Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fruzsianyu

18 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HorgolóTű Egy kis játék! 2011.05.24 21:51:00
Tudom, rég jelentkeztem, és ezúttal sem horgolással kapcsolatban írok. Most épp (mivel nyár van) a fejpántos boltom útját egyengetem az etsy-n és azon kívül.Mivel indítottam egy kis játékot és nem szeretném a blogom olvasóit sem kihagyni belőle, íme a részletek:A Facebook…..
Végre megalakulta az Etsy-n a Hungarians Etsy Team Násfa Verának köszönhetően! Aki "etsyzik" és van kedve, csatlakozzon! Biztos, hogy sok hasznos információ fog megfordulni itt. És nem utolsó sorban: MAGYARUL!Van a csoportnak blogja is:…..
  Szerintem egy ilyen gyöngyöt elkészíteni nem nehéz. Gyakorlásnak mindenképp jó lehet:) Az eredeti angol leírást itt találod. Itt meg a fordítás: Horgolt gyöngy leírás: Amire szükséged lesz: -egy kb 1.8 cm átmérőjű fa gyöngy -vékony pamut fonal -2-3 mm-es…..
Fruzsianyu 2011.02.05 10:09:29
@Kisnyul: Nincs mit:)))
HorgolóTű Nem sikerült! 2010.06.09 22:15:00
Elnézést mindenkitől, aki várta a horgoló sulit. Nem sikerült kiviteleznem a felvételeket a fényképezőgépemmel. Amilyen szép videót készítettem a lányomról, olyan rosszul sikerült a horgolásról:( Közeli felvételt csak elég homályosan tudok készíteni. Távolról meg ugye nem…..
Fruzsianyu 2011.01.28 21:21:49
@timea.veronika: Szerintem nem biztos, hogy vastag fonallal készültek, de erre azért nem vennék mérget. Abban viszont biztos vagyok, hogy az alap öltés a rövidpálca. Talán azért nem felismerhető, mert a sorok nem oda-vissza haladnak, hanem körbe-körbe. Sőt sorvég sincs, folyamatosan spirálisan mennek a sorok egymás után. Az én egyik mobiltokom is így készült: www.flickr.com/photos/frougesart/3368168817/in/set-72157625792485573/ Mondjuk ez azért jóval egyszerűbb design:)
Majd keresek egy gömb horgolás leírást (azok így készülnek), lefordítom és felteszem legözelebb. Azon lehet gyakorolni:)
HorgolóTű Újra itt:) 2010.09.23 11:51:00
Kicsit szégyellem magam és elnézést kérek minden olvasómtól, amiért mostanában nem írok ide. Pedig látom a statisztikát, hogy vannak látogatóim szépen. Úgyhogy visszatérek! Igazából nagy segítség lenne, ha megírnátok, mire vagytok kíváncsiak! Teljesen az alapokra, vagy…..
Fruzsianyu 2011.01.27 18:18:38
@Detti_: Szia! Elnézés a nagyon késői válaszért! A legújabb bejegyzést "részben" neked címeztem:)
horgolas.blog.hu/2011/01/27/hogyan_kezdjem_4
Az egyik kedves kommentelő kérdésére válaszul írom ezt a bejegyzést. Talán másoknak is segítség. Az alapokról kérdezett: hogy milyen horgolótűt érdemes beszerezni, mivel kezdje a tanulást, munkát. Én azt javaslom, hogy akinek még nincs semmilyen horgolótűje, az 3-as, 3,5-es,…..
Drága olvasóim! Boldog Új Évet Kívánok minden kedves olvasómnak! Megdöbbenve néztem az adatokat az Analytics-ben, hogy mennyi látogatója van kicsiny blogomnak! Én meg, hát legyünk őszinte, megint eltűntem:( Ennek persze megvan az oka, ami nem csak a lustaság, hanem egy másfél…..
A kék öv horgolásmintám mostantól ingyen letölthető a ravelry.com nevű oldalon. Igaz angolul van, de akit érdekel, szeretettel ajánlom figyelmébe: http://www.ravelry.com/patterns/library/loopy-beltEz egyébként egy nagyon jó kis oldal! Én is csak nemrég fedeztem fel magamnak. Horgolni…..
Fruzsianyu 2010.12.07 18:42:55
@zimonory: Szia!

