Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baloghendi

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Endi és Gyöngyi :) K-pek 2010.08.03 19:26:00
 kikötö :) Mindenhol! :) Hajokazni is voltunk. Ingyen :)Lattunk egy tengeralattjarot is. Elvileg az oroszoke volt a masodik vilaghaboruban, de ezt ök a mai napig is tagadjak.   Egy kis kulturälis elmeny is (Väroshäza): Nem csak a kikötö ad igazan nagy elmenyt!…..
Szombaton tehät megerkeztünk az S-Bahnnal. (Gyöngyi szerint vonat..) Rögtön lerohantuk a Tour-Info-t, ahol kaptunk is egy kis térképet, meg tanácsokat, h. miket nézzünk meg.Meg csak 1-2 orat nezelödtünk, de kezdtünk igen faradtak lenni a nagy taska, es WC-hiäny miatt... :) Felhivtuk…..
Nemetorszag legnagyobb, Eu 2. legnagyobb kikötöje, 1,8millio lakos, hajokra es hajos varosnezö körutra ervenyes berlet, paradicsom-palinka, finn nyelvtörö, megällithatatlanul pörgö nemet srac,aki mar nem 20eves...Nade hogy is kezdödött?DÖNTES:Kedd: Eszak-Koppenhäga, Del-Berlin,…..
Endi és Gyöngyi :) Vöröskereszt 2010.07.25 14:09:10
Gy: Hogy mit is csinálok én itt pontosan? -Jöhet a kérdés, hisz kb egy hete még én sem tudtam. Minden hétköznap kb 6-7 órát "dolgozom". Nem túl sok, legalábbis Spanyolország után egyáltalán nem tűnik melónak. Tehát... :) Eddig mindössze két napot voltam bent. A…..
Sziasztok!Gy: Mosmár én is Németorszagból jelentkezem :) És bár eddig az okozhatott esetleg fejtörést, hogy melyikünk irt épp a blogra, most talan nehezebb lesz követni, föleg mivel egyszerre irogatunk:) Azért reméljük azért egyértelmű lesz a jelölés :P  Elöször is!!…..
Mindjart vacsora, igy nem tudom, mennyi idom van meg, mennyit tudok irogatni meg ide..Ha mar igy szob ahoztam az kajat, kicsit meselek rola, annak aki meg nem jart erre.A reggelei : keksz, vagy edes ki muffin szeru dolog, esetleg meg egy kis keksz, majd muzli tejjel. Altalaban ennyi, minden nap. Na…..
  Utoljara jelentkezem Spanyolorszagbol, igy legkozelebb mar nem hiszem, hogy fejtegetnetek kell, vajon ki is irt a blogra legutobb, Endi vagy en. Hisz vagy Endi lesz, vagy mar kozosen. Mar kevesebb mint egy het es en is Rostockban leszek. Egyreszt varom mar, masresz pedig nagyon jo itt, igy…..
Megvolt ezis. az idei tanév utolsó bulija, a törzshelyen... Ezután ugyanis még1hét, és vizsgaidőszak. (Tudom, hogy Magyarországon már szünet van!)Mindenki készített valami kaját, ami jellemző a saját országára, aztán azt ettük. A lányok még táncoltak is, mert volt tánctér…..
Endi és Gyöngyi :) 1. vizsga 2010.07.08 20:44:00
Megvolt az első írásbeli vizsgám, Küstenzonenmanagement-ből. Ez a tengerparti problémák összehangolásásról szól. A problémák: Nagy lakosság-koncentráció, nagy biodiverzitás, sok gyár, fejlett ipar, halászat, turisztika... (szóval sok érdeket kell egyeztetni: biológiai,…..
Nem hittem volna ket napon belul ketszer jelentkezem. Mert tegnap meg arrol volt szo, hogy valamikor jovohetol lesz csak internet a taborban. Bar most epp az is hozzajarul ahhoz, hogy irni tudak, hogy ma az irodaban kellett dolgoznom. Ennek egyreszt orulok, mert van net es tudok nektek irni,…..
Endi és Gyöngyi :) Spanyolhon 2010.07.06 19:40:00
Sziasztok!  huh...elso helyzetjelentes Spanyolorszagbol:) eloszor internetnel :)de ha minden igaz, akkor jovoheten valamikor bevezetik az internetet a cserkeszparkba is, ahol vagyunk.. Gyonyoru a hely, ami korulvesz minket. A cserkeszpark egy kicsit lepukkantabb hely volt, mikor…..
2010. 06. 27.Holnap hajnalban indul útra Gyöngyi, hogy kijöjjön hozzám, Rostockba. Útbaejti Barcelónát, és környékét, és ha már ott van, leragad egy kis cserkészprogramra... Aztán, ha jön a gépe, megérkezik végre, hogy az itteni vöröskeresztnél segítse a gyengéket.Már…..
Ne ess pánikba! Ha gond van, olvasd figyelmesen végig az alábbi tudományt. Ha akkor sem világos, kommentálj, és segítünk. Segítség és gyakori kérdések, Foci-vb 2010 Mi kell, hogy lássam a vb-közvetítést? Egy átlagos PC vagy Mac, átlagosnak mondható szélessávú internettel, flash playerrel. Ez egy…..
Most, hogy túl vagyok a szorgalmi időszak felén, kicsit meg vagyok nyugodva, kicsit fellélegezhetek. Fellélegezhetek, mert látom, hogy képes vagyok rá, hogy németül írásban számot adjak a halak betegségeiről, a védekező mechanizmusokról, az intenzív rendszerekben folyó…..
Endi és Gyöngyi :) lassan 4 hét 2010.04.24 15:29:00
Már lassan egy hónapja kinn vagyok, és már kezd egész jól menni a német. Persze, nekem nem tűnik fel, csak annyi, hogy nem gond németül beszélni másokkal... :) És néha értek is valamit az előadásokból... :) Ma kampánycsend van, úgyhogy arról nem írok semmit.…..
Baloghendi 2010.05.03 00:23:02
Szerdán találkoztam Csapó Veronikával, egyetemünk külügyesével, és roppant kedves volt. :)Rajta kívül még csak egy magyarral találkoztam, egy sráccal, aki kijött focizni az itteni negyedosztályba. Küzdenek, mert ha feljutnak a harmadosztályba, akkor abból már meg lehet élni,…..
Mint azt már sokan tudjátok, kinn vagyok Rostockban.Ez egy észak-német város, kb. Szeged méretű, nagyobb peremterületekkel, ahova gyors "S-bahn" megy (gyors BKV).Én Rostock-on belül "Lichtenhagen"-ben lakom, itt van a kolesz, a Möllner Str. 11-ben. 4-es ház, 4.emelet,…..
Nemsokár megyek ki. De ma még itthon vagyok :)  ..