Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dupla vé

0 bejegyzést írt és 457 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Toronto AUTÓK VÁROSA 2011.06.20 13:47:00
Újabb álom Nem kertelhetünk: bizony ez is része az amerikai (esetünkben: kanadai)(még jobban sarkosítva: torontói) álomnak, hogy a kolbászból lévő kerítések, a kacsalábon forgó, olcsón megvásárolható házak és a hihetetlen műszaki cuccok mellett mindenkinek van…..
dupla vé 2011.07.06 14:48:36
Üdv,

nem tudom hogy került oda, onnan meg ide, de 2 éve vásároltam alkatrésznek egy magyarországi autóbontóban egy Kanadából származó '89-es évjáratú vw jetta II -t mindenféle amerikai jellegzetességgel(automata váltó, piros irányjelzők, plusz irány- és helyzetjelzők, mérföldóra, elektromos ablak, légkondi[hol voltak ez utóbbiak nálunk húsz éve...] stb.) kivéve a nagy motort, csak egy 1.8-as volt benne.
Ami a vicc az egészben, hogy egy 20 éves kocsiról beszélünk, ami kívül tip-top, belül csilli-villi, sehol egy rothadás, karcolás, kárpitszakadás, szebb volt belülről(és nem a formájára gondolok), mint a gyárból frissen kigurult suzuki. És a csoda: az összes elektromos dolog hibátlan volt benne. A fényezés is csak azért volt matt, mert koszos volt, a bontós szerint úgy egy éve állt náluk, de egy jó samponos mosás után szinte ragyogott.
Ja ott tartottam hogy vicc. Szóval a vásárlás előtt kb egy hónappal ment át a vizsgán(nem puncsos, nem jattos, teljesen legális és hivatalos) az a verda amihez alkatrészt vettem. Na mármost az aknában lévő vizsgáztató látta alulról, milyen színű a padlószőnyeg, mégis átengedte mondván az a néhány apró lyuk biztonsági szempontokat tekintve nem lényeges. Majd a zöldkártyán is átment az 1.6D ami olyan kormot okádott, hogy 10 percig sötétségbe borult az egész utca ahol csak elhaladtam. Na jó itt hozzátartozik, hogy a zöldkártyás figura meg sem nézte a kocsit. Gondolom lusta volt felállni a székből, mert miután elkérte az iratokat azzal együtt, vagyis azon gurult a másik helyiségbe, körmölt valamit, pecsételt, majd visszagurult közölte, hogy nyolcezer-ötszáz, és elbúcsúzott.
Ezek után vettem meg a másikat, amit gondoltam forgalomba kéne helyezni, mert ilyen jó állapotú jetta az egész országban, de tán még a világon sincs még egy. Csak azzal nem számoltam, hogy a korából adódóan nem lehet forgalomba helyezni, és a kasztnicsere lehetőségét is megszüntették, nehogy véletlenül még autót faraghass a tulajdonodat képző romhalmazból. Meg arra sem gondoltam, hogy közel fél misi lenne csak a papírmunka(átalakítási engedélyek, miegymás)(ami egyébként pont kétszer annyi, mint amit a két autó összesen ér), hogy korszerűbb futóművet, fékrendszert pakoljak alá, na meg hogy környezetkímélőbb motort rakjak bele. Nem untatlak tovább a részletekkel, a lényeg, hogy agyatlan idióták gyülekezete hozza a szabályokat mely szerint élnünk kéne, és konkrétan ha le akarom fordítani akkor nekem ezt üzenték: "a 25 éves rothadó kormoló autód biztonságosabb és környezetkímélőbb mint a 20 éves nem füstölő nem rothadó, de ha van rá egy raklap lóvéd meg tudjuk változtatni a véleményünket."

Bocs hogy eltértem a tárgytól, csak arra akartam reagálni, hogy nem tudod hová kerülnek az 5-10-15 éves autók. Na azt én sem, de a 20 évesek például hozzám.
Meg hogy megerősítsem, az onnan származó autó tényleg nem szétkergetett leharcolt rom, sőt!
Michael Knight Állatkert 2011.06.18 10:44:00
Mesterházy Attila az MSZP vezetésével együtt a Fidesz fizetett ügynöke, ez most már nyilvánvaló. Vagy ha mégsem az, akkor egészen egyszerűen hülye. Most éppen népszavazást kezdeményez arról, hogy ne lehessen Magyarországon visszamenőleges hatállyal törvényt alkotni. És persze…..
dupla vé 2011.06.21 09:29:12
@magpie65: "Az akkori jogszabályok szerint rendben volt, de azok a szabályok nem voltak sem emberbarátak, sem demokratikusak. Az ember élethez való jogát és az emberi méltóságot abszolút semmibe vették."

nem tudom mi lehet veled a baj, hogy azt gondolod, a régiek nem voltak olyanok, vagy az, hogy azt hiszed a mostaniakról, hogy olyanabbak, de kérlek, kérlek kérlek, szabadulj ki valahogy abból a burokból!
az élethez való jog semmibe vétele, meg az emberi méltóság semmibe vétele ma is ugyanúgy fennáll, csak te elhiszed, hogy pl a homárfelvonulás a demokrácia megtestesülése.
A mai Magyarországon kollektivista ellenforradalom zajlik – mondhatnánk, ha lett volna bármikor is individualista forradalom. De nem volt, legalábbis a 20. században nem, pedig a nyugati civilizáció mindhárom alappillére – az antikvitás, a kereszténység és a felvilágosodás…..
dupla vé 2011.04.19 12:44:56
@SCUMM: elfelejtetted megemlíteni, hogy a mi szomorú világunkban(nyilván az ha az övéké boldogabb), hányan ugrottak oda azok a bunkó intoleráns magyarok, anyázni, agyonverni-rugdosni őket, megkéselni, felakasztani, esetleg vették át a pilótától a kormányt(vagy gázkart), ha már vasúton vannak gyorsan elszállítani őket a legközelebbi gázkamra látogatással egybekötött táborozásra.

akkor majd én mondom: valószínűleg 0, azaz nulla ilyen ember volt a villamoson.

de azért jó, hogy ez történt, mert mégiscsak elgondolkozhattál az élet nagy és főleg meleg dolgain, és ezt még meg is oszthattad velünk.
dupla vé 2011.04.19 15:38:44
@ralf: "És ha elfogadjuk, hogy egy homoszexuális pár arra neveli a gyerekét, "hogy az érzéseit kövesse", helyesen teszi, és a hetero pároknak is ezt kéne tenniük."

