Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marquise d'Aiglemont

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imádok könyveket olvasni zenei témában, (ön)életrajzokat, gyakorlatilag csak ez érdekel. Sajnálom, hogy nem hamarabb születtem, vagy nem hamarabb kezdtem el tudatosan követni és kutatni a zenéket és ami mögöttük van. Zenei vonatkozású élmények, történések megélése…..
Marquise d'Aiglemont 2012.01.02 23:22:56
@Agent Midnite Cooper: "Nem zenetörténet, csak a sajátom"
Szerencsére. Ezért volt érdekes végigolvasni a kommenteket is.

Ezek a szubjektív zenetörténelmi események mentik meg az embert attól, hogy ha megkérdezik tőle, milyen zenét szeret, azt kelljen válaszolnia: "mindenevő vagyok" (=zenegyűlölő/csak bevásárlóközpontban hall zenét/még csak olyat hallott amit az éppen piacvezető rádió ad).

A lengyel piacos Takt kazetták, amelyeket olyan olcsón lehetett kapni, hogy simán belefért, ha az aktuális Bravo sz
Marquise d'Aiglemont 2012.01.02 23:56:51
@Marquise d'Aiglemont:
[bocs] sztárok mellett 3-4 ismeretlen régi előadót megkockáztattunk, sok később fontos talált zenét adtak a 90-es évek elején. Az ilyen Ace of Base félékre pedig még mindig lehetett később valamit rávenni.

A 2000-es évek közepén ugyanilyen találtzene forrás lett a youtube.

A kettő között valamikor meg az a "zenekritikus" (=érdektelen rétegújság lemezrovatába, túlreklámozott előadókról reklámszagú ajnározó cikkeket író) fiú, aki ismerkedni jött oda egy koncerten, és vagy egy tucat CD-t nekem adott azzal, hogy ezekről úgysem fog írni.
(Ezúttal üzenem neki, hogy nem azért nem hívtam fel, mert elvesztettem a telefonszámát: ma is ott van az egyik belső borítón. Azért nem hívtam fel, mert meghallgatva a lemezeket iszonyú dühös lettem az ilyen ffejekre, akik miatt nem jelent meg egyetlen egy magyar nyelvű méltató szó sem kurva jó albumokról. Csak azért, mert akinek a dolga lett volna meghallgatni és írni róla, valami felszedni kívánt kis húszéves picsának ajándékozta :)
Modorosblog Irénkénél Surányban 2010.04.19 07:00:00
-Szevasz, aranypöcsűkém. Add már oda a jó anyádat nekem. A Ancsát. Pusszancs. Na drága Csőrikém, figyelj már ide. Kinéztem a Hermesben egy nagyon penge vaslétrát meg az mellett egy új búvárszivattyút a telekre, ezt a Gábor két fuvar között nem-e tudná nekem kivinni valamikor?…..
Marquise d'Aiglemont 2010.04.20 14:07:17
@third: Jé, nálatok benne volt az elem? Nagyapámnál szigszalaggal a Sokol hátuljára applikált laposelemmel ment, mert az tovább kitartott, mint a bele való.
Marquise d'Aiglemont 2010.04.20 15:04:18
@Gumineaux: :) igen, megvan az a szag!
Miközben olvastam a hozzászólásodat, legalább olyan emléközönt indított el, mint a Madeleine sütemény Proustban.
Gergely már a saját blogján is leadta a mai poszt egy korai verzióját, de küldött nekünk egy kibővített írást a mindig jófej rockerekről. A gyűjtemény nem mentes a modorosságoktól (ringyó, delikvens, bekockult) - feltételezem, ezeket szándékosan gyűjtötte egy…..
Marquise d'Aiglemont 2010.04.19 09:59:35
@cd-r: "akikről esetleg nem sír le első blikkre a zenei ízlésük" Na ez egy külön szerteágazó témakör, hogy milyen zenei ízléshez milyen külső dukál. Mit össze cikiztek engem is annak idején, mert nem hoztam az elvárt rockercsaj külsőt. 50 kg, műbőr kabát nuku, bármilyen feliratos póló kizárva("Nem írok semmit magamra"). Sőt ha úgy adódott, nem csináltam problémát abból sem, hogy színház után, ünnepiben menjek koncertre.
Ki is oktattak, hogy ha operába nem megyek farmerban, akkor metálosok közé se menjek szatén borítéktáskával. :)
Styxx - szerintem - eddigi legjobb posztját van szerencsém ma felkonferálni: böjtölés helyett mi már locsolkodunk. Ráadásul jó régen és jó messze.    HÚSVÉTI LOCSOLKODÁS A DIASZPÓRÁBAN, 1982 Sanci és Styxxi Szabadkán él. 1982-ben a város kb. százezer lakossal…..
Marquise d'Aiglemont 2010.04.02 09:47:22
@bekbórd: Fel kellett áldozni némi realizmust a stílusérték oltárán. A burkolt incestusvágy mesteri, már-már Jim Morrison-i kifejezéséért. :)