Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sly_qwe

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor 2006-ban először jártam Amerikában, azon belül is New Yorkban, a legmenőbb telefon a Motorola Razor V3 volt. Aki adott magára, és nem volt blackberrys üzletember, mind Razr-t szeretett volna. Ne feledjük, akkor még nem volt iPhone. Az Apple-telefont csak fél évvel később…..
Sly_qwe 2011.08.21 21:46:31
Igazából a Googlenak nem is kell koncentrálnia a telefongyártásra. Cégnek sokkal nagyobb fegyverként szolgál a Motoroloa több ezernyi szabadalma amit a cég felhalmozott az évek során. Ezzel vélhetően valamilyen szinten meg tudja támogatni saját Android rendszerét mint az Apple mind pedig a Microsoft felé. Mindkét félre jellemző bírósági peres szatírák miatt. Az utóbbi cég viszont hajlamos szabadalmak kölcsönös használata vagy egy viszonylag kisebb rotyality fee mellett elnézni az üyget, mint ahogy a HTC-vel tette, ami tömi pénzzel így most a Ms zsebét. Apple viszont érdekesebb... Az utóbbi hetek folyamatos Uniós perírataiból kiderül, hogy akár piszkos trükkökhöz is folyamodik ha kell manipuilált fotok révén probálja elérni az egyes bíroságokon a Samsung Galaxy sorozat visszahívását a karácsonyi időszakra. Lehet hogy jelenleg az Apple éri a legtöbbet, de platformjának mentalitása és miután az iPhone 4 kezdeti botrányait is ahogy kezelése - a telefon jó (mint tudjuk nem volt), rosszul van fogva, meg a user lehülyézése- után nem vagyok kibékülve a céggel és messze kerülöm a cég termékeit. Az Apple mint cég egy modernkori diktátor. Azt elismerem, hogy alkottak, de az iPhoneban lévő technológiák küléön-külön már léteztek, sőt voltak probálkozások is amik már használták is az Apple iPhone-ját azok az Apple geek fanatikusok emelték fel, akik iPod után más terméket el sem tudtak képzelni, mint mit nem a cég gyárt. Szóval a véleméynem szerint a Motorola szabadalmi bázisával egy viszonylag kényelmes adok kapok állóháború fog kialakulni, ahol az elkövetkező időszakban a szabadalmaik mögé elásott cégek lővik orrba-szájba egymást. Emellett a Motorolának a tengeren túlon még mindig meg van a neve és akárhogy is egy új és sikeres termék rajtolási poziciója ritkán Europa, inkább USa és Japán. Ami ott menő, azt könnyebb eladni Europában. A másik szempont viszont hogy a kontinensünk hajlamosabb nyíltabb technológiák felé kacsintani (pl. Firefox, Chrome, vagy mobil fronton Android) Szerintem iylen téren szerencsésebbnek mondhatjuk magunkat és fellvállalhatjuk hogy europaiak vagyunk. Ha a Google nem lép előre a Nexus image mögé, akkor Geek mobilon kívül nem sokra számíthat a Motorola bőrébe bújva, de ha ad a designra és a Samsung nyomdokaiba lép és nem csak technológiát demozó készüléket ad ki, meglovagolva a régi népszerűségét, szabadalmait páncélként használva - miközben az Androidos cégeknek (Samsung, HTC, ZTE, stb.) ingyen elérhetővé teszi a szabadalmakat még másoknak nem- nem csak a Motorola válhat újra a távközlés egyik legfényesebb csillagává, de az így is jelentősen bővülő Android platform is Amonként emelkedik fel új digitális korszak hajnalán.
(ui. bocs az elgépelésekért)
Kész, eddig vártam, és a következő napokban döntésre fogok jutni. Az iPhone 3GS és a Nexus One merült fel, mint lehetséges kiszemelt prédák. Az elmúlt időszakban egy sok pro és kontrát olvastam, hallottam mindkét telefonról. Ám továbbra sem tudtam nyugodt szívvel eldönteni,…..