Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takátsmarci

53 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akkor most visszatérek az eredeti koncepcióhoz: kaptok pár képet a kiállítás anyagából, kiegészítve néhány munkafotóval. Szokásom lefotózni egy-egy munka közti állapotot, amit néha legszívesebben úgy hagynék, ha nem lennék olyan gyáva... Ez volt az első kép amit még tavaly…..
takátsmarci 2011.04.21 13:54:56
@cirmiana: pontosan!! olvastál már tőle? magyarul asszem csak egy regény jelent meg "Képrablás a Louvre-ban" címmel. szokásos bravó a magyar forditónak, eredetileg "A nap a Louvre mögött kel" a címe...
Elvileg a soron következő bejegyzés már napok óta publikálva lenne, és saját kiállításom néhány képét, illetve érdekességképp, munka közbeni fotóját tartalmazná, ám az élet közbeszólt. A KOGART  meghívására ugyanis Budapesten járt a kortárs olasz festészet egyik…..
takátsmarci 2011.04.20 23:27:18
@cirmiana: jó Zsófim (úgyis bukó a kis aquatinta, mint profilkép..),
a KOGART nevében, terveikről egyszerűen nincs jogom nyilatkozni, de úgy tudom, hamarosan lessz olyan project, amiben szerepel az ő neve. Ami meg ezt az állandó kételyességet, bizonyos esetekben szemforgató és egyben törleszkedő oldalt pillantgatást illeti, "vajon elég trendi vagyok-e" felhanggal, azt hiszem ez a mindenkori provinciák nyavajája... szerintem valami egészséges, de nem elvakult magabztosságot kell az egyénnek magára növesztenie, hamár egyszer az országból ez egyáltalán nem árad. tudod, mint Münchausen meg a mocsár... mondani persze állati könnyű...
Ezeket a fotókat a galériától kaptam... Műtörténészek egymás között, Pogány Gábor és Szabó Noémi, a galéria vezetője.   Ha az ember tudná, mennyire idióta pofákat vág, alkalmasint...nem is ez az első, no de a második...  no, csak hogy ne…..
Iszonyú rég nem írtam egy sort sem.. talán mert fél éve nem történt más, mint erre a kiállításra készültem... Most viszont több bejegyzést is írok majd a héten, végre, hogy egy picit nem dolgozom. Képek a megnyitóról, illetve a kiállítás képei. A most következő az első.…..
Távolabbi ismerőseimnek kissé beteges fixációnak tünik talán, elmagyarázni pedig elég hosszú volna, kezdődik ugyanis a legjellemzőbb okokkal: a gyermekkorral, akkori élményeimmel, hogy miért is kell nekem ebbe a városba  mindig, újra és újra visszamennem. Kicsi…..
Azt a nárcisztikus mindenségit... a művész má csak ilyen... De igazából Ziad ( multkor elfelejtettem megemlíteni a nevét ) tehet az egészről, mert azóta is szorgalmasan küldözgeti a…..
takátsmarci 2010.09.12 11:17:49
@methan: Bocsánat, igenis! csak ezek a munkás hétköznapok...Jövőhét végén elmegyek Párizsba aquarellezni egy hétre, arról majd biztos írok egy csomót..!
Időközben hazaértem, és ahogy igértem, írok majd összefoglalókat a hazatéréssel, illetve visszanézve az úttal kapcsolatban, de most egy szinte véletlen meglepetésről számolnék be: a legutóbbi bejegyzés tárgyát képező rajz készításe közben készült néhány "work…..
Azt is mondhatnám, hogy itt a vége... Ez az utolsó rajz innen, Rómából. Holnap felülök ugyanarra a "frecciarossa"-ra (azt hiszem "vörös nyíl" a pontos forditás, olyan mint a franciáknál a "TGV") ami kéthónapja lehozott és most visszaröpit…..
Végre (így két hónap után) találtam egy olyan helyet, ahol a kedvenc szintkülönbségeim jelentkeznek, mint Párizsban a Rue du Rome (milyen vicces...), illetve Pesten a Márvány utca. Ez a rész közvetlenül a Colosseum mögött van, ha kicsit kevésbé irtóznék a turistáktól, már…..
