Regisztráció Blogot indítok
Adatok
E.Katolnai

74 bejegyzést írt és 785 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a Fidesz a legkevésbé sem válogat az eszközökben, ha hatalmának megtartásáról van szó. A választási rendszer átalakításával, médiafölényük gátlástalan kihasználásával, az ellenzék sajátos ellehetetlenítésével olyan viszonyokat teremtettek, hogy gyakorlatilag…..
Kétségtelenül létezik néhány olyan vers a szentírásban, amelyeknek nehéz megragadni a mai értelmét. Ez még az Újszövetség esetében is így van, habár itt relatíve kisebb időbeli távolság választ el bennünket, mai olvasókat a korabeli világtól (alig kétezer esztendő).…..
E.Katolnai 2018.02.06 08:00:11
"Lukács a zsidó elődeitől átörökölt türelmetlenséget, vak fanatizmust szégyentelenül adta Jézus szájába, és így a jézusi tanítás mind a mai napig azt vallja: „Ha valaki énhozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom.” (Lk. 14:26.). Ez aztán egyenes beszéd a jóságos Jézuskától! Méreg és harag sugárzik ki Jézusból, mint az Ószövetség gyűlölködő zsidóiból, mikor így adja elő magát: „Gondoljátok-é, hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön? Nem, mondom néktek;sőt inkább meghasonlást. (Lk. 12:51) „Mert azért jöttem, hogy meghasonulást támasszak az ember és az ő atyja, a leánya és az ő anyja, a meny és az ő napa között. És hogy ellensége legyen az ő házanépe.” (Mt. 10-35/36) Az egyén privát szeretetét teljesen kisajátítva, magának követeli azt az odaadást, ami a családtagjait illetné: „Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogy nem engemet, nem méltó hozzám.” (Mt. 10-37) Az ilyen hangvételű passzus nagyon hasznos és meggyőzőerejű lehetett a későbbi inkvizíció kezében, mert eszerint az 'igaz' Jézus-követők, az eretnek, sátánkövető családtagjaikat nyugodt lelkiismerettel feljelenthetik, mert Jézus szavát betartva nekik kötelező Jézust jobban szeretni, mint a családtagjaikat."
E.Katolnai 2018.02.06 08:49:43
"Ágoston zseniális szellemi munkásságának köszönhetően az V. sz. elején az egyház törvényes szerkezetbe foglalta a másként gondolkodók elleni erőszak alkalmazását, azaz jogot formált a brutális térítés gyakorolására. Ágoston, Lukács evangéliumában található jézusi tanítást ('Cognite Intrare' ), mint bizonyítékot, a kereszténység fundamentumába építette, miáltal elfogadtatta az erőszak alkalmazásának jogosságát: „Akkor mondta az úr a szolgának: Eredj el az utakra és a sövényekhez, és kényszeríts bejőni mindenkit, hogy megteljék az én házam."
(Lk. 14:23) Így hamarosan ezen jézusi tanítás 'tökéletes jósága', a „kényszeríts bejőni” elv, a kínzókamrába, kivégzőhelyekre hurcolhatott több millió embert."

