Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szákos Frodó

18 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Greenfishing úszó, nagy úszó 2011.06.20 01:26:00
 Vigyorogva veszem tudomásul, hogy Ákosnak szüksége van kettő rablóhalas úszóra. Az a kérés, hogy a teherbírása minimum 30-gramm legyen. Lelkesen rohanok alapanyagért, ahol a fényes vigyorom beopálosodik, mert az a rekesz ami azt a parafatömböt tartalmazza amire szükségem…..
Greenfishing Lúdtollal a halakra 2011.06.02 23:36:00
 Itt van az első nyári szett. Nagyapámnak voltak liba, illetve lúd tollából készült úszói. Hosszasabb keresgélés után sikerült is beszereznem az alapanyagokat ehhez a horgászpecsenyéhez. Persze a nagypapó úszói kicsit másképpen néztek ki, a hasonlóság csupán csak az,…..
Greenfishing Pontyozók 2010.11.23 14:10:00
 Izgalmasan telik az ősz, és állítólag a hétvégén itt a havazás. Dart fogott süllőt, csukát, én is fogtam, de nem nekem ment igazán. Ezekről az úszókról eszembe jutottak a nyári pontyok amiket ügyesebben kerítettem a horog végére, de sebaj hiszen messze még a csukás…..
 Tom, (pecazas.blog.hu) a legutóbbi hozzászólásában megjegyezte, hogy szerinte a csukás úszó minimum 20 grammos, ezért csináltam egy ilyen darabot, meg egy finomabbat is, amit nagyjából 15gramm meg a kishal tart szépen a vízben. Az úszó teste parafából, a többi része…..
Greenfishing Még több úszó 2010.11.11 14:38:00
A hétvégi horgászat eredménytelensége ezt hozta ki belőlünk. Ezek talán meghozhatják a szerencsénket. Fácántoll szárral készült pontyozóDarth pávatoll - parafa pontyozója csukázóksügér, süllőmost már dobozunk is van ..
 Csukát, süllőt, sügeret szeretnénk fogni, ezért csináltunk pár rablóhalaknak való úszót.Az úszókat parafa testel láttuk el. Mivel nagy igénybevételre számítunk ezért a csukás úszóknak a szárát bambuszból készítettük. Sajnos Deák Laczek barátunk egyéb…..
Greenfishing Ősz, műhely, gépek 2010.10.25 11:32:15
 Újra itt vagyunk a műhelybe, és a nyáron szerzett tapasztalatokat felhasználva, megint belekezdünk az úszók készítésébe. Radikális változtatásokat eszközöltünk mind az úszók alakjában, mind a felhasznált alapanyagokban. Ezeket az úszókat galamb, páva, fácán, kakas,…..
Greenfishing Harci marci 2010.07.19 21:16:00
  Márnát szeretnék fogni. Ez még a múlt héten fogalmazódott meg bennem, majd Darthot is megfertőztem. Kis utána járás után kinéztük a helyet, és pénteken egy szál száraz csabai kolbásszal, némi trappistával, meg egy deci csontival kiültünk a Duna partjára. Súlyosat…..
  Találtam a koroshorgasz.hu-n egy érdekes szavazást. A kérdés lényege, hogy mennyi botot használjunk egy horgászat során. Aki szavaz, az láthatja is az eredményt. A két bot alkalmazása egyelőre megfelel a legtöbb horgásznak, egy bottal csak a végletekig romantikusok…..
Greenfishing Horgászrendes II. 2010.06.17 14:53:00
Korán hajnalban ébresztett nagyapám, és ezt suttogta a fülembe: „meglessük, hogy horgászik a tünde”. Álmosan baktattam utána a tó felé vezető keskeny csapáson, míg az öreg magyarázatát hallgattam:           - Nem kell félni, barátságos, és…..
Már tavaly ősz óta nem volt részem egy jó csukás horgászatban, pedig ezek a ragadozók kedvenc horgászhalaim közé tartoznak. Imádok rájuk vadászni, akár villantóval pergetve, akár élő kishallal csalizott úszós készséggel. Sajnos, a megyében elég kevés jó csukás víz…..