Csak ez a minta van fenn ingyen. A többit megvásárolhatod ezeken a helyeken: magyarul:
www.meska.hu/Shop/index/230
angolul (itt sokkal több mindent találsz):
www.frougesart.etsy.com
www.ravelry.com/designers/frouges-art-fridel-2

Köszönöm az érdeklődést!
HorgolóTű Szavazás! 2010.09.25 21:59:00
Kérlek, válaszolj erre a pár kérdésre, azzal kapcsolatban, hogy te miről olvasnál szívesen itt a blogon! Köszönöm szépen!http://polldaddy.com/s/7D2D5CB2042D2588..
HorgolóTű Még mindig az Etsy:) 2010.08.06 11:27:00
Elindítottam egy blogot az Etsy-ről! Akit érdekel, látogassa meg: youretsy.blog.hu Ezenkívül bemutatnám a másik Etsy boltomat is, ami ugyan nem horgolós, de hátha valaki szeretne egy szép hajpántot magának divatos amerikai designer anyagból. Már jónéhányat megvarrtam, úgyhogy…..
HorgolóTű Kicsit az Etsy-ről 2010.06.16 10:00:00
Biztos sokan kérdezitek, mi is az az Etsy? Sokszor utalok rá, hogy kedvenc eladóm az Etsy-n, vagy képeket teszek özzé Etsy-s eladók munkáiról. Az Etsy igazából egy olyan oldal, ahol kézműves dolgokat lehet eladni a világ bármely pontjáról. Regisztrálni kell és onnantól kezdve…..
HorgolóTű Kárpótlásul... 2010.04.10 14:06:00
Megígértem, hogy csinálok horgoló sulit! DE! Most épp a férjem elvitte magával külföldre a fényképezőt, és csak kedden lesz újra itthon. Úgyhogy elnézést mindenkitől, aki már szeretne megtanulni horgolni! Nehogy azt higgye bárki, hogy csak elhúztam a mézesmadzagot! Mindenképp…..
HorgolóTű Horgoló suli 2010.04.06 17:29:00
Tervezem, hogy videókat csinálok az öltésekről. A láncszemtől, a kétráhajtásos pálcán át az extrább öltésekig. Mindig találok valami számomra is újat a youtube-on, de mindegyik angolul van. Hátha valakinek a magyarnyelvű nagyobb segítséget jelent. (Sok öltésnek nem is tudom,…..
Kellemes húsvétot mindenkinek!   Íme még pár horgolt kesztyűm:) ..
Az általam megálmodott horgolt kiegészítők közül az ujjnélküli kesztyűket szeretem a legjobban. Ebből csináltam eddig a legtöbbet. Mindig eszembejut valami új design. Képtelenség mindet megcsinálni, ami a fejemben van! Főleg, hogy közben csapongok: "övet is kéne csinálni…..
Néha találok egy különleges textúrát, ami természetesen horgolt-textúrát és akkor mindenfélét próbálok belőle kreálni. Ez egy kagyló minta és körbe-körbe horgolva olyan jó a végső minta, hogy csináltam már ennek használatával baba sapkát (pici virág díszítéssel),…..
Hadd mutassam meg nektek az egyik kedvenc művészemet. "Horgolóművész". Legalábbis az én szememben az. Olyan gyönyörű, egyedi dolgokat alkot, hogy az már művészet. Egyébként ő egy észt három gyermekes anyuka és Marianne-nek hívják. Ha érdekelnek a többi művei is,…..
HorgolóTű Kezdjük a végén:) 2010.03.25 19:44:00
Hol is kezdjem? Kezdhetném az elején, de ahoz most nincs kedvem. Úgyhogy kezdem a végén. Szóval most bemutatom a legutolsó munkámat, amit sikerült alkotnom. Ez egy öv:) Eléggé élénk kék fonalból készült (szerintem nagyon jó színe van), és kagyló gombok vannak rajta. ..