Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pszichedélia

19 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiszen a mai napon üljük blogunk történetének ötödik születésnapját. Végezzünk egy gyors számolást: aszongyahogy, minden napra egy zene, vagyis ötször háromszázhatvanöt az ugyanannyi, mint egyezernyolcszázhuszonöt. Ezernyolcszázhuszonöt!     Nekem aztán ne mondja…..
Én a magam részéről most kicsit el, északra - oda való az én lelkületem. Jó szokásomhoz, s mintegy képzavarokhoz való vonzódásom ékes bizonyítékaként ezt most egy déli, amerikai nótával ünneplem meg, amit küldök mindenkinek, akit (meg)érint.   Thru Me Again (LP-2014)…..
pszichedélia 2014.10.14 10:20:19
:)
Csak hogy a vége előtt még eggyel bővüljön a feketelista... ..
A Salt n Pepa 1985-ben a maga nemében megelőzte korát. A Push it-hez hasonló ratyi közkedvelt zenéket leginkább a 90-es években lehetett hallani a Z+-on, Philip és Zsu vezénylésében. Azért megvallom én töredelmesen, ha már születésének évfordulóját ünnepeljük blogunknak, a…..
Talán nem túl igazságos cikinek titulálni kisgyerekek kezdeti ízlését, de mégis mitől érezze kínosan magát az ember, ha nem attól, hogy még 16-17 év elteltével is emlékszik az öt beksztrit boj közül négy nevére?  Persze ilyen alapon egymagam elvinném az egész napot itt a…..
 Az ígéretes kezdet után valamikor az én zenei ízlésem is sikeresen félresiklott, így válhattam (egy ideig) rendíthetetlen 2 Unlimited rajongóvá. Természetesen rám is az első, igazán nagy slágerük hatott a legjobban, melynek videoklipje alapján mély érzelmek is fűztek…..
pszichedélia 2012.03.16 22:38:39
TIZENNYOLCASKARIKA!Vibráló, animációsan foltozott pornográfia az elsalakosodott szövetek labirintusában. Irány a cellulitisszel bevont végtelen bugyraiba!                   ..
pszichedélia 2011.12.14 10:38:11
"...magát Duke Ellington hangszerelte?" ..
pszichedélia 2011.11.29 11:26:18
Éppen a hetekben osztottam meg nézetemet a Submotion Orchestra poszt alatt, miszerint minden banda/előadó akinek a nevében szerepel a "dead" szó, kiváló zenét játszik. Akkor a Deadbeat, Dead Weather, Dead Meadow, Dead Kennedys, Dead Can Dance, The Greatful Dead formációkat…..
pszichedélia 2011.11.10 09:49:31
A most következő szerzeményt, először is szeretném megköszönni a kerékpárok polipkarú sebészének, Gulyinak és a Hajtás Pajtás szerviz szekciójának, mert igencsak hatása alá kerített, amióta egy sörözgetés alkalmával apróbetűsrész gyakori emlegetése közepette a fent…..
Bizony, nagy múltú dal a Summertime. Épp az imént olvastam, hogy eredetileg George Gershwin egyik klasszikus áriája 1935-ből. Azóta annyian feldolgozták, hogy szerintem kapásból mindenki tud mondani legalább három előadót, aki énekli a dalt. Alant hallható az én kedvencem, Janis…..
Aki nem feküdt még le, és aki nem kelt még fel, az most megfigyelheti, hogy festett az indie, amikor még nem úgy, ahogy most.   ..
(Gila néninek hívták az általános iskolai matektanárunkat, így hát természetes, hogy eszembe jutott erről a zenekarról. Gila nénit nem szerettük, ő sem szeretett minket, nem is tudom, hogy kit szeretett pontosan. Alacsony volt, ezért mindig térdelt a széken, hogy magasabbnak…..
pszichedélia 2011.03.06 13:13:31
Azoktól kérdezem, akik nálam jobban beszélnek angolul (biztos van ilyen illető bőven), hogy mi a francot jelent az, hogy Phycle? Szójátékra gyanakszom, de jó lenne, ha valaki megerősítene, hogy ez - elvileg - egy nem létező szó. (Persze - az imént erre utalt a gondolatjelek közé…..
pszichedélia 2010.12.19 14:03:51
Óriási fickó volt John Lee Hooker! Már eleve az, hogy dadogása ellenére is színpadra állt, elismerésre méltó, de ráadásul annak idején ő mutatta be az ifjonc Bob Dylant a közönségnek. Mindkettő ötlet praktikusak nevezhető. Hooker tizenegyedik gyerek volt a családjában, és…..
Hölgyeim és Uraim! Ezennel mindenki megtapasztalhatja, ahogyan az izgága indie lazúrozott fiatalságával pofátlanul végignyargal a művészettörténet néhány örökbecsű ráncokkal s repedésekkel teletüzdelt remekén. A megelevenedett mázolmányok fekete humortól megrészegülten,…..
Éber álomra szenderít a villamos ablakán versenyt futó esőcseppek látványa, míg fülemben hipnotikus dallamok csendülnek fennen hirdetve, hogy halkan és visszafordíthatatlanul bekúszott az ősz. ..
Nebula: 1; Diffúz, csillagközi köd. Hidrogén, hélium és egyéb ionizált gázok keveréke a Cepheus csillagképben. A Hubble űrteleszkóp által valaha készített 10 legnépszerűbb fotó egyikének szereplője. 2; 1965 óta létező irodalmi díj, melyet az Egyesült Államokban…..
pszichedélia 2010.09.06 14:31:30
Mióta rászoktam az olvasásra és nem hordom magammal az mp3 lejátszót, egyre inkább hiányzik. Na nem mintha nem kötnének le a könyvek a vonaton vagy a metrón, de mostanában gyakran jut eszembe egy-egy olyan szám vagy album, ami igazán varázslatossá tenné az adott pillanatot (pl. a…..
Kétségbeesett arccal álltam a harmadik emelet ötödik szobájának nyitott ajtaja előtt. Koszos, bluetekkel összeragasztott falak, szakadt függöny, padlón szanaszét heverő porcicák látványa, és a hozzáillő penetráns bűz fogadott.  Miután beléptem a szobába, a vizuális…..
Bár etnikai sokszínűsége akár okot is adhatna rá, Belgiumot mégsem szokás Európa izgalmasabb helyei között számontartani. Ha véletlenül mégis arra járnátok, az EU és a NATO székház, valamint a pisilő kisfiú megtekintése mellett mindenképpen szenteljetek időt mai a posztunk…..
pszichedélia 2010.08.16 22:47:25
A napokban ismertem meg a Deer Tick nevű Rhode Island-i bandát, és mivel a folk muzsika mostanság nagyon a szívem csücske, nem volt kérdés, hogy kik lesznek a szombati soron következők. Be is szereztem íziben az összes albumukat, aminek az lett a következménye, hogy immáron harmadik…..
A minap a Nouvelle Vague, a tegnap pedig a film mint olyan merült fel itt, blogoldánk hasábján, úgyhogy most érdemesnek találom lazán összekötni e két dolgot. A francia formáció adja magát, úgyhogy gyorsan, minden különösebb hezitálás nélkül ki is választottam a kedvencemet…..
Egy a napokban látott Tarr Béla film, a Werckmeister harmóniák kapcsán jutott eszembe ez az általam rég elfeledett dal, és talált meg olyan hangulatban, hogy úgy éreztem, muszáj nektek is hallanotok.Vannak zenék még el nem készült filmekhez. Elég csak fél füllel hallani őket,…..