elfogadjuk! ha a hapsi megszüli a gyermekét, esetleg a csaj felcsinálja az asszonyt a saját spermájával. csak a természet sajnos a természet rendje még nem elég liberális. talán a következő választásokon megváltoztatja a törvényeit. csak azután az érzéseit követő gyermek nehogy azt vegye észre, hogy az oviban, vagy az isiben, rajta kívül senkinek nincs két apja vagy két anyja, és nehogy úgy érezze hogy ez nem normális, és nehogy úgy érezze, hogy éjjel mindkét apjának le kell vágnia a f@szát, vagy mindkét anyjának csákányt kell eresztenie a fejébe.
csak mert egyszer eljut odáig a tananyag, amikor kiderül, hogy ő az egyetlen az osztályban, akit valóban a gólya hozott.
és amit ezután kapna az a gyerek a kispajtásaitól, azt nem nagyon tudná kidumálni, megmagyarázni, jóvátenni, stb. a két anyja vagy két apja.

mert a gyerekek nem liberálisok és nem konzervatívok, egyszerűen csak gyerekek.
továbbá a gyerekek nem polkorrektek, egyszerűen csak korrektek!
K. Árpád elsőrendű vádlott megszólaltatásával folytatódik a sorozatgyilkosság pere a második napon - Takács Flóra írása Korábban ha szembe jött volna velünk az utcán, első ránézésre biztosan nem jutott volna eszünkbe a 40-es évei elején járó, szerényen…..
dupla vé 2011.03.30 14:18:06
@igyugyaz:
a politikus nem mindig elvetemült külsejű, riasztó szörnyeteg. Gyakran igen jó intellektusú, simulékony modorú ember, aki kedvességével még a szakembert is megtéveszti. A politikust leginkább a fejletlen erkölcsi ítélőképesség, a többi ember érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, a megbánás és bűntudat hiánya jellemzi. Viselkedésszintjén a politikusi személyiségvonások általában bűnözéssel, hazudozással, sekélyes érzelmi élettel párosulnak, ami gyakran a partner(ek) kihasználásával vagy promiszkuitással (=gyakori partnercsere), házasságszédelgéssel is párosul.

a gazdasági...

a kultúrális...

a stb...

és végül, a "világpolgár" szintén behelyettesíthető ebbe a gyönyörű mondatba. kiegészítve az álszent, képmutató, stb. jelzőkkel.

"intelligens mégis sikertelen +önző, manipulatív. "

ezt jól összeraktad, egy gondom van: én még nem találkoztam olyan emberrel, aki intelligens, önző és sikertelen.
ugyanis az egyenlet így helyes:

unintelligens+önző=sikertelen
intelligens+önzetlen=sikertelen
intelligens+önző=sikeres

ráadásul ehhez ha hozzávesszük hogy még manipulatív is, akkor:

intelligens+önző+befolyásoló=2xsikeres

nem értem, ezek után lesz belőlük sorozatgyilkos?

na mindegy, látom minden sz@szart benyalsz, mint ahogy ezt az egész tárgyalásosromagyilkososrasszistásos bohóckodást, amivel eltakarják a szemedet a lényegi dolgoktól.

egyébként meg mi ez az újabb szemétkategóriás indexcímlapos blog már megint kedves szekér azaz poszt-toló?
dupla vé 2011.03.30 15:16:07
@igyugyaz: áhháá szóval a wiki... szerinted, mire vonatkozott a mindent benyalsz?

nagyon off, de azért a wikipédia információi mégiscsak szorosan kapcsolatban állnak a politikával:

"Gyógynövények és gyógyhatásuk listája
Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
Ez a közzétett változat, ellenőrizve: 2011. március 27.

Pontosság ellenőrzött
[bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás: navigáció, keresés
Keeptidy ask.png
Ezt a lapot törlésre jelölték.

Erről a lapról egy szerkesztő törlési megbeszélést kezdeményezett, mert úgy találta, hogy nem való a Wikipédiába "

hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B3gyn%C3%B6v%C3%A9nyek_%C3%A9s_gy%C3%B3gyhat%C3%A1suk_list%C3%A1ja

és amivel ez összefüggésben van.

www.eletforma.hu/orvosi_rendelo/aprilistol_eltunhetnek_a_drogeriak_polcairol_a_gyogynovenyek.html

wikipedia meg index mint hiteles hírforrás... na ne viccelőggyé' má'
Múlt héten írtam itt az Egy nap a városban blogon arról, hogy a Budapest-Prága-harcban bizony vesztésre állunk, de megígértem azt is, hogy rövidesen beszámolok a kilábalás esélyéről. Arról az útról, amin végigjárva lehetőségünk nyílik arra, hogy Budapest a régió…..
dupla vé 2011.03.22 16:20:06
@admin1221: próbálkoznak, próbálkoznak, ha nem tűnt volna fel épp most cserélik őket. ha hagyjuk!
dupla vé 2011.03.22 16:42:21
@Aron M: "(p+r parkolók, elővárosi vonatozgatás, homelessmentes bkv, stb"

csövesmentes ország kéne, nem bkv, és nem úgy hogy kitiltjuk a közterületekről őket.
Na ennyi volt. Eddig csak program volt, most a Jobbik valóban újra életre kelti a dicső hagyományú Magyar Királyi Csendőrséget.Magyarországon először a szabadságharcot leverő osztrák kormány hozott létre csendőrséget, akkor még "zsandárság" néven. Azt a…..
dupla vé 2011.03.11 15:02:08
@Démonmac1: "Mindenki magyar aki annak érzi magát." nem! aki úgy is viselkedik az a magyar.