"Az is érthetetlen, hogy Istennek fia hogyan bizonytalanodhatott el küldetésével kapcsolatban: „... én nem ítélek senkit.” ( Ján. 8-15.), utána az ellenkezőjét jelenti ki: „És mondta Jézus: Ítélet végett jöttem én e világra …”, majd néhány fejezettel arrébb megint mást mond: „... mert nem azért jöttem, hogy ítéljem a világot …” (Ján. 12-47.). Mint egy zavarodott ítélet-végrehajtó próbálja kifejteni, hogy miért is jött e világra: „És mondta Jézus: Ítélet végett jöttem én e világra, hogy akik nem látnak lássanak; és akik látnak, vakok legyenek.”(Ján. 9-39) „Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet a Fiúnak adta.” (Ján. 5-22). De a Fiú erre azt mondja: „Ne ítéljetek és nem ítéltettek …” (Lk. 6-37.). Jézus máshol saját magának ellentmondva küldetését így foglalja egybe: „Gondoljátok-é, hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön? Nem, mondom néktek; sőt inkább meghasonlást.” (Lk. 12:51.). Néhány verssorral korábban még gonoszabbul fogalmaz: „Azért jöttem, hogy e világra tüzet bocsássak …”. Az ókor emberének a mindennapos küszködésben, nem volt elég kihívás, hogy kulturált, élhető társadalmat próbáljon létrehozni, ehhez már csak Jehova fiának 'segítsége' hiányzott, aki pusztítást, tüzet akar világára bocsátani. Ha nem elég hatásos a tűzzel való fenyegetőzés, akkor 'Béke Hercege' még világosabban adja tudtára követőinek küldetése lényegét: „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet adjak, hanem kardot.” (Mt. 10-34.). A fenyegetőzés szava csattan a megkeseredett Jézus szájából azokra, akik örömöt, jókedvet és vidámságot mertek vinni életükbe: „Jaj nektek, akik most jóllaktok, mert éhezni fogtok. Jaj nektek, akik most nevettek, mert sírni és jajgatni fogtok!”(Lk. 6:25.). A szeretet rendíthetetlen megtestesítője az emberi természet alapvető etikai meggyőződését forgatja ki, mikor a gyűlölet tényét előnyként állítja be: „Aki szereti a maga életét, elveszti azt; és aki gyűlöli a maga életét e világon, örök életre tartja meg azt.” (Jn. 12-25) Gonosz tanácsot ad azoknak, akik 'keze' valami rosszat cselekszik: „És ha megbotránkoztat téged a kezed, vágd le azt …” (Mk. 9. 43.). Legalább ilyen bizarr és értelmetlen: „Jézus mondta néki: Kövess engem, és hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat.” (Mt.8-22) Ezt a zavaró választ Jézus az egyik követőjének mondta, akinek éppen meghalt az apja, és Jézust kérte, hogy: „Uram engedd meg nékem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat.” Mennyi részvét, együttérzés szorulhatott Jézusban, ha ilyen bántóan válaszolt?"
Nyilván jóval kevesebb szép üzenetet kapok a témában, mint azok, akik valamilyen népszerű/ismert fajtájú kutyának keresnek gazdit - pláne ha ingyen örökbefogadható a jószág - de még így is néha soknak érzem. Ahogy írtam azt tegnap este, egy népszerű fajtás csoportban tagnak lenni (konkrétan bull…..
E.Katolnai 2018.01.26 08:04:09
@Muad\\\'Dib: az igazi neved 'murad', vsak direkt kihagytad az r betűt dibbikém, mert köztudott, h az arab mohmedánok útálják a kutyákat, hiszen ők vagy kölykeik tized annyit nem érnel, mint egy kutyus.
vesszen minden állatgűlölő a kölykeivel együtt!
E.Katolnai 2018.01.26 08:11:11
@banshee: nem kellene olyan hulladékok provokálására reagálni, mint murad vagy she wolf, aki számtalan hozzászólásában dicsérte a mohamedán értékeket és élesen beszólongatott a mohamedán aljasságokat emlitő hozzászólókra.
Ezek csak büdös salakok, mint a bélsár ...
A szegedi MigSzol (Migrant Solidarity) aktivistái „megtámadtak” és „elfoglaltak” egy aláírásgyűjtő standot. A szegedi Fidesz két aktivistája Botka László MSZP-s szegedi polgármester Sorost plagizáló mesterterve ellen gyűjtötték az aláírásokat, mely terv célja a helyi Fidesz szerint, hogy migránsokat…..
E.Katolnai 2017.12.20 11:16:02
@rasztaszív: "embert látnak a menekültekben,ahogy én is.nem hinném,hogy mi élnénk tévedésben."
De tévedésben vagy a javából, mert mi az h 'ember'? Ki számit 'embernek'?
Minden lényt, akiknek antropomorf kinézete, alakja van embernek kéne tekintenünk vagy csak azokat, akik emberi tulajdonságokkal rendelkeznek, emberhez méltóan élnek, viselkednek?
