Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mTUX

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccnek hangzik, pedig nem az, Ágnessel pont ez történt. Meg még egy csomó minden más. T. Homár! Két hete vettem egy új telefont (Nokia3), de máris vacakol: a megnyitott böngészőoldalakat magától bezárja, illetve visszalépked az előzményekhez. Hozzá sem kell érni a telefonhoz, ezt önállóan…..
mTUX 2017.10.12 09:03:37
@The Good Boy: Mármint úgy érted, hogy a HMD Global mérnökeinek. Amennyire tudom a Nokiának már nem sok köze van a Nokia telefonokhoz.
mTUX 2017.10.12 15:57:43
@Permetező: Ezt így ebben a formában nem értem, a Nokia számos egyéb üzletággal rendelkezik, a legnagyobb talán a Networks, mely különböző hálózati (főként mobil) megoldásokat nyújt, továbbá. Withings felvásárlásafelvásá óta egészség/fitness kütyükkel is foglalkozik, összhangbanban az egyéb IoT technológiákkal, illetve újabban VR felé is kacsingat, a honlapjukon megtalálod, hogy mivel tevékenykednek mostanában.
A Nokia telefonok nem hozzájuk tartoznak, ezért írtam, hogy a Nokiás mérnököknek nem sok közük van az újabb Nokia telefonok rendszereiben található hibák javításában.
Ch'tka elsőre kicsit paranoidnak tűnhet a levele alapján, de jobban belegondolva tök igaza van. Miért is kéne megadni valakinek bármilyen jelszavunkat? És nem csak A Képzelebeli Ügyfélszolgálatos, Aki Megrendeli Titokban A Nevemben A Super Havi Csomagot miatt, hanem mert  az…..
mTUX 2015.03.12 21:43:15
Megírták már párszor előttem, de nyomatékosítom: Jelszót nem adunk meg, mert az kizárólag a mienk. Soha. Senkinek. Semmilyen körülmények között. Persze előfordulhat hogy az élet úgy hozza, hogy mégis szükséges, de akkor lásd az előbbi 4 mondatot.

Valóban én sem tudnék elképzelni olyan esetet, amikor egy ügyfélszolgálatosnak az ügyfél jelszavára lenne szüksége ahhoz, hogy egy problémát meg tudjon oldani. Ha annyira borzasztóan látni akarja azt, amit az ügyfél lát, akkor olyan technológiákra tudok gondolni, mint például képernyőkép, vagy akár távoli asztal (azt is nyilvánvalóan csak néző módban, majd ő mondja hova kattintsak). Fantasztikus hova fejlődik ez a technika, ráadásul atomfizikusnak sem kell lenni egy ilyen összekattintgatásához.

Ahhoz sem kell diploma, hogy belássuk miért nem tudhatja senki a másik jelszavát. Egy (normális) informatikai rendszerben készül egy un. audit napló, amely legalább a következő információkat tartalmazza: ki, mikor, mit, és sikerült-e. Namármost, ez az audit napló bizonyító erejű, és jogvitákban felhasználható. A rendszer a tevékenységet ahhoz a felhasználóhoz fogja kötni, akivel bejelentkeztek, és bizony nincs neki kristálygömbje, amiben megnézhetné, hogy ugyan már tényleg az a felhasználó tevékenykedik, akinek a nevében bejelentkeztek.

Kedves atpijkamo! A poszt-toló nem lábon lőtte magát, hanem egészen pontosan nem rakta a lábát a golyó elé. Mit kapott volna ez a szegény Voda-homár ha azzal találja meg Hildát, hogy hirtelen maguktól megrendelődtek szolgáltatások amiket nem ő rendelt, ráadásul a szemét Voda azt hazudja, hogy ő rendelte meg? Amúgy meg megadta a jelszavát az ügyintézőnek, de ő kérte. A jelszóval pedig vissza lehet élni. Nem feltétlenül azért mert ebből az ügyintéző nyerészkedne, de például már baromira elege van a 150. bunkó parasztból, és most lehetősége van egy kicsit kitolni vele.

A személyeskedő cicát meg megkérném, hogy ne személyeskedjen, és pláne ne hánytorgassa fel ezt másoknak. Én magam is utálom a személyeskedést, de atpijkamo volt az, aki 15. hozzászólóként már rögtön az első megnyilvánulásában személyeskedett. Tényleg szükséges ez? Ha mindenáron fikázni akarod, akkor azt megteheted úgy is, hogy nem személyeskedsz. Kritizálhatod, lehet álláspontod, meg is védheted, de ne az legyen a lényegi mondanivalód, hogy a levélíró szellemileg annyira alulmaradott, hogy megérdemli a sorsát, sőt még többet.

