Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wi

39 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha még egyszer azt üzeni:Mindnyájunknak el kell menni!Éljen a magyar szabadság!Éljen a haza! A remény hiba.                  (Krasznahorkai László)  ..
I. – Mikor nyílt ez az étterem? – Még fel sem épült uram. – Nagyon szép helyen van. – Köszönöm uram. Mivel szolgálhatok? Ha megengedi… ma felséges a lábszárunk. – Lábszár? Hogyan készül? – Natúr, éppen csak egy kis ellenfényben. – És milyen lábszár? – Női lábszár, természetesen. Hozhatok…..
Az öröm után egy sóhaj, túljutottunk a megmérettetésen, véget ér a kampány üzemmód, eresztjük le a gőzt, esik vissza a fordulatszámláló is. A rivalizálás korát végre az együttműködés kora váltja fel. Egészen más kihívások jönnek, nincs értelme latolgatni sem, hogy könnyebbek vagy nehezebbek-e az…..
Katedrálisépítők Élni 2018.12.18 12:25:56
Élni és élni hagyni. Melyik vajon a nehezebb feladat? Gondolkozni ne kezdj barátom, ez csak egy beugratós kérdés. Nincs itt két feladat, csak egy. A kettőben egyszerre leszel sikeres vagy vallasz kudarcot. „Most már fújhatna az Igazságos…” szakad föl gyakran a sóhaj vitorlás túraversenyek közben.…..
Katedrálisépítők A Fül 2017.08.28 22:17:36
A kép igazodik a középkori vallásos festészet kompozíciós szabályaihoz. A fókuszban a fül áll. Egy fül, melyről tudjuk, hogy funkcióját régen elveszítette. Hiszen ugyan mit és miért kellene ennek a fülnek még meghallania? Ez adja a kép drámaiságát: a fül gazdája a szervet valami értehetetlen…..
Mondták, hogy kaphatok én is olyan műanyag dobozt, amilyen a pápának is van az automobilján, nemcsak golyóálló, de vízálló is, de azt is mondták, hogy azért sokkal jobban nézek ki födetlen fővel a kegyetlen hószállingózásban, és ez jobban is illik ehhez a vérzivataros beszédhez. De ez nem vérzivatar…..
Ha lenne az a csodafegyver! Az az intelligens, szelektív csoda. Elűzi az ellenséget, de megkíméli a mieinket. De szép is lenne!  Hát az a csodafegyver márpedig létezik. Sajnálatomra én azzal a változattal találkoztam, mely engem kerget ki a világból. Így aztán mindeddig…..
Korábban nem gondoltam volna, hogy ezeken az oldalakon úgynevezett napi aktualitások kapcsán szeretnék írni bármit is. Változnak a dolgok. Ez egy nyílt levél Gulyás Gergelynek, segítsetek célba juttatni. Kedves Gergely, nyilván nem veszi személyeskedésnek, hiszen Ön…..
Katedrálisépítők Követelem 2015.01.28 00:42:34
Semmi az a civil szerveződés, amelyik nem követel semmit. Ez a vád ne érhesse a Katedrálisépítőket. A lista majd bővül. Szabad átvételre és/vagy csatlakozásra. Most, hogy a korrupció szót sokkal gyakrabban írjuk le mint eddig, és nem győzzük hangoztatni korrupció ellenes…..
vagy mivel azok, akiknek ezt az üzenetet szánom, ha már nem magyarul, akkor inkább angolul kommunikálnak, legyen a cím: We'll cross that bridge when we come to it A poszt üzenete nagyon egyszerű, azt a jelenetet idézi, amikor az örök szülő, az – egyébként már felnőtt –…..
Mivégre jöttem a világra, és ezen belül is a Facebook-ra? Az első kérdésre már nem keresem a választ, a másodikra viszont felelek, ha már feltettem magamnak. Rohamokban tör rám a közéleti kérdésekkel foglalkozhatnék, ilyenkor irkálok, mutogatom a barátaimnak, azután elcsitul…..
Katedrálisépítők Félicitations 2014.04.07 11:12:31
Arról szólt a legutóbbi bejegyzés, hogy elronthatjuk dolgainkat, ha nem fáradozunk saját igazságunk megteremtésén. Nos, az én igazságomhoz hozzátartozik, hogy nem olyan országban élek, ahol egy választási küzdelem után nem gratulálunk a győztesnek. Gratulálok hát mindazoknak,…..
