Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krisztikesom

3 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen a héten hagyományaink szerint megünnepeltük a Húsvétot, és sorra vettünk mindent, amit erről az ünnepről tudni illik. Természetesen a hét elején az "elmélettel" kezdtük, megbeszéltük, hogy mit ünneplünk Húsvétkor, és hogy ennek mi a jelentősége. A gyerekek…..
Március első hetében a víz világnapjáról beszélgetve átismételtük a múlt héten tanultakat a víz tulajdonságairól, fontosságáról, az életünkben betöltött szerepéről. Miután újra kiemeltük, hogy a víz létszükséglet ember és állat számára egyaránt, rátértünk az e…..
Ezen a héten a Víz világnapja alkalmából a víz jelenlétéről, szerepéről, fontosságáról beszélgettünk. Miután újra felelevenítettük, hogy mi mindenre jó a víz-ivásra, főzésre, fürdésre stb.-azt is megbeszéltük, hogy a víz nemcsak az emberek számára létszükséglet,…..
A lovardai „kreszben” Magyarországon hagyományosan a jobb kezek találkoznak. Ez azt jelenti, hogy az egymással szemben haladó lovasoknak balra kell tartani, azaz a jobb kezeknek kell találkozni. A hagyomány oka egyszerű, mindig a kardforgató kéznek kellett a másik lovas felé…..
krisztikesom 2012.04.03 10:17:16
@patkószeg: Én is voltam nemzetközi versenyen, nem egyszer... És biztos hogy gondot okozott volna, ha a magyarok a jobb a külföldiek pedig a bal kéz szabályát követik, vagy itt hirtelenjében át kell állni egy ellentétes szokásra. Angliában én is vezettem már többször is. Nagyon nagy koncentrációt igényelt és fél nap után teljesen kimerültem. Rendszeresen figyelmeztetnie kellett utasomnak a kereszteződéskor, hogy balra kisív, jobbra nagyiv... Nem egyszerű, de én is megúsztam karambol nélkül.
Ami pedig a magyarságot illeti, Te hoztad föl ezt, mint jó régi magyar szokást, mint megtartandó "hagyományt". Ezt én inkább egy régi, elavult, idejétmúlt szokásnak nevezném, ahogyan az Angliai balra tarts is az! Haladni kell a korral. És ennek semmi köze a szakmai haladáshoz. Ez csak egy praktikus, biztonságos haladás... (a kardhordás ideje már elmúlt, csak szólók) Az, hogy a magyar lovassportnak hol és hogyan kellene szakmailag fejlődnie egy teljesen más és igen hosszú téma. Egyetértek, azzal, hogy sok kívánni valót hagy maga után a magyar lovassport teljesítménye, hiányzik a szemléletegyeztetés, hiányoznak a jól képzett edzők és ezáltal egyre több a képzetlen lovas, akik sokszor úgy gondolják a lovastudást meg lehet vásárolni = egy jól képzett, tehetséges ló elég hozzá. Majd miután azt elégtelen lovaglásukkal tönkre vágták, vesznek egy másikat, mondván: "szar a ló".
Sajnos a régi bejegyzésedben nem tudok elmerülni, mert nem látható a blogon...