"nagy dolog az internet, nézz utánna:)"
lehet neked kéne utána nézni, hogy a zsidók mennyire de nem egyfélék, egyformák, egységesek.
sem génekben, sem hitvilágban, sem semmiben. ja de: egységesen utálnak minden nem zsidót.
dupla vé 2011.03.11 15:35:22
@Démonmac1: "na ezt a kapitális okorséget"
na ezt az oszlopfő ökörséget
na ezt a nagybetű ökörséget
na ezt a tőke ökörséget
na ezt a nagyszerű, kiválló ökörséget
ne ezt a nagy fontosságú ökörséget
na ezt a szépen fejlett agancsú, vagy agyarú ökörséget

na és akkor neked magyarázzam el, mi az, magyarul és nem zsidóul vagy latinul gondolkodni.
dupla vé 2011.03.11 15:37:58
@Bokortalan Lajtalan: egyszer már hallottam, hogy valaki látta,hogy valaki egy olyan mellett ált, aki úgy tudta, valaki azt hiszi hogy vannak zsidók.
és én vagyok a gyökér.

további szörnyű rettegést mindenkinek.
A következőkben megfogalmazom azt, hogy számomra mi a gond a Fidesz új alkotmány-tervezetével, továbbá, hogy mások számára mi lehet kifogásolható. Kik azok, akik kimaradnak a "miséből". Hol, mely embercsoportokat idegenít el magától, és miért. ***…..
dupla vé 2011.03.10 11:30:50
@sárkányfő: sötét vagyok és büszke rá. sőt jogom is van hozzá, habár fentebb az vagyon írva, hogy az új alkotmány szerint akkor ki leszek rekesztve. mind1
"és istennek tetszik amikor a szegény lány sterizilálatlan kötőtűt dug fel magának és elvérzik/elfertőződik, esetleg valami kontár kofa nyúl belé fogóval az istálló végében éjszaka, hogy senki meg ne lássa?"
istennek lehet hogy nem, az ördögnek viszont annál inkább. szerinted kik számára van fenntartva a pokol?
itt van még egy kis csemege kedves "biosz érettségi" :
www.valsagterhesseg.hu/abortusz_kepek.html
dupla vé 2011.03.10 11:32:03
@The_Goat: attól még tény
dupla vé 2011.03.10 11:45:00
@sárkányfő: "ha szóval olyan helyzet teremtését támogatod, ami ördögnek tetsző dolgokba kényszerít szerencsétlen fiatal lányokat... gratula. "

az ördögnek tetsző helyzet meg van teremtve. 6millió magzatot gyilkoltunk meg mióta engedélyezett a magzatgyilkosság. nem hiszem hogy isten különbséget tenne a rozsdás kötőtű és a steril kampó között, és hogy valaki önkezűleg vagy másra bízva ezt a "nemes" feladatot teszi meg.

és kedves biosz-matek érettségi, az utóbbi linken talált 22-hetes majdnem fél éves magzat csak egy sejtcsomó?
 A „cigánybűnözés” keretezés kifulladt, ahogy a Jobbik is.Nagyon messze áll a Jobbik hecckampánya a valóságtól. Végigsétáltam a cigánysoron, benéztem a kapualjakba. Romos házak, betört ablakok, de tiszta udvarok. Nem áll halomban a szemét, mint ahogy azt a…..
dupla vé 2011.03.08 13:01:51
Mi történt Gyöngyöspatán? Semmi különös. A cigánybűnözésre hivatkozva a Jobbik szervezett egy pártépítő kampányt, melyet előre egyeztettek minden érdekelt féllel, kivéve a lakosságot. Miért nincs ebben valami különlegesség? Mert mindenhol van cigánybűnözés, és a Jobbik sem első esetben használja ezt fel pártkampány céljára. Ez az eset azonban példaértékű, mert jól bizonyítja azt, hogy milyen módszerekkel lehet megtéveszteni a magyarságot és profitálni a valós gondokból úgy, hogy lényegében semmi sem változik.

A receptje az ilyen akcióknak a következő: a valós cigánybűnözést fel kell nagyítani és tűrhetetlennek kell nyilvánítani a rendelkezésre álló minden médiumban. A lakosság megvédése címen egy csődületet kell szervezni, de hogy még véletlenül se kerülhessen sor valamiféle összetűzésre, egyeztetni kell a rendőrséggel és a helyi cigányság hangadóival. Ha ez összejött, lehet mozgósítani a megvezetett kispolgárokat. Általában összejön, mert ebből mindenki profitál. A rendőrség azért, mert fenntartotta a rendet (mely különben nem volt veszélyben, mert az impotensek - gárdisták és a cigányok - még egyetlen esetben sem kerültek komoly összetűzésbe). A cigányok azért, mert a megfélemlítésük bizonyítottá vált, és a vezetőik "karakánul kiállva" elhárították a veszélyt. A Jobbik pedig megint tetszeleghet a cigánybűnözés elleni harc kereszteslovagi szerepében. Cirkusz? Igen, vándorcirkusz a rosszabbik fajtából.

Azt senki sem vizsgálja, hogy mi lesz a helyi lakosokkal a cirkusz után. A Jobbik rettenetesen figyel arra, hogy azokkal a cigány csoportokkal még véletlenül se kerüljön összetűzésbe, akik a szervezettség és a felfegyverezettség olyan magas fokán állnak, melyet a Jobbik soha nem fog elérni. Vagy nem tudnak a cigány fiatalokat kiképző táborokról (ez a felkészületlenségük bizonyítéka lenne), vagy ha tudnak is valamit, lekezelő módon értékelik. De már ez is elég arra, hogy aprólékosan egyeztessenek a cigányokkal minden ilyen "nemzetvédő" akció előtt.

Ha nekünk vannak jó értesüléseink a cigány fiatalok kiképző táborairól, akkor talán a Jobbiknak is. Van olyan kiképző központ, ahol esetenként 600 cigány fiatal sajátítja el a közelharc titkait. Nem alapfokon. Ezekben a táborokban nem a "nyócker" bűnöző cigányai, vagy a borsodi szakadtak edzenek, hanem a tehetősebb cigány családok gyermekei, illetve ezen körökből összegyűjtött fiatalok. Már ma olyan erővel rendelkeznek, hogy az egész jobbikos-gárdás "nemzetmentő társaságot" lesöpörnék a térképről.

Csodálkozzunk? Lehet ilyesmi egy országban? Azon kellene csodálkozni, ha nem lenne. Az a politikai balfogás, mely a Jobbikot jellemzi, törvényszerűen ide kellet hogy vezessen. A cigányság műveltebb, erős cigánytudatú - és gazdag - szereplőinek a Jobbik így tett egy igen nagy szívességet a cigányellenes retorikájával (szövegelésével), mert segítette a szervezkedés folyamatát. Önvédelemre hivatkozva megteremtették a cigányság szervezett félkatonai erejét, melynek a jövőben a kitalálói komoly politikai szerepet szánnak.

