Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brand Ábel istván

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piros, lakk tűsarkú cipőben, fekete harisnyás láb tipeg az aszfalton. A piros tűsarkas láb ki-kibicsaklik, fokozatosan tágul a kép; a lábhoz tartozik egy piros,spagettipántos koktélruhás nő, kinek válláról tüll kendő lóg, ami a földet súrolja. Bal karján piros lakktáska…..
Brand Ábel istván 2010.04.11 10:23:46
Húzza félre a függönyt, a madáretetőből repüljenek el a cinkék, ijedjenek meg a vörösbegyek. Az éles téli fény csússzon meg az üvegen, szórjon szikrát Brulia fejére, amíg szellőztetésre nyitja az ablakot . A falióra mutatója álljon háromnegyed kettő előtt egy percen,…..
Nyár van. A bankpénztáros Eszter szabadságot kér a főnökétől és elmeséli, hogy kamaszkorában rendszeresen segített az ismert írónőnek, Hoffman Ildikónak. Az idős hölgy sajnos nemrég meghalt, de szülőházát a lányra hagyta.Eszter a mátrai kistelepülésre utazik. Az ódon…..
Brand Ábel istván 2010.04.05 19:18:49
1.Négytagú ír folkot punkkal vegyítő muzsikát játszó zenekar lép fel egy kisebb (közepesen lepukkadt) szórakozóhelyen. A zenekar neve Limerick, négy férfiből és egy nőből áll. Laci, a gitáros 40 éves múlt, kissé elhanyagolt külsejű – „hétköznap” egy…..
Brand Ábel istván 2010.04.05 19:15:25
Középkorú férfi ül a kávéház dohányzó részén. Az asztalon csokor virág. Hanyagul lapozz egy újságot. Néha rápillant karórájára. A pincér most egy pohár konyakot tesz elé. Megköszöni, pincér el, tovább böngészi az újságot. Felnéz, egy fiatal nő foglal helyet a…..
Brand Ábel istván 2010.04.05 19:12:04
@Smidberski: Abból a szempontból első helyezett, hogy egyből "vele" találkozunk, amikor megnyitjuk a pályázati portált. Seres László szerencsés volt, amikor "elkésett".
Egy fűszeres illatú kora hajnalon negyvenezer vámpír keringett elefántháton a sivatagban Khephren fáraó piramisa körül, az óramutató járásával ellenkező irányban. A távolban dörrenve hasadoztak a fagyott homokdűnék, de itt csak a tagolatlan, egyenletes mormogás hallatszott,…..
- Ilyen hideg nincs! – úgy jelentette ki, mint egy évezredes bölcsességet. A nő nem válaszolt, mert nem tudott mit felelni. Hogy ne legyen udvariatlan, szolidan bólintott a férfi felé, jelezve: valóban hideg van. A máskor tömött kőbányai buszállomáson ezúttal csak ketten…..
Brand Ábel istván 2010.04.05 17:17:44
A Corvinus Egyetem királynője, aki gazdálkodás és menedzsment szakon letett diplomájával fogja beteljesíteni apuci által megálmodott sorsát. Sára mindig ilyen ambíciókkal vonult végig a gimi folyosóin. Aztán Budakeszi egyik zöldellő utcájában, a három emeletet számláló…..
Brand Ábel istván 2010.03.30 11:00:54
Nyárvége. Koraeste. Kirohan a házból, át a kerten, ki az utcára, maga mögött hagyva a bulizó népséget. Feltépi az ajtót, beszáll a kocsiba, és elindul. Egyenesen a főúton, és majd lesz valami. Közben a lemezjátszón Scarlatti zenéje szól. Valaki áll az út szélén. Megáll…..
Brand Ábel istván 2010.03.30 10:59:20
Dekoratív, hidrogénezett színésznő áll – harminc év körüli - a bevásárlóközpont előtt, egyik keze a tologatható kosáron, ami tele van papírtörölközőkkel, pelenkákkal, bébiétellel és kenyérrel, tejjel, a másik keze a maroktelefont szorítja. Közben a feje fölött…..
Szinyei Merse Pál Majálisa elevenedik meg a film első kockáin. Magyarország. A fehér kalapos férfi kitépi a pongyola pitypangot és odaszteppel a rózsaszín ruhás, vörös hajzuhatagú hölgyhöz és leguggol majd átadja a növényt, a nő meg az arcába fújja a pihéket, porzókat és…..
Brand Ábel istván 2010.03.29 13:22:39
@kukulkán: Van benne valami. El tudom képzelni színpadon.
Színes ceruzák a drapp terítőn. A pirosra az van írva: Ádám. A lilára: Noé. A fehérre: Mózes. A kékre: Ábrahám. A sárgára: Izsák. A zöldre: Jákob. A bordóra: Dávid király. A feketére: Sámson. A narancssárgára: Salamon. Egy férfikéz egyszer az egyik ceruzát veszi fel és…..
(Filmnovella élőszóval) (Megjegyzés: A film során végig a lány arca látszik, a fiút csak halljuk.) A lány csempézett oldalú kád elé ül, hüvelykujján a körmöt rágja, a fiúra néz. Feszült, hevesen felkiált. - Akkor szerinted, hogy a picsában volt? Mert…..
Brand Ábel istván 2010.03.29 13:11:06