 ..
takátsmarci 2010.06.27 15:08:29
@Zománc: Bocsánat, csak mivel ez a témát már párszor feldolgoztam aquarelle-ben, gondoltam nem fűzök hozzá semmit. De estére még van egy témám, igérem oda majd teszek néhány gondolatot...
Evvel most tényleg nem vagyok egészen megelégedve, de holnap visszamegyek. A Testaccio egy olyan negyed, ahol még nem jártam eddig. Persze minden negyed más, de ez végképp különbözik a többi római városrésztől. Engem erősen a Ferencváros épp felujjítás alatt álló részére…..
Ahogy igértem, jönnek a szenek... Egyébként ez a két téma volt az amiről már a korábbi két aquarelle festésekor is azt gondoltam, ide még visszajövök szénnel. A Quirinale alagút melletti ház, illetve a vele szemben lévő…..
mostantól néhány szén következik. pontosan még négy , épp ennyi papírom van... ez a Colosseum és a Vittorio Emanuele emlékmű közti út... ..
A hazaérkezés utáni első napok elteltek valahogy, igazából nehezen vettem fel a fonalat... Az első két napot az útleírások vitték el, aztán csak nagynehezen sikerült újra belelendülnöm. Az se motiválja az embert, hogy egésznap trópusi idő van. no, mindegy valahogy neki kellett…..
Elég lassan haladok az élménybeszámolómmal, mert minduntalan megmakacsolja magát a blog-szerkesztő, és időnként hosszú szakaszokat ujra kell írnom. Sebaj, a legutóbbi leleplezés úgyis épp jó volt lezárásnak, kerüljön hát új fejezetbe a kolostorba való feljutásom.Ahogy biztos…..
Lassanként követendő szabájnak tünik, hogy ha a világnak egy táján az ott élők szinte térdenállva könyörögnek a valamiért szimpatikussá vállt idegennek -igen,ez most én volnék- nehogy elmenjen ide vagy amoda, mert ott aztán tényleg semmi sincs, evvel szemben ez vagy az a város…..
Csütörtök reggel továbbindultam Ravennából Bolognán, majd Arezzo-n át Assisibe. Persze ez az erősen lerövidített útazás nem követi hűen Mihály útvonalát, inkább úgy választottam meg ezt a négy állomást, hogy azokra a helyszinekre jussak el, ahol  a szerintem a…..
Megvolt tehát az a bizonyos utazás. Nem is tudom, hogy foglaljam össze, annyira sűrű volt és fárasztó.Mivel a négy nap jó részét a fülledt hőségben való utazás tette ki és mindenhova a kora esti órákban jutottam csak el, rajzolni alig maradt időm és erőm, mindössze…..
Íme a két tegnapi rajz. Az első még délelőtt készült, a Garibaldi szobortól látjuk a Villa Pamphili parkját, a második a szokásos napi hőség levonulása után magában a parkban. A kőfal amit láttok a parkal határos Via Aurelia Antica fala, hasonlóan a Via Appia Antica-hoz az…..
Szóval ma reggel a két lány beült Tizi barátnője, Luciana mögé az autóba és elvonultak a reptérre... Talán említettem már, mennyire utálom az érzelgősködést, de azért most kicsit üresebb lett a lakás... Persze ez csak részben igaz, hiszen így megint tudok dolgozni, de…..
Ma lementek a lányok Nápolyba Tizi unokatestvérével, nemsokára érkeznek. Én addig befejeztem két illusztrációt, meg fölsétáltam a Spanyol Lépcsőhöz, találtam ott ugyanis egy izgalamas  hullámvasút szerű utcát még a multkor. Ezt a témát abszolút a lányok…..
Elvileg ugyan  szakmainak szántam ezt a blogot, de már ennek az utazásnak a megközelítése is ennél szabájtalanabbra sikerült, úgyhogy ezt a családi beszámolót is engedélyezem most magamnak...Az egész onnan indul, hogy tegnap, szerdán késő este Tizi és Emma leszállt a…..