Nem a levegőbe beszélünk, volt lehetőségünk felmérni egymás erejét. Azóta elkerüljük a találkozást, mert nincs értelme egymást - mások örömére - lenullázni. Az ellenségeink majdnem ugyanazok, az erőink is kiegyenlítettek, miért is őrölnénk fel magunkat. Az a cigánybűnözés, mely valóban elviselhetetlen mértékű, a cigányság igazi - nem politikai - vezetőit is rendkívüli módon aggasztja. Ez a bűnözési ár az elmúlt húsz év folyamatos hazaárulásának a következménye, a teljes gazdasági leépülés mellékterméke. Kétszázezer cigány rendszeresen éhezik, nincs tüzelője, árama, rendes ruházata. De legalább egymillió magyar is ugyanilyen helyzetben él. Számtalan cigány többségű településen nincs iskola, bolt, de már kocsma sem. Orvosi ellátásról nem is szólva. Tehát semmi sincs, csak reménytelenség és elkeseredés. A Jobbik akciói mit számítanak ilyen környezetben? Csak súlyosbítják a helyzetet, mert sötét erők malmára hajtják a vizet. Ezeknek az erőknek az az érdekük, hogy a magyar a cigányban, a cigány a magyarban találja meg minden bajának az okozóját. Hitvány és aljas politika, melynek a Jobbik az egyik szekértolója.

A rendőrség jól látja a helyzetet, de a politika foglya. Nem a cigányságot védi a Jobbiktól, hanem a Jobbikot a cigányságtól. Nem a szakadt és éhező bűnözőktől, hanem a szervezett cigány erőktől. Mert nem tudható, mikor telik be náluk a pohár. Ha gondolkodó vezetőik vannak is, egy érzelmek és indulatok vezérelte etnikum, és ezért nem kiszámítható még a szervezett részének a tűrőképessége sem. Ezt teszi próbára minden Jobbikos rendezvény, és ez okoz gondot minden valódi nemzeti erőnek.

A Jobbik elvégzi a megbízatását, a valódi nemzetellenségek helyett áldozatokat nevez ellenségnek. Árpád-sávos zászlókkal, siltes-sapkákkal, bakancsokkal - melyekbe már megjelent az árpádsávos zokni is, amit büdösen a szemétbe dobnak. "Jobbik dizájn" - józsidókkal, rossz cigányokkal.
Reckl Amál blogja Nők napja 2011.03.07 23:28:13
Mindjárt itt Nemzetközi Nőnap, az egyik ünnep, amit sosem értettem. A férfiak vagy elfelejtik (ez a jobbik eset), vagy jólfésült kisiskolásokká változnak, és szégyenlős mosollyal a szájuk szegletében meg valami hervadozó virággal a kezükben odasomfordálnak a Nőkhöz.…..
dupla vé 2011.03.08 11:25:05
@Plumper_: bárcsak nekem is megadatott volna, hogy ilyen felvilágosult űbereurópai gondolkodásom legyen mint neked. meg legalább akkora szemellenzőm, vagy én is abba a fakockába bezárva élhetnék mint te. egyébként postagalambbal hogyan lehet hozzászólást küldeni a blog.hu ra? vagy van interneted, csak nem arra használod amire lehetne? hogy a faxba jön ide a jobbik? nem vagy te egy kicsit kabbeafaszom?
dupla vé 2011.03.08 11:32:32
@Atomot az indexre!: egyrészt nem látod jól, másrészt meg szánalmas a vitaképtelenségetek, minden alkalommal ha ellentétes véleményt fogalmaznak meg a szokásos választ adjátok: "náci vagy azokkal meg nem vitázunk."
gondoltad volna egyébként, hogy a levegőt mindenképp ugyanabban a szobában rontom, ha ezt, ha a kurucot olvasom? vagy az internet át tudja vinni hozzád a szennyezett levegőt is? jó lenne, ha a palackba zárt fingomat, valahogy csatolmányként a hosszászólással el lehetne köldeni csak neked.
dupla vé 2011.03.08 11:39:04
@Plumper_: cizellált zsidózás te fasz? belgiumban dolgozik a férjével meg a gyerekével. a belga nép gazdaságát erősítik te barom. tanuljál már meg olvasni!
a második része a hsznek meg a bizonyítja, hogy fogalmad sincs hogy működik a gazdaság.
tényleg arra használod a netet amire való: egész nap a faszodat vered
mindegy, vita lezárva. ünnepeljetek!
ProgBlog Jézus, a melegfelvonuló 2011.02.15 10:14:00
A rendőrség bölcsen döntött: kinyalja a hatalom seggét, behódol a hatalmon lévők „ideológiájának” (hú, wazze, láttunk már ilyet: pl. a Pártállam idején is!) – és nem engedélyezi a melegfelvonulást.Mi a baj a melegekkel? Pontosabban: akiknek bajuk van velük,…..
dupla vé 2011.02.15 13:30:07
@MTFUN: "fasisztát,mint Téged" "Féligazságok keverednek a történelmi legendákkal"

bárcsak tudnád miről beszélsz...

"az izmusok akkor keletkeznek, amikor valamelyik ideológia győz a józan ész fölött."