Szerinted az állatkinzó férgek is emberek, meg a gyerekeket megerőszakoló, meggyilkoló pszichopaták is emberek? Anégerek (arabok) túlnyomó többsége még messze van attól, h európai értelemben 'embernek' tartsuk őket. Nem Európába valók, ide nem tartoznak, közénk nem illenek, éljenek és legyenek boldogok az általuk túlszaporitott néger-arab világban: nem kötelező sem befogadni, sem elfogadni a primitiv, hasznavehetetlen, buta tömegüket.
Válasszunk Nem hiszek Berkecznek 2017.12.13 21:26:00
Kezdjük egy részlettel az Együtt közleményének az Index egy cikkében megjelent változatából: Az Együtt most kivizsgálta az ügyet. Közleményükben azt írták, Berkecz Balázs azt a tájékoztatást adta, hogy ő készítette a felvételt, azonban annak névtelen blogon történő elterjesztéséhez nincs…..
Több mint 1700 éve született szent, de egy joviális apókaként ismeri a világ. Oroszország, Görögország és végső soron a keleti ortodox vallás legnagyobb patrónusa és mégis egy piros ruhás ajándékosztó öregemberként él a köztudatban. Csontjaiért szent háborúk dúltak, országok vesztek össze rajta.…..
E.Katolnai 2017.12.06 16:49:32
Szintén találni Mihály könyvében olyan részletek, melyeket nem szívesen ismételnek, propagálnak Miklós szentséges életét reklámozó keresztény társaink. Ilyen az a közlés, mikor Miklóst beiktatják és elnyeri a püspöki széket, majd bemutatkozásnak leromboltatja Myra városa több évszázados Artemisz templomát. Máshol a Nikaiai zsinaton történt szerepléséről azt olvashatjuk, hogy arcul ütötte, felpofozta idős püspöktársát, Áriust, mert nem értett egyet annak elméletével. És a keresztény legenda szerint még itt is csoda történt.
A zsinati törvény, - amit a gyűlés elején megszerkesztettek – kimondta, aki  megüti, megrúgja, vagy bármily fizikai erőszakot alkalmaz egy püspöktársával szemben, az azonnal megfosztatik a püspöki székétől és a gyűlést szégyenszemre el kell hagynia. Ennek ellenére a bátor szívű Miklós mégis megütötte püspöktársát, de még mielőtt Miklóst büntetésképp megfosztották volna rangjától és hatalmától, hirtelen a semmiből megjelent Jézus és Szent Theotokhosz és közölték az ott egybegyűlt püspökökkel: Miklós ártatlan, mert egyedül az igazságszeretete vezényelte tettében, és nem szenvedély vagy gyűlölet szorította össze öklét, mikor idős társát megütötte. Jézus és a szentséges Theotokhosz elérte a püspöki kar kegyes elnézését, és ezért nem lett megbüntetve Miklós a níkaiai zsinaton. Hát lehet valakinek ezeknél jobb prókátora?
E.Katolnai 2017.12.06 16:49:37
Szent Miklós életére semmilyen kortárs vagy kicsit később szerkesztett életrajz, - mely történelmileg hiteles adatokat tartalmazna - nincs birtokunkban. Élete, csodatételei elmesélésére a leggyakrabban használt munka a XIII. századból származó 'Legenda Aurea', melyben olyan fantasztikus dolgokat találni, hogy Miklós már a születésének napján felállt a fürdőkádjában.
Az első történelmileg bizonyított feljegyzések Miklósról, Archimandritei Mihálytól vannak a VIII. század végéről, kb. 350 évvel későbbről, mint amikor Miklós állítólag élt. Művének címe: 'A Szentséges Miklós Atyának Élete, Munkája, Csodatételei'. Mihály atya közléseit azért nem szabad komolyan venni, mert sehol nem utal arra: honnét vette adatait, milyen forrásokból merített, ami nem is csoda hiszen nevét, csodatételeit korábban nem ismerték. Természetesen nem mindent ő talált ki, hiszen Miklós legendája több töredék összedolgozásából született meg, de kétségtelen Mihály atyának szabadon szárnyaló fantáziája lehetett. Más, nálánál későbbi hivatkozások sem jelölnek meg semmilyen Mihályt megelőző kútfőt, mint a VIII. század, - mely már önmagában is magáért beszél. Myra városában, - ahol állítólag Miklós tevékenykedett -, nem létezett semmilyen Miklósra utaló hagyomány egészen a IX. századig, mikor a síremlékét is hirtelen megtalálták, benne a szent életű püspök hiánytalanul meglévő csontvázával.
