Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ata001

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Lehet, hogy azért állnak így, nehogy rájuk nyissák az ajtót" - mondta Winkler, amikor hétfő reggel, a parkolóházunkban azon kapott, hogy kivont Nikonnal lövöm az autókat."Akkor menjenek fel a negyedikre, tele van üres hellyel az a szint. Az ötödik pedig tök üres. Ez…..
ata001 2010.04.12 14:06:28
@Krisi: Kár belemenni ki hogyan tud parkolni, amit írtam annak ehhez semmi köze - szövegértés. Egy-két ilyen ajtórávágás után ledolgoztatnám veled bármelyik autómnak a fényezését, szerintem hamar felismernéd, hogy fontosabb a megelőzés és talán elgondolkodnál ki mennyire "bunkó". Én vagyok az, aki inkább a lehető legmesszebb parkolok a bejárattól, csak, hogy ne centizzék rám mások az autójukat. Inkább gyalogolok egy kicsit, mint javíttassam. Egyébként nem az a legnagyobb gondom, hogy mennyibe kerül a javítás, hanem az, hogy más rongálja az értéktárgyam amire én próbálok vigyázni. Egyébként ez ugyanolyan, mintha szabályosan közlekedsz, de valami idióta, akinek nincs összhangban a tudása az elképzeléseivel megrongálja - jobb esetben csak - az autód. Példaként nem hiszem, hogy, ha ilyen esetet elkerülhetsz és nem jönnek a szemközti sávban akkor nem kerülöd el az ütközést akár a záróvonal átlépésével, mert annyira szabályos akarsz lenni. Többet kellene gondolkodni. Egyébként nincs BMW-m más márkák jobban tetszenek :-)
  Nem tudja lerakni az autót? Mert a kék, horpadt Kispolák a kedvenc helyén telel, tavaszol és nyaral? Azt hiszi, van megoldás? Vélemények az azonos című írásunkról...
ata001 2010.03.24 11:52:00
A "Nem tudtuk, hogy létezik parkolóőr-specifikus humor" keretes íráshoz tennék megjegyzést a szerzőnek. Én is belefutottam egy pontosan ilyen szituációba, amit régebben (kb 3 évvel ezelőtt) elintéztünk annyival, hogy az ügyfélszolgálaton bemutattad az 1-2 perc (vagy még annyi se) eltérést a büntetés ideje és a megváltott parkolójegy között és erre ők törölték a nyilvántartásukból. Ez plusz egy út volt akkor. Azóta megváltozot a helyzet és eszük ágában sem volt szóbaállni ilyen kéréssel kapcsolatban, sőt a jogászuk vérlázító magyarázatot tartalmazó levelet küldött, mire én közöltem, hogy márpedig (elvi alapon) nem vagyok hajlandó elismerni a büntetés jogosságát. Erre perrel fenyegettek, mely fenyegetést be is váltották. Miután megkaptam a beadványukat és a fizetési meghagyást az ügyön felbosszantva magam megfogalmaztam az ellenbeadványomat. Ezt elolvasva döntöttek úgy, hogy talán célszerűbb elállniuk a pertől...

Az egész nem szól másról, mint az átlagembert mindenképpen húzzuk le és fenyegessük amíg nem fizet hozzáállásról. Az én ügyemben kb 10e Ft volt a büntetés amit simán kifizettem volna (amit eddig mindig meg is tettem, ha én hibáztam), ha igazságosnak és jogosnak ismertem volna el az eljárásukat. Mivel itt jogtalanságról volt szó nem az összeg érdekelt és az, hogy a munkaidőm sokkal többe kerül, hanem az elv.

Ha okulásképpen érdekel titeket a levelezés, szívesen megküldöm.