nálad ezt úgy hívják, cionizmus. alap tétel nálatok, hogy nem vitatkoztok, mert abba bele is bukhattok. egyszerűen bunkó mindenki aki mást gondol
dupla vé 2011.02.15 13:33:05
@sárkányfő: indoklás?
dupla vé 2011.02.15 13:49:09
@aliglajos: gratulálok. és melyiket nem kell? mindegy hagyd csak. te legalább felvilágosult vagy. köszönöm, mindenkinek, hogy ma is tanulhattam valamit. puszcsikácska!
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
dupla vé 2011.02.14 12:10:20
@GGG77: lehetek naív? ugyan ki akarna idejönni? ebbe a qrvaországba? ebbe a gyűlölködő antiszemita országba? ilyen katasztrófális gazdaságú országba?
tízből nyolc középiskolás és főiskolás el akar innen menni. ki akar olyan helyre menni, ahonnan az ott élők is le akarnak lépni annyira szar a helyzet? abban az országban ahol a lakosság fele már így sem olyan származású, identitású, ahogy az országot hívják még be kéne fogadni? abban az országban, ahol a kiadott TB kártyák száma harminc százalékkal nagyobb mint a lakosság, kit lehet még befogadni, eltartani? abban az országban, ahol az országgyűlési képviselők 70 százaléka kettős állampolgár/ugye sejtjük hogy melyik a másik állampolgárságuk/ még be kell fogadni valakit? abban az országban, ahol a beígért egymillió munkahely is kevés az itt élőknek, ugyan hogyan lehet még befogadni? mennyi embert kell befogadni? azok mi a francot fognak itt csinálni? még egymillió munkahelyet létrehozunk nekik, természetesen úniós forrásból. háháhá úniós forrás. tudja egyátalán valaki mi az? naazért ne agódj, befogadunk, befogadunk, a "vállalkozóik" már felépítették nekik a lakásaikat, már jónéhány éve alá van írva a szerződés a kiválasztottakkal, hogy befogadjuk őket ha baj van, a CIA meg néhány éve már jelezte, hogy 10 éven belül baj lesz. ahogy az arab világ eseményeit figyelem a baj már ott is van. szóval nyugi, jönnek. de hogy maradnak is azt nem tudom megígérni.
 Új kultúrharc van kibontakozóban Magyarországon. A konzervatív kurzus dacos elszántsággal törekszik a maga értékrendjének betonba öntésére. A miniszterelnök a pápához látogat, a köztársasági elnök sekélyes dolgozatot ír (irat) a kereszténység erényeiről, föl-…..
dupla vé 2010.12.10 15:54:35
@Ula: videomegosztó oldalak, kb 200 órányi dokumentumfilm a javaslatom. nem lehet pár mondatban leírni, minimum 2 órás előadás lenne.
indulj el művészettörténet témakörben, lehetőleg olyan előadókat keress, akik sosem jártak az MTA közelében.
ne vezessen félre, hogy művészettörténet, sokkal több információ nyerhető ki, mint az írott(hamisított) anyagokból.
dupla vé 2010.12.10 15:56:04
@Ula: ja, egyébként kérdezd Feldmájer Pétert a MAZSIHISZtől, vagy Erdő Péter bíborost
dupla vé 2010.12.10 15:57:06
@dmm: ha válaszolok, akkor is
Miután az egész ország jól kihurrogta magát, hogy nahát az RTL Klub mégis Stohlt választotta a Való Világ4 műsorvezetőjének, itt a hír, hogy bizony kemény napok elé néz a színész, ugyanis december 14-én kezdődik a tárgyalása. A Blikk infói szerint a Budakörnyéki…..
 A budapesti Árkád jövőbeni bővítése a válság előtt egészen egyértelmű volt, aztán a nagy krízissel szépen átcsúszott az utópiák világába a Westend 2-vel és a Mammut 3-mal együtt (amelyek szintén teljesen reális elképzelések voltak). Bár a látványtervek is…..
"Honnan tudod, hogy a Kik egy német bolt?Hát onnan, hogy a ruhákat horogkereszten árulják!"Ezt mondja Balázs, meg azt is, hogy "Egyébként nyilván nem feltételezem, hogy a boltnak bármilyen politikai nézete lenne. Csak azért küldtem, hogy szórakozzatok rajta, szerintem…..
dupla vé 2010.11.22 12:00:53
@richy0609: köszi, de úgy gondoltam a "valaki fogalmazza meg" dolgot, hogy ne a wikipédiát másolja. lehet kellett volna írnom, hogy "saját szavaival"

egyébként innen nem érdemes továbbolvasni:

"a társadalmilag általánosan elfogadott hivatalos álláspontnak a tagadását jelenti"

ez igy szól helyesen: "a társadalmilag általánosan elfogadTATott hivatalos álláspontnak a megkérdőjelezését jelenti, az általános iskolai fizika, kémia, matematika, és biológia ismereteink alapján "

gondoljatok már bele, hogy lehet az, hogy egész életükben ezt tanulják az emberek az iskolákban, ez folyik a csapból is, minden napra jut egy megemlékezés/meg természetesen egy átutalási megbízás "fájdalomdíj" tárgymezővel/ és mégis kételkednek benne. sőt neves tudósdoktorprofesszorok 3-4-5 diplomával, esetenként zsidó származással, és kételkednek a hivatalos álláspontban. biztos mindmind gonosz buta emberek.
és persze az okosok, akik a zsindex retekklub mózesegy és telavivkettőn szerzik a tudást a világmindenségről.
manapság tényleg három évet lehet kapni azért a kérdésért, hogy "hogyan fér el egy időben egy négyzetméteren kb 30 zsidó?" tudom sok jó ember kis helyen is, de ez nekem kamugyanús
dupla vé 2010.11.22 12:20:12
@۝merta-X: indoklást légyszíves!
Tisztelt Praxis blog!   Pénteken a balesetin jártam, mert sikerült ügyesen leesnem egy létráról és eltört a jobb bokám. Mentőt hívott a feleségem, körülbelül fél óra alatt értek ide, bár nekem egy örökkévalóságnak tűnt.Ezt leszámítva a mentősök nagyon rendesek…..
dupla vé 2010.11.20 11:40:36
@fehéregér: "Amint bőrszín alapján teszel megalapozatlan és hamis állításokat, rasszista vagy. "
te meg valószínűleg buta vagy.
nem a bőrszín alapján teszi. a bőrszínből csak azt állapítja meg, hogy mely "kultúrális körből" származik. és ha azt értékrendet már megtapasztalta amely szerint valószínűsíthetően él az illető, akkor jogosan "tart tőle", "feltételez róla rosszat".