    1967 januárjában vált véglegessé, hogy a Vasast, Magyarország 1965-ös és 1966-os bajnokcsapatát is meghívták a februárban Santiago de Chilében megrendezésre kerülő Hexagonal Tornára, Chile (és Dél-Amerika) nagy futballeseményére. Az eredeti meghívott az az Internazionale volt, amely 1966…..
Két év telt el a sürgősségi relokációs mechanizmus bevezetése óta. Most, hogy a folyamat a végéhez ér, áttekintjük a folyamatot. Magyarország végig a kvóta ellen érvelt, és a relokáció elleni küzdelemben egyedül maradt. Még Lengyelország is úgy tett mint aki részt vesz a folyamatban. A…..
1960. március 6-án készült el az a bizonyos fotó. Alberto Diaz Gutiérrez, alias Korda készítette a kubai Revolución című lap munkatársaként Havannában azoknak az áldozatoknak a temetésén, akik a La Coubre nevű hajón fegyvert szállítottak a fővárosba és szabotázs-akció következtében vesztették…..
IV. Adrorján (kb. 1154-1159) Harci sisakban ábrázolják az angol pápát, holott a sábeszdekni jobban illett volna stilizált kobakjára, hiszen semmilyen dicső harci cselekedetet soha végbe nem vitt, mikor belekezdett valamilyen vitézségben mindig koppant egy nagyot, mint döglégy az…..
Csecsenföld mindig is egy földi pokol volt a sok közül, amit nem is támaszthatna alá jobban a közelmúltban kezdődött "tisztogatás", melynek során a csecsen hatóságok az orosz kormány rábólintásával melegekre vadásznak. Feltehetően ennek a tisztogatásnak lett az áldozata a 26 éves Zelim Bakaev…..
  Tudom, azon kellene nekem is fennakadnom, amin akadtak oly sokan fenn, hogy hát amit miniszterelnökünk Őcsényről mondott.  És persze akadnék is -- ha nem illeszkedne a róla alkotott képbe.  Így csak magamban megpödörve lelkemnek bajuszát megállapítottam, hogy újabb szintet…..
E.Katolnai 2017.10.07 05:34:30
@Narancsos kommunizmus: te szerencsétlen, még a náci szó/kifejezést sem ismered és mégis gyalázkodó módon használod a magyarokkal szemben.
Náciknak a német nemzeti szocialistákat hivták, akik ideológiája sarokkövét a germán felsöbbrendűség képezte, tehát az, h felsőbbrendűbbek a magyaroknál is. Egy magyar ember nem tarhatja magánál felsőbbrendűbbnek a németet, mert akkor már nem magyar. Ezt nem érteni primitivségre és magyargyűlöletre vall te szerencsétlen műveletlen barom!
Mondják, a Fidesz azért legyőzhetetlen, mert van egy egységes, stabil, mintegy másfél millió embert számláló tábora. Ami pedig a jelenlegi választási rendszerben elég is az újabb kétharmadra. Ez azonban nem igaz! A másfél milliós tábor se nem egységes, se nem stabil. A cél persze az utóbbi…..
E.Katolnai 2017.10.04 10:31:21
@ébrenjáró: ennél a szemétnéll jobbat sose olvass, micsoda egy bunko lehetsz, ha neked ez egy jó irás ...
"Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik." Továbbá, "merthogy Magyarországon ma éppen a demokrácia lényege, a felelősség és az elszámoltathatóság hiányzik, ami maradt, azok az intézmények."Alapjában véve sokszor demagóg és értelmetlen fejtegetésnek tartom, ha…..
