Regisztráció Blogot indítok
Adatok
felvilágosító

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Túl a sövényen 2012.08.06 17:04:47
Én alapvetően nem vagyok ellene a normálisan, nem sunyi módon végzett sebességmérésnek, aminek az a célja, hogy kiszűrje azokat, akik veszélyesen gyorshajtanak. A következő, aláírás nélkül érkezett fotóhoz viszont sok kommentárt nem fűznék, vonjátok le ti a…..
felvilágosító 2012.08.06 20:03:16
@chipanddale74: Nem 22, hanem 30 milliárd a tervezett bevétel,
index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/23/birsag/
és nem arra mennek, hogy ha nem hibázol meg sem állítanak, hanem arra, hogy úgy is találnak valamit. (eü doboz nem ég az ízzó, stb. valamit mindíg találnak.
felvilágosító 2012.08.06 20:12:15
@jani74: Azt kellene csak észre venned, hogy a "játék" szabályokat sokszor idióták határozzák meg, vagy rövidnadrágos bepisilős kis hülyék, mint az a taknyos a BKK vagy mi a fene élén, aki a terepasztal mellől került nulla tapasztalattal a vezérigazgatói székbe.
felvilágosító 2012.08.06 20:21:50
@jani74: A szabályok be nem tartásánál sokkal rosszabb ha rosszak, vagy tendenciózusan szivatósak a szabályok. A lehetetlen szabályozásnak mindíg az avége hogy elkezdik nem betartani.
Azt hiszem elmondható, hogy az ál(l)amfő vagy nyelvújító, vagy csak szimplán nem tud helyesen írni. Bár az utóbbi sanszosabb. Azonban akkor nem a nyelv védelméért kellene küzdenie Pálnak, hanem azért, hogy megtanuljon helyesen írni. Ha pedig diszgráfiás és diszlexiás, akkor el…..
felvilágosító 2011.03.31 17:09:20
@egerészölyv:a "szerinted" után tett vessződ idült diszgráfiára utal"
Lehet, hogy a "hogy" szócskát nem vetted észre a "szerinted" szó után?
felvilágosító 2011.03.31 17:13:05
@okostojáska: Abból gondolom, hogy beszédei időnként szó szerint megegyezik több mondaton keresztül előzőekben elhangzott Fidesz vezetők beszédeivel, nyilatkozataival. Vagy lehet, hogy szó szerint együtt gondolkodnak időben és térben? mert ez már valami lenne!
felvilágosító 2011.03.31 17:26:45
@l.x.: Igazad van én sem erőltetem. Nem is állok ki az egész ország elé, mint a magyar nyelv legfőbb őre.
Az egészben az a szomorú, hogy az EU-Parlamentben ott van egy Morvai Krisztina, aki állandó jelleggel lejáratja magát. Ő az egyik politikus, aki képviseli az országunkat, és így képviseli. Iszonyatosan alacsony szinten képviseli, és joggal röhögik körbe az ottani képviselők. A…..
felvilágosító 2011.03.04 13:45:47
@Metal_Storm: Kalmár 2011.03.04. 13:26:34
Szerintetek egy Francia, Olasz, vagy Német akcióban ahol a "békés" tüntetők - kocsikat, kukákat gyujtanak, kirakatokat törnek felszedett utcakövekkel dobálóznak, és még sorolhatnám- a rendőrök szép sorba elbeszélgetnek azokkal akikkel szembe találják magukat? Azok az égő kocsik felborított autók, betört kirakatok kukák stb. a tüntetők területén váltak romhalmazzá, vagy nem? Vagy szerintetek ezek a "békés" tüntetés velejárói? Na- ná hogy intézkedtek még a kocsmában is ha a kis gyáva gyujtogató oda menekül félelmében.
felvilágosító 2011.03.04 14:00:23
@Metal_Storm: Hát úgy kerül ide, hogy nálun ugyan az történt mint a felsoroltakban. Észre sem vetted? A mieinkről beszéltem! Ezek nálunk történtek! Látom a kérdés lényege elkerülte a figyelmedet ezért újból felteszem. " szerintetek a rendőrök szép sorban elbeszélgetnek azokkal akikkel szembe találják magukat? Azok az égő kocsik felborított autók, betört kirakatok kukák stb. a tüntetők területén váltak romhalmazzá, vagy nem? Vagy szerintetek ezek a "békés" tüntetés velejárói? Na- ná hogy intézkedtek még a kocsmában is ha a kis gyáva gyujtogató oda menekül félelmében.
felvilágosító 2011.03.04 14:18:48
@Metal_Storm: Jellemző! Ha nincs megfelelő érv akkor majd személyeskedés következik. Nem az azonosító jelre kérdeztem Óvodás, hanem erre: "Azok az égő kocsik felborított autók, betört kirakatok kukák stb. a tüntetők területén váltak romhalmazzá, vagy nem? Vagy szerintetek ezek a "békés" tüntetés velejárói?
Január 29-én este hazafelé tartva egy ismerős helyi hajléktalan a földön fekve találtam. Üres flakon mellette, a fejéhez mintha valami géz darab lenne ragadva, ébreszteni szokás szerint nem lehet, ilyenkor teljesen magán kívül van.   Különösen hideg volt, mínusz 8 fok, és…..
felvilágosító 2011.02.04 14:36:27
„…A tömeg szíve megmozdult! Valaki sínylődik a távoli óceánon! A szomszéd lakásban megőszül egy zongorahangoló, és senki sem törődik vele. Viszont az eltűnt kutatót a csendes-óceáni szigeten mindenki szívből sajnálja, mindenkit dühbe hoz a felelős tényezők hanyagsága, és a polgárok zöme úgy érzi, hogy rokona lett az elveszett kitűnő tudósnak. A polgárok szeretik, ha kitűnő egyénekkel rokonságba kerülnek. Természetesen nevetséges volna azt mondani, hogy küldjön a távoli szigetre néhány dollárt ennek a tudósnak.