Egy kicsit a SIM kártyáról. Ez valójában egy picike számítógép, amely a végfelhasználó készülékét kiegészítve együttesen alkotják a mobiltelefont. A SIM kártya védi saját magát, és az előfizetőt az illetéktelen felhasználástól, ezért zárolják (utasítják rá, hogy zárolja magát) egy számsorozattal (PIN kóddal). Tehát nem (csupán) egy memóriakártya, amin az előfizető adatai vannak tárolva. Pontosan emiatt nemigen lehet megkerülni a PIN kódot sem.
Kint jártunk a Jobbik megemlékezésén, és videóztunk (amiért meg is kaptuk a magunkét). Később képriport is lesz. Szószaporítás helyett következzen a Sárdobáló első videója: ..
mTUX 2010.03.25 22:40:34
Kedves sárdobálók!

Megnéztem ezt a videót, de egyáltalán nem találtam olyan viccesnek, mint amilyennek Ti, illetve egyes hozzászólók. Ha ez egy Jobbik lejárató videó volt, akkor harmatgyenge, ha meg más célt szolgált volna, akkor meg teljesen értelmetlen.

Az alákevert zene - még ha a képpel némiképp összhangban is volt - egyáltalán nem illett oda.
Morvai beszédét meg felgyorsítani... hááát... nagyon vicces. Cincog. Hurrá.

Azoktól, akik a cenzúra eltörlésén felnevettek, külön megkérdezném, hogy mi volt ebben olyan vicces. Szerintük a médiában a teljes igazságot mondják el? Azok a médiumok, akik a hatalmon lévőktől kapják a támogatást, nyilvánvalóan nem fogják megmarni azt a kezet, amely eteti őket. A két kereskedelmi televízióval meg az a probléma, hogy bár országos sugárzási jogot kaptak, a műsoraik véleményem szerint szánalmasak, nálam a minimumot sem ütik meg. Pontosan az ominózus két adó szoktatott le a tévénézésről. Nyilvánvalóan - vagy legalább is nagyon remélem - valami alternatívát fognak a helyébe rakni, ami szerintük jobban tükrözi a nemzeti értékeket.

Osztom azok vélemény, akik sérelmezik, hogy nem lehet a különböző hírportálokon hozzászólni, (pl. kuruc.info) de nem tartom valószínűnek, hogy a youtube-os hozzászólásokat azért törlik, mert ellenvéleményt formálnak, sokkal valószínűbb, hogy a kulturált megnyilvánulás hiánya miatt történik a törlés.

Az Árpád-házi királyok felsorolásáról meg csak annyit, hogy én sem tudnám felsorolni visszafele, sőt még időrendi sorrendben sem. Ez részben betudható a nem éppen minőségi történelemoktatásunknak is. Vona szerint a mai történelemoktatás nem más, mint hazaárulás, ahol az fiatalokat a vereség, veszteségközpontú gondolkodásmódra (sz)oktatják, hiszen tény, hogy sok csatát elvesztettünk, de sokat meg is nyertünk. Az utóbbiakról sajnos lényegesen kevesebbet tanultunk.

Vona a Salamonos példában nyilván kicsit sarkított, túlzott, de a lényeg azt hiszem érthető volt. Többszörös keresettel, és tőkével rendelkező külföldiek márpedig ne vásárolhassanak földet! Ez gyarmatosítás. Azonban. Ha valaki magyarnak érzi magát, és ezért hajlandó lényeges erőfeszítéseket tenni, akkor nem lenne tilos a tisztességes földvásárlás.

Végezetül: Lehet itt sárt dobálni, meg leösszeeskövéselméletőzni a Jobbikot, illetve szimpatizánsait, (vagy a más véleményen lévőket) a probléma ezzel csak az, hogy az összeesküvés-elmélet gyártók, vagy a másképp gondolkodók sok olyan dolgot is észrevesznek, amiket más - az őket kinevető - emberek teljesen figyelmen kívül hagynak. Az ellenvéleményt - ha konstruktív szándékú - mindig érdemes meghallgatni, sokat lehet belőle tanulni. Nem elvakultan kell a saját igazunkat bizonygatni, a másikat lehurrogni, földbe döngölni. Ezt az Én-központú világnézetet jó volna, ha levetkőzné már végre a mai modernkori ember. Itt a hozzászólások között is volt néhány jó megnyilvánulás az ellenvéleményen lévőktől, ami elfogadható, és el is fogadom. Én úgy gondolom, hogy ha az emberek hajlandóak lennének a kulturált párbeszédre, a problémák 99%-a magától megoldódna.

mTUX

UI.: Mielőtt valaki rámsütné, hogy beszűkült látókörű Jobbikos mélymagyar vagyok, el kell, hogy szomorítsam, nem tartom magamat Magyarnak, (a beszűkült látókort meg a fenti sorokkal egyébként is cáfoltam) és bár számos pont van a Jobbik programjában, amivel nem értek egyet, de úgy gondolom, hogy a programjuk kitűnő, megérdemli, hogy megvalósítsák. Egyébként is ráfér már a politikai elitre egy kis vérfrissítés. Ha a Jobbik betartja amit ígér, akkor nem is kicsi.