kb így:

a shar pei egy nagyon kedves, barátságos, okos fajta. nyilván nevelés kérdése, meg vannak kivételek. a pittbull viszont egy agresszív, amolyan harapós harcikutya. ha szembe jön egy shar pei nem aggódom. viszont ha egy pittbull jön szembe/vagy kettő-három/, biztos átmegyek a túloldalra. tudom hogy belőlük is van kivétel, de igen ritka. ha elnevezem pittbullbűnözésnek azt, mikor indokolatlanul picsánharapják a szembejövőket, és ebbe belecsúszik egy-két shar pei, hát istenem, mindkét fajtának a saját gazdája/vezetői felelőssége hogy normálisan megnevelje.
nehogymár kötelező legyen megsimogatnom minden pittbullt, csak mert vannak kivételek, mikor tudom, hogy szinte minden nap széttépnek valakit.
minden egyes pittbullnak joga van fellázadni a pittbullbűnözés ellen, azt mondania, hogy ennyi és ne tovább, falkavezérré lépmie, és átnevelni a többi pittbullt. sőt a shar peik is falkavezérré válhatnak a sajátjukban, és ott is rendet rakhatnak. sőt ezek a falkavezérek együtt is működhetnének.
csak az a gond, hogy a jelenlegi falkavezérek mind a pittbulloknál, mind a sharpeieknél a pittbullbűnöző típusból kerültek ki.

megalapozatlannak és hamisnak a csak azért érzed az állításokat, mert a te környékeden még nem szaporodtak el a harapós pittbullok. ne aggódj, hamarosan te is megtapasztalhatod, ugyanis egyre kevesebb a shar pei és egyre több a pittbull. sőt egyre több a rotweiler is, akiről egyre inkább próbálják a köztudatba sulykolni azt a hazugságot, hogy a shar peivel "közösek a gyökereik", akik ugyan barátságosnak néznek ki, de a többi kutya szerintük nem kutya,a kaját ellopják a shar pei elől, odaadják inkább a pittbullnak, hogy annyival is kevesebbszer harapjanak, ha lázad akkor még bele is harapnak. amúgy meg soxor nem is tudod, hogy a roti harapott, mert az meg olyan fajta, hogy nem mocskolja ám össze a fogait, inkább pl sharpeiket bérel fel pittbullok megtámadására vagy fordítva.

így érthető?
dupla vé 2010.11.20 12:08:10
@fehéregér: persze hogy megbocsájtok. remélem te is, ha azt mondom butaság nem meghallgatni a mások tapasztalatait olyan dologgal kapcsolatban, amiről neked csak véleményed van.

helyesírást felhozni internetes beszélgetésben szintén az a kategória, és egyáltalán nem menő.
dupla vé 2010.11.20 12:51:29
@fehéregér: "évek óta dolgozom a nyolcadik kerületben, cigány kollégákkal de szinte szégyellem..."
nekem meg évek óta van cigány rokonom, és ráadásul volt zsidó barátnőm. és tudod én meg azt szégyellem, hogy ők értik miről beszélek, és nem tartanak rasszistának, sőt egyet is értenek, te meg úgy hogy hogy fogalmad sincs semmiről rásütöd mindenkire a rasszista jelzőt, akiknek mások a tapasztalatai mint neked.

tényleg sajnálom hogy lebutáztalak, kijelentem, nem vagy az. de abban is biztos vagyok, hogy okos sem, mert akkor tisztában lennél az okokkal és okozatokkal, és senkit nem rasszistáznál le, egyátalán akkor tudnád... mind1, jót dumáltunk
béke!
Erős ellenzék van születőben. Persze nem én látom így, hanem Gyurcsány Ferenc meg az az 1-2 ezer ember, aki képes volt arra az aljas dologra, hogy az utcára ment politizálni. Mert ugyebár "a politikának a Parlamentben a helye". Nem, ezt nem én találtam ki... Ki emlékszik…..
dupla vé 2010.11.05 16:15:03
@Add_tovább: "értelmes ember minimálbérre nem vállal gyereket"

az ÉRTelmes ember ÉRTő, ha pedig ÉRTene vállalna. javaslom a hülyék paradicsoma című film megtekintését, de az első tíz percet mindenkép. szépen felvázolja, milyen jövő elé nézünk, ha ezzel a hozzáállással nemzünk utódokat. egyébként egy jó kis vígjáték, de a mondanivalója a lényeg.
dupla vé 2010.11.05 16:23:22
@petyy: "Az rí, akinek nem öröm a 16%os adó. Én brt 600-ból adózom, gyereket tartok el, had örüljek már, hogy egy kicsivel több marad meg..."

örülj. és meddig teheted azt? mondjuk 2 évig, amíg az a másfél millió ember tönkre megy, aki minibálbérből él. aztán mi lesz? mire költöd majd azt a többet? riasztóra, rácsra, fegyverre? azt gondolod, hogy ennyit kell majd adóznod akkor is amikor másfél millióval kevesebb adófizető lesz, és ugyanennyivel több hajléktalan? dögöljön meg mindenki, csak hogy te többet vihess haza? szép dolog, mondhatom.
dupla vé 2010.11.05 16:35:21
@atpijkamo: "törlesztődet a bank emeli, nem a válság,"
határozd meg a válság fogalmát!
aztán vázold fel a kereskedalmi bankok, a befektetési bankok, és a "nemzeti" bank tevékenységét!
aztán fejtsd ki, milyen összefüggés mutatható ki a bankok tevékenysége, a szabályozások gyengítése, a tulajdonosi kör politikai befolyása és a válságok között. ha van kedved, mondjuk a tőzsde szerpét is beillesztheted a dolgozatba. mondjuk 100 évre visszamenőleg...

4db a4-es oldal a minimum követelmény, de amíg ezt nem írtad le addig csak simán kussolj szerintem, mert a mondat amit írtál, az az ismereteid erős hiányosságára utal.
Nem tudni, hogy Szanyi csak nagyon fáradt volt, vagy esetleg "elfárasztotta valami", mindenestre érdekes módon beszélt a Parlamentben: 2:55-nél: erősen dülöngél... 3:05-nél: kiabál... 5:35-nél: "Önök tömni akarják a magyar burzsoázia kezét... kérem...…..
dupla vé 2010.11.05 15:18:13
@Makkasz: "szarjunk a jogállamra"

