Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coolos

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kontaktlencse praktikus és kényelmes megoldás lehet a fénytörési hibák korrigálására, nyáron azonban jobb, ha félreteszed, hiszen számos veszélyt rejthet magában a viselése. Arról nem is beszélve, hogy a szünidő alatt extra kötöttséget is jelenthet. Lássuk, mire kell figyelned nyáron, ha…..
coolos 2017.06.19 13:12:27
88 áprilisa óta hordok kontaktlencsét, azaz jövő ilyenkor elmondhatom, hogy több mint 30 éve. Ebből 25 évig szemüvegem sem volt soha, tehát télen-nyáron folyamatosan viseltem. Soha semmilyen problémám nem adódott az itt felsoroltak közül. 1, légkondi: az első dolog amit elmondanak egy leendő kontaktlencse használónak, hogy meg kell tanulni pislogni, oda kell figyelni a sűrűbb pislogásra, de egy idő után ez természetessé válik, és a sűrűbb pislogás miatt nem tud kiszáradást okozni a légkondi. 2 Allergia: erről nem tudok nyilatkozni, sosem voltam allergiás semmire, de ha le is kell tenni a lencsét az nem a nyár miatt van, hanem az allergia miatt, a kettő pedig nem feltétlen jár kéz a kézben.3-4 Úszás-Tenger: Sokat úsztam tengerben, tóban, medencében, de sosem volt problémám. Az a helyzet, hogy a kontaktlencsét viselés közben só veszi körül, mert a könnycseppnek van sótartalma, ezért a só jelenlétét, mint problémát nem egészen értem. A tavaink elég tiszták úgy hiszem, miniszterük még ivott is a Balatonból ha jól emlékszem, ez nem igazán veszélyforrás. Ha pedig egy medencében oly mértékben felszaporodik a baktérium koncentráció, hogy problémát okoz a szemnél, akkor az máshol is , akár a legkisebb sérülésnél is bajt okozhat, ebből a szempontból a kontaktlencse nem jelent plusz veszélyforrást. A lencsén esetlegesen megtapadó baktériumok kiiktatására pedig az éjszakai tárolófolyadék szolgál, amely fő feladata a fertőtlenítés. 5 Állandó viselés: azt nyilván mindenki tudja hogy ilyen nincs, alapszabály, hogy nem szabad kontaktlencsében aludni, sem nyáron, sem télen.
6 Fesztivál: A fesztiválok elkerültek, de a sátras nyaralások nem. A problémamentes kontaktlencse használathoz tökéletesen elegendő egy tiszta kéz, és egy tükör, ezeket sátor esetén sem lehetetlen biztosítani. Természetesen minden esetre igaz, hogy van egy személyes érzékenységi faktor, amely módosíthatja a viselési szokásainkat, de egy átlagember bátran használhatja minden körülmények között, legyen tél vagy nyár. Értem én, hogy bizonyos lobbiknak nem kedvez a lencsehasználat, de emiatt ne riogassunk és ne vezessünk félre senkit. Üdv.
Véget ért az első Voice-évad, aminek döntője pont azoktól a gyermekbetegségektől szenvedett, mint az egész műsorfolyam. Néhol lassú volt és vontatott, meglepően sok hamis hanggal, elbaltázott dalválasztással és üresjárattal. Az érdemi résznek kb. fél 11-re vége volt, utána…..
coolos 2013.01.26 13:03:58
A budai rakparton rengeteg hely van, de amikor ezt a trafót megcsinálták, az alkotóknak nem tűnt fel, hogy a gyalogos-biciklis közös járdára helyezték. Keresztbe, úgy, hogy legalább a háromnegyedét elfoglalja. Ideiglenesen, még minimum egy évig. Nehéz magyarázni egy olyan…..