Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hustler

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kettős állampolgárság ügyéről kevesen tudnak, akarnak racionálisan gondolkodni (amikor 2004-ben vitatkoztam egy amúgy értelmes barátommal, elismerte az összes ellenérvemet igaznak, a vége mégis az lett, hogy de attól még meg kell szavazni, mert csak). Ennek ismeretében most…..
Hustler 2010.05.27 00:37:17
@combo: fejhangon egyelőre Ficóék üvöltenek. mi megszavaztunk egy törvényt, amivel évtizedek óta, de 2004 óta különösen, tartoztunk.

hogy ilyen gyorsan, azt betudom annak, hogy az új főnököknek ez fontos - hiszen eléggé előre vették a sorban.

amúgy nem mondta nekem a Viktor, hogy épp miért ezt. de biztos fontos téma neki(k).

pár hét múlva meg nem kell közvélemény kutató, majd a szlovák köz kinyilvánítja a véleményét a választáson!

ami, mint fentebb írtam, az ő dolguk. belügy, tudod :)
Hustler 2010.05.27 00:46:49
@Bobzen: ejj, ha kivársz, a menyecske már az ellenfeled szopja...

néha taktikázni kell, néha gorombáskodni, néha meg csak indulat és hasonlítgatás nélkül menni előre, amerre jónak látod.

szerintem a magyar állampolgárság (pláne opcionális) megadása AKÁRMIKOR az utóbbi. senkit nem zavar, egy gesztus, egy ölelés, egy szemedbe nézés.

persze most épp akad egy szlovák megélhetési politikus, aki látszólagos hazafiságából csinál bizniszt, na ő sivalkodik. érthető, ebből él. na de felülni neki, pláne figyelembe venni a véleményét? nem szabad. mint ahogy terroristákkal sem tárgyalsz.

nem őt terroristázom, ő egy színész, egy bohóc, ő se hiszi, amit mond, hidd el. az analógia miatt hoztam a közismert terroristás mondatot.

vannak opciók, amik nem opciók, bármi is jön utána. bármi. és messze nem a politikában, elsősorban. ha egy ponton túl meghajolsz, megszűnsz gerinces ember lenni.
Hustler 2010.05.27 00:50:58
@combo: nemtom, az is lehet, h a normális szlovákoknak sok már a jóból a begizdult Ficó.

ezek ilyen politikusi gerjedelmek, a normális emberek nem élvezik a fszkót, meg az ellenségeskedést.

lehet, h nem jó párhuzam, de van, amikor nem hozhatsz jó döntést! terroristával nem tárgyalsz, behatolsz, meghalnak páran. nem örömteli, de mit tudsz tenni?

itt ugyanez. többség örömmel üdvözli, minden országnak teljesen okés, még a románoknak is (pedig ott is vannak szép politikusok), sőt, sok országban ugyanez megvan, erre Szlovákia nekibőszül.

egyszerűen a szomszéd fiúnak hülye az anyja, mit lehet tenni? tojsz rá.
  Nem tetszik az MSZP-nek, hogy Orbán üzletembert is bevett a kormányába Fellegi Tamás személyében. Fellegi Tamásra, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium leendő irányítójára utalva Mesterházy Attila azt mondta, kétségeik vannak az alkalmasságát illetően, mivel itt szerintük…..
Hustler 2010.05.04 22:06:10
@dolgozni kék: sok pofon van! ez volt egy jó nagy. persze jöhet még!

de ha ebből nem akarnak többet kapni, csak kéne kicsit gondolkodni, miért. én így vélem.

atól függetlenül, hogy majd később más is kap, másikat, másért. vagy éppen ugyanazért.

miért, mit gondoltál, mit gondolnak? örökélet fidesz kormány? soseleszmás? nemár.
Hustler 2010.05.04 22:09:13
@turulpina: nem, a pofont nem a fidesztől kapták. a pofon volt a fidesz, és a szavazó adta.

