Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helyesíró manó

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Az érdeknek az erény éppoly alkalmas eszköze, mint a bűn.”  (La Rochefoucauld)   Hosszabb emlékezetű olvasók talán még emlékeznek az ún. harci kutya törvényre, melyben a derék honanyák és honatyák meg kívánták oldani az állattani taxonómia…..
Modorosblog Bacon szalonna 2010.11.23 06:00:00
-Ezt figyeld, mekkora gyökerek ezek. Ott, a következő oldalon: bacon szalonnával töltött pulykamell. Még jó, hogy nem turkey pulykával meg pommfritt-krumplival, mi?-Hihi, de gáz. Az. Meg sampinyongomba. Tehát: gombagomba. Aztán CD-lemez. Jamón Serrano-sonka.-Ez csak a jéghegy…..
Az importálás automatikusan történik, blog.hu-s blogod adminfelületén a Beállítások/Motorháztető menüben töltsd fel az importfájlt és kövesd a rendszer utasításait. További részletek itt! ..
Hát, nem akarom kicsinyíteni ezt a katasztrófát.Személyesen  segítettem  talán lehetőségemen felül a rászoruló szerencsétlen embereken adománnyal.Együttérzek az áldozatok szeretteivel......De, az általam jelzett nagyjából száz   fára felcsacvarodott emberi…..
Helyesíró manó 2010.10.24 13:53:59
@arsen: bocs tudott=tudod
Helyesíró manó 2010.10.24 13:52:42
@arsen: Úgysem tudott a posztolót meggyőzni a tévhitéről.
Tények:A KSH adataiban  nem szerepel minősített esetnek  a fának ütközés.Csak becslésekre szorítkozunk a"halálos baleset "pálya elhagyása" adataiból.Különböző sebességekhez tartozó megtett utakat mutatok be méterekben(kerekítve):50 km/öra sebességnél…..
Helyesíró manó 2010.10.24 12:20:00
@jelentéktelen alak: Köszönöm, a kommentem viszont érdekes módon eltűnt.
Persze ettől a véleményem nem változik. A fára csavarodott áldozatok halálának az oka nem a fa, hanem a gyorshajtás, ittas, vagy módosult tudatállapotban történő gépjárművezetés, figyelmetlenség, fáradtság miatti elalvás. A fákat okolni számomra ugyanolyan, mintha a repülőszerencsétlenségekért a gravitációt tennénk felelőssé, hiszen annak hiányában minden repülő sértetlenül megúszná a zuhanást.
Belsőség Rendszámot a bringára! 2010.08.11 10:45:54
Miből derül, hogy kié a szajré? Meg ki jött nekem? És ki fog kártalanítani? Ki ütötte el a babakocsis feleségemet? Hát a rendszám! Vélemények az azonos című írásunkról...
Helyesíró manó 2010.08.11 19:20:09
Az elmúlt két évben 15000 km-t bicikliztem, itthon, és külföldön. A blog kommentjeinek stílusa pontosan tükrözi az ország útjain közlekedők egymáshoz viszonyulását. Tipikus magyar jelenség. Annak ellenére, hogy a helyzet lassan javul, még mindig van hova fejlődni itthon a kerékpáros-autós társadalomnak, hogy képes legyen emberi szinten együtt közlekedni. Sajnos az országon belül, rengeteg a szabálytalanul közlekedő kerékpáros, és autós is. Ki tévedésből, ki szándékosan vét hibát, de ez véletlenül sem azon múlik, hogy az adott jármű egy kerékpár, vagy egy autó, illetve még kevésbé azon múlik, hogy rendszámot visel vagy sem. Szeretném, ha a főútvonalon mellettem elhaladó autósok, 90-el mennének, és megfelelő oldaltávolságot tartanának. Nem előznék az engem előző másik autót egyidejűleg, miközben a szembejövő sávban érkező autó már vészfékezésre kényszerül. A teherjárművek nem húznák rám a pótkocsit. Nem dudálnának a fülemtől egy méterre légkürttel, nem öntenének le ásványvízzel úri szórakozásból. Ugyanígy szeretném, ha kerékpáros kollégáim, nem rugdalnák az autókat dühükben, és nem csapkodnák oldalba U lakattal őket. Jó lenne ha nem raliznának, a gyalogosok között, és az autók között felelősséggel hajtanának, ne adj Isten, látható felszerelésben, nappal is de főként éjszaka. Mert ez miatt a néhány idióta autós, és ugyanilyen idióta kerékpáros miatt megítélnek engem, és a temérdek másik kerékpárost aki igyekszik szabályosan, és normális emberi lény módjára közlekedni, és ugyanígy megítélik a valóban rendesen közlekedő autósokat is , akikből ugyanígy rengeteg van. Talán egyszer így elérhetnénk az Ausztriai állapotokat, ahol a főútvonalon balra irányjelzésemkor a szembejövő egyértelműen elsőbbséget élvező kocsisor megállt, és mosolyogva lemondott az elsőbbségéről. A járműveket emberek vezetik, azok gondolkodása határozza meg a közlekedési kultúra eredőjét. Sem kerékpárosrendszám, sem súlyadó, sem bicajos jogosítvány, nem képes egy agyament, felelőtlen emberen változtatni. Jó lenne, ha mindkét járműnem képviselői kicsit magukba néznének, mielőtt elvakultan ízekre szedik a másik embert, csak azért mert egy másmilyen járművet vezet. Szuzukitól Iveco-ig, közlekedtem már számos járművel, így B,C kategóriás jogsival bicajozom, semmilyen járművel nem okoztam még balesetet soha. Vajon mi az oka?
kapcsold le a villanyt. a hócipőm van tele ezzel az egésszel. pedig ha nagyképű lennék, nagyobb környezetvédőnek tartom magam, mint sokan, akik villanyoznak ma este. persze, figyelemfelhívás, miegymás. oké. de. de nagyon nem szeretem az álságos dolgokat. és ez nagyon nagyon…..