konkrétan igen. sokkal jobban menne minden, ha mondjuk igazságállam, vagy kötelezettségállam lenne. na nem úgy ahogy a fidesz vagy akármelyik másik elképzeli.
dupla vé 2010.11.05 15:23:16
@Várúr: 500 milliárd plusz, jézusom. azt nem ismerte el véletlenül, hogy mennyi nemzeti vagyont értékesítettek a piaci ár tizedrészéért, mire ez a plusz összejött? csak mert úgy tudom, hogy az államháztartás mérlege nem tartalmaz olyan bejegyzést, hogy nemzeti vagyon. amíg ott nem tudjuk mennyi mínusz van egyátalán nem lehet többletről beszélni.
Két éve már, hogy a sajtóban felröppent, tíz új pláza épül Budapesten 2011-ig. Bár nevek nem jelentek meg, az Urbanistán akkor megpróbáltuk összeszedni melyekről lehet szó. Visszatekintve szerintem csak két helyen hibáztam: a Westend 2-t sima bővítésnek vettem, holott egy új…..
dupla vé 2010.11.03 21:29:17
@Gallion: "Pedig a plázában is ember dolgozik."
ja százezerért napi tizenkét órában. álom meló igazad van.
"De amig sokan szeretnek itt vásárolni addig igy jártál :)"
ja amíg huszonnégy órában azt nyomják nekik, hogy vásároljon ott, ráadásul sorra zárnak be a városban az üzletek, addig ott fognak vásárolni az emberek.
de amúgy nagyon trendi meg szipiszupi a plázcsi, csak én nem csípcsizem.
Bár az előzetes közvéleménykutatások nagy része a legalizáció-pártiak többségét mérte a kaliforniai választók körében, a 19. Javaslat elbukott és a fű egyelőre nem lesz legális az államban (55% nem - 45% igen). Úgy tűnik, pont az történt, amiről a Tilos Rádió Morális Vállalkozók c. műsorában…..
dupla vé 2010.11.03 14:05:36
@Pong:
1, nem vagyok munkanélküli
2, olvasok külföldi híreket.

szerinted, az a megoldás, hogy a mexikói fű helyett, majd az amcsi hadsereg felügyelete alatt termesztett afgán füvet legálisan lehet árulni? kivesszük a profitot... már ne is haragudj, de.. mindegy nem akarlak sértegetni.
szóval itt is a legegyszerűbb megoldás a legjobb: nagyon jól behatárolható egy mexikói drogkartell területe a 21.században. tudod van olyan hogy cia, és ha nem lennének nyakig benne a buliban, csak napalmot kéne szórni a területre ahol termesztik, meg ahol feldolgozzák, meg ahol a laborban a szintetikus cuccaikat állítják elő.
na az kivenné a profitot. de arra várni hogy majd a mexikói nem tudja eladni a füvet, ha legális lesz, csődbe megy a drogbáró, mert nem éri meg neki drogot árulni... kicsit ellentmondásos a dolog.
dupla vé 2010.11.03 14:29:12
@Sarosip: "a mexikói bűnszervezet azért tudja eladni az USA-ban a drogot, és azért extraprofitért, mert a drog illegális. "

értem, de ha felgyujtod az egész kócerájt, nincs mit eladni. szerinted, ha tényleg akarnák, már nem lenne rég felszámolva? de cuki vagy, szép álmokat.

@tizenot: ki van találva, csak kicsit szakácskodni kell hozzá.
dupla vé 2010.11.03 14:53:31
@Bergeroth: @Sarosip: ha csak 30000 ember lenne... de igen, ez mind, mind szándékos. aki ezt nem látja be, (és ez jellemző az élet minden területére) az az idők végezetéig vitatkozhat azon, hogy bodza, vagy akác, ha mögötte egy qrva nagy fenyőerdő van.

a témát részemről lezártnak tekintem, hajrá drogosok és buzik, kívánom hogy gyermekeim tőletek tanulják majd meg, hogy kell élni!
A cím nem véletlen. Nem kívánok polgárpukkasztani, valóban ennyire elsötétült előttem a világ. Pedig semmi egyebet nem próbáltam tenni, mindössze elérni valakit az egyik minisztériumnál. Előre elárulom: több mint húsz percnyi mellékek közötti kapcsolgatás után inkább…..
dupla vé 2010.10.26 00:30:19
@Peltak: "Elég fura lenne csak úgy az utcáról beesni."

én úgy tudom, hogy az utca emberének életét meghatározó / befolyásoló intézményről beszélünk, ahol meg van adva egy központi szám, ha az utca emberének baja van, akkor legyen mit hívni.
namármost minden valamit magára adó nagy szervezetnél, - legyen az száz vagy akár több ezer fős, mint pl egy minisztérium is, - ahol munkavégzés zajlik, több osztályra, csoportra, bármire van bontva, mind mind különböző feladattal ellátva, ott általában van egy belső informatikai hálózat, ahol mindenféle csoport/osztály tevékenységi körök leírásai, telefonkönyvek, hírek,információk a céggel kapcsolatban, meg még sok egyéb dolog megtalálható. ha manyinak nem egy a4 exceltábla félig kitöltve, (egyik oszlopban néhány név, a másikban meg a hozzájuk tartozó négyjegyű mellék) lett volna az asztalán, hanem egy qrva monitor, akkor bizonyára tudott volna megfelelő embert kapcsolni.
pedig úgy tudom a minisztériumok igen profi - értsd qrva drága de sz@rt sem tudó- informatikai rendszereket vásároltak, fejlesztettek satöbbi.
nem a manyi hibája, meg nem is csak az orbáné vagy a gyurcsányé, hanem a józan észtől elrugaszkodott rendszeré amit üzemeltetünk, meg azoké akiket az előbb említettek kiválasztanak egy egy feladat ellátására, akik vagy szándékosan, vagy a hozzá nem értésük miatt, de végül ellehetetlenítenek minket az élet minden területén.

egy megoldás van, rendszert kell váltani az eddigi vezető réteg kizárásával, és mindent a nulláról újraépíteni. Így jobban belegondolva lehet hogy ott volt manyi előtt a monitor, csak mivel élni sincs kedve, nemhogy segíteni másoknak, inkább bámulta a képernyővédőt, vagy lapozgatta a jól megérdemelt bulvársajtóját...
Nehéz elhinni, de az Orbán-kormány sorban valósítja meg Gyurcsányék eszement ötleteit. A Tom Lantos Intézet után itt a legújabb, a Népirtás Megelőzési Központ! 2008 nyarán jelentette be Göncz Kinga külügyminiszter két magyarverés között, hogy "Magyarországnak érdeke,…..
dupla vé 2010.10.25 16:36:26
@laspalmas: "Marihuánaültetvényt talált a Terrorelhárítási Központ"

