Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pjotr_75

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször jártunk már hajón, ám úgy, mint ma, még nem. A mai poszt szerzője ugyanis egy bárzongorista, aki sokat dolgozik óceánjáró luxushajókon (is), és bár szinte látom magam előtt a kétkedő hozzászólásokat (hogy finom legyek), annyit előre le szeretnék szögezni, hogy a…..
pjotr_75 2012.12.28 08:17:43
@Babette_: A film címe: Az óceánjáró zongorista legendája
Most nézem, fent van a youtube-on a teljes film is: www.youtube.com/watch?v=VSwJeFivIkY
pjotr_75 2012.12.28 12:00:07
@Babette_: Így ismerkedem, na!
Bocs, egyel lentebbi hozzászólásra akartam írni.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
A pénzpiacok mozgatórugója mindig valamilyen fundamentális sztori. Az elmúlt években megjelent gazdasági problémák ismerősen csengenek már kicsik és nagyok fülében egyaránt. Hiszen a hitelválság, vagy a görög államcsőd fogalma téma lett a vasárnapi ebéd mellett, és ezek a…..
Miután döntést hoztam arról, hogy átalakítom befektetésemet eljött a cselekvés ideje. A számlanyitás rendkívül könnyen megy, a leírását sem bonyolítom túl: 1, Bejelentkezés a Perfecto holnapjára, majd a megfelelő számlához tartozó linkre kattintás. Ez rögtön át is dob a…..
pjotr_75 2012.10.04 09:51:10
Upssz, ma meg új POA-k jöttek, ezek a Perfecto-sok tuti olvassák a blogot, vagy "elfogtak egy levelet".

Mondjuk az is érdekes, hogy miután lezárattam a számlámat és visszautaltattam a pénzt egy-két óra múlva már telefonon keresztül lihegett a Perfecto a fülembe, hogy kedves xy, maga olyan-de-olyan kedves nekünk, nem is kell már az új számlákhoz a teljes összeg, csak ami megmaradt a Premium/Basic-en - na kb. ettől az állandó változtatástól lettek nekem hiteltelenek. A pokolba vezető út is..

Egyre jobban érzem magam, mióta visszautaltam a maradék pénzecskémet és a saját elképzeléseim szerint fektettem be - ami persze nem garancia a sikerre (sőt) :), de legalább én leszek a hibás, és nem más. (és eddig még nem bántam meg a kilépést) Az is hozzátartozik, hogy a "másik vonalon", amit saját magam fektettem be Perfecto-val időben párhuzamosan, ott is fektettem nagy marhaságokba, rosszkor, rossz helyen, mégis tudtam minimális összeggel is úgy diverzifikálni, hogy legalább nullszaldó közelében vagyok, nem -23%-ban. - ami, miután Premium/Basic-et szó szerint eltemették, RÖHEJ! - még arra sem vállalkoznak, abban sem hisznek, hogy a korábban szupernek minősített stratégiájuk egy későbbi időpontban ismét nyereséges lehet. - ezek alapján csak arra tudok gondolni, hogy nem is volt stratégia, kereshettük, próbálhattuk azt kihámozni a kötésekből, erre hopp: nem is volt.

Még néha nézegetlek Titeket, kíváncsi vagyok, mi lesz az új számlákkal, de ebbe én pénzt már nem nagyon.. (max. 2 év múlva, ha még léteznek, és szignifikánsan felülteljesítenek a saját elképzeléseimhez képest..)
Az elmúlt 40 hét legnagyobb tapasztalata az volt, hogy a kezelt számlás befektetést egy számlán keresztül megvalósítani túlságosan kockázatos. Amíg csak nyereség van nem lehet érezni a súlyát, de elhúzódó veszteséges időszakok rádöbbentenek a fontosságára. Régóta tervbe…..
pjotr_75 2012.09.17 20:45:19
Belekezdtem én is az új számla megnyitásába, illetve már meg is nyitottam, amikor kapcsoltam, hogy nem akarom én még egyszer ugyanazt a hibát elkövetni, mint a Premiummal, aminél nem vártam meg kellő előzetes számlatörténet kialakulását. Tehát kivárok, új számlát leghamarabb fél évnyi csupa elégedettséget tükröző hozzászólás után fogok nyitni - ha fogok, ugye. Ez a 20%-os most így, aztán amúgy bónusz-mizéria ezt az elhatározásomat csak erősíti, illetve erősen hajlok inkább a visszautalásra, semmint a pénzem újbóli másra bízásában.