Greenfishing A horgászrendes 2010.06.01 23:28:00
 Természetes vizeken, horgásztavaknál lelhetünk e furcsa, tündeszerű lényre. Az országos horgászengedély a zsebében lapul, benne a fogási naplóval....  Tovább   ..
Greenfishing Mindenki csak sejti 2010.05.25 23:56:00
Az Országos Horgászrendet mindenki tudja. Ez biztos, mert ha bármelyik horgászt megkérdezem, akkor egy határozott igen a válasz. Én is ezek közé az emberek közé tartoztam idáig, hiszen valamikor vizsgáztam is belőle, és megkaptam az engedélyem. Aztán a Balatonon leült mellém egy…..
Nézem a pikkerem spiccét. Pontosabban próbálom mert az eső vízszintesen csapódik az arcomnak. Nem nagyon beszélgetünk Darth-tal mivel nem is hallanánk egymást a szélben. Le Cog behúzódott a menedékbe, amit a szél már az első percben megtépett. Nem fotózunk, mert senkinek sincsen…..
Greenfishing Balatoni ragadozók 2010.05.23 12:52:00
Ugye ismerős a balatoni helyzet? Jó időben megjelennek a ragadozók és lecsapnak!Múlt hétvégén az országosan is híres "legnagyobb viharban" horgásztunk a Balatonon, megdöbbentően jó eredménnyel (és jó hangulatban). Ezen a hosszú hétvégén Szákos Frodó és Darth Feeder…..
Horgászkalandok Legények a gáton 2010.05.09 13:40:00
Magyarországon a horgászok többségének a kedvenc hala a ponty, így a legtöbben ezt a halfajt próbálják horogvégre keríteni. A legtöbbünknek egy betévedő tíz kiló feletti potyka élete halát jelentheti. Így voltam idáig én is, hiszen bár sokat horgászok pontyra, tízpluszost…..
Greenfishing Tisza sarasak vagyunk 2010.05.10 23:23:00
 Szerdán beszéltük meg a feleségemmel, hogy leutazunk Balástyára a szüleihez. Hívtam is rögvest Darth Feedert, hogy horgászat lesz a hétvégén Balástya környékén. Nem volt egyszerű a kérdés. Szerdán este kaptuk azt az információt, hogy ahova mennénk horgászni, az már…..
A horgászat néha nagy sikerekkel, néha nagy kudarcokkal lepi meg a kitartó próbálkozókat. A sikerek magukért beszélnek, de a kudarcokat is érdemes utólag végiggondolni, hiszen olyan tanulságokkal szolgálhatnak, amiket legközelebbi próbálkozásainkon a javunkra fordíthatunk. A…..
Greenfishing Csukás úszók 2010.05.04 11:59:00
 Elég nagy felhajtóerőt szerettünk volna biztosítani az úszóknak, hiszen el kell bírnijuk a csalihalat, meg egy 15-20 grammos ólmot is. Az úszó testét balsafából alakítottunk ki, a végébe tőkesúlyt helyezve. A festés után díszítettük és lakkoztuk. A hétvégén ki is…..
Greenfishing Szeméthorgász 2010.04.26 14:44:00
 A horgászat általában a boltban kezdődik, hogy azt mondja: kérek két doboz csontit, pinkit, kukacot vékonyat vastagot, két zacskó két kilós etetőtápot, két tálca sört és energiaitalt, chipset, kólát… Ezeket be is csomagolják neki. A szeméthorgász pedig ezt mind el…..
 Ezek a bambuszból készült úszók csak pár grammosak, reméljük, hogy sok keszeggel fognak minket megörvendeztetni a közeljövőben...
Ezt a hattyútollat még tavaly találtuk egy ráckevei horgászat során. Akkor még nem tudtuk, hogy mire jó, de ez ma már nem is kérdés: úszót csinálok belőle. Méghozzá olyat, amit mindig is irigyeltem. A hattyú evezőtollát megtisztítottam, és a tollszárat megszabadítottam a…..