Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IrkaFirka

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkeresztelték a fővárosi kerékpárkölcsönző-rendszert, a BuBi név 9632 voksot kapott az összes beérkezett 38403 szavazatból. A kerékagyon augusztus 2-án írtunk először arról, hogy a közbringahálózat megvalósításával megbízott Parking Kft. névpályázaton vár javaslatokat…..
IrkaFirka 2010.09.17 19:20:34
@Szputya: Szerinted a benzinkutak azért vannak 10 km-ként, mert nem lehet messzebb menni autóval? Remélem érted a párhuzamot: nem kell megállj a következő állomásnál!

@FDToth: Rongálással kapcsolatban lásd: lásd "Transylvanianmixedgrill 2010.09.17. 15:08:34" írását.

@vuk_: Nem én írtam a cikket, idéztem! Valószínűleg tulaj váltás volt az elmúlt 3 évben. Kérdezd a cikk íróit!
J: Bubi ügyben egyetértek.
Látom más is javasolta a kártyalap logóként használását. :)

@Parking Kft: Nehéz dolgod van/lesz. Mert itt ha valami piros-fehér-zöld, akkor abba is van aki belekössön. Én szurkolok nektek és csak annyit kérek: próbáljátok meg tartani a határidőt, azaz ugyan a kommunikáció is fontos, de az majd ráér akkor is, amikor már minden anyagi és szoftveres dolog sínen van! Hajrá!
IrkaFirka 2010.09.17 19:24:25
@teisfiambluetooth: A kérdés jogos. Azt vedd figyelembe, hogy kb. 500 m-ként lesz dokkoló állomás. Az egyik helyen csak van üres hely.
Ha most azt mondod, hogy de az messze van, akkor: autóval sem mindig tud az ember a bolt bejáratától 2 m-re parkolni (bár van akinek mindig sikerül...), másrészt eleve akkor használod a biciklit, ha messzebről jössz, azaz további 500 m már nem számít.
Gyakoribb gond, hogy NINCS bicikli az állomáson. Na erről szól a Park Kft logisztikai feladatainak egyik része, az elosztás/újratöltés.
IrkaFirka 2010.09.18 13:53:14
@vuk_: Értsd már meg, nem én írtam a cikket!
A Barcleys Cycle Hire még csak idéntől van tudom, de volt már korábban is kerékpár bérlési rendszer, ami nem dokkoló állomással működött. Ezt nevezték BikeAbout-nak. A cikkíró (!) szerint.
Engem viszont a továbbiakban nem érdekel és egyébként is ismétlem: én idéztem valakit. Bocs, hogy nem volt jó a cikk.
Have a nice stay in London!
Két órányi repülőút, majd a Charles de Gaulle reptér (tudják, a Déesse nagy szerelmese) és Párizs. Ha Róma az örök város, akkor Párizs a nővére, a zsizsegő, folytonosan lüktető Szajna-parti metropolisz. A reptéren már feltűnt egy furcsaság, ám egyelőre még nem…..
IrkaFirka 2010.06.12 12:35:33
@visszakettopadlogaz: A metro hálózat bonyolult, azaz összetett de igenis könnyű eligazodni rajta. Kell egy INGYENES térképet kérni valamelyik megállóban és máris minden megoldható. Mo-on nem hogy ingyen, de még pénzért sincs BKV térkép. És akkor a tarifákat még nem is hasonlítottam össze.

@igazitrebitsch: Most olvastam a "Vanek Úr Párizsban" kötetet. Abban bizony Gorcsev megjelent, hogy egy kártya-ügyet a maga módján rendezzen.

A cikkhez: nagyon jól visszaadja a hangulatot. Ellenben megemlíteném, hogy én még nem láttam ilyen kaotikus közlekedést (kivéve olaszok), mint itt. A végtelenül (mesterkélten) udvarias francia a volán mögött megvadul (akárcsak a magyar).
A körforgalom csúcsidőben az inkább autóparkolónak néz ki, mert minden barom bemegy és utána meg nem tud kijönni. A lakhelyemtől 100 m-re lévő körforgalmat minden nap reggel és este 3 rendőr irányítja, mert egyébként az autósok elvesztik az önkontrolljukat. És bizony DUDÁLnak ezerrel. Ritkán ordibálnak. Szirénázó autót pl. nem engednek el. Sorolhatnám.
Ellenben Párizs ettől egyedi. Autót nem vennék, de lakni szívesen laknék mondjuk a Montmartre-on. :)
Jó cikk!
IrkaFirka 2010.06.25 13:32:00
@GrG: XIV., Cité Univ. :)
Először be akartam kommentelni az offtopikba, aztán meggondoltam magam. Mivel amúgy is tervezünk valamiféle együttműködést a Nyest.hu-val (mely oldalt nyelvészetileg csakis ajánlani tudom), és ez annyira brutális, hogy simán ott van a blogon valaha megjelent csúcsbaromságok…..
IrkaFirka 2010.05.10 23:34:18
Na erre voltam kiváncsi, hogy itt is megjelenik-e a hír. Kicsit rövid lett a bejegyzés, de sebaj.
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: Hát gondolom már Mo-on is láttál kétnyelvű helységnév-táblát. Hogy a postások, hogyan oldják meg, hogyha valaki nem a magyar neve alapján címezi meg a levelet, az legyen az ő dolguk. Ellenben kérdezd meg az ilyen település lakóit, hogy jelent-e nekik valamit, az, hogy mondjuk horvátul, németül, szerbül is ki van írva a név. Szerintem elcsodálkoznál, hogy mondjuk az idősebbek mennyire örülnek neki. Nem hejehuja, de nemzetiségileg, büszkeségi alapon nagyon.
Ha azt is hozzáveszem, hogy sokuk a mostani román név helyett a 60-100 évvel ezelőtti magyar néven illeti az utcát, akkor méginkább elcsodálkoznál.
Félrefordítások Belezünk 2010.04.29 07:55:00
Na, nem kell megijedni, csupán foglalkozni fogunk a béllel. Ráadásul a ceruzáéval. Mint tette azt a Discovery Hogyan készült? (How It's Made) című műsora is. Ebben hangzott el a mondat, amely ezt a posztot szülte:- A ceruza bele valójában nem bél, hanem grafit.Miről van itt szó?…..