Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cseresznye.net

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hővisszanyerő témában az érdeklődőknek az alábbi honlapokon érdemes végigrágniuk magukat, többé-kevésbé marketing mentes…..
Hővisszanyerő szellőzés és rekuperátor A hővisszanyerés minden passzívház lényeges alkotóeleme. A hivatkozott honlap részletesen tárgyalja a témát -ami, valljuk be- hiánypótló. A hővisszanyerő szellőztető témában elég sok zagyvaságot össze lehet olvasni, és még…..
Fűtéskorszerűsítés pályázat Augusztus 27-től lehet pályázni magánszemélyeknek fűtési rendszer, kazáncsere, hőszivattyú vagy napkollektor rendszer telepítésére. 40% vissza nem térítendő támogatás is kapható, azonban az épület energetikai besorolásának jelentősen…..
Bencsik János energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkár bejelentette, hogy az október elején meghirdetett, 2,97 milliárd forint keretösszegű, napkollektor rendszer kiépítését támogató ZBR-Nap elnevezésű pályázat beadási határidejét 2012. március 31-ig…..
Végre elindul a lakosságnak szóló, kizárólag napkollektor rendszer felszerelését támogató pályázat. A költségek fele pályázható, maximum 800.000 Ft. A keretösszeg 2.97 milliárd forint, ennek érezhető hatásának kell lennie a magyar napkollektor piacra. Akik évek óta…..
 Új Széchenyi Terv - ZBR program - Mi Otthonunk alprogram   A fenti, nem könnyen megjegyezhető név alatt indul hamarosan az építkezők és a magas fűtési rezsiköltséget fizető lakosság pályázata, amellyel a legmagasabb energiaosztályú új épületek, és az 1992 előtt…..
Levegős hőszivattyú   Mi az a levegős hőszivattyú?   Másnéven levegő-víz hőszivattyú, némely forgalmazónál levegőkazán. A levegős hőszivattyú olyan gép, ami a levegő hőtartalmát képes hasznosítani, olyan módon, ahogy például a geotermikus hőszivattyú a…..
Váratlanul, a korábbi években NEP és ZBR néven futó pályázatok helyett kazáncsere programot indít a kormány Egy, a lakosságot célzó komoly energetikai program kidolgozása évek óta meghaladja az aktuális kormányok képességét. Ha elő is rukkolnak valamivel, az olyan mint a…..
Újra pályázható a júniusban forráshiány miatt bezárt ZBR-EH-09 pályázat!   Figyelem,rendkívül kevés idő áll rendelkezésre! A pályázat ugyan október 31-ig nyitott, de nagy valószínűséggel nagyszámú pályázat "ugrásra kész" a júniusi nagyon gyors pályázat…..
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapján található sajtóközlemény szerint a ZBR programot mai napon lezárják. A hír az egész megújuló energiákkal foglalkozó szakmát váratlanul éri, különösen az, hogy a lezárás azonnali hatályú, így a folyamatban lévő…..
Napkollektor akció?   Furcsa napkollektor akció hiszékenyeknek   Most láttam a TV-ben a XXXXX nevű cég hirdetését. Napkollektor rendszerek 98.000 Ft-tól! Mi vaaaan? Ezt meg kell néznem! Vagy én járok tévúton évek óta, vagy valaki feltalálta a spanyolviaszt, vagy valaki…..
Napkollektor árak 3. Az élettartam hatása   Mondjuk elromlik a hűtőszekrényed. Te melyik hűtőszekrényt vennéd meg? Azt, amelyik 100.000 Ft, és a régi hűtőszekrényedhez képest 60 kWh-val fogyaszt kevesebbet, vagy azt, amelyik 120.000 Ft, és régi hűtőszekrényedhez képest…..
Napkollektor árak 2.   Eljutottunk addig, hogy a napkollektor bekerülési költségeit össze tudjuk hasonlítani. A síkkollektorok a legolcsóbbak, a CPC tükrös, U-csöves vákuumcsöves kollektorok a legdrágábbak. A heatpipe rendszerű vákuumcsövesek közel síkkollektor árban…..
Napkollektor árak 1.   Az előző bejegyzésben közös nevezőre hoztam a különböző típusú napkollektorokat, azaz valamennyire összehasonlíthatóvá vált a síkkollektor és a vákuumcsöves kollektor is. Ez a közös nevező a napkollektor hasznos felülete. Folytassuk a…..
Hány darab napkollektorra van szükségem?   A minap az egyik érdeklődő felhívott (korábban egy nagyobbacska napkollektor rendszerre küldtem neki árajánlatot), és a következőt panaszolta: "Több helyről kértem árajánlatot, és most össze vagyok zavarodva. Az egyik…..