Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reply

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szkeptikus Klub 2010. március 16. kedden, 18 órakor: Beszélgetés Dr. Fenyő Mártával, a polarizált fényt használó terápia feltalálójával A polarizált fényt sugárzó Bioptron lámpa a forgalmazó állítása szerint hatásos allergia, depresszió, kimerültség, fájdalmak, krónikus (pl. ízületi) gyulladás,…..
reply 2010.03.25 09:52:32
@pounderstibbons:
Nem hiszem, hogy a beszélgetés a Bioptron lámpa profitrátájára volt kihegyezve, mert nem ez a lényegi kérdés ( ha ez lett volna, akkor nem a megfelelő embert hívták meg!). Annyit azért lássunk be, hogy ha valamit megveszünk, akár könyvet vagy egy rúd szalámit, nem várjuk el, hogy az előállítási költséget fizessük meg, ugye? Persze a rátáknak van szórása, de biztos létezik ennél durvább árképzés is.

Ami viszont érdekelne: kipróbálta-e bárki is a lámpát, mielőtt áltudományos zűrzavarról vagy rosszhiszeműségről, netán "csalásról" beszél, vagy egyszerűen csak jól esik lehúzni valamit, amit nem ismerünk?
reply 2010.03.26 16:25:18
@Hraskó Gábor:
Én is hallottam az előadást, de amit állítasz, az nem fedi a valóságot. Fenyő Márta azt hangsúlyozta, hogy a polarizáltságnak IGENIS VAN SZEREPE a biológiai serkentő hatásban, hiszen kifejezetten erre irányultak in vitro és in vivo vizsgálatai.
Nézd meg a Tamara Kubasovával közös két kutatás eredeményeként publikált cikket a sensolite.hu-n felsorolt evidenciák között és a Mandl Józseffel és Falus Andrással közös kutatást is!
Minden alkalommal külnféle biológiai modellrendszereken dolgoztak, kontrollcsoporttal, nem polarizált fénnyel valamint polarizált fénnyel!
Minden modellrendszeren az derült ki, hogy a polarizált fénynek volt kifejezett biológiai hatása, míg a kontrollcsoporton és a normál fénnyel kezelt csoporton hasonlóan semmiféle hatás nem volt kimutatható.
www.sensolite.hu/evidenciapdf/5.pdf
www.sensolite.hu/evidenciapdf/6.pdf
Továbbá:
www.sensolite.hu/evidenciapdf/2.pdf