, majdhogynem vidáman. Majdnem úgy, mint rég, mint azelőtt, hogy elmentél. Ma jó nap volt, és lehet, hogy lesz még jó napom. És ma újra agyaltam valamin, valamin, ami nem Te voltál és nem én voltam és nem a hiányod volt.Ma…..
Képzeldapu,ma van egy éve. A balesetemnek, mi másnak. Pont ma volt egy éve, emlékszel?Gyönyörű, meleg, sugárzó, kora-nyárira hajazó nap volt 2009. április 5-e. Ünnepeltünk. Az időjárás is ünnepelt, egész álló nap csodálatos napsütésben fürödtünk és mezítláb…..
Képzeldapu,Húsvét van, és Nagyszombat, és Krisztus feltámadott. Na de sorjában.Ma voltam az Ilkában, az volt a tervem, hogy a muskátliaidat kirakom a teraszra. Azért kicsit benéztem a dolgokat, a muskátlik mennyiségét és a munka idő-igényességét. Tudtam, hogy sok virágod van, és…..
Képzeldapu, ma beültem a Waggonba. Lehet, hogy hülyeség volt. Csak emlélezni akartam. Mert emlélszel, ugye? Hányszor ültünk be oda csak úgy, beszélgetni egyet. Hányszor beszéltünk meg oda találkozót. Hányszor, de hányszor voltunk ott csak mi ketten, apa és lánya. Nem…..
Képzeldapu,a minap eltekertem Budafokra. Egészen pontosan feltekertem a budafoki temetőig. Merthogy Budafok egy viszonylag meredek domboldalra épült. Volt, asszem már csak volt ott szőlő is, jó fekvés, jó talaj, domboldal, mi kell még? Ma már szerintem szőlő nincs (bár nem fedeztem…..
Képzeldapu,rájöttem, mégpedig a szokásosság fontosságára. Arra, hogy mennyire lényeges az életünkben a megszokás, a szokott dolgok, a várható, és valóban bekövetkező események.Ha elmegyek pisilni, Piciny cica szinte mindig odajön, két hátsó lábára áll, a térdemre…..
Képzeldapu,bedurvítottak. Hát az MSZP-sek, ki más. Most láttam egy kampány-reklámot, amiben kimondják egy-az-egybe, hogy a Fidesz a szélsőjobbot hozza magával. Eddig még - emlékszel? - sose tettek ilyet. Nem támadtak, úgymond, direktbe. Szóval úgy tűnik, felvették a kesztyűt, de…..
Virágom, virágom Itt a tavasz! 2010.03.25 14:57:00
Visszavonhatatlanul megérkezett. És vele a nárcisz, a tuipán, a gyöngyike és az én személyes kedvencem: a boglárka (Ranunculus asiaticus). Szerintem ez a kép önmagáért beszél! Nektek melyik a kedvenc tavaszi virágotok? Kép forrása: Elle Decoration 2006 (francia kiadás)..
Képzeldapu, megcsináltuk. A bringás forradalmat, mi mást. Az utóbbi egy hétben elözönlötték a várost a bicósok. Ja, mert - ezt elfelejtettem elmesélni - időközben persze kitavaszodott, tizenöt fokok, rügyező fák, tulipántok és nárcisztok, a szokásos. Szóval vili, hogy a jó…..