És ez a fő. Értik?
A szomszéd zongorahangolónak küldhetne tíz dollárt, tehát megtalálja a módját, hogy diszkreditálja az ilyen tolakodó nyomort! Az asszony ruhái, a gyerekek dohányzása, a zongorahangoló könnyelműsége (26 év előtt egy négyágú ezüst karos gyertyatartót vett a nagyanyjának) okai a bajnak. Legyünk őszinték: a zongorahangolót nem meri sajnálni, mert néhány dologgal segíthetne rajta. Az emberi részvét éppen a fordítottja egy kirándulásnak. Mennél messzebb fekszik a térben a szánalom célja, annál gyorsabban és kényelmesebben eljut hozzá megértő embertársainak szíve!
És gyorsan másról beszélnek. Kicsi tragédia, közeli szegénység tehát kínos. Ezért talál olyan hatalmas visszhangra minden roppant igazságtalanság. Roppant igazságtalanságokon nem lehet apró adományokkal segíteni, és ez fokozza a sajnálkozó egyének biztonságérzetét. A közügy mindenkinek kedvenc magánügye. De végre is egy ember baját, akinek a felesége idei zöldborsót vesz, amikor még ennyi és ennyibe kerül kilója, nem lehet közüggyé felfújni. És ha már itt tartunk, miért jár a leánya állandóan új selyemharisnyában? Miért nem teszik össze azt a pénzt?...”

/Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára/
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
felvilágosító 2010.08.12 18:34:37
@borszódával: Régóta vásárolok finom, tartálykocsiban is hidegen tartott teljes tejet 160 Ft/l áron évek óta állándó jó minőségben. (a tartálykocsi, mint a patika) a tulaj szerint az ár jól megéri. Azt mondja, a világért sem öntené a parlament elé, de azt is mondja, hogy a pénz nem jön házhoz, ezért Ő viszi oda a tejet, ahol megisszák. Soha sem panaszkodik egyik kormányra sem, hogy adjon neki valaki többet, annál, mint amennyit Ő kér érte.
felvilágosító 2010.08.12 18:59:40
@bogancs: Azt gondolom a lényeg az, hogy a tej termelőjének ha 160 Ft/l áron (saját véleménye szerint) jől megéri eladni, akkor a panaszkodó termelőket kellene megkérdezni, hogy nekik meg miért nem. Pedig a tehenet ennek a termelőnek is etetni kell jófajta takarmánnyal, gondozza az állatokat, (sokat legelnek is) fejni is ugyanúgy kell,adózni is, munkásokat fizetni, fenntartani a hútő rendszert, meg azt a három Ford Tranzit méretú tartálykocsit amivel néhány település között furikáznak a tejjel. Azt mondják a tej szinte mindíg elfogy, ha nem akkor túrót csinálnak belőle,
A Stop.hu információi szerint Orosz József napokon belül abbahagyja rádióműsorát, és gyorsan Kanadába távozik. A lap információi szerint a Kontra már csak április végéig marad műsoron, azután a rádiós műsorvezető állítólag a tengerentúlon fog tanítani. De hogy mit, arról…..
felvilágosító 2010.04.16 17:56:46
@pinky, the brain: Látom magadravetted! Illik is rád!
felvilágosító 2010.04.16 18:01:24
@bulgárgyörgy: Nem az a lényeg, hogy ki jobbos, vagy balos, hanem az, hogy bármilyen véleményedet kulturáltan értelmes érvekkel add elő. Olyan nincs, hogy egy ország csak jobbos, vagy csak balos!
felvilágosító 2010.04.16 18:06:40
@Pink72: Mond csak mitől ideológia az hogy nem kellene útszéli alpári módun irkálni? és hol van abban ideológia, hogy a nem tetsző műsorról odébbkapcsol valaki?
'napot Röviden a sztori. Édesanyám általános iskolai tanárnő kb. 30 éve. Számtalan generáció hagyta már el a kezét, a tanítványai közül sokat mai napig ismerek és elég jó emlékeket őriznek róla. Megadta a szükséges alapokat neki, mert anno meg volt a lehetősége rendesen…..
felvilágosító 2010.03.26 13:13:29
@Gempacsöki Boborján: Amit fentebb írtam az nem azt jelenti, hogy könyvből nevelem a gyermekeimet, vagy neked is azt kellene tenned. Érdekes, hogy ésszerű érvelés helyett egy ilyen válasszal próbálsz kitérni a normális válaszadás helyett! Arról írj amit felvetettem, Nemcsak most, hanem valamivel fentebb is. Arra sem reagáltál.
felvilágosító 2010.03.26 13:42:12
@Gempacsöki Boborján: Ha nem vetted volna észre az előbb én nem a véleményemet írtam le, hanem leírtam pár tényt a gyermek életkori sajátosságairól, és ami abból következik. Nincs semmi bajom azzal, ha bárkinek más a véleménye arról amit én gondolok, de ismétlem nem a véleményemet írtam, és amit írtam az nem egy módszer! Egyébként nekem úgy tűnik te is vitázni jöttél ide