Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bajapeca

1 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bajai pecások felhívás 2010.03.28 12:53:00
Dunai horgásztársaim!Kíváncsi lennék, mennyire vagytok megelégedve a Baja környéki Duna lehetőségeinek kihasználásával, horgászati szempontból. Valóban minden úgy jó, ahogy van? Ha úgy gondoljátok, hogy nem, akkor írjátok le a véleményeteket a mostani helyzetről, és arról,…..
bajapeca 2011.01.18 10:36:17
bajapeca 2011.11.30 17:00:02
Annyit fűznék csak ehhez, hogy a halászati jog bérlőjének lenne kötelessége az ellenőrzés IS! TUDJA VALAKI, HOGY KI Ő? Nem véletlenül burkolózik homályba, és bajai csatlósain, a Bajahal Kft-,n és a horgászegyesületi elnökökön keresztül- néhány ingyenes, osztogatható területi jegyért- a lehetőségét is elveszi annak, hogy a Dunán bármiféle hatékony ellenőrzés legyen. Így fordulhat elő, hogy nekünk, horgászoknak "semmi közünk a Dunához". Na vajon kitől származhat az idézet? És a vizek városában az a kérdés horgászkörökben, hogy mikor nyit a Kurkó,és miért nem eszik a hal a Waralin? Félreértés ne essék, nem elítélendő az, akinek a körülményei (egészségi, közlekedési, anyagi stb.) nem tesznek lehetővé mást. Mi senkitől nem várhatjuk, hogy az érdekeinket védje! Önkormányzat? Ugyan! Semmi köze hozzánk. Horgász Szövetség? Tudjuk. "Csak egy vízfej." Az illetékes szervek mi lennénk, a horgászok közössége. Nekünk kell kezdeményezni annak érdekében, hogy ne a horgászok tábora tartson el, és fizessen századannyi halásznak, fizetett tisztségviselőnek pusztán az ősi juss jogcímén. És ha nem állunk ki a jogainkért, akkor annyit is érdemelünk.Nem elég, hogy ismerjük név szerint a rabsicokat,kádból halat árulókat, természetes vizeket rablókat, keressük meg a módját annak, hogy megtisztuljanak a vizeink minden tolvajtól.
De ez csak összefogással lehet. Mert egyesével mindenkivel elbánnak.
Másfél éve nagy port kavart az eset, bizonyára sokan emlékeznek rá: T. István (egy keszthelyi horgászbolt tulajdonosa) és J. István 2009. végén 330 kilónyi harcsát gereblyéztek össze a Balatonból. J. (akinél a házkutatás során 2 km hálót és több száz kilónyi süllőt…..
Szédületes reggeli indító ez az utaspanasz, ahol a dolgozó ember kifakad a busszal utazó gyerekek és anyák miatt, majd javasol, nem is akármit. Sokat nem is lehet ehhez hozzátenni, nem rontanánk el holmi járatsűrítésről és nagyobb buszról szóló javaslatokkal, inkább tessék csak…..