Figyelgetem a Premium-on zajló "eseményeket", valaki mondta, hogy egy lépést előre, kettőt hátra szitu van, hát nem, egy lépést előre, egy lépést hátra van, ez egy helyben topogás, ugyanazt csinálják, mint eddig, ma nyitottak 3 új pozit, amiből 2-t lezártak, összesítve veszteségesen, előre megmondom, ha nyitvahagyják, nyereséges lett volna, csak ki kellett volna várni, ja.., vagy nem továbbra is azt kellene folytatni, hogy emelkedő trendben ellentrend kezdetét próbáljuk meg "eltalálni" - persze mit zsörtölődöm én itt a Prémiumon, lejárt lemez. (?) Szerintem néha benyit valaki a "monitoros szobába" és bekiabál, hogy JAJJ!, mire a felriadó traderek gyorsan lekapják az asztalról a lábukat és sietve lezárnak minden kezük ügyébe eső pozíciót, holott csak a takarítónéni jajgatott, amikor lehajolt a rongyért..
Szóval bármilyen hülyének is nézek ki, meghagytam a Prémiumos számlámat, (csodában bízva?), de már nem hagytam olyan nagy mozgásteret a fiúknak, cirka 40$-nyit zuhanhatnak még lefele, "oszt jónapot", felfele "van még hely", - csak jelezném..
Ha eddig nem is, ma már óta tudja minden nő, hol a helye: lehetőleg évente egyszer a szülőszobán, amennyiben a kormányunknak óhajt megfelelni. Hiába, az utóbbi évtizedekben elkorcsosult a női nem a magyar honban - képesek önmegvalósítani meg emancipálódni, és hát ez - mint…..
Proszektúra Az Anonymous vezetői 2012.09.09 21:01:41
A HVG mai cikke szerint - gondolom az adófizetők pénzét nem kímélő látványos akcióban - elfogták az Anonymous hekkercsoport magyarországi tagozatának vezetőjét, egy 16 éves dunaújvárosi fiatalembert. Nem feltételezem, hogy a HVG-nél ennyire hülyék. Csak ők is szeretnének pár…..
pjotr_75 2012.09.10 11:41:38
Khm, khm.. a V mint vérbosszú, nem egy - egyébként meglehetősen közepes - film, csak se nem igazán akciófilm, se nem igazán túldimenzionált filozófiai katyvasz, - inkább egy eszmét próbál meg felvázolni (amin nyugodtan lehet vitatkozni, hogy jó-e, vagy sem). Igen, néha "leül" a cselekmény és meg kell emészteni néhány feleslegesnek tűnő mellékszálat is, de a végére minden a helyére kerül. Tehát a filmnek inkább eszmei mondanivalója van, az a lényeg, és ez szerintem át is jön, mondhatnánk rá azt is, hogy szubkultúrális kult-film, s mint ilyen (szubkultúra, ugye, tehát nem széles tömegeket jelent), nincsen akkora hype-ja, mint pl. a Matrix-nak, ezt leszámítva azért Guy Fawkes álarcot is elég sok helyen lehet beszerezni - már akinek ez a fixa ideája.
Azért kösz, hogy megemlítetted, páran talán megnézik egyszer, én már többször láttam, - azért nem olyan unalmas az :). Érdekes, hogy V-t is Hugo Veawing játsza, (Mátrixban Ő Smith ügynök):
www.google.hu/search?q=hugo+weaving&hl=hu&client=firefox-a&hs=Nc1&rls=org.mozilla:hu:official&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=tbNNUJfmPI3ItAaG8YDIAw&sqi=2&ved=0CC8QsAQ&biw=1111&bih=753

A magyarországi Anonymous "felszámolásával" kapcsolatban meg csak annyit, hogy eddig minden hatalomnak csak embereket sikerült börtönbe záratni, eszméket soha.