meg ráadásul még veszélyes autótolvajokat is fogtak. csak tudnám mi a faxra való a rendőrség... (akinek egyébként pont annyi lóvé hiányzik a kasszájából amennyit a terrorcsináló központra költöttek.)
dupla vé 2010.10.25 16:39:06
@papamaci1: "Már EDDIG jobb. Fletó mikor adóztatta meg a multikat ? A bankokat ? "

meg az energiaszektort, meg a telefontársaságokat, meg a minimálbért, meg úgy általában mindent, aminek a szolgáltatását igénybe veszi az ember. tényleg azt hiszed nem rajtad csattan az ostor? majd felébredsz...
Miskolc a jelek szerint kemény hely annak, aki önfeledten akar vásárolgatni, akár csak élelmiszert is. KecskeDotyi fél órán belül bement egy Tesco Expresszbe és egy Sparba, az első helyen a kiírthoz képest háromszoros áron akartak eladni neki egy virágot, a másodikon pedig olyan…..
dupla vé 2010.10.22 10:57:56
@KecskeDotyi: nabumm, most meg nem kérdezte. ha meg tudod hogy az mondtad volna, persze, akkor meg mit idegesíted magad??
másfelöl tanulságos az adatlapod, nagynagy magyar vagy, aki fankadelire jár, -aki a megértésről, türelemről, tiszteletről mesél- és mégis így viselkedsz, majd ezt még világgá is kürtölöd. azért így utólag beláthatnád, nem volt valami jó ötlet.
A www.penissizedebate.com oldal felméréséből készült a következő táblázat, mely a nők preferenciája alapján osztályozza a pénisz méreteket. A ideális (tökéletes)B nagyon kielégítő, de nem ideálisC kielégítőD élvezetesE nem megfelelő: túl kicsi, túl nagy, vastag…..
Az Élet és Irodalom liberális dinoszauruszai a kormányváltás óta hosszú publicisztikákkal szórakoztatják egymást, amelyekben az orbáni diktatúrával ijesztgetik és hergelik még megmaradt olvasóikat. Persze ez megy 1998 óta, bár mostanság lett is valami valóságalapja az…..
dupla vé 2010.09.30 13:44:12
@Humperdickk: "Tény, hogy általában nem, aminek rengeteg oka van, de biztos, hogy e között nincs ott a cigánysága. "

szerintem meg biztos hogy ott van a cigánysága. nem a gének miatt, hanem mert más kultúra, más életkörülmények, más jogok, és más kötelezettségek. mert a cigány kultúrában nincs benne a munka szeretete/becsülete.(ezt nem én mondom, hanem ismert cigányok) meg azért, mert úgy nőt fel az utóbbi 3 generáció, hogy segélyekből és bűnözésből él. ezzel a szociális rendszerrel csak a lovat adjuk alájuk, és azért potenciális bűnöző minden cigány mert ilyen körülmények között nőtt fel, nem azért mert cigány. neked sem tűnik fel mi, hogy az én fajtám pont arról fossa a szót, hogy a mindenkori fehérember vezetőség hibája(ami mit ad isten sajnos pont köthető valamilyen formában a zsidósághoz) felelős azért, hogy a cigány olyan amilyen, nem pedig a cigányoké, pláne nem a génjeiké. elbeszélni egymás mellett, ez az egyetlen amire alkalmas ez a libsi világszemlélet, és szerinted én vagyok a fasz, pedig te nem érted miről pofázok.
mindig ezzel a baromsággal jöttök, hogy alkalmas a gyűlöletkeltésre. konkrét tudományos tanulmány, felfedezés, mérés, statisztika vagy bármi létezik arra vonatkozólag, hogy ha soxor mondják a mákostésztára hogy szar, akkor mindenki utálni fogja azt, még az is aki megkostólta és izlett neki? meg azok milyen arányban szeretik meg, akik kóstólták és szarnak tartják, de soxor hallották hogy finom?

rasszista. szép. a biciklista az autósok és motorosok ellen van, vagy a biciklisekért? ha beszélni madzsar, te, biztosan tisztában lenni vele, hogy az "ista" a szavak végén azért van, mert azt jelzik vele, hogy azért a valamiért áll ki ami mögé írták, és nem valami ellen.
eleve minden ember/embercsoport rasszista, mert mindig a saját fajtájukat részesítik előnyben, és ez így természetes.ez egyátalán nem jelenti azt, hogy bárkit is utál bárki. egyetlen kivétel ez alól a buta libsi fajtátok, akik elhiszik, hogy attól modernek, hogy a saját érdekeiket és helyzetüket figyelmen kívül hagyva a saját fajtájuk ellen fordulnak, csak hogy megfeleljenek egy olyan értékrendnek, ami igazából már nem is értékrend, hanem értéktelén káosz.
ha felfognátok amit mondanak, hogy a cigánybűnözést nem cigányok is művelik, és áldozatául esnek cigányok is minden könnyebb lenne.
logika és ráció... pont te mondod, aki félúton elakadt? vicces.
dupla vé 2010.09.30 14:36:44
@Humperdickk: "Tovább már nem olvasom, innentől ugyanis kurucinfó." erről pofáztam idióta! az információk jelentős részét figyelmen kívül hagyod, mert helyesírási hiba van benne, vagy mert olyan közölte akivel szemben előítélettel élsz. és te magyarázol az egyenlő bánásmódról, a véleménynyilvánítás szabadságáról. el sem olvasod amit írok, de tudod h nem igaz. hát az ilyenek hibája mint te, az hogy pl a cigányok olyanok amilyenek.
dupla vé 2010.09.30 14:44:41
@Humperdickk: ha így megy tovább tényleg ott fogunk, és azok fognak kívülről röhögni rajtad, akiket most annyira védesz. nemsokára ugyanis nem zsidó v cigány kérdés lesz magyarországon, hanem magyarkérdés. sőt már most az van, csak most épp szélsőségnek hívjátok őket.
kettőnk közt csak az a különbség, hogy mikor elkezdődik a vérontás az én fajtám érteni fogja a helyzetet, a tiéd meg majd csak csodálkozik, és hirtelen hiteles információnak fogja tartani az én fajtámtól származókat.
mert ugye ha körülnézel a világon, és a folyamatokat egy kicsit is megfigyeled, nem pedig elfogadod a fizetett híreket, akkor látható hogy csak az ideje kérdéses, nem az, hogy megtörténik-e. pedig ha a teféle emberek elkezdenének gondolkodni, elkerülhető lenne.