E.Katolnai 2017.10.03 10:22:02
@VaradiJanos: No már náciznak, meg parasztkodnak a liberális söpredék jellemtelen képviselői ...
meg ugye a helyesirás, mintha az lenne a legfontosabb egy ilyen tróger irás alatt és nem a kritikus mondanivaló.
Hát az ilyen aljas, sunyi hozzáállásért sem kellenek a libsi férgek, mint ez a váradi ... vajon mi lehet az eredeti neved?
E.Katolnai 2017.10.03 10:30:27
@Daniel001P: "Orbán Viktornak az égvilágon semmilyen meggyőződése nincs" ez nem gyalázkodás egy nemzetközi-globalista-kozmopolita trógertől, aki firkálmányát avval zárja: "Magyarországból Őcsény lesz. Ha már nem az."
"A következő hónapokban még több agresszió, gyűlölet, uszítás várható." - Nos gyűlölet csak úgy fröcsög ránk, több nyelven, több országból, ha nem vagyunk lusták és rákeresünk azokra a dokumentumfelvételekre, melyeken mohamedán vezetők uszitanak, gyűlölködnek az őket befogado népek ellen; nyiltan, szégyentelenűl. Hirdetik pl. h a nőket lehet verni, 10-12 éves kislányokat feleségül lehet venni, megengedett a gyilkosság ha valaki szégyent hoz az iszlámra vagy a mohamedán családra. Nem csak vezetők, de egyszerü mohamedánok is bátran mondják a kamerába, h a helyi törvényeket felülirja az iszlám, csak azt kell követni, betartani és integrácioról szó sem lehet! "szolgaság"=behódolás, behódolás=izlám, "izlám" ="gyűlölet"
Persze valami nagyképü soros-bérenc legyinthetne, h "ez elszigetelt", csak néhány", "egy-két eset", "nem jellemző", de ez természetesen nem korrekt, mivel nem tucatjával, hanem százassával találni ilyen nyilatkozatokat. A temérdek, könnyen fellelhető doko-anyaghoz nem kell Orbán propaganda, nem kell uszitás: a magyar nem hülye, érti, látja és nem akarja ezt a dög bandát hazájában látni, nem akajuk, h a mahmuti sötétség korszaka köszönjék ránk ...
E.Katolnai 2017.10.03 10:42:14
@Daniel001P: az LMP. is, mint a többi bal-libsi párt négerek tömeges betelepitését szeretné látni, még egy trianont, h had gebedjen bele a magyarok nemzete.
De inkább: miért nem akad egy köztetek, aki elmagyarázná, h mit is látunk, mit is hallunk a töméntelen doko-anyagban, mi az örjöngés, a nők gyalázása, a megkövezés, pedofilia nyilt hangoztatása? Mi a befogadó népek hálátlan köpködése, a tetlegességbe torkolló agresszió? a késelések, nemi erőszakok? Ezeket nem lehet letagadni, átmagyarázni ezer számmal van fennt a neten, h mit művelnek a négerek (az arabokat is néger-fajtának tartom)
Mikor jön egy értelmes válasz?
"Élhető város" – ez a jelszó mindenhol Európában. Budapesten az önkormányzatok, a lakók és a turisták egymást nyomorítják meg egy olyan rendszerben, ahol a problémákkal senki sem törődik. Pedig lehetne ezt másképp is csinálni...
Tusnádfürdő, Kötcse, Őcsény. Kicsi települések, akárcsak Felcsút, ahonnan a magyar miniszterelnök származik. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének korlátoltságát, pitiánerségét mégis ez a négy falu jelzi a legjobban. Ilyen parányi településekről küldi ugyanis egyre szélsőségesebb üzeneteit Orbán…..
E.Katolnai 2017.10.01 07:10:09
@zotya52: " elkergetjük azokat akiket mások elüztek" - ez egyszerüen hazugság, propaganda! A legtöbb betolakodó azért kellt útnak, mert elszaporodtak, 10-12 kölyköt tojtak ki családokként, annélkül, h meglett volna bármilyen feltétel jövőjüket illetően. Sok tehetségtelen, semmire nem használható, primitiv, hülye emberek, akik tönkretették a saját életterüket, a gusztustalan túlszaporodásnak köszönhetően leszűkültek, elfogytak lehetőségeik és most jönnének a fehér ember nyakára élősködni, tökretenni ott is mindent.
