Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tawan

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igaz, hogy csak 2 szigettel odébb, kb. 65 km-re költöztünk, azért ez egy igen nagy változást hozott az életünkbe. És hogy miért is költöztünk? Amikor elhatároztuk, hogy Thaiföld eme picinyke szigetére, Koh Taora költöztünk, akkor eredetileg nagyjából 1, maximum 2 évet…..
Utolsó írásom óta átköltöztem Pa Tongra, mert találtam egy nagyon jó hostelt a Bangal roadon, ami elsőre igazán jó ötletnek tűnt, hiszen ez a város központja és öt perc sétára van a tengerparttól. Ez a leginkább turiták által megszállt település Phuket szigetén. Mikor…..
Pesterzsébet közterein is megjelentek Orbán Viktor gyűlölet-plakátjai. A kormányfő legújabb gumicsontját azonban hamar kiköpték a lokálpatrióta erzsébetiek. Reggelre átfestették a finkelstein- és habonyizmus legújabb szörnyszülöttjeit, így ismét szeretettel várjuk a…..
Thaiföld nagy előnye, hogy a pálmafákkal és olcsó sörrel szegélyezett fehér homokos tengerpartjai csak pár órányi repülésre vannak Európától. Ettől közelebb csak az arab tengerpartokat és a megkérdőjelezhető tisztaságú Indiát találjuk. A Karib-szigetek ugyanolyan…..
Egy a phuketi turisták körében is jólismert diszkó gyulladt ki ma hajnalban Phuketen, vélhetően az adatok nem pontosak, de az első órák után úgy néz ki, hogy 4 halálos áldozatot követelt a diszkótűz. Nem tudni még biztosan, hogy milyen arányban lehetnek külföldiek és thaiok a…..
Tawan 2012.08.28 15:49:23
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:
Nagyon jó zenék, nem csak tuc-tuc. Szeretik a ritmusos-dallamos nyugati zenéket.
A KSR-en is nyomják a cd-sek baromi jó a választékuk, szórakoztatóak (persze kell hozzá fül, elkülöníteni a zenéket) :).
Nézzük szépen sorban, mi mindent nem szabad csinálni ezen a hétvégén, merthogy választásokat tartanak vasárnap Thaiföldön. Ritka alkalom: csendes éj szombaton Bangkokban, mert a voksolás hétvégéjét mindig alkohol tilalom övezi (szombat este 6-tól vasárnap éjfélig).…..
Amíg mindenki azon pörgött egy-két napja, hogy a Forbes listáján már nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere – részvényáraktól függő múlékony állapot… -, addig én hátrébb tekertem, hogy megnézzem, mi a helyzet a thai mogulokkal. Thaiföld az általános…..
Megérkezve Koh Tao-ra, a felhők felszakadoztak, majd kiszállva a hajóból megcsapott bennünket a forró trópusi levegő. Nem csak a felhők szakadoztak fel, hanem rosszkedvünk is eltűnt a viharral együtt. A kikötőbe érve a hely piócák lecsaptak ránk és szállást, taxit próbáltak…..
Fucsa című topicra bukkantam néhány hete az egyik thai fórumban. Top 8 - a legszebb thai férfiak. Ez a cím azért még nem hozott volna lázba, de ajánlóval kaptam a linket, így rákattintottam. (Itt a link, tanulságosak a thai kommentek is alatta.) A rutinosabb Bangkok Charlie…..
Ígértem már korábban is, hogy időről időre adok hoteltippeket, hogy ne dőljön be az egyszeri turista naivan a netes hotelfényképeknek. A bangkoki belvárosi szállodák közé tartozik a  Ramada D'MA (vagy régebbi ismert nevén D’MA Pavilion Hotel), amely a különböző foglaló oldalakon általában a…..
Vagy futballszurkolóknak. Huligánoknak és nem huligánoknak egyaránt. A cím variációk között szerepelt még a thai sör letarolja Angliát, bár ez tényleg túlzás lett volna. Mindenesetre, amit a thai sörök és gyártóik tudnak, az szerintem messze-messze túl van azon, amire magyar…..
Bécsi indulású Bangkok-i Emirates oda vissza akciós olcsó repülőjegyek eladók 2010 szeptember 30-adikai jegykiállítási határidővel, 155.000 Ft-tól, ingyen 30 kg csomaggal!(Az ár tartalmazza a reptéri illetéket!)+36-30-383-11-74 (0-24)..
Bangkok Charlie jelenti Önünnep 2010.08.19 17:25:00
Az egyszeri farang csak csendesen elbóbiskol hétköznap este Bangkokban, örül, hogy megúszta az esedékes éjszakai felhőszakadást, amikor gratuláló email érkezik Tokyóból. Óvatosan néz körbe, hogy mit követett el már megint öntudatlanul és kiderül, hogy a megszületett a…..
Egy jó hír a Thaiföldre készülőknek: 2011 januártól a Qatar Airways heti négy járatot indít Budapestről Dohába, ahonnan már csak egy ugrás Bangkok - és a többi ázsiai nagyváros természetesen. Doha az arab légitársaság központi reptere, ide érkeznek és innen indulnak a…..
Mondjuk így, valami ismét elkezdődött Bangkokban. Seh Daenget – hivatalos nevén Khattiya Sawasdipol - , a vörösök oldalán álló rebellis tábornokot fejbelőtték este 8 óra körül. A renegát tábornok egy sarokra volt a Silom kereszteződéstől, de természetesen a piros,…..
Na, ki indít expedíciót ezért a Mercedes Pontonért? Lábon hazavinni Magyarországra, szép kihívás volna. Ha valaki nem ismerné az eredeti sztorit, azok kedvéért elmondom, Bangkok Charlie nem őrült meg, esetleg csak rajongóvá vált. Nem tudom, mekkora a Belsőség és a Bangkok…..
Amikor Anupong Paojinda tábornok, a Thai Királyi Hadsereg főparancsnoka olyan egy hete sajtótájékoztatón válaszolt a véres tömegoszlatással kapcsolatos kérdésekre, a harcedzett katona láthatóan megindult volt. Amíg a miniszterelnök egy-két nappal korábban mondhatni…..
Na jó, ha nem is múzeum, de kisebb kiállítóterem. Mindenesetre a dugóban jó darabig elnézelődtem a bangkoki taxiban, még akkor is ha ez elég nyaktörő gyakorlat volt. A taxi plafonja ugyanis szó szerint pénzzel volt kitapétázva, az első szélvédőtől a hátsóig. Láttam már…..