Az viszont nemteccik, hogy Anonymous-ék elkezdték "kisajátítani" a Guy Fawkes álarcokat is, elkezdték keverni az Ő kis akcióikat egy teljesen más eszmei világot képviselő film mondanivalójával, (ráadásul ez némi ötlettelenségre is vall), értem én, hogy miért, de nem volt jó ötlet az álarc sztereotípiájára építeni ott, ahol épp az "egyén és a zsarnokság szembenállásáról" beszélünk, mert így az egyén is része egy másik, kisebb, de valamilyen módon szabályozott mini ellen-zsarnokságnak.
Csak akkor hazudok, ha úgy van, és általában úgy van, itt a Fidesz klubban. Mert nekem bejön ez a szitu,a sok kamu sztori rólam, hazudtam most olyat, amit megbánunk majd holnap.  Választó, ou, szia, helló! Az IMF egy rohadt szemét genyó! Na figyu már, mondom mi a…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Drága nagymamám lebénult bal oldalára, az idegosztályról a krónikus…..
pjotr_75 2012.08.23 16:01:19
Mi a nyíregyházi helyett a debreceni kórházba jár(t)unk át már egy ideje, kb. 6 éve, (csak miheztartás végett: Debrecen 50km, Nyíregyháza 7km) - bár már az sem a régi..
Titkon reménykedem, hogy ha megöregszem, nem kell mindenféle nyavajával kórházba járnom majd, de már most is úgy vagyok, hogyha bekerülnék valami műtét miatt, akkor műtét után, amint tudok saját felelősségre távozom, mert jobban el tudom látni magamat otthon, mint a kórház - és nem szedek össze mindenféle fertőzést. Azt akartam írni, hogy ez azért nevetséges, de aztán rájöttem, hogy nem, nem az. Sajnos itt tartunk.

A kórházak elkezdtek átalakulni halálgyárakká - én nem fogalmaztam volna ilyen csúnyán, ezt sem én mondtam, hanem a környezetemben olyan ismerősök, kollégák, rokonok akik az utóbbi években valamiért megjárták a kórházat. - szóval személyesen érintett forrásokból, és nem csak egy embertől jön ugyanaz a következtetés.
Tapasztaltabb, más-más problémával, de időnként újból kórházba kerülő ismerőseim rendszeresen távoznak saját felelősségre hamarabb, mert nem bírják elviselni az embertelen bánásmódot.

Hamarosan, öregkorunkra válaszút elé fogunk kerülni: méltóság vagy kórház.
Méltósággal meghalni otthon, vagy - nem sokkal - tovább húzni a kórházban, kiszolgáltatva, semmibe véve.

A láncolat már nem nagyon érdekel, hogy az állam semmibe veszi az egészségügyet (és a kórházakat), a kórház semmibe veszi az orvosokat, az orvosok semmibe veszik a nővéreket, a nővérek pedig semmibe veszik a betegeket.
Csak egyvalakinek kellene jól végeznie a munkáját, az afrikai tábori kórházakban több empátia szorult egynémely dokiba, nővérbe, mint idehaza a többségbe.
Egyszer volt, hol nem volt, valahol Európa közepén a Kárpátok gyűrűjében élt egyszer egy félázsiai horda. Egy másodosztályú focista volt a királyuk, egy kusza tekintetű látnok a sámánjuk, és ezek ketten szentül hitték, a szóból nem, csak az erőből ért ez a sok paraszt.…..
Mindig is tudtam, hogy a meteorológusok elvetemült egy népség. Eddig ugyan azt hittem, hogy a független piaci elemzők és a közvélemény kutatók még náluk is elvetemültebbek, de kiderült, mégsem. Az Elvarázsolt Kastély újabb közérdekű felhívása. Bevallom, én ezeket az…..
Nahát-nahát....Már megint egy hazugság...? Hiába, 3000 milliárd sok pénz, muszáj volt mindent megtenni érte, hogy a Zemberek "önként" adják oda. Aki visszalépett, mert beijedt a kormány fenyegetésétől, hogy a manyuposok nem kapnak állami nyugdíjat, az megszívta, mert…..
Tényleg érdekes kérdés, miként jutottunk el a népegészségügyi termékadótól a Coca-Cola gyártósor Orbán Viktor miniszterelnök általi felavatásáig - főleg annak tükrében, hogy előbbi keretében már lassan egy éve megy a macska-egér játék a kormányzat és az energiaitalok…..
Hiba volt az országot bóvli kategóriába sorolni, teljesen egyértelmű, hogy sohasem voltunk azok. Az utóbbi egy hét nagy ralit hozott a magyar eszközök számára. Erősödött a forint, zuhantak az államkötvény hozamok. A magyar államkötvények hozamai forintban 7-7,5% körül,…..
Meg kell állapítsam: ez is nettó hazugság volt. Mármint az egyéni számlás rendszer bevezetése a nyugdíjmegtakarítások kapcsán. Egy suttyomban elfogadott törvénymódosítás eredményeként ez sem lesz mostanában.Ráadásul szokás szerint sunyin is intézték mindezt Fideszék.…..
A morgás joga Számoljunk lovakat! 2012.07.05 13:10:00
Sürgősen, pár napos határidővel kell az iskoláknak összeírni, hány lovuk van. A cél: egységes állami lovaságazati vagyonkataszter létrehozása. „Ehhez szükséges a lovaságazathoz tartozó állami vagyonelemek teljes körű, egységes elvek alapján történő felmérése,…..