és persze an mögötte üzenet, ilyesmi: "ezt azért így már ne. mindegy ki jön, ezt így ne. fidesz semmit se mond, de esélye van nyerni, inkább ők, mint ti. kétharmad lesz is tojok rá, el se megyek második fordulóra. de ezt így tovább ne."

ha már el kell magyarázni.
Hustler 2010.05.04 22:16:25
@dolgozni kék: mindkét mondatod egy vélemény, amit tiszteletben tartok.

az első mondat első felével egyet is értek.
Volt már egy kis időm nézegetni a tegnapi eredményeket, az országos listára került töredékszavazatokat és különösen annak az 57 egyéni választókerületnek a helyzetét, ahol még folytatódik a küzdelem (ezekről később részletesen írok majd). Ezek alapján nekem úgy tűnik,…..
Hustler 2010.04.12 22:00:03
@ó jaj: egy együtt szavazás nem összeborulás. pl. kitalálják, legyen 200 fős parlament (mondtam valamit).

ha ezt megszavazza az lmp+fidest, de nem a jobbik+mszp, akkor mindkét páros "összeborult"?

végül is, jelenlegi politikai fogalmaink szerint lehet, h igen, de akkor szerintem a fogalmakat kellene tisztába tenni.
Hustler 2010.04.12 22:11:26
@panelburzsuj: értem.

magánvéleményem az, és remélem igazam van, hogy ez

1. paranoia
2. rosszindulatú hangulatkeltés

meg biztosan vannak még egyéb opciók, hogy mi lehet. de a valósághoz nem sok köze van. erre fogadást is mernék kötni. mármint, hogy a zorbán nem koronáztatja meg magát, nem költözik a Várba meg ilyenek.

köztársasági elnöknek nagyobb jogkör, közvetlen elnökválasztás, kétkamarás parlament, kisebb-nagyobb parlament, mittomén: hát ezek meg benne vannak a játékszabályokban, nem? nem ördögtől való egyik sem, más országokban máshogy vannak a dolgok, más a rendszer.

engem épp ez idegesít itthon a legjobban, hogy egyesek (nem rád célzok, általában) mindig leadják, mi a tutti, az üdvözítő, az egyedüli. hogyan KELL, mi a NORMÁLIS.

hülyeség! MINDIG több út van, néha egyenértékűekből is több van. nem kell annyit parázni.

ha itt annyira szar lesz, majd a következő 2/3-dal visszacsinálja. de még ki se hűlt az eredmény - adjunk már egy esélyt a fiúknak, ezután a 8 év után ennyi jár mindenkinek.
Hustler 2010.04.12 22:17:54
@ó jaj: arra értettem!

merthogy nem kell állandó koala partner ilyesmihez. minek? pár 2/3-os szavazás kell, akkor össze lehet szavazni, de nem kell koalára lépni az elején, minek?

viszont, egy összeszavazás még nem összeborulás.

így magyarázta ki az árpi.
Kedves Blogozók! Egy igaz történet a váróteremből. Néhány kérdés merült fel bennem az orvosi rendelő várótermében. Kíváncsi lennék, hogy ez csak velem fordul elő mindig, vagy vannak még sorstársaim a Praxis Blog olvasóinak táborában is. Ha igen, akkor…..
Hustler 2010.03.31 22:55:09
@adamantium: amit írsz, az így ebben a formában nem igaz, de ez most az alaphelyzet leírásának szempontjából lényegtelen. Annyi volt a célom kb, hogy mások is elhelyezzék, mi a gyártó-látogató-orvos-beteg-tb sokszög egymáshoz viszonyított helyzete.
Hustler 2010.03.31 23:34:31
@adamantium: bocs, ez kimaradt.

Két dologra gondoltam.

Hatáserősség, az valami más, mint amit te értesz alatta. Pl. Aspirin 100 mg meg 500 mg, az kétféle hatáserősség.

A másik ahol nem értek egyet, az meg a drága eljárások meg hatóanyagok kispórolása. A generikum lényege épp az, hogy lejárt az originátor (aki szabadalmaztatta az adott molekulát) szabadalmi védelme 10-15 év után, és a molekula szabadon másolható. Nyilván megspórolja a kutatás-fejlesztést, már "ki van találva".

Inkább segédanyagokban, vivőanyagokban, formában, ízben, színben, csomagolásban különbözhet a generikum meg az originális, egyébként helyettesíthetőek.
  Nyolc év hat hónap börtönre ítélte első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerda reggeli ítélethirdetésén Zuschlag János szocialista politikust. (Zuschlag János pályafutásának összefoglalója itt).   Első pillantásra megelégedve nyalja meg ujjait, bontja fel…..
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..