Ha kell tüzzel-vassal távol kell tartani ezt a veszélyes, undoritó bandát!
E.Katolnai 2017.10.01 11:51:27
@panteon: Az ilyen belpesti, taknyos-lúdtalpas, uszitó provokátorok miatt van zsidó - magyar ellentét, akik parasztoznak, lenézik a népet, akik batyus őseiket befogadták az 1800 évek második felében.
Miért nem bújsz vissza oda, ahonnét kipottyantál?
Nem vagyunk benne teljesen biztosak Viktorral, hogy csak Svédországba költözésünk óta harapódzott-e el ilyen erősen a magyar közéletben az “illegális migránsok” elleni kampány/gyalázkodás/uszítás, vagy előtte is ilyen volt és csak innen nézve vált ennyire kontrasztossá? Egyre ijesztőbb méretekben…..
E.Katolnai 2017.09.30 04:51:07
@NRebeka: A helyesírásról: nem szakdolgozatot irok, az üzenetem a lényeg, amit még te is képes voltál megérteni. (A tanulmányaimra jobban odafigyelek)
A másolásokról: azért másolom, mert soha egyetlen rebeka nem válaszolt érdemben, nem magyarázták meg az ezressével található doko-anyagok lényegét, nem tudnak mit mondani, a mohamedán vezetők - tucatjával, több nyelven - maguk gyalázzák az őket befogadó népek kultúráját, fröcsögnek a gyűlölettől. te sem válaszolsz az ilyesmire ugye?
Miért kellene nekünk az ilyesmi, amit láthatunk, hallhatunk? Kényelmetlen ugye, mert nem lehet letagadni, nem lehet hazudozni, hiszen néhány gombnyomással mindenki maga győződhet, h ki a hamis, ki a szemét és ki a hazáját, népét féltő magyar.
Erős mondat következik, de sajnos igaz: Őcsény település lakossága szégyent hozott saját falujára.   Történt pedig, hogy egy jó szívvel megáldott helyi panziós lehetőséget teremtett volna néhány menekült családnak, főleg nőknek és gyerekeknek, hogy megszálljanak nála és kicsit kipihenhessék…..
E.Katolnai 2017.09.29 12:22:22
@Ravasz Figyelmeztetés: A libsi söpredék nem ismeri a bibliát, a koránt sem olvasta soha, mikor rákérdezel a hádiszokra, akkor megkérdik: mi az?
Nem egy libsi firkálásából kiderült, h még azt sem tudják mi a különbség a Buddhizmus és a mohamedán ideológia között. Csak az észt próbálják osztani, közben tanulatlan, műveletlen aljanép. Egy ilyen visszairt nekem, h neki nem kell ismerni a koránt sem a többi vallást, neki elég annyit tudni, h mohamedéknél nincs pápa.
És ez a suttyó banda akar rendszerváltást ....
• Merkel helyzete nehezebb lett, de kész vezetni a nyugatot a jogállamért és a liberális értékekért folyó harcban • Orbán minden bizonnyal örül a szélsőjobbos AfD előretörésének • Az uniós pénzek folyósítását hozzá  kell kötni ahhoz, hogy Magyarország tiszteletben tartja-e a jogállamot..
Megalázzák, embertelen körülmények közé kényszerítik a menedékkérőket a két tranzitövezetben. Orbán megint előhúzta a Soros-kártyát, bár alaptalanul vádolja az üzletembert. A hírhedt V4-ek az unió legfőbb kerékkötői...
II. Celesztin (1143-1144) Szeptember 24-én hunyt el II. Ince pápa és rá két napra 26-án a pápaválasztó főpapok egy idős, betegeskedő karrierista papot választottak meg – tudván – úgy sem fog sokáig élni. Eredetileg Guido di Castellanónak hívták és már elég korán ott sündörködött II. Honorius körül,…..