Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lamia Canis

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Eichbaum Session IPA 2019.08.19 18:03:53
Illat: citra Hab: apad Szín: világos arany  Frissítően citrusos, szénsavas, kellemesen hosszú utóízzel. Egyszerű, de minden elemében kiválóan összerakott, pozitív értelembe vett ivós IPA. Ez az igazi, megbízható német precizitás, ami ugyan különlegeset nem ad, de ami a nagykönyvben meg van írva,…..
sörfigyelő Old Prague Lager 2019.06.09 10:03:25
Illat: saazer komló, savanykásság, ugye nem? Hab: sűrű, lágy Szín: arany  Lágy, selymesen símogató, jól komlózott cseh sör olcsón. Egyértelműen jobb, mint barna párja. Persze lehetne benne kutakodni kisebb hibák után, de összességében iható, ennyi pénzért korrekt és ami a lényeg, adja a cseh…..
Lamia Canis 2019.06.26 13:47:06
Miiiicsodaaaaaaaa?!? 189ft?!? Én úgy kétszer annyiért vettem a sparban. Egyébként ha tényleg 189ft, annyiért szerintem ajándék. A sima "Praga" sör az pl. szerintem nagyon rossz, de ez kellemesen lecsúszott, minden mellékíz nélkül és jól is esett. Persze nem annyiért, amennyiért vettem. Én leszek a mumus, de nem annyira vagyok oda a cseh sörökért, ám ez nagyon bejött most :) Hozzáteszem, a németekért se. Bár rossz így általánosítani, mert majd' minden országnak megvan a maga "jó" söre, a nagyüzemiek között is. Mondjuk nekünk magyaroknak nem tudom melyik lehet az, de szlovákoknál a zöld Zlaty nekem bejött (a régi, eredeti 5%-os), osztrákok közül csakis Edelweiss egy fél citrommal (húúú azért úgy nagyon élek-halok a nagy melegben), franciáknál talán az 1864 búza, de az is igényel egy kis citromot, oroszoknál sajnos már nem annyira találok jót, pedig nagyon imádom az orosz dolgokat. Régen a Baltika jó volt, mára viszont túlárazott lett és nem is olyan finom szvsz. Régen, a piros Amstelt is szerettem nagyon, sajnos már évek óta nem kapni, mint ahogy a Zlatyt se. :( A sárga zlaty meg se közelíti a zöldet szerintem. Ha kint járok Szlovákiában, akkor literszámra jöhet az egy eurós igazi jéghideg Zlaty bármelyik kocsmában :D Székelyföld Csíki söre se olyan már sajnos, mint volt, sőőőt... sajnos igencsak sokat romlott a minőség. Én már akkor is vettem, amikor műanyagban, pult alól árulták, mert itthon még nem lehetett árulni. Akkor nagyon finom volt. Aztán kinőtte magát, ami meg is látszik a minőségén. A Székely sör viszont még mindig jó. :)
sörfigyelő Monyo Dead Rabbit 2018.08.01 12:42:44
Illat: telt, édes, gyümölcsös Hab: sűrű, krémes Szín: narancs  Már megint egy jófajta west cost IPA hazulról. Most annyi a csavar, hogy még erősebb, 9.5%-os, emiatt pedig még gyümölcsösebb az íz az egyensúly kedvéért. Leginkább ananász, mangó és fanyar citrusosság jellemzi, de egy csomó más…..
Egy csomószor magamat sem értem. Többször is megtörtént már például, hogy annak ellenére rákattintottam egy borzalmas linkre, hogy tényleg nem szeretem az ilyesmit, és napokig nem tudom kiverni a nyomasztó látványt a fejemből. A napokban a Tékozló Homár levelesládájában…..
Sajnos még mindig távol vagyunk attól, hogy a gazdagok önként szétosszák javaikat, a szegények pedig ne akarjanak gazdagok lenni, hogy rögtön utána egy karibi villába költözve kirekesszék látómezejükből egykori sorstársaikat. Ugyanakkor jó hír a társadalmi egyenlőtlenségek…..
„Ha a járdára kényszerülök (mert nincs hely az úton, vagy kisgyerekekkel megyek stb.) vendégként viselkedem” - olvasható a Magyar Kerékpárosklub állásfoglalásában, amiben a kerékpárosok járdán közlekedésével foglalkoznak. Ez azt jelenti, hogy ha egy biciklis a…..
Lamia Canis 2010.08.27 20:24:18
@Altofen: Persze, én megértem a buszost, elvégre az egyik rokonom is buszvezető a bkv.-nál, vele is áttárgyaltuk ezt már. De akkor azt mondja meg nekem valaki, hogy ha nem a járdán, és nem is a buszsávban megyek, akkor hol? Az autók között, valamelyik belső sávban? Kétszer már kipróbáltam, óvatos voltam, betartottam a szabályokat, nem tekertem beljebb, mint a sáv széle, mégis majdnem elütöttek, második esetben azért, mert az egyik baromarcú bmw-s köcsögnek nem tetszett, hogy bringázok, és meg akarta mutatni, hogy ő nagyobb. Ezek után többet nem mentem belső sávban.