Nem, ne rémülj meg kedves Olvasó, nem a végítélet közeledik. De abban se reménykedj, hogy igehirdetés következik, hogy hamarosan birtokába kerülsz a lét ősképeinek. Bár az igazság igéjét keressük, de meglehetősen hétköznapi értelemben. Fölmerült egy korábbi…..
  Elveszthettem a tiszta tudatom egy időre. Nem tudtam elválasztani, mi az ami valóban megtörténik, mi az, ami csak a láztól tépázott elme szüleménye. Az biztos, hogy célba érkeztünk. Megjelent hirdetményeken, de harsogták a megafonok is szakadatlanul. A sok lemondás nem volt…..
Tegnap véletlenül bekapcsolva felejtettem a puskamikrofonom. Ráadásul éppen a páholyra volt irányítva. Bosszankodtam, mert azt hittem, aznap már úgysem történik semmi. Tévedtem. Na, mit gondolsz, Tóni? Igen. Mit gondolok. No! Mit gondolok? Ejnye, hát milyen ember a…..
Ez az a pont, ahol az eddigi inadekvát forma végre átfordul egy közönséges blogba. Egyben a blog indításának hivatalos időpontja. Az utolsó átolvasás során előjöttek a szokásos lépcsőház effektusok. Mindenki tudja, mi az? Mikor távozáskor, a lépcsőházban jut eszedbe, hogy…..
Wi 2014.03.07 17:05:10
@Porta Logica: Dear Mr Porta Logica,
ez idézet a műből vagy szabad improvizáció a témára?
Írtam már korábban is, hogy ez a katedrálisépítés nem olyan gondolat, melyben a média támogatására számíthatunk. Hogy ez mennyire így van, azt nem fogod tudni jól elképzelni, kedves Olvasó, ha nem mesélem el az egyik ezzel kapcsolatos friss élményem. Fölösleges lenne…..
Katedrálisépítők Go / No go 2014.02.25 17:07:33
Előbb-utóbb ki kell tűzzem a go/no go döntés időpontját. Amikor az addigi reakciók alapján eldöntöm, van-e értelme folytatni az Előjátékot, vagy érdeklődés hiányában egyenesen nekiállhatok a katedrálisépítés szervezésének. Ezt meg is fogom tenni, mégpedig az egész…..
Hogy maga a katedrálisépítés mikor és milyen formában veheti kezdetét, nem tudhatom. Ha nem csak véletlenszerűen kerültél ehhez a bejegyzéshez, kedves Olvasó, akkor annyi már világos számodra, hogy az Előjáték egyfajta állapotfelmérésként szolgál. A kimenetelétől erősen…..
Katedrálisépítők Békemenet 2014.02.25 17:07:09
Ahogy folytak a végeláthatatlan képzeletbeli beszélgetések Paul Kleevel, időről időre fölvetette, hogy írjak a Békemenetről is. Én ezt mindig igyekeztem visszautasítani. Végül abban maradtunk, hogy írok, de csak nagyon röviden. A Békemenet első soraiban egészen más emberek…..
Néha a néprajzkutatók sincsenek könnyű helyzetben. Manapság már ritkaságnak számít, hogy természeti körülmények között élő népcsoportokra bukkanjanak. Egy ilyen helyzet mindig izgalmas. Néha azonban egészen váratlan meglepetésekkel is képes szolgálni. Történt pedig,…..
Ha már a rivalizálás és együttműködés hagymaszerkezeténél tartunk, még egy gondolat. Az egyes héjakon belül a játék jellege lehet alapvetően más. Egy körön belüli teljesítményből nem tudunk arra következtetni, mi történik majd egy külsőbb körben. Maradva kedvenc…..
Van viszonyainkban egy általános mintázat, mely életünk minden területén megjelenik. Annyira megszokott, hogy észre sem vesszük, talán soha meg sem fogalmazzuk. Mégis tévedhetetlen magabiztossággal gyakoroljuk. Olyan területeken azonban – no igen, most leginkább a közélet jár a…..
Katedrálisépítők Alaptörvény 2014.02.25 17:05:55
ALAPVETÉS … B) cikk (1) Magyarország független, demokratikus jogállam. (2) Magyarország államformája köztársaság. (3) A közhatalom forrása a nép. … C) cikk (1) A magyar állam működése a hatalom megosztásának elvén alapszik.   Mivel nekem személy szerint a fenti…..
Azok kedvéért, akik nem találkoztak még vele, elmondom, milyen az, amikor egy párkapcsolat megromlik. Az bizony olyan, hogy amint az egyik fél megszólal, a másik azonmód közbevág és elkezdi hevesen bizonygatni az ellenkezőjét. Teljesen mindegy